Home | Rondreis | Prijzen | Tips | Aanmelden | Contact | Foto's |

RONDREIS

woman in celebration dress

Wat kunt u zoal verwachten?

Wie hoopt/denkt een vastomlijnd dagprogramma te hebben voor de hele reis komt bedrogen uit en kan beter niet meegaan. Het leuke van Ghana is juist het onverwachte. Zo kan het zijn dat we ergens lopen en er is een bruiloftsfeest aan de gang. We mogen meestal meteen meedansen en krijgen ereplaatsen (voor de beeldvorming: alles is buiten). Of er is een oogstfeest en we mogen aanschuiven om het schouwspel te bekijken.

Laat het gewoon gebeuren en geniet ervan. Er is wel een vastgestelde route en hieronder zal ik beschrijven wat u zoal verwachten kunt.
Aankomst

Bij aankomst in Accra wordt u met een jeep opgehaald en naar een hotel in de wijk OSU gebracht. Niet ver van het vliegveld. Sheikh

Accra

We blijven een paar dagen in Accra en maken vanuit daar uitstapjes. Op de thee bij een Sheikh. Naar een kunstenaar, die speciale kisten maakt voor overledenen, zoals een houten taxi. Markten bezoeken. Naar Labadibeach, waar ook avondstrandfeesten zijn. Een school bezoeken. Naar de grootste stuwdam van Afrika, de Akosombodam. Hoe verft men Tie and dye op straat? En misschien een Ghanees winkelcentrum bezoeken met appels, peren en kaas. Een dagje richting de bergen of een klein dorpje is ook mogelijk. Een ritje met de Ghanese lokale bus naar een ander stadseel en WIE HEEFT ER ZELF NOG EEN IDEE??

Kumasi

Van Accra gaan we naar Kumasi voor een dag of twee, drie. Hier is het openluchtmuseum voor kunsten: men weeft stoffen, bewerkt hout etc. Vlakbij het museum woont de Ashanti goudkoning. Bij zijn paleis is een museum. Het plaatselijke VVV wil u eventueel wel rondleiden in het regenwoud om vlinders te bekijken, die er die dag niet zijn. We kunnen naar lake Bosumtwi of kijken in de buurt van de goudmijnen. Bij een swingende kerkdienst bent u van harte welkom en in Kumasi is de grootste markt van Ghana, de kejetiamarket.

Cape Coast

Van Kumasi gaan we richting de kust. Bij Cape Coast kunnen we overnachten om het slavenfort te zien waar de slaven door Nederlanders naar Suriname werden gebracht. De door of no return is erg indrukwekkend. De Canopy Walkway in het tropisch regenwoud is een wandelpad van touwen hoog in de tropische bomen. Men wandelt dus boven het tropisch regenwoud. Als het mogelijk is gaan we naar Mosomagor waar men een muziek- en dansvoorstelling geeft. We bezoeken een ander klein dorp om in het regenwoud te zien wat er zoal groeit. Het ligt aan het seizoen, maar dat kunnen zijn: pepers, okra's, suikerrietstengels, palmwijn.......

Beachresorts

Van Cape Coast langs de kust naar het westen waar we overnachten bij een of meerdere beachresorts, zoals Ko-Sa centre. Hier is het heerlijk relaxen aan het strand en ze geven er drumlessen. Of maak een lange strandwandeling. Richting Takoradi wordt er gekanood en worden er vogels gespot. Wie mee wil naar Axim? Het is een dorp op palen en ligt in een meer. Om er te komen moet er eerst gevaren worden.

In het kort: eerst twee drukke steden, dan een wat rustiger stadje en daarna beachresorts om vervolgens terug te keren naar de hoofdstad.

Retour naar Accra

In Accra blijven we nog een of twee dagen voor het vliegtuig vertrekt.


-Deze website wordt stap voor stap vernieuwd-