HOME | DE RONDREIS | PRIJZEN | English, Francais, Deutsch, Espagnol, Italiano | AANMELDEN | ZELF REGELEN |

rondreis in Accra start vrijdagochtend 5 april 2019 en eindigt maandag 15 april 2019

woman in celebration dress

DONDERDAG 4 APRIL IS DE LAATSTE AANKOMSTDAG EN MAANDAG 15 APRIL IS DE EERSTE TERUGKEERDAG

Iedereen wordt van het vliegveld opgehaald en weer teruggebrachtCape Coast, tropisch regenwoud en slavenforten

We gaan eerst richting Cape Coast. Hier vlakbij is het tropisch regenwoud - Kakum Park. De canopy walkway is een touwbrug boven dit regenwoud. Ook een wandeling met een gids is mogelijk. Verder gaan we naar Cape Coast Castle, een van de slavenforten, vanwaar slaven naar Suriname werden getransporteerd en kunnen we Assin Manso bezoeken, slave river. In deze rivier hadden de slaven hun laatste bad en werden ze gebrandmerkt. Als er tijd genoeg is kunnen we een kerkdienst bijwonen, eventueel naar het strand Brenu Beach en in Elmina de gekleurde bootjes bekijken en wat Nederlandse geschiedenis opsnuiven.

Strand, beachresorts en het zuidwesten

Na Cape Coast vertrekken we naar een beachresort. We slapen aan het strand aan de westkust van Ghana. De mogelijkheden in die hoek van Ghana zijn bijvoorbeeld een boottocht op de rivier of het bezoeken van een palendorp Nzulu Stilt Village, gelegen in een lagoon. En wie wil vogels spotten?, golfen? of gewoon luieren of wandelen aan het strand?

Waterval, apen en een project van Nederlandse vrijwilligers

Na het strand gaan we richting het noorden van Ghana. Halverwege blijven we steken en overnachten in gastenverblijven bij een Nederlandse organisatie. De Kintampo waterval is daar vlakbij en een apensanctuary.

Olifanten in Mole National Park

We logeren 2 nachten in een lodge in Mole National Park. Hier zijn jeepsafari's, een wandeling met gids in het park of een tocht op de rivier. De olifanten overheersen, maar er leeft nog heel veel meer.

Kumasi, de goudkoning en lake bosumtwi

Vanuit Mole National Park zakken we terug richting Kumasi, de omgeving waar goud wordt gewonnen. In Kumasi bevindt zich het Centre for National Culture (Arts Centre) waar oude ambachten uitgevoerd worden, zoals een weverij en hout- en schilderwerken. Het museum van de goudkoning, de ashantiking, is ook in Kumasi. Er is een enorme dagelijkse markt en we gaan Lake Bosumtwi, een kratermeer, bezoeken. We logeren daar ook in de buurt.

Accra, het nachtleven en nog heel veel meer

Aan het einde van de reis zakken we terug naar Accra. Wie wil zich daar in het nachtleven storten in Osu of bij Circle. Nog een dagje naar het strand Labadi Beach of op de thee bij de sheikh. Een trouwerij bijwonen? Of liever naar Art and Craft om handgemaakte kleding, tassen en kunstartikelen te kopen? Naar de golfbaan in de wijk Achimota of de grootste elektriciteitscentrale van Afrika bezoeken, Akosombo Dam? Keus genoeg.

Sheikh

bij de sheikh op de thee