Home | WAT GAAN WE DOEN | PRIJZEN | GOED OM TE WETEN | AANMELDEN | ZELF REGELEN |

Vertrek- en terugkomstplek is ACCRA

woman in celebration dress

laatste aankomstmogelijkheid is donderdagavond 4 april 2019

eerste terugvluchtmogelijkheid is zondag 14 april 2019

Donderdag overnachten we in Accra. Vrijdagochtend 5 april 2019 begint de rondreis.Cape Coast en tropisch regenwoud

Vrijdagochtend vertrekken we richting Cape Coast en blijven daar 2 nachten. In deze omgeving hebben we het tropisch regenwoud - Kakum Park. Daar kan boven het woud gelopen worden over een touwbrug - de canopy walkway - of er kan een wandeling in het regenwoud gemaakt worden met een gids. Of allebei uiteraard. Verder gaan we naar Cape Coast Castle, een van de slavenforten met de door of no return en bezoeken we Assin Manso, slave river. In deze rivier hadden de slaven hun laatste bad en werden ze gebrandmerkt. Als er tijd genoeg is kunnen we een kerkdienst bijwonen en eventueel naar het strand Brenu Beach.

Strand, beachresort en het zuidwesten

Zondag vertrekken we naar een beachresort. 2 nachten slapen we aan het strand in het westen van Ghana. De mogelijkheden daar zijn een boottocht op de rivier, het bezoeken van een palendorp in een lagoon, vogels spotten of golfen.

Waterval

Dinsdag gaan we omhoog richting het noorden van Ghana. We overnachten in de buurt van de Kintampo waterval.

Noord Ghana, Tamale en Safaripark

Woensdag gaan we nog hoger en komen via Tamale bij het Mole National Park. We kunnen daar een jeepsafari doen, een wandeling in het park of een tocht op de rivier. Leiders in het park zijn de olifanten. Woensdagavond en donderdagavond slapen we daar.

Kumasi, de goudkoning en lake bosumtwi

Vrijdag rijden we terug richting Kumasi. In Kumasi bevindt zich het art and craftcentre, het museum van de goudkoning-de ashantiking, de enorme Kejetiamarket en het is mogelijk Lake Bosumtwi te bezoeken. We logeren daar in de buurt.

Accra, het nachtleven en nog heel veel meer

Zaterdag in de loop van de dag zakken we terug naar Accra. We kunnen ons daar eventueel in het nachtleven storten? Voor wie er zin in heeft. Ergens op huisbezoek? Een trouwerij bijwonen? Of toch liever naar het strand of naar de markt met kunstartikelen. Wie zondag terugvliegt wordt begeleid tot de vertrekhal van het vliegveld.

Onderweg pakken we de onverwachtse momenten mee

altijd geldt: wat we onderweg tegenkomen pikken we mee - een oogstfeest, een trouwfeest, bij de sheikh op bezoek, we schuiven gewoon aan, want dat is in Ghana altijd in orde. Sheikh

BIJ DE SHEIKH OP DE THEE
-Deze website wordt stap voor stap vernieuwd-