Het verzorgen van een videoreportage van een begrafenis of crematie.

Het komt u mogelijk in eerste instantie een beetje vreemd over, een reportage van een begrafenis of crematie. Dit is best wel begrijpelijk, men ging in het verleden dan ook veel anders met de dood om dan vandaag. Denkt u bv. maar eens aan het vele zwart dat vroeger bij een begrafenis te zien was. Tegenwoordig kiest men meer voor lichte kleuren van bijvoorbeeld de lijkkist, de auto´s de kleding, enz. De begrafenis of crematie wordt tegenwoordig meer gezien als een laatste afscheid waarbij alle familie, vrienden en kennissen aanwezig willen zijn. Helaas is dit laatste niet altijd mogelijk. Denk hierbij bv. aan hen die in verre landen wonen of verblijven of aan hen die op dat moment in het ziekenhuis liggen. Door een videoreportage van het afscheid is voor deze mensen toch nog een zichtbaar afscheid mogelijk.

Ook voor de direct betrokkenen kan een video-opname later een rol spelen in het verwerkingsproces. De vele blijken van medeleven, de vele bloemen en vele lieve woorden die vaak gesproken worden zullen hier in bijdragen.

Tijdens de uitvaart of crematie wordt er zeer discreet gefilmd en u kunt zelf aangeven wat wel en niet in de reportage opgenomen dient te worden.

             

                Terug