Ervaringen van ouders

Silvan
Mijn zoontje was er AL. Annemarie gaf met deze zin in één klap weer wat ik steeds voelde. Niet een prematuurtje geboren na een zwangerschap van amper 33 weken en amper 1700 gram. Een bijzonder gewoon kindje dus.
Mijn zoon, Silvan, heeft 3 weken in de couveuse gelegen. Ik voelde steeds dat die 'plastik bak' maakte dat ik mijn zoon niet kon geven wat hij nodig had. Mijn geur, de veiligheid van mijn armen, ik wilde hem laten weten dat ik er was. Ik had het gevoel dat hij misschien al hechtingsproblemen kon hebben, dat hij zich angstig en alleen zou kunnen voelen.
Ik heb Annemarie gevraagd me te helpen om beter contact te maken met mijn zoon. Dit hebben we gedaan door te gaan masseren, gewoon bij mij thuis, lekker vertrouwd voor Sil. Annemarie leerde mij verschillende massage technieken en terwijl ik werkte observeerde ze mij en Silvan.
Ze leerde me hoe ik Silvan goed kon optillen, hoe hij met mij communiceerde, hoe ik het beste om kon gaan met rust en regelmaat, maar ze gaf me vooral zelfverstrouwen.
Ik kon nu eindelijk ontspannen in mijn nieuwe rol als moeder, met Silvan ging het goed, hij was ontspannen, helder en gelukkig
Sam
"Ons dochtertje was erg gespannen en overstrekte zich veel.
Ook huilde ze vaak. Via de ostheopaat zijn we op het idee van babymassage gekomen.
We hebben drie bijeenkomsten aan huis gehad. Zo kon onze dochter lekker in haar eigen
vertrouwde omgeving blijven, zonder de drukte van een groep.
De massages gaven ons de bevestiging dat ze te gespannen was. We vonden het fijn om te .
zien dat we zélf iets konden doen om die spanning te doorbreken.
Tijdens een massage hebben we echt contact met ons meisje.
Ze kan zich dan echt ontspannen en wij daardoor ook!"
Nicole, moeder van Sander
Gisteren ben ik nogal ingestort. Zo erg dat Martijn me niet alleen thuis durfde te laten.
Details zal ik jullie besparen maar het was heftig en beangstigend, zowel voor Martijn als voor mij.
Ik had mezelf totaal niet meer in de hand. De hele dag met een huilende baby...
je weet pas wat het is en wat het met je doet als je het een keer hebt meegemaakt
Annemarie (de babyconsulente) heeft Sander zo eens geobserveerd en zij vertelde dat kinderen heel veel doen met zintuigen en dat bij elk kind een ander zintuig de overhand heeft.Sander is heel visueel ingesteld. Hij zuigt alles op in zijn omgeving met zijn ogen en kan dat vervolgens niet verwerken als dit heel erg veel is. Het verklaart in ieder geval ook deels waarom hij in slaap valt zodra het donker is en niet slaapt als het dag is.
Vandaag hebben we de proef op de som genomen:
Vanochtend vroeg om 7 uur, toen Martijn Sander de fles gaf, heb ik de ramen in zijn kamer verduisterd met dekens. En je gelooft het niet..... hij heeft bijna 4 uur in zijn bed gelegen vanaf de ochtendvoeding tot aan 11 uur de volgende voeding! En nu ligt hij weer te slapen!

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 


 © 2009

grafisch ontwerp: www.z-inbeeld.nl  

website:www.mendelson.nl