Nieuws

17 mei 2010 werd ik door Berkelstroom gebeld of ik een interview wilde doen met hen over het moeder baby cafe. Dit is het resultaat: Radio-interview
Inmiddels heeft Yunio contact met me opgenomen om te praten over een mogelijkheid om het moeder baby cafe samen te organiseren. Wanneer er nieuws is op dat gebied meld ik het in deze nieuwscolumn.


Café rekent af met de roze wolk

door Mieke Kleinleugenmors. zaterdag 15 mei 2010 | 07:35 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 15 mei 2010 | 09:01
afbeelding

De gastvrouwen Annemarie Doze (links) en Nicolette (midden) met zoon Tom tijdens een onderonsje in de Hanze-Stadsbrouwerij met cafébezoekster Colette en haar dochter Juul. foto Gideon Bolink

 

ZUTPHEN - Baby's behoren niet tot de eerste doelgroep waar de Zutphense Hanze-Stadsbrouwerij zich op richt. Toch zijn ze zeer welkom, samen met hun moeder: iedere woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur in het Baby Café. Het is een nieuw initiatief van de Zutphense Nicolette (moeder van Tom) en ouderschapscoach Annemarie Doze.
Niet omdat ze kinderen al vroeg aan de drank willen hebben, maar omdat ze ervaren, dat jonge moeders behoefte hebben aan onderling contact.

Je kunt je nog zo goed voorbereiden op de komst van een baby, maar hoe groot de impact op je leven is, weet je pas wanneer je je bloedeigen kind in je armen hebt, vertelt Nicolette. "Als je moeder wordt, staat je hele leven op de kop."

Ze kon zich absoluut niet herkennen in de reportages over de vreugden van het ouderschap die in de magazines voor jonge ouders de overhand hebben. "De werkelijkheid wordt geromantiseerd met mooie verhalen."

Als ouderschapscoach (ze biedt onder meer nazorg aan couveusebaby's) hoort Annemarie Doze regelmatig een soortgelijk geluid. "De roze wolk, die bestaat niet echt. Zet je een paar moeders bij elkaar, dan kom je daar al gauw achter. Dan durven ze eerlijk te zijn."

Het Baby Café is bedoeld om jonge moeders even uit hun nieuwe, vaak toch wel stressvolle, dagritme te halen.

Doze benadrukt, dat het café niet bedoeld is als alternatief voor een consult. "Dat is het per se niet. Zit iemand ergens heel erg mee, dan kan dat besproken worden, maar eigenlijk gaat het er vooral met een kop cappuccino gewoon gezellig met elkaar dingen te delen." Het luisterend oor van je moeder, de buurvrouw of een goede vriendin is vaak niet binnen handbereik, weten de vrouwen. Nicolette: "Veel van mijn vriendinnen wonen elders, bovendien zijn hun kinderen al weer een stuk ouder. Je zoekt vrouwen die met dezelfde dingen bezig zijn. Anderen denken al gauw: waar maak je je druk om? Maar jij bent op dit moment daarmee bezig, het gaat om jouw belevingswereld? Zo kreeg ik de vijf minuten methode als voor mijn huilbaby. Voorlopig gaat het nu goed, dat is heerlijk."


Netwerkplein bij vrouwen in de regio:
25 maart 2009opdebeurs

Net mijn folders en visitekaartjes klaar en daar sta ik dan mezelf te promoten op een netwerkplein van "Vrouwen in de regio".
En hoe zet je jezelf daar dan neer?
Nou gewoon; een ludieke actie met een kind (sorry, pop) in de draagzak rond te lopen en een pop in een bedje in de stand.
Om te laten zien dat elke moeder en elk kind uniek zijn.
En dat die moeder zelf een keus kan maken of ze haar kind bij zich wil dragen en/of het lekker in een bedje laat slapen.
Ik kan haar helpen welke keuze voor haar en haar kind de juiste is.
Wat is dit toch leuk werk!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 


 © 2009

grafisch ontwerp: www.z-inbeeld.nl  

website:www.mendelson.nl