De mens achter Metis Ouderschapscoaching is Annemarie Doze

"Mijn interesse in het ouderschap is er altijd geweest. Wat doet iemand en waarom doet hij dat? Als kind boeide me dat al mateloos.

Als kinderverpleegkundige zag ik hoe sterk de band tussen ouder en kind is maar door allerlei omstandigheden soms moeizaam op gang komt. Toen ik zelf moeder werd ondervond ik

dat je niet als ouder geboren wordt. De bezieling en de vertwijfeling van het ouderschap ontdekte ik aan den lijve. Op zoek naar antwoorden kwam ik via de homeopathie uit bij babymassage. Ik leerde dat een sterke verbinding zonder woorden kan ontstaan.

Tijdens een coachingsopleiding (NLP) leerde ik scherper waarnemen en het belang van de betrokkenheid van de coach bij degene die om coaching vraagt. Verbinding is voor mij één van de hoogste waarden in het leven. Ik verbind me met mijn cliënten en laat ze daarna in vertrouwen weer los.
Coaching is waarnemen en dat teruggeven. Ik heb goed ontwikkelde voelsprieten, ik luister en kijk. Daarna controleer ik of het klopt wat ik voel, hoor en zie. Zo ontstaat een gesprek waarin ik eerlijke feedback kan geven. Als dat wordt opgepakt, kan zich iets ontwikkelen.
Ik geloof in de kracht en de intuïtie van elke ouder en ook dat de komst van een kind in het leven een bedoeling heeft. Dit inspireert me om vooral samen met de ouder naar oplossingen te zoeken.


Mijn motto is :

In de aanraking schuilt het wonder.

Ik bedoel de letterlijke aanraking, in de vorm van bijvoorbeeld massage. Maar een gesprek zie ik ook als een vorm van aanraken. En tot slot kan stoppen met praten, de stilte ervaren en beginnen met voelen wonderbaarlijke veranderingen opleveren.
Annemarie

Met de Griekse godin Metis voel ik me verbonden door de vrouwelijke kracht die ze vertegenwoordigt. Ze is niet altijd zichtbaar, maar verschijnt als het nodig is. Ze is de godin van de praktische wijsheid en zoekt naar oplossingen die iedereen ten goede komen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 


 © 2009

grafisch ontwerp: www.z-inbeeld.nl  

website:www.mendelson.nl