Thema-avonden

 

Als een baby wordt geboren zit er geen handleiding bij. Iedere baby is uniek en het is voor ouders vaak ook een zoektocht om hem te leren kennen en hoe op hem te reageren. Dit is ook van groot belang voor een goede hechting.  Annemarie Doze van Metis ouderschapscoaching organiseert een aantal thema avonden voor ouders met baby’s waarin verschillende onderwerpen centraal staan die de ouders helpen de eigenheid, behoeftes en voorkeuren van hun baby te ontdekken.

Op basis van een jarenlange ervaring als kinderverpleegkundige, docente babymassage en ouderschapscoach heeft zij inmiddels veel kennis en ervaring opgebouwd .Tijdens ouderavonden geeft ze met  informatie over de verschillende thema’s door middel van theorie en beeldmateriaal. Daarnaast  is er ook voldoende ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen. Ook verteld ze wat over haar manier van coachen van ouders met baby’s en wat dat voor je betekenen kan.  De volgende thema’s komen aan bod:

 

 

 

Communiceren met je baby

 

Mijn baby praat nog niet, hoe kan ik hem dan begrijpen en weten wat hij nodig heeft?

 

Dat kun je leren en ontdekken tijdens deze thema avond. Het gaat over de taal van je baby en hoe hij met je communiceert. Je leert te zien, te luisteren en te voelen hoe het met je baby is.

 

 

 

Spelen met je baby

 

Welk speelgoed is geschikt voor mijn baby, zijn karakter en ontwikkeling?

 

Dat leer je tijdens deze speelse avond met veel ideeën en tips over het spelen van en met je baby.  Zo kom je erachter hoe belangrijk spelen is voor de ontwikkeling van je kind, hoe je hem hierin door middel van spelen kunt helpen. samen plezier kunt hebben.

 

 

Rust en regelmaat, voor baby en ouder

 

Hoe bereik ik rust en regelmaat met mijn kind en in mijn situatie?

 

Het boekje “Rust en regelmaat” van Ria Blom vormt de basis van deze avond vol praktische tips hoe je je baby rust en regelmaat biedt  en hier ook zelf van  profiteert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 


 © 2009

grafisch ontwerp: www.z-inbeeld.nl  

website:www.mendelson.nl