Hoe werkt Metis?

Een ouderschapscoach is een deskundige buitenstaander, die adviseert als een ouder op een probleem stuit in het contact met zijn kind.

Het doel van de coaching is dat een ouder zich krachtig genoeg voelt om het ouderschap weer met energie, vertrouwen en plezier op te pakken.

 
De begeleiding van Metis heeft drie kanten

Coachen

Omdat ieder kind en iedere ouder uniek zijn, legt Metis bij voorkeur huisbezoeken af. Anders dan coaches die per email adviseren, speelt het gesprek een centrale rol. Door deze aanpak is er een intensief, persoonlijk contact, waarbij de coach een tijdje meeloopt,
meekijkt, meedenkt en meevoelt met de ouder en het kind.    

  baby
  Het doorgeven van vaardigheden
Metis fungeert daarbij als een spiegel; door te luisteren, waar te nemen en vragen te stellen, te prikkelen en feedback te geven zodat de ouder zich bewust wordt van de eigen gedragspatronen. Daarna kan hij zich daar zelf vragen over gaan stellen, tot inzichten komen en ontdekken dat er altijd een keuze in is.
 
  baby Praktische vaardigheden en bruikbare adviezen
Dit zijn natuurlijke, beproefde methodes zoals baby- en kindermassage,verminderen van prikkels, draagtechnieken en manieren van troosten van je kind.

Vanuit haar ervaring en veelzijdige scholingsachtergrond kan Metis naar wens adviezen en hulpmiddelen aanbieden: prikkelreductie met behulp van zintuigvoorkeur, creëeren van meer ritme en regelmaat, aromatherapie en Bachbloesems.

In een enkel geval verwijst Metis door naar een reguliere of alternatieve deskundige, omdat het probleem dieper ligt of omdat het een medische oorzaak heeft.

 

 

 

 

 

 

   

 


 © 2009

grafisch ontwerp: www.z-inbeeld.nl  

website:www.mendelson.nl