Cattery "Cheeky Devils"
Oosterse katten, Cornish Rex en Devon Rex


Home Oosterse katten Cornish Rex Devon Rex Verwacht Kittens Showresultaten Rasbeschrijving Contact/links

    Voor het laatst bijgewerkt op: 17 juni 2005

Welkom op de site van cattery 'Cheeky Devils

 

Vijftien jaar geleden kochten wij onze eerste twee Cornish Rexen, twee broers, de een zwart en de ander zwart-smoke. Aangezien dit hele leuke sociale katten bleken te zijn ontstond al snel het plan om ook een poesje aan te schaffen om op den duur hiermee een nestje te fokken. Twee jaar later kochten wij een nichtje van deze beide boys, een zwart-wit poesje, Coco genaamd.

Echter, door allerlei omstandigheden kwam van fokken niets. Coco werd, toen ze vier jaar was, gesteriliseerd.  Maar jaren later, toen studies waren afgerond en kinderen de deur uit, begon het toch te kriebelen en werden de fok-plannen weer uit de kast gehaald. Vandaar dat we zo'n twee jaar geleden weer een Cornish Rex poes aanschaften, Emma, een blauw-creme met wit poesje, met de bedoeling om met haar te zijner tijd een nestje te fokken. Emma arriveerde, in eerste instantie samen het een zusje, die helaas door ziekte niet lang bij ons is gebleven. 

Maar bij twee dertien jaar oude katers en een poes van elf, die een jonge kat helemaal niet zag zitten, was vertier ver te zoeken. Dus besloten we al snel om nog een kitten te kopen. De keus viel op een Balinees, officieel Blue Bell genaamd, maar al snel herdoopt tot Miep naar aanleiding van haar 'mieperige' stemmetje. Miep is een  gezellige, aanhankelijke Siamees, maar dan een met een mooie pluimstaart en halflang zijdezacht haar. Miep en Emma konden het vanaf de eerste dag  prima met elkaar vinden.

Aangezien we, naast de Cornish Rex, ook altijd een zwak gehad hebben voor de Devon Rex, duurde het niet lang of ook Pippin, zwart gestreept, maakte haar entree. Pippin is een kat met karakter en de uitstraling van E.T. Iedereen die haar ziet is gelijk onder de indruk. Als laatste is onlangs Twiggy bij ons komen wonen, wederom een Cornish Rex, een blue tortie point si-rexje met (uiteraard) blauwe ogen.

Onze poes Coco heeft nooit aan al het jonge spul kunnen wennen, vandaar dat zij sinds een jaar bij mijn dochter woont. Daar is ze alleen en krijgt alle aandacht, dus die heeft gelukkig nu ook een prima katten leventje!

Emma heeft dit jaar haar eerste nestje grootgebracht. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat we zelf de enige poes uit het nest zouden houden, maar soms lopen de dingen niet zoals je ze hebt gepland. Een van de katers bleek een hartruisje te hebben (dat inmiddels nagenoeg is verdwenen) en is daarom bij ons blijven wonen. Vandaar dat ik het poesje alsnog heb verkocht.

Onze Cattery bestaat op dit moment dus uit zes katten, vier poezen en twee gecastreerde katers.

 

Hans Gabriel & Francis Smeltekop
Leeuwarden

 

(foto volgt)