W e l c o m e   a t   A l e x ' s   s a l a m a n d e r   s h e d     y o u r   s i t e   f o r   s a l a m a n d e r s   ! ! ! ! !
 

 

 

Dus eigenlijk m'n salamander schuur. Even iets over mezelf vertellen: ik ben een liefhebber van salamanders en ben in 1998 begonnen met het houden van Axolotls in mijn vijver. In 2003 ben ik lid geworden van de Nederlands/Belgische salamandervereniging. Sindsdien heb ik mijn hobby uitgebreid met andere salamandersoorten die ik in tien aquariums in de schuur houd. Ik hoop u met deze website enthousiast te maken voor en een nieuwe kijk te geven op de mogelijkheden voor het houden van salamanders. Ook probeer ik u een beeld te geven van de salamandersoorten die op de Nederlandse markt te krijgen zijn.

 

 

 

 

Alle foto's op deze website mogen alleen gereproduceerd worden, na toesteming van de webmaster.

Op deze website zal ik proberen u de weg te wijzen om het houden van salamanders toegankelijk te maken. Ik zal u iets vertellen over wat er allemaal mag en vooral wat er niet mag. Verder heb ik hoofdstukken gewijd aan het aanschaffen van salamanders, huisvesting en voeding, salamanders in de vijver en vraag en aanbod. In de fotogalerij staan foto's van salamanders die ik in mijn schuur houd. Daarnaast zal ik, als er iets bijzonders gebeurt met mijn dieren, een dagboek bijhouden in het laatste nieuws. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u me mailen via contact. Op de linkpagina staan links van andere salamander gerelateerde websites.

Welkom bij "Alex's salamander shed"

Beginnen met salamanders:

 

Als nieuwkomer in de salamandervereniging keek ik mijn ogen uit. Waar ik voorheen alleen bekend was met het assortiment van de gemiddelde dierenwinkel, kwam ik nou in een wereld van kennis en onverwachte mogelijkheden. Soorten waar ik vroeger alleen van had durven dromen kwamen nu binnen handbereik. Binnen de vereniging werd al tientallen jaren met succes gekweekt met verschillende soorten, wat zeer nuttige informatie heeft opgeleverd over goed te houden salamanders. Hier een greep uit een aantal soorten waar binnen de club altijd wel nakweek van voorradig is:

 

 

 

 

 

Axolotl, verblijft zijn hele leven in het water, word zo'n 30 cm groot en is eenvoudig te kweken.

De Spaanse ribbensalamander is een van de grootste Europese watersalamanders en is gemakkelijk te houden en dus een prima salamander om mee te beginnen.

Goeie kweekervaringen zijn er ook met de Europese kamsalamanders, zoals de triturus Marmoratus, t Carnifex, t Karelinii en t Dobrogicus, die praktisch volledig aquatiel kunnen worden gehouden met wat drijvend kurkschors.

Voor de triturus soorten wordt echter wel een overdrachtsbewijs vereist (zie salamanders aanschaffen).

Ook mooie salamanders om mee te beginnen zijn de Aziatische soorten als Cynops oriëntalis en de C. pyrrhogaster.

Voeg deze site toe aan je favorieten!