6 Juni 200: Op dit moment heb ik eitjes van mijn Neurergus Kayserie en van mijn Tilototriton Sjanjings..

20 April 2009: Ik heb weer larven van mijn Algira's

25 Maart  2009: Op Zondag 5 April sta ik op de TER beurs in Houten...Ik neem Triturus Dobrogicus mee (mannen hebben kammen en de dames hebben dit jaar al eieren gelegd) en Witte en wildkleur Triturus Carnifex..

Voor bestellingen voor de beurs in Houten kunt u mij HIER mailen.

3 Januari 2009: Na het stoppen van wormenexpres hebben we een prima vervanger gevonden in de vorm van:  http://www.baitshop.nl/  Het grote voordeel van dit bedrijf is dat ze naast wormen ook verschillende andere soorten voer in huis hebben...

1 December 2008: Op Zondag 14 December sta ik op de TER beurs in Houten op plaats Q11...Ik neem Triturus Dobrogicus mee (mannen hebben kammen en de dames hebben dit jaar al eieren gelegd) en Witte en wildkleur Triturus Carnifex..

11 Oktober: nieuwe linkpartner: http://www.vlaamsefrietkraam.nl/

15 September 2008: Nu een paar weken na de uitzending kan ik vertellen dat we behoorlijk ''not amused"waren over de uitzending..wellenzwaar hadden we de uitzending van te voren mogen bekijken, maar naderhand hadden ze in de vorm van de voice-over  teveel zaken uit z'n verband getrokken, aangedikt en flauwe leugentjes geïntegreerd...met andere woorden ongelofelijk ''lullig'' van die gasten..misschien was het wel naïef van mijn kant, enige integriteit te verwachten????

 

20 augustus 2008: Vandaag zijn de laatste filmopnames gemaakt voor het programma ''Help mijn man heeft een hobby'' die word uitgezonden op 4 September as op rtl4. Zie hieronder een foto-impressie:

30 juni 2008: Dit jaar heb ik voor het eerst gekweekt met de Tylototriton shanjing.. De dieren hebben 160 eitjes gelegd waarvan er zo'n 120 bevrucht waren (ondertussen zwemmen er ook al zo'n 90 larven in het rond) Wat misschien nog opmerkelijker is, is dat mijn Neurergus kaiseri's eitjes hebben gelegd!!! Ook probeer ik dit jaar wat Bombina Maxima's groot te brengen...


Ik heb diverse soorten eigen nakweek salamanders in de aanbieding zoals o.a.
Triturus Dobrogicus-Donau kamsalamander - 12 euro
Triturus Carnifex-Italiaansekamsalamander - 15 euro
Triturus Carnifex-Italiaansekamsalamander - wit - 35 euro
Triturus Karelinii-Balkan kamsalamander - 15 euro
Triturus Marmoratus-Marmersalamander -15 euro
Ommatriton vittatus-Turkse Bandsalamander -12 euro


Deze salamanders zijn ideaal te houden in een aqua-terrarium in huis of in de schuur.
De Triturus Dobrogicus en de Triturus Carnifex zijn overigens ook nog perfekte dieren om mee te beginnen.

Deze dieren moeten echter wel in een ontsnappingvrije verblijf gehouden worden (dus geen vijver!!) ivm faunavervalsing.

Bij het ophalen van de dieren in Koog aan de Zaan krijgt u terplekken een gratis mini-cursus salamanderverzorging en worden overhandigd met de benodigde overdrachtspapieren.

11 December 2007: Ik heb nieuwe filmpjes ge-upload zie hieronder: http://nl.youtube.com/watch?v=J0J6s-NxCCo
http://nl.youtube.com/watch?v=J6vZgs3FISw
http://nl.youtube.com/watch?v=VKIuWXn_ONM

3 September 2007: Mijn nieuwe aanwinsten zijn Pseudotriton Rubber en Salamandra Corsica.

14-augustus 2007: Eindelijk een wormenleverancier gevonden, die zijn wormen kweekt op turf en wormenmeel, nagenoeg iedere wormenkweker kweekt zijn wormen groot op mest waardoor de salamanders de wormen gewoonweg uitkotsen, deze niet dus! Verder kun je ook online, kleine porties laten opsturen via de post...perfect gewoon!! Klik hierboven op de link van Wormenexpres, salamanderhouders zullen hier geen spijt van krijgen!

9 mei 2007: De eerste triturus marmoratusen zijn gemetamorfoseerd en ook de dobrogicussen staan op het punt van. De meesten sally's zijn zo'n beetje klaar met leggen behalven de karrelinii's en de dobro's. Nu is het een kwestie van voeren....veel voeren.

24 April 2007: Het kweekseizoen is nu echt begonnen, momenteel heb ik larven van de Salamandra Algira's, triturus Carnifex, triturus Dobrogicus, triturus Marmoratus, triturus Karrelinii,  ommatriton Vittatus, en ik heb eitjes van de cynops ensicauda popei (die zijn helaas onbevrucht).

18 Februari 2007: Ik ben op zoek naar de Pseudotriton ruber

18 Februari 2007: Momenteel ben ik bezig om een gedeelte van mijn vijver om te toveren in een buitenterrarium.

27 Juni 2006: De eerste gemetamorfoseerde Marmer larven wandelen op het droge..

April 2006: Op 23 April 2006 zal ik aanwezig zijn op de Ter beurs in Amstelveen. Voor bestellingen voor de beurs in Amstelveen kunt u mij HIER mailen.

6 April 2006: De Salamandra Algira tussenstand is momenteel 13 larven en 2 onbevruchten eieren.

30 Maart 2006: Met grote blijdschap kan ik mededelen, dat een van mijn Salamandra Algira dames, moeder is geworden van 5 wolken van larven.
De larven zijn zo'n 35 mm groot, ze zijn geboren met 4 pootjes en zijn erg actief.
Waarschijnlijk zullen er nog wel 15 volgen!
De moeder en larven maken het goed, bezoek alleen op afspraak.

27 Maart 2006: Ik verkoop een beperkte aantal twee jaar oude Marmers zie: http://members.chello.nl/a.kente/salamanders-Vraag-en aanbod.htm

15 Maart 2006: Momenteel zwemmen de eerste Triturus Marmoratus, Triturus Vittatus en Triturus Dobrogicus larven in het rond. Hier in Koog aan de Zaan is het moeilijk watervlooien vangen, er zitten vooral veel cyclopsen tussen die schadelijk kunnen zijn voor de jonge larven.

7 Maart 2006: Ik verkoop 10-15 volwassen wildkleur Axolotls zie: http://members.chello.nl/a.kente/salamanders-Vraag-en aanbod.htm

22 Februari 2006: Op 19 Maart 2006 zal ik ook aanwezig zijn op de Ter beurs in Houten. Ik zal staan in de zaal van Lacerta. Voor bestellingen voor de beurs in Houten kunt u mij HIER mailen.

1 Februari 2006: Op 5 Februari 2006 zal ik ook aanwezig zijn op de Ter beurs in Zwolle. Ik zal staan op tafelnummer 22 c3. Voor mensen die nog Marmer nakweek 2005 wensen, zal dit de laatste kans zijn.  Voor bestellingen voor de beurs in Zwolle kunt u mij HIER mailen.

23 Januari 2006:...''Alex's salamander shed'' heeft niks met de opgepakte ''salamanderman'' te maken!!

23 Januari 2006: Heeft de voorjaars-schoonmaak nu al zijn vruchten afgeworpen..
Een van mijn triturus vittatus dames is aan het leggen geslagen.

5 Januari 2006: Op 29 Januari 2006 zal ik aanwezig zijn op de Reptilica beurs in Almere

Voor bestellingen voor de beurs in Almere kunt u mij HIER mailen.

29 December 2005: Na twee jaar lang een groep Triturus Vittatus Ophryticussen op het land te hebben groot gebracht, zit de dominantste man nu permanent in het water, het wachten is nu op eieren. (zie hierboven)

6 December 2005: Voor bestellingen voor de beurs in Houten kunt u mij HIER mailen. Ik zal zitten bij tafel  MM4.

14 November 2005: Op 11 December as. zal ik aanwezig zijn op de Terraria beurs in Houten. Met oa.

Triturus Dobrogicus, (Donau kamsalamander)
Triturus Carnifex, (Italiaansekamsalamander)
Triturus Karelinii, (Balkan kamsalamander)
Triturus Marmoratus, (Marmersalamander)
Pleurodeles waltl, (Spaanse Ribbensalamander)

14 November 2005: Onderzoekje "salamanders in de Nederlandse vijver": http://members.chello.nl/a.kente/salamanders-enquete.htm

13 Oktober 2005: Nog niet alle prijswinnaars van de salamander-kleurplaatwedstrijd hebben zich gemeld!!

1 September 2005: Door wat afzeggingen heb ik weer een beperkt aantal Triturus Marmoratus in de aanbieding!!

26 Juli 2005: Bekendmaking prijswinnaars kleurplaatwedstrijd 2005: http://members.chello.nl/a.kente/salamanders-kleurplaat-kids.htm

16 Juni 2005: De eerste marmerlarven wandelen op het land.

25 April 2005: De NEURERGUS KAISERI droom is helaas tot een einde gekomen....

7 April 2005: Nieuwe linken op mijn linkpagina: http://www.london-hotels.nl.nu http://www.amsterdam-hotels.nl.nu/

4 April 2005: Ik krijg de laatste tijd erg veel mailtjes van mensen die salamanders in hun tuin of vijver aantreffen en vragen stellen...erg leuk en vooral blijven doen, maar kijk eerst even op deze specifieke Nederlandse amfibieën site: http://home.planet.nl/~weijd297/

3 April 2005: Eindelijk heb ik wat foto's van mijn Neurergus Kaiseri's gepubliseerd op pagina:  http://members.chello.nl/a.kente/salamanders-foto-gallerij.htm

27 Maart 2005: De eerste marmerlarven zwemmen rond in een bakje in de woonkamer...de rest van mijn eitjes hou ik nog koel in de schuur zodat ze wat later uitkomen.

22 Maart 2005: Ik ben in het bezit gekomen van 8 NEURERGUS KAISERI (helaas zijn het waarschijnlijk wel 8 mannen)  Als iemand een dame wil ruilen hoor ik het graag! Ook heb ik 5 Salamandra Algira's.

18 Maart 2005: Vanmorgen heeft ook de Pleurodeles waltl zijn bak gevuld met eitjes.

17 Maart 2005: Met grote vreugde kan ik vertellen, dat ik ook weer watervlooien heb kunnen vangen, wat essentieel is voor het grootbrengen van mijn larven.

7 Maart 2005: Er zijn een aantal wijzigingen op de linkpagina gemaakt. Er is weinig nieuws op het salamanderfront, hooguit dat de meesten sally's de bittere kou hebben overleeft.

4 Maart 2005: "brrrrrt...wat 'n kou" .... Bij mij in de schuur is het 4 graden Celsius inclusief bijverwarmen en alle salamanders zijn gestopt met eitjes leggen.

16 Februari 2005: Vandaag ook voor het eerst een eitje van mijn triturus Karelini.

Voeg deze site toe aan je favorieten!

 

Top 100 Urodelen Seiten