Bij het aanschaffen van salamanders bent u afhankelijk van het aanbod van de dierenwinkels/tuincentra. Dat aanbod bestaat voor 95% uit vijf diersoorten, namelijk: de Axolotl, de Spaanse ribbensalamander, de Cynops OriŽntalis, de Paramesotriton Hongkongensis en de Pachytriton Labiatum, waarvan de laatste drie soorten vaak als chinese roodbuikjes worden verkocht . Dit zijn praktisch altijd wildvangdieren uit Azie, die vanaf het moment dat zij worden gevangen tot het moment dat ze in de dierenzaak belanden onder erbarmelijke omstandigheden leven. Vaak meer dood dan levend bereiken ze dan uw huiskamer, wat een slechte uitgangspositie is voor het slagen van uw nieuwe salamanderavontuur.

 

 

 

 

Controleer uw aankoop! Een gezonde salamander zal zich altijd, nadat je hem op zijn rug hebt gelegd, meteen weer omdraaien. Doet hij dat niet, dan is hij niet gezond. Kijk ook naar oneffenheden op zijn huid. Heeft hij rare witte plekjes? Bezit hij al zijn tenen nog? Reageert de salamander alert? Kijk naar de algehele conditie van de salamander.

 

Bent u van plan om salamanders aan te schaffen, dan raad ik u aan om eerst wat te surfen op internet. Er worden in Nederland en Belgie door tientallen liefhebbers eersteklas nakweekdieren grootgebracht. Deze dieren zijn in het algemeen veel gezonder dan wildvangdieren. Ook moreel gezien zijn de nakweekdieren te prefereren boven de wildvangdieren.

       Klik hier voor een lijst van de wetgeving over salamanders.

S a l a m a n d e r s    a a n s c h a f f e n   ? ? ?       K o o p    n a k w e e k d i e r e n     e n    g e e n    w i l d v a n g  ! ! ! !

Voeg deze site toe aan je favorieten!