www.markiske.tk - blog

WWW.MARKISKE.TK

BLOG - DR - FOTO'S - GEDICHTEN - PROJECTEN - Q-BASIC - WEGWIJZERS - ZVEADYLAN '66 revisited

Dylan spuugt, plays

it fokking loud - hoe
alles (maar dan ook alles!)
electrisch uit tig speakers spat -

springt over tijd, knettert
via god, sleept
en sleurt en scheurt
slierten ruimte
stuk ...


BB King & Eric Clapton -- The Thrill Is Gone (2016)


Marcel Marceau - The Mask Maker (1959)


John Prine 1946-2020


Over WEG & WIS #01042020

het afmaken van een kunstwerk is het afmaken van een kunstwerk ...

Over Weg & Wis heb ik al tig keer geschreven, want ondanks dat die "af" is, ben ik er zelf nog (lang) niet mee klaar ... dus keer op keer keer ik ernaartoe, ga ermee in de weer, breng één en ander verder, enz. Het is een liminale bundel, met grenzen en overgangen, beweging(en) in deze en gene richting, sluiproutes en dwaalwegen. Een bundel om door te dolen en dwalen.

In beginsel is 't een papieren pelgrimstocht, een onderzoek naar M., woord & wereld, te onderscheiden maar niet te scheiden, en misschien niet eens dat. Wat betekent het om (een) "ik" te wezen; wat is de identiteit van "zelf" in het bijzonder, en, wat is identiteit in het algemeen, hoe werkt en betekent het? Mij weet het niet, en aangaande zich-zijn, is er wel een/mijn ik/zelf?!

Qua structuur onvermijdelijk de template die Dante - the godfather of all pilgrimages - legde met zijn La Divinia Commedia: 3&33 all over the place, totaal 110. De bundel telt drie delen, elk opgedeeld in onderdelen. Een kwestie van tellen en wegen.

Daoïsme speelt een sleutelrol, en vooral de inzichten van Zhuang-Zi, helder uiteengezet in de werken van Steve Coutinho, al mogen we ook Genuine Pretending niet vergeten, alsmede the Oneness-Hypothesis. En natuurlijk "Philosophy of Language" en daarmee verknoopt en verweven "Philosophy of Mind". En, concluderend c.q. synthetiserend, is daar: Poëzie en Mystiek, en in dat licht kan ik 't niet nalaten te noemen Underhill's turf Mysticism alsook Happold's Mysticism: study and anthology.

En ook: Thinking about Oneself: From Nonconceptual Content to the Concept of a Self, en: "I Exist": The Meaning of "I" & the Logic of Indexicals, en: I: The Meaning of the First Person Term, en: Handbook of Self and Identity, alsmede Harris?! En Faverey, en dan met name zijn paradoxen, non-sequiturs en zelf-referentieel zich-gedoe, en Heraklitos, en last but not least Alchemy & Mysticism, maybe - in a way - some sort of kiem van dit hele project at large - ach jah, het is (me) wat, allemaal.


The Self Delusion by Tom Oliver

Essay by Tom Oliver: The age of the individual must end – our world depends on it.

Book review: Forget the idea that humans are independent individuals. We need to grasp that we are part of ecosystems.


Bob Dylan - 20/20 Vision October 25 1991 - City Coliseum, Austin, TX, USAwww.markiske.tk is in handen van Mark Iske en bevat zowel dit als dat, en is groener dan groen door te bestaan uit 100% gerecyclede electronen.