www.markiske.tk - projecten: droom is het leven

WWW.MARKISKE.TK

BLOG - DR - FOTO'S - GEDICHTEN - PROJECTEN - Q-BASIC - WEGWIJZERS - ZVEADroom is het leven

Ik droomde dat ik wakker werd, naast mij.

Het was nog vroeg, vreemde vogels floten het licht tevoorschijn, en daar lag ik, naast mij, half gewikkeld in dromen: dat boerse gezicht, die flaporen, vaders wipneus, moeders volle lippen - ik sloeg wat deken op, een kippenborst bewoog rustig op en neer. Met litteken. Als dit een grap was, muh. Als dit geen grap was ... met een ruk trok ik de rest van de deken weg: god, mijn bloedeigen navel, een fel verwijtend oog, blind maar alziend, en daaronder ... ja, geen twijfel mogelijk, dit was ik, nietsvermoedend slapend, het haar van stro, de vlezige vingers verstrengeld om het sponzige kussen.

Ongerust stapte ik uit bed. Ik durfde mij niet wakker te maken. Misschien was alleen de buitenkant van dat lichaam daar gelijk aan dat van mij; wat wist ik van de binnenkant, van gedachten, gevoelens of dromen van dát ik? Wat als ik mij neerstak en mijn levensverzekering zou claimen?

Ondertussen was er weinig over van mijn ontspannen slapen. Ik draaide en rolde, het gezicht grauw. Een angstdroom? Moest ik mij wakker maken, wist ik iets wat ik niet wist? Een gesprek hebben met mezelf leek me zinloos, maar ... een snerpend gepiep. Ik schrok wakker, knipperde tegen het morgenlicht, gaf de wekker een klap, mompelde 'ik daar?', en viel weer in slaap. Ik moest iets doen - wat als ik zometeen echt wakker werd en mezelf te lijf zou gaan? Moest ik mij voor zijn en mij laag en honds aanvallen terwijl ik daar weerloos sliep, of geduld hebben, mij overtuigen van een ander plan? Weer dat rondtollen van dichte ogen, wat droomde ik toch?!

Brrr. Ik verlange naar een koude douche, een verfrissend idee.

Toen ik wakker werd, lag ik naast mij, de harten in slieren over mijn bleke voorhoofd, het kussen doordrenkt.

---

Een interview met mij naar aanleiding van dit verhaal, is hier te beluisteren.www.markiske.tk is in handen van Mark Iske en bevat zowel dit als dat, en is groener dan groen door te bestaan uit 100% gerecyclede electronen.