Note: Deze pagina wordt alleen getoond wanneer in uw directory geen "index.htm" of "index.html" staat. Zodra u 1 van deze bestanden heeft aangemaakt zal deze pagina niet meer verschijnen. Mocht u onderstaande informatie nog willen bekijken dan kunt u deze vinden op; http://members.chello.nl/admin/leeg.html

Welkom op uw eigen homepage

Hier kunt u uw eigen stukje internet creëren, compleet met plaatjes en multimedia.
Deze pagina legt u uit hoe u dat zelf kunt doen, en van welke mogelijkheden u gebruik kunt maken.

Hoe maak ik een homepage?

Er zijn een aantal manieren waarop u dit aan kunt pakken. Hieronder hebben wij voor u de meest gebruikelijke wijze beschreven.

Eerst maakt u uw homepage in een soort "publisher". Hier zijn een groot aantal programma's voor verkrijgbaar, bijvoorbeeld: Frontpage Express, MS Publisher, Macromedia Dreamweaver etc. In één van dit soort programma's maakt u uw homepage met plaatjes en tekst naar eigen keuze. Deze slaat u dan in zijn geheel op, op uw harde schijf. Let er hierbij op dat de hoofdpagina (de 1e pagina die mensen zien als ze op uw homepage komen) index.html moet heten. Als u tevreden bent met uw homepage kunt u deze naar onze server uploaden.

Hoe te uploaden?

U kunt uw pagina via een FTP-programma naar onze ftp-server sturen. Een van de gratis programma's hiervoor is WS_ftp LE.

Stap 1: Wanneer u dit programma gedownload, geïnstalleerd en opgestart heeft, kunt u inloggen op onze server. Hiervoor voert u de volgende gegevens in:
(NB. chellosupport geeft geen verdere ondersteuning voor deze programma's)

Profile Name chello
Host Name/Address members.chello.nl
Host Type Automatic Detect
User ID uw e-mail username/inlognaam (zonder @chello.nl)
Password uw e-mail wachtwoord
Account -
Anonymous Uitgevinkt
Save Password Aangevinkt


Nu kunt u op 'OK' klikken en dan maakt het programma verbinding met de server. Als deze verbinding er is, zit u meteen in de directory waar u uw bestanden kunt neerzetten.

Stap 2: Blader naar de directorie op u computer waar de aangemaakte index.html staat. Dit doet u in de linkerhelft van het FTP-programma WS_ftp_LE .

Stap 3: Vervolgens kunt u de bestanden die in deze directory staan selecteren en het pijltje naar rechts aanklikken, zodat uw homepage naar onze server wordt overgezet. Als alle files ook in de rechterzijde staan, is het uploaden voltooid.

Stap 4: Nu kunt u (en de rest van de wereld) uw homepage bekijken op http://members.chello.nl/username waarbij "username" uw eigen gebruikersnaam is. Nu kunt u nog meer interactiviteit aanbrengen door een CGI scripts. U kunt niet uw eigen scripts gebruiken, alleen degene die al aanwezig zijn. Hieronder een korte uitleg. Een werkend voorbeeld kunt u vinden op; http://members.chello.nl/d.dummydemo/

 

Welke CGI scripts zijn er?

Het mailto script

Met het mailto script biedt u bezoekers van uw homepage de mogelijkheid u een e-mail toe te sturen. U kunt in uw html-code een zogenaamde 'tag' opnemen, zodat mensen met een klik op een knop een e-mailscherm krijgen waarin ze alleen maar de tekst hoeven te typen.

Indien u gebruik wenst te maken van het script dient u de volgende veranderingen in uw homepage aan te brengen:

Start het programma op dat u gebruikt om webpagina's te maken. U gaat naar de plaats binnen de HTML-code waar u de tekst wilt hebben van waaruit mensen u een e-mail kunnen sturen. U voert de volgende regel in:

 • <FORM METHOD="POST" ACTION="/cgi-bin/mailto/~[user]/bedankt.html?[e-mailadres]"> 

  Voor [user] vult u uw eigen loginnaam in. Voor [e-mailadres] vult u het e-mailadres in waar u het e-mailtje naar toegestuurd wilt hebben. U kunt ook ( net zoals in alle forms ) gegevens laten invullen en deze met het e-mailbericht laten meesturen. U voegt dan regels toe die er als volgt uitzien :

  <INPUT NAME="Naam">
  <INPUT NAME="Email">
  <INPUT NAME="Adres">

  Dit script zal voor alle toegevoegde velden een regel aan het e-mail bericht toevoegen die er als volgt uitziet :
  NAAM = <Datgene dat ingevuld is>

  Indien u wilt dat men bepaalde gegevens wel invult voordat men u een e-mail kan sturen, dan kunt u de volgende regel opnemen in uw HTML code :

  <INPUT TYPE="hidden" NAME="required" VALUE="Naam Email">

  Deze regel zorgt er voor dat er in velden 'Naam' en 'Email' iets ingevuld moet staan voordat het e-mailbericht verstuurd wordt. Indien u graag wilt dat elk e-mailbericht een standaard "subject" krijgt, kunt u de volgende regel toevoegen ( deze tekst is dan niet te lezen op uw homepage):

  <INPUT TYPE="hidden" NAME="subject" VALUE="<subject>"><BR>

  U vervangt hier <subject> door uw eigen tekst bijv. Email van mijn homepage.
  U kunt nu uw eigen tekst en/of plaatje toevoegen. U sluit het "mailto" gedeelte af met : </FORM>

  Wanneer het e-mailbericht goed verstuurd is, wordt een pagina weergegeven ter bevestiging van de e-mail. u dient hiervoor het volgende te doen, maak bedankt.html in de door u gebruikte publisher.

 • U bewaart nu uw homepage als 'index.html' op uw eigen machine. Daarna upload u uw homepage (index.html ) als de "bedankt" pagina (bedankt.html). Het moet nu mogelijk zijn om een e-mailbericht te versturen vanaf uw homepage.

  De counter

  Het script hiervoor is:

  <img src="/cgi-bin/counter/~username/counter.xbm">. U dient dit toe te voegen in de HTML-code

  Maak een lege file die "counter.xbm" heet en upload deze in dezelfde directory als waar uw html pagina's staan. In deze file wordt bijgehouden hoe vaak uw pagina bekeken is. U kunt de teller resetten door opnieuw een lege file te uploaden.

  De klok

  Voor de klok dient u de volgende regel toe te voegen in de HTML-code:

  <img src="/cgi-bin/Count.cgi?ft=3&display=clock&cache=F&expires=0">


  Verder

  Bij vragen

  Wanneer u vragen heeft over (een onderdeel van) de chello services, raden wij u aan een kijkje te nemen op de chello support pagina http://subscriber.chello.nl/support/. Hier kunt u antwoorden vinden op veelgestelde vragen (onder het kopje 'vragen') en kunt u tevens instellingen van bepaalde programma's doorlopen m.b.v. screenshots.

  Verder raden wij u aan om QuickFix te installeren. QuickFix kan uw instellingen veilig stellen en in het geval van problemen weer terug zetten. Tevens kan QuickFix een groot aantal problemen op uw PC oplossen. Zie voor meer informatie onze speciale site; http://quickfix.chello.nl/