Verstuur zelf ook een berichtje voor ons gastenboek!

Afrikaans motief

Van: "Sandra van Saane" svans@wanadoo.nl)
Onderwerp: Gastenboek
Datum: 19 augustus 2002

Hallo, We vonden het erg leuk om jullie reis verslag te lezen, het gaf een goede indruk hoe de reis er uit gaat zien. Wij willen volgend jaar in januari naar Afrika, voor de eerste keer. Maar door de bomen zien we het bos niet meer met welke organisatie kunnen we het beste op stap. Wij waren erg onder de indruk van de folder van African Holidays. Heeft iemand al ervaring met hun? Ze zijn wel behoorlijk aan de prijs 2300 euro voor 4 weken. Wie heeft tips voor ons.
Groetjes, Sandra en Mischa

Van: "Chantal van Schijndel" vanschijndel_chantal@hotmail.com)
Onderwerp: Bedankt
Datum: 14 mei 2002

Hoi hoi. Ik doe op school voor het vak maatschappijleer mee aan het "1 ander festival" op 9 juni te Schijndel, Noord-Brabant. Dit is een festival waar vele culturen samen komen, vooral uit Afrika en laten zien wat hun gewoontes zijn op het gebied van bijv. muziek. (de groep die met Krezip in Afrika heeft gezongen komt ook!!!) Hierbij moet ik ook een project maken over Kenia. Ik kwam jullie site tegen, de eerste EN METEEN DE LAATSTE... bedankt voor de goede informatie. Het was precies genoeg en precies alles wat ik zocht! BEDANKT.... Nou misschien tot 9 juni. Het is zeker de moeite waard om het eens te bezoeken en de entree is gratis.
Groetjes en een x-je, Chantal van Schijndel

Van: "Familie Westerveld" fam.westerveld@hetnet.nl)
Onderwerp: Gastenboek Kenya
Datum: 31 januari 2002

Opeens bedacht ik mij om eens op het internet te gaan kijken of er wat te vinden was over het land waar ik als 12 jarig meisje woonde samen met mijn ouders en mijn zus. Dit was in 1980. Door het lezen van jullie reisverslag kwamen er bij mij ook weer een hoop herinneringen boven. Wij woonden midden in de rimboe in een kamp met een aantal Nederlandse en Belgische gezinnen. Behalve het kamp van ons waren er nog 2 Engelse kampen. Mijn vader was daar voor ontwikkelingswerk hij werkte mee aan een groot irrigatie project zodat er door de bevolking land bebouwt kon gaan worden. Of dit vandaag de dag daar nog gebeurd weet ik niet ik had nou niet het idee dat de mensen echt op ons zaten te wachten, zolang er maar iemand aanwezig was werkten de mensen wel maar nu iedere hulp zover als ik dat weet vertrokken is vraag ik mij af of de mensen het hebben kunnen vol houden. Graag zou ik nog een keer terug gaan om nog eens te kijken hoe het er nu in Bura aan toe gaat. Dit is de plaatsnaam van het dorpje en licht tussen Hola en Garissa ongeveer een 4 uur rijden land inwaarts vanaf Malindi. Misschien zijn er bezoekers van jullie gastenboek die er wel eens geweest zijn de laatste tijd en die mij wat zouden kunnen vertellen. Het zit er voorlopig nog niet in dat ik Kenya ga bezoeken, ben nu zelf moeder van 2 jonge kinderen en zal nog een aantal jaren moeten wachten om weer die reis te kunnen maken. Toen wij in Kenya woonden was het land nog lang niet zo toeristisch als nu en is het mij ook eens voorgekomen dat een bewoner aan de rivier gillend weg rende, hij had nog nooit een blanke gezien. Meende vast dat wij geesten waren. Ook kinderen die aan je voelen komt mij bekend voor, ik had in die tijd lang stijl blond haar en ook daar is aan getrokken om te voelen of dat wel echt was. Al met al heb ik er een leuke tijd gehad alhoewel ik mijn vriendinnen in Nederland wel mistte en voor ons was er niet zoveel te beleven. Met de kinderen die er woonde moest je het gezellig maken, wel eens gezien, Sinterklaas achter op een pick up in ongeveer 45 graden Celsius!!! Hij had zelfs pepernoten mee. ( gebakken natuurlijk door een paar ijverige moeders die ook niet zoveel te doen hadden) Ja het was achteraf toch een hele mooie tijd en ik ben blij dat ik door jullie reisverslag weer even terug kon gaan in de tijd. Bedankt!! Ps. De Carnivoor was er in 1980 ook al, al kan ik mij van toen niet meer herinneren dat ze er toen wild verkochten, wel dat het veel en lekker was. En die zogenoemde vlammetjes in jullie verhaal heten volgens mij samosa`s Ook erg lekker. Groetjes, Louisa En mocht iemand nog iets over Bura weten dan hoor ik het natuurlijk erg graag
Doei.

Van: "Gerda en Ad Seijner" seijner@zeelandnet.nl)
Onderwerp: Reisverslag
Datum: 29 maart 2002

Hoi Leuk om jou reisverslag te lezen van Botswana, Namibie en andere streken waar je bent geweest. Zo'n verslag trok ons aan omdat we er zelf oktober/november 2001 geweest zijn. Wij zijn in Kaapstad begonnen en in Zimbabwe bij de Vic Falls geeindigd. Een hele ervaring. We hebben ook al heel wat van de wereld gezien maar dit was toch wel uniek. De eerste jaren hebben we net zo als jou een reisverslag gemaakt maar de laatste jaren komt het er gewoon niet meer van, dus vinden we het leuk om via internet reisverslagen te lezen. We wensen je heel veel reisplezier toe.
Aad en Gerda Seijner.

Van: "Kamiel de Jong" kdejong25@hotmail.com)
Onderwerp: Info
Datum: 2 april 2002

Hoi beste mensen, Leuk dat verslag van jullie op internet. 4 feb. ga ik zelf ook voor 6 mnd naar Kenia ( 3mnd ontwikkelingswerk en 3 mnd rondtrekken) Nu heb ik even twee vragen. 1. Ik wil een verrekijker meenemen en een disc.man en CD's. Ik lees overal dat het zo onveilig is. Als