Start


op de bon ditjes en datjes servies van de maand musea matchbox te koop wie ben ik gezocht


MATCHBOX MATCHBOX MATCHBOX

 


Mijn man verzamelt de speelgoedauto's uit zijn jeugd.


LESNEY'S

"MATCHBOX"

Waarschijnlijk herkennen sommige van  U wel deze auto's. Leuke miniatuurmodellen die bij het spelen ook nog eens tegen een stootje kunnen. De verzameling van mijn man vindt zijn oorsprong in zijn jeugd. Zelf speelde hij als jongen met deze auto's en nu breidt hij zijn verzameling uit met de modellen die hij als kind niet had of die wat verfloos geworden zijn. Ook zijn veel modellen in verschillende kleuren of uitvoeringen uitgebracht en dat maakt dat de verzameling nog steeds net niet kompleet is. 
pompstation en winkeltje( accessory pack ) en garage

"MATCHBOX" modellen zijn er in verschillende typen. Mijn man is het meeste ge´nteresseerd in De Regular Wheels, Majorpacks en Kingsize. Deze auto's zijn uitgegeven van 1953 tot 1969. Als u nog een doosje met "oude" auto's  op zolder heeft "rondslingeren" en U vindt het leuk om daar weer iemand een plezier mee te doen, laat het dan  even weten, want dat vindt mijn man dan weer leuk. Zoekt U zelf nog een bepaald model, dan kan U daar  natuurlijk ook naar vragen.

                                   

Harley Davidson

 


een deel van de MATCHBOX
verzameling

Sommige auto's lijken dubbel op deze foto, maar dat is niet zo. Het verschil zit 'm vaak in de kleur en het materiaal van de wielen ( plastic of metaal, zwart, grijs of zilverkleur ). Ook kan de tekst of de print weer verschillend zijn per model.
Overigens heeft mijn man wel dubbele
MATCHBOX. Als U daar interesse in heeft, stuur dan een E-mail.

 

Een leuk rek aan de muur waarin dit keer alle auto's staan die in het boekje van 1966 te vinden zijn. ( zie bovenaan )Rechts onder staat een vingerhoedje met het Matchbox embleem.

 

 

Start ] op de bon ] ditjes en datjes ] servies van de maand ] musea ] [ matchbox ] te koop ] wie ben ik ] gezocht ]