Start


op de bon ditjes en datjes servies van de maand musea matchbox te koop wie ben ik gezocht

 

Wie ben ik?
Ik ben iemand die met veel plezier kinderserviesjes verzamelt en het leuk vind om andere verzamelaarsters te ontmoeten. Vanaf ongeveer 1990 is het verzamelen er langzaam ingeslopen omdat mijn moeder  mijn eigen kinderserviesje in een vitrinekast had gezet naast het kinderserviesje dat ooit van haar moeder was geweest. Zij vond wat onderdeeltjes van andere serviesjes en toen ging ik op rommelmarkten ook opletten voor haar. Nu spaar ik inmiddels ook, maar mijn moeder is wat minder fanatiek.

Ik heb nu een collectie van ongeveer 85 serviesjes en veel losse onderdelen. Sommige mensen vinden dat erg veel maar andere mensen hebben een veel grotere collectie. In mijn verzameling vind je veel porselein, maar ook plastic, aluminium, bakelite en metaal. Ik heb een aantal oudere serviesjes, maar ook nieuwe. Voorwaarde is voor mij altijd dat ik een serviesje leuk moet vinden of bijzonder. Ik koop dus niet alles wat ik tegenkom. Vaak wordt aan mij gevraagd of ik alle serviesjes heb uitgestald in mijn woonkamer. Nou....nee dus. De meeste serviesjes staan keurig ingepakt elders in huis en in mijn woonkamer staat een vitrinekast met steeds een wisselende collectie. Omdat ik oud speelgoed in het algemeen  leuk vind, combineer ik de geŽtaleerde serviesjes samen met speelgoed dat er bij past. 

 

Dit serviesje is het kleinste serviesje dat ik heb. Klik hier om te zien waar het staat.


Waarom deze website?

Er zijn veel mensen  die net als ik kinderserviesjes verzamelen. Er is echter geen vereniging of aparte beurs waar we elkaar eens kunnen ontmoeten om  van gedachten te  wisselen. Ik wil zelf ook geen vereniging oprichten, maar misschien dat deze pagina toch wat verzamelaarsters samen brengt. In de toekomst wil ik, als er voldoende belangstelling voor is, een ruilbeurs organiseren met alleen kinderserviesjes. Als U belangstelling heeft voor zo'n beurs, stuur dan een berichtje naar apromijn@chello.nl  

Tot slot


Ik heb met veel plezier aan deze website gewerkt en hoop dat U het de moeite waard vond om alles te bekijken. Het was een tijdrovend  karwei, maar ik zal zeker geregeld wat veranderen. Gewoon af en toe even kijken. U kunt mij ook een e-mail sturen . Dat zou ik erg leuk vinden.

                           Groetjes van een verzamelaarster

                                   
Petra

terug naar  http://verzamelaars.pagina.nl

Start ] op de bon ] ditjes en datjes ] servies van de maand ] musea ] matchbox ] te koop ] [ wie ben ik ] gezocht ]