Start Algemeen Kaart Gran Canaria Klimaat Gran Canaria Geschiedenis Toerisme NIEUW!! Arucas Fataga Guayadeque  Sioux City E-mail TERRABAGGA BIGGLES

 

Arucas

 

Om naar Arucas te komen leidt de weg naar het noorden van het eiland. De snelste manier om er vanuit het zuiden te komen is via de snelweg naar Las Palmas, en daar de borden Galdar te volgen. Na enige tijd komt er een afslag Arucas en wanneer je die volgt kun je kiezen om eerst in het plaatsje zelf rond te kijken, maar het is leuker om eerst door te rijden naar de Montaņa de Arucas. Vanaf de top, waar tevens de gelegenheid is om een drankje en een hapje te nuttigen, kijk je dan in alle richtingen van het eiland uit. Een geweldige ervaring. In de verte kun je, wanneer het goed helder is, Las Palmas zien liggen. Helaas was het, toen deze foto's gemaakt werden een drukkend warme dag, en dus niet helder. Daarom was het ook onmogelijk om vanaf deze plaats Tenerife te kunnen zien liggen, hetgeen bij helder weer ook mogelijk is.

Naast een blik op Las Palmas, biedt de Montaņa ook een mooit uitzicht over de plaats Arucas en de uitgestrekte bananenplantages er omheen. Wat bij het stadje meteen opvalt is de grote basiliek die met zijn zwarte basalt goed

afsteekt tegen de witte huisjes van het stadje. Arucas is de op twee na grootste stad van het eiland en ligt in het noorden, waar nog erg veel van de guanchenhistorie is terug te vinden.

Na de afdaling van de Montaņa, rijdt je het stadje binnen en staat bijna meteen voor de grote basiliek. Wanneer de kerk                                           

open is is het de moeite waard om een blik naar binnen te werpen. Hieronder een beeld van de kerk in de voorbije decennia. De bouw is gestart op 1907 en de kerk was in 1977 gereed zoals deze er nu staat.

     

Een andere belangrijk gebouw in de stad is de rumfabriek. Hier wordt al sinds 1884 de canarische AREHUCAS-rum gestookt. Deze rum wordt van de op het eiland gekweekte rietsuiker gemaakt. Bovendien worden er ook nog verschillende likeuren gestookt, zoals de bekende bananenlikeur. 

Misschien is een bezoekje aan de fabriek een welkome afwisseling van de vakantie.

 

 Samengesteld door: Ellaut

 Laatste update: 05-06-2003 12:57