Home

Honden

Katten

Vakantie

Muziek

Links

Write2Me.NL Gastenboek

Katten

Sander heeft destijds het tweetal Lobbes en Dibbes uit het asiel gehaald. Lobbes was toen ongeveer zeven jaar en Dibbes vijf jaar.

Zij 'luisterden' toen naar de namen Jerry en Minoes. Het is ons nooit helemaal duidelijk geworden of dit tweetal voorheen ook samen woonden of dat ze in het asiel bij elkaar geplaatst zijn. Het waren twee reusachtige katten. Lobbes was onze tienkilo-theemuts. Op deze foto's kan je goed zijn grootheid aanschouwen:

Hoezo vetklep?
Voor de verhoudingen; samen met het logeetje Rebbel,
die een normale Europese korthaar is.....

Lobbes en Dibbes waren een apart span. Lobbes was de absolute heer en meester in het huis. Als hij besloot ergens te gaan liggen, maar daar lag al een hond of kat, dan zorgde hij ervoor dat deze onderdanen verdwenen zodat hij de voorverwarmde plek kon innemen. Dit deed hij enkel door te kijken, zelden sloeg hij zijn nagels uit. Dibbie is altijd rustiger en ingetogener geweest. Het liefst ligt hij op een warme plaats te slapen, je kunt hem echter altijd wakker maken voor wat eten of een spelletje met een propje papier.

Op een donderdag ontdekten we dat Lobbes zich wat terug trok, hij was niet meer haantje de voorste bij alles. Vrijdag zijn we voor de zekerheid maar naar de dierenarts gegaan, Het bleek erg mis: zijn nieren deden ongeveer niets meer. We hebben er alles aan gedaan, maar na het weekend bleek dat het een lijdensweg ging worden. Die hebben we hem bespaard. Lobbes is dertien jaar geworden.

Dibbes bleef eenzaam en alleen achter. Hij vond het helemaal niks! Vooral toen zijn hondenvriendinnetje Tessa ook overleed, stortte hij zich volledig op zijn bazen wegens gebrek aan beter. Dit hebben we een tijdje aangekeken, maar we waren het er al snel over eens dat hij er een vriendje bij moest. Wij hadden nu eenmaal niet voortdurend de tijd om met hem te spelen en te kroelen. In het asiel zaten verschillende katers en poezen te wachten op een nieuw baasje. Gelukkig hadden we enkele selectiecriteria, anders hadden we ze allemaal mee naar huis genomen. Een rood katertje leek aan onze criteria te voldoen en toen hij zich vol overgave in onze armen nestelden waren we verkocht. De tweejarige Jojo ging met ons mee naar huis. En thuis begon het vuurwerk: Dibbie vond dat we een mooie dame voor hem hadden moeten nemen en de nieuwe rooie vond dat hij het huis wel kon overnemen. Zo onderdanig als Dibbie bij Lobbes was, zo stond hij nu op zijn strepen! Het heeft een korte week geduurd en toen waren de rollen duidelijk. Dibbes is overduidelijk de baas. De rust keerde weer en de heren genoten van elkaars gezelschap:

Na deze week vonden we dat de rooie een andere naam verdiende. De naam Jojo lag ons niet zo goed, ondanks dat we wel een idee hebben waar deze naam op gebaseerd is........ Tja, wat voor naam dan. Welke naam past bij dit gekke geval? Welke naam past bij een rood stoer katertje die al zijn wilde haren nog moet kwijtraken? Toen we zijn favoriete houding echter combineerden met zijn huidkleur hadden we geen discussie meer. Hoe kan je een kat, die er zo bij ligt, anders noemen dan Wokkel?