vanaf juni 2010

Welkom op mijn WebColumns

June 07, 2010, Geschreven door z2ara

Na lang wikken en wegen en uitproberen, ben ik toch begonnen met een website voor collumns, waarvoor ik de template LOSEOUT van Free CSS Templates het meest geschikt vond, voor een simpel doeleind als gewoon teksten wegschrijven.
Iedereen is vrij om deze templates te gebruiken. Informatie hierover vind je op de betreffende site.
Om snel te zoeken naar de inhoud van een onderwerp uit de rechterkollom, is het simpel het onderwerp aan te klikken of de ctrl-toets samen met de F-toets van uw toetsenbord in te drukken en in de zoekfunctie die je dan op je scherm ziet het betreffende onderwerp in te tiepen. Druk daarna op enter en het blogartikel verschijnt voor je in beeld. Vermits het woord vaker in andere artikelen voorkomt, zal je nog een keer op 'volgende' moeten klikken.
Veel plezier met het lezen van mijn collumns. 

Lettertje te klein? Gebruik voor het inzoomen, de ctrl toets van je toetsenbord, samen met de + toets.
Eventueel feedback over mijn columns, graag via de mail

Terug naar boven

Patronen

June 07, 2010, Geschreven door z2ara

Wat me opgevallen is in het nieuws, is, dat er zich weer een bepaald patroon oppopt. Maria Mosterd, lange tijd onder de voeten van een loverboy gestaan, schrijft tijdens haar therapie in India een dagboek. Het is een ingrijpend boek en er wordt enorm veel van verkocht.
Ze schrijft daarna nog een boek en heeft een mooie website, waarin ze haar boek etaleert. Je zou zeggen, Maria is binnen, terwijl ze daarna alsnog terug moest naar school om een vmbo diploma te halen en zoals ze zei alle basisdingen weer opnieuw heeft moeten aanleren.
Ze staat dus eigenlijk een beetje achter. Met het huidige niveau waarmee de meeste lerlingen van het VMBO afkomen is dat geen schrikbarend verschil, maar ze zit wat dat betreft nog in het verleden, en denkt toch iets te moeten inhalen. Als ze het dan ook maar niet laat bij een VMBO diploma.
Na die enorme stijging van Maria's boekenverkoop, komt Peter R. de vries in beeld. Deze man heeft zelf ook een aantal boeken op zijn naam staan. Of hij er van verkoopt is de vraag want elk spannend waar gebeurd verhaal heeft ie al aan SBS6 verkocht in video formaat, dus wie koopt er nog zijn boek? Dat ging bij Maria andersom.
Nu Peter weer. Op de een of andere manier vond Peter het interessant om bij de betreffende expooier van Maria maar eens verhaal te gaan halen en wat tart ieders verbazing? Peter gelooft alles wat de jongen zo wat uit zijn duim zuigt.
De dikke jongen heeft zelfs zijn verhaal in serie op Youtube gezet en daarin is hij werkelijk als slachtoffer te bewonderen. Daarin zie je hem draaien en tollen om zich als betrouwbaar te profileren. Alleen blijkt het een slecht acteur te zijn. Hij kan zijn eigen leugens niet goed onthouden.
Peter maakte van het geheel op zijn beurt een uitzending, weer voor SBS6, waarin Maria als een pathologische leugenaar wordt weggezet, en met zoveel woorden ook door Peter wordt beschreven.
Ok, tot zo ver en niet verder, Petertje. Maar waar heeft Peter dan eigenlijk een probleem mee?
Eerder dan het geval Maria heeft Peter ditzelfde probleem gehad met Joran van der Sloot. Natuurlijk wil je als misdaadverslaggever graag haantje de voorste zijn. Maar dat mediagenot was voor Peter even niet weggelegd, en daarom moest het wat bombastischer. Zodra Joran een boek ging verkopen en mensen kochten werkelijk zijn boek, was Peter er als de kippen bij, om er iets aan te doen. Want het kopen van het Joran boek moest meteen naar een hoekje worden gedemoniseerd.
Peter haalde er een kennis van Joran bij, een 'ex'-drugsdealer-annex-gebruiker. Deze evenzo betrouwbare man moest van Peter met verstopte camera's zorgen voor de onbetrouwbaarheid van Joran's woorden. Deze man kan dat nooit gratis gedaan hebben, want iemand die ooit verslaafd is geweest,  blijft altijd een beetje geilen, vooral op geld. En zo komt Peter aan zijn personeel. Een uitzendbureau is er niks bij.
Joran's boek kon met de hele verstopte camera affaire later door Peter als een grote leugen worden weggezet, alleen wat Peter er nog over heeft schreef, was sindsdien de waarheid.
En dan kijken we meteen ook even mee naar de dure website van Peter R. de Vries:  http://www.peterrdevries.nl/peter-r.-de-vries/boeken/peters-boeken/  Wel 8 boeken tel ik op zijn website.
Het probleem alleen is, dat zodra je je publiek verwent met video, geen hond meer naar je boek graait. Dus wat is nu de waarheid?
Zo ook de video van de hotelgang, waarin Joran door de deur gaat de kamer binnengaat met het betreffende meisje. Nou ja, meisje, ze ziet er van de achterkant toch iets ouder uit, kijkt angstvallig naar beneden, er zich vast van bewust dat haar gezicht op de camera geen goed idee is voor de reputatie van haar familie.
Er zijn computerprogramma's voor bewakingscamera's, die je zo instelt dat alleen de bewegende beelden opgenomen worden. Zelf heb ik dat eens uitgeprobeerd met mijn honden, ik wilde weten wat ze nu precies doen als ik weg ben. Dat kon ik savonds dus zien: de een sliep alleen maar en de ander liep af en toe rondjes in de kamer.
Maar er is altijd een marge waarna de camera reageert. Een soort interval, waardoor je de eerste beweging moet missen. De camera van het hotel waar Joran was, blijkt gewoon alles op te nemen. Ook als er niemand loopt. Ze beschikken dus over voldoende digitale opslag en een systeem. Er werd misschien bij de installering van het bewakingssysteem vanuit gegaan, dat er voldoende mensen dag en nacht over de gang zouden lopen en dat je met de opname van alleen de bewegende beelden dus het een en ander kan missen, omdat het programma misschien niet goed reageert. Kortom, het kan zijn dat men het zekere voor het onzekere heeft genomen en gedacht heeft, alle beelden maar te moeten bewaren.  Er moet dus flink geknipt zijn met de camerabeelden.
Nog erger, elk mediabedrijf dat die beelden weergeeft, doet nog een schepje bovenop het digitale knip en plakwerk, naargelang de tijd voor nieuws gegeven is.
Wat me nog meer opvalt op de bewakingsbeelden, is, dat beiden jonge mensen zonder tassen de kamer ingingen, die lagen blijkbaar al in de hotelkamer. Hoe lang het stel zich al in die kamer geinstalleerd hadden, wordt niet verteld. Volgens het nieuws gaat Joran 3 uur later zijn hotel kamer uit, de camerabeelden bewijzen dat ie vertrekt , want hij heeft nu zijn tassen bij. Naadloos sluiten de beelden op elkaar aan, de nietsvermoedende kijker het idee gevend, dat erverder niemand in die drie uur door de gang is geweest.
En om Natalee er maar meteen bij te halen:
De reputatie van Natalee Holloway heeft de wereld duidelijk gemaakt dat je eigenlijk als jonge vrouw uit een gebroken gezin, een vogeltje voor de poes bent. En wat Stephanie betreft: 2 Vaders en 2 moeders hebben haar blijkbaar ook niet kunnen leren, dat je een risico loopt als je met een man achter zijn voordeur verdwijnt. En dan nog wel iemand van die een verdwijning op zijn naam heeft staan. Ze kunnen thuis dan wel heel erg rijk zijn, maar een gebrek in de opvoeding van dit kaliber komt een keer boven borrelen.
En dan de camerabeelden weer:
Waar zijn de beelden van de bewakingscamera voordat ze verknipt werden, aangezien er nog een buitenlander in dat hotel verbleef en die was er nog toen Joran al lang weg was. Of was die eerder weg? Die staat toch ook ergens op?
Vreemd dat een hotel zo slecht bezet is geweest met klanten. Er hangen rond Joran van der Sloot veel raadselen. En misschien zal dat wel zo blijven en zal hij nooit de waarheid kunnen vertellen, want zijn cel van 2 bij 3 delen met 2 andere criminelen, kan zijn leven wel eens enorm verkorten.
Ondertussen heeft de wereld laten zien hoe snel de mening van hele bevolkingsgroepen is te manipuleren door de media. Het blijkt altijd weer  zo te werken. Zo kan je alles legaliseren. Tot aan doodstraf toe.
En die situatie vind ik het allergevaarlijks van het nieuwsdiensten. Vooral met het oog op de verkiezingen woensdag.

Terug naar boven

Naar de finale

mei 27, 2010,  Geschreven door z2ara

Life from Oslo
Het songfestival kwam vandaag op de televisie, ieder Europees land werd geacht kandidaten te hebben gestuurd. En nadat de hele serie artiesten afgewerkt waren, opgetreden hadden dus, moest er gestemd worden.
Iedereen in de landen waar de kandidaten vandaan komen, mag mee stemmen. Alle kijkers zelfs.
Het is immers een verenigd europees gebeuren en zal er vast toe bijdragen dat iedereen zich nu even éen voelt. Er is nóch Griek, noch Jood, zegt de bijbel in het Nieuwe Testament, dus ook nu gaat dit gebeuren op.
Het lijkt wel een vervulling van een oude profetie, dat alle Menschen Brüder werden sollen.
Nederland doet dus ook mee en stuurt de 17-jarige Sieneke uit Nijmegen. Ze zingt het liedje Chalalie Chalala. Het heeft wel weinig inhoud, maar daarmee is haar liedje niet het enige.

Onze eigen Nederlandse Sieneke.
Er verschijnen een aantal telefoon nummers op het tv-scherm. Het geheel is netjes gerangschikt in tabellen zodat je snel het nummer van je eigen land kan vinden. Een ieder die er behoefte aan heeft kan er nu over mee denken wie toch wel de beste mag worden genoemd. Je mag er nu allemaal bij horen, zelfs de armste van de armste , want alleen je stem is belangrijk. Dat moet toch wel een enorm saamhorigheidsgevoel geven in Europa. Even vallen alle sociale en maatschappelijke verschillen weg.  Gaan we dit echt meemaken in de toekomst? Is dit nu een proef op de eenheid zoals het zich in de toekomst zal gaan manifesteren? Zullen we dan ook allemaal mee mogen stemmen inzake referendums?
Er verschijnen een aantal telefoon nummers op het tv-scherm. Het geheel is netjes gerangschikt in tabellen zodat je snel het nummer van je eigen land kan vinden. Een ieder die er behoefte aan heeft kan er nu over mee denken wie toch wel de beste mag worden genoemd. Je mag er nu allemaal bij horen, zelfs de armste van de armste , want alleen je stem is belangrijk. Dat moet toch wel een enorm saamhorigheidsgevoel geven in Europa. Even vallen alle sociale en maatschappelijke verschillen weg.  Gaan we dit echt meemaken in de toekomst? Is dit nu een proef op de eenheid zoals het zich in de toekomst zal gaan manifesteren? Zullen we dan ook allemaal mee mogen stemmen inzake referendums?

Ongeloofwaardig toch? Een gratis topshow en ook nog mogen bepalen wie er de beste van was.
Een aantal keren verschijnen weer voor de kijker stukjes beelden als vaste reeks van de optredens,  op het scherm. Dat vergemakkelijkt het kiezen. Je zou iets vergeten zijn en voor de verkeerde gestemd hebben. Is ook geen probleem, je kan vaker bellen. Er wordt wel een keer even snel de prijs van dit bellen genoemd, 35 eurocent per call. Maar stel je voor dat er toch maar eens om en nabij een half miljard aan mensen (veel meer is echt even nog niet nodig) de telefoon ter hand neemt en werkelijk een stem uitbrengt, , dan kan daaruit het hele songfestival dik betaald worden en zal er ook een groepje organisatoren hun jaarinkomens er ruim uitgehaald hebben.
De tijd lijkt te worden opgerekt om de mensen nog de kans te geven om te bellen. In een versloming in de uitzending wordt je even beziggehouden,  om te blijven kijken, een korte pauzefilm. Zo kan je toch nog snel de beslissing nemen, om ook telefonisch je stem uit te brengen. De lijnen blijven nog even open. Stel je voor, een groot aantal mensen die alsnog de kans krijgt om van zich te laten horen. Ondertussen worden elektronisch de stemmen geteld. Voor het oog van de kijker voltrekt zich nu een klein technisch wonder, dat niemand meer zal verbazen, want je weet vandaag de dag ook niet meer wat je nu echt kan verwachten op technisch gebied. 'Ze' kunnen nu zoveel. Niemand kan nog echt de ontwikkelingen bijhouden.
En dan na nu, de uitslag van de stemmen bekeken. Het sluit allemaal naadloos aan.
De resultaten liggen al keurig in enveloppes klaar. Er ligt van ieder land een brief met de stemmen. Die mogen nu open gemaakt worden.  En dan wordt het sein gegeven, en de bekendmaking gedaan. Spannend toch? En vooral voor de kandidaten en hun familie. Maar voor wie nog meer?
Er zijn nu na de eerste stemming finale kandidaten geselecteerd, en daar wordt zaterdag weer mee verder gewerkt. Er komt dus nóg een uitzending. Dat betekent nog meer telefoontjes van de kijkers. Men kan dan zelfs een grotere piek aan telefoon verkeer verwachten dan de 1ste keer, want zaterdag kijken er nóg meer mensen, die allemaal á 35 eurocent per call hun medezeggenschap laten gelden.

wordt zaterdagavond zelfs vervolgt...

Terug naar boven

Afhankelijkheden

november 18, 2009, Geschreven door z2ara

Vandaag had ik het weer helemaal zitten, meerdere mensen hebben vast hetzelfde gevoel, wanneer ze een keer naar het nieuws hebben gekeken. Want hoe vervelend zijn toch iedere keer weer die lui van al Qaeda (vertaling: der Führer). Ze lijken niet in staat te zijn, om volkeren die totaal niks met die asoclub te maken willen hebben, gewoon niet met rust te laten. Op het moment dat je denkt, we zullen er toch wel onderhand vanaf zijn, het waait ooit een keer over, komt er weer een bericht en is dat clubje krupuul al weer een aanslag aan het bedenken. Ze doen gewoon waar ze goed in zijn, waar ze zich in hun levensontwikkeling in hebben verfijnd, en waarmee ze zich in hun trotse reklame-filmpjes via internet willen profileren als slachters voor God met licence to kill. En hun gelederen wisselen, worden ze aan de ene kant neergemaaid, dan rekruteert deze organisatie aan de andere kant nieuwelingen bij. Nog extra zorgelijk hierbij is, dat de recruten voor de voortzetting van hun terroristische akties, niet alleen uit Aziatische, maar ook uit een aantal West-Europese landen komen en zich vrijwillig lijken aan te melden, Engeland, Duitsland o.a. om van de kamptrainers, door Der Führer zelf aangesteld, een islam-achtige, op de Koran gebaseerde, militaire opleiding te genieten en zwaar geïndoctrineerd te worden, omdat anders natuurlijk de motivatie wel eens weg kan zakken. In een interview vandaag op televisie, met een persoon, wiens mening als belangrijk voor de algemene opinievorming scheen te gelden, komen er niet noemenswaardig veel rekruten uit Nederland. "Waarom niet uit Nederland? ", vroeg de journalist. De andere persoon werd geacht er de laatste mededelingen over te kunnen geven. "Omdat we er in Nederland niet zo mee bezig zijn, was het antwoord. En eigenlijk wilde dat zo iets zeggen als: - weet ik veel, heb mijn huiswerk niet gemaakt en ben er zelf niet zo mee bezig-. Het eerste wat me eigenlijk te binnen viel was een ander antwoord; wij worden stom gehouden via de media, m.a.w. óf informatie hierover wordt gecensureerd, wat voor de hand ligt. Toelichting: tussen 7 en 9 uur smorgens zien we herhaald hetzelfde nieuws op tv, duur nog geen 10 minuten, alsof er echt verder niks is gebeurd. Dus weten wíj veel, of, en misschien ook wel plus, dat we gewoon niks in de gaten hebben en dank zij de agressiviteit in veel Amerikaanse films, (vanaf 5 vecht-films per avond), al te ver afgestompt zijn om ergens in ons achterhoofd nog te kunnen denken dat het weleens géen ver van ons bed show zou kunnen zijn. Alles gebeurd toch immers op een afstand? Wat is dan toch de reden dat die Al Qaeda zo zijn agressie wil uiten op alles wat West en Europa is? De islam? De Inquisitie? (Dat laatste is vaak bij allochtonen het enige wat ze weten van de Europese geschiedenis, en men schermt dan ook graag daarmee terug, als de islam gezien wordt als agressief en nietsontziend.) Of is het jaloezie? Dan eerst maar eens een oppervlakkige blik naar de hulpbronnen van de 'vijand'. Europa is nu zelfs 'groter' geworden, een aantal landen zijn bij de Westerse club ingeschreven en denken nu mee te profiteren van de schijnbare welvaart. De westelijke kant wordt de laatste jaren dan ook overspoeld met mensen uit de oostbloklanden. Jammer genoeg niet allemaal voor het nobele doel werkplaatsen in beslag te nemen. Amerika heeft net als Europa tourisme en industrie, maar ook veel aardolie, Texas is er ondermeer om bekend, maar dat is niet het enige plek waar geboord wordt. Van olie maak je o.a. allerlei kunststoffen, een keur van gebruiksartikelen, en dank zij o.a. de raffinaderijen, komen er heel wat toepassingen uit de zwarte drab. We kunnen niet meer zonder, werkelijk alles wat we nu nog aanschaffen heeft wel een connectie met het zwarte goud. Ondanks de enorme hoeveelheden in Amerika op hun eigen terreinen, wordt er nog steeds veel olie ingekocht van een aantal landen uit het midden-Oosten. Er gaan een groot aantal volgeladen olietankers per jaar over de oceaan. Het is eens gebeurd dat er op éen jaar wel 17 van die mastodonten vergingen en de aanslag op het milieu laat zich raden. De oorzaken en gevolgen van deze rampen worden in tv documentaires aanschouwelijk weergegeven: slechte technische toestanden van het schip, onkundig personeel met valse papieren, fraude met schadeclaims. Om maar even een tip van die sluier op te lichten. Een groot aantal van de olieproducerende landen in het midden-Oosten is olie de hoofdbron van het bestaan. Mocht dit zelfs maar gedeeltelijk in rook opgaan, zowel letterlijk als figuurlijk (men herinnere zich de milieuramp in de Golfoorlog van 1991), dan heeft men daar een groot probleem. In het klein kan je het wel vergelijken met Spanje. Valt het toerisme daar weg, dan zal dat een aanslag op de economie zijn. Bomaanslagen van strijdende partijen hebben daar ook grote invloed op gehad. Om de toeristen ter wille te zijn, verdraagt men in het Katholieke Spanje dan ook een heleboel disco's en het blijkbaar daarbij horende feestgelal en naaktloperij. Geld is geld. Maar hebben de olieproducerende landen in het Midden Oosten een inkomsten backup? Onlangs zag ik op een documentaire op televisie, waarin de verschillende bronnen van alternatieve energie ter sprake kwamen. Heel interessant en je gaat er toch bij denken, waarom we überhaupt zo diep in de grond moeten duiken om fossiele brandstoffen op te halen. Meestal zijn dit soort documentaires wel vanaf 20 jaar oud, voordat ze via een Nederlands televisie kanaal verschijnen. Ook dat geeft te denken, want in hoeverre wordt er nu eigenlijk dan al gebruik gemaakt van die alternatieven. Om een voorbeeld te noemen: woningstichtingen die de daken van hun huizen vervangen, tja hoe kan het ook anders, met een ander dak. Grappig? Nee, want je mag nu toch zonnepanelen verwachten? In Amerika wordt al zoveel van deze relatief nieuwe energie-systemen gebruik gemaakt. Velden met zonnepanelen van aantallen hectaren en het lijkt dat als deze ambitie zo wordt doorgezet, dat het in de toekomst mogelijk gaat worden om de hele Amerikaanse economie onafhankelijk van het midden-Oosten te kunnen voeren. Invoeren van olie uit die landen zal niet meer nodig zijn. Wat een opluchting, want deze import heeft altijd veel te veel geld gekost. Te veel van het milieu geëist en te veel mensen geërgerd. Op naar de onafhankelijkheid. Er is geen handel , of met moet wel regelmatig onder de deksel van de trucendoos kijken. En het manipulatieve karakter van de handelsgedragingen van de oliestaten in het midden-Oosten, geeft alle reden voor het Westen, de "satan" dus, om er vanaf te willen raken. De alsmaar stijgende prijzen bij gemaakte zogenaamde olietekorten, oftewel, hoe zuig je je klanten leeg. Als je zelf met je kont op je eigen voorraad zit, kan je doen wat je wil. Het zal echter voor de landen, die vrijwel geheel van de olie-export afhankelijk zijn, op een regelrechte economische ramp uit kunnen lopen, als er geen of minder afname-contracten meer te halen zijn. Alternatieve inkomstenbronnen worden daar niet op heel grote schaal ontwikkeld, men is meer bezig met prestige objecten, zoals bijvoorbeeld duidelijk te zien is in Dubai. Hoeveel baouwterreinen liggen daar wel niet tegelijkertijd open. En over andere soorten van energie ala moderne technieken wordt in de media niet gerept, dat dat in die landen in ontwikkeling zou zijn. Dus weten wij veel. Behalve kernenergie, want daar kan je meer mee dan alleen energie opwekken, De Iraanse president kondigde openlijk in de media aan, dat hij binnen een aantal jaren een streefgetal van 10 kernenergie-centrales wil hebben. DE (deplemented uranium) is in de wapenhandel ook zijn aantrekkingskracht blijven houden. Over het algemeen zijn het ook nog landen met een islamitisch regiem, die aan varkensvlees-eters net zoveel het schijt hebben, als in hun religieus boek wordt voorgeschreven. Wat voor vakantie valt er nog te vieren voor een tourist van Europa en Amerika, als men van te voren weet dat in die landen alleen je geld telt. Voor de rest is het aanpassen. Wat zoveel inhoudt voor vrouwen, als de zwarte tent aantrekken. En de mannelijke tourist zal moeten zorgen zorgen voor het trouwbewijs, voor het geval je er gecontroleerd wordt op 'immoreel' gedrag. De touristen industrie zal zich onder de islamitische vlag niet erg hard ontwikkelen, want zoveel aantrekkingskracht hebben deze landen niet meer. En die negatieve ontwikkelijk zet zich steeds verder door. Kan het zelfs nog erger? Behalve bij een bijvoorbeeld Iraans reisbureau, gerund door een Iranier, komt dat land bij reguliere reisbureau's in de catalogus niet voor. De doelgroepen verschillen ook. Berichtje van BBC enige jaren geleden Om de economie veilig te stellen in het midden-Oosten heeft al-qaeda dus een opdracht te vervullen. De infrastructuur van 'het westen' dusdanig te ontwrichten, dat olie-export in de toekomst veilig gesteld kan worden. Alternatieve energie en zijn winning heeft namelijk een aantal heel tere puntjes. De hectaren met zonnepanelen bijvoorbeeld, de waterkrachtcentrales, windmolens enzovoort. Een aanslag hierop geeft veel mogelijkheden om op een alternatieve manier oorlog te voeren en orders te forceren. De aanslag op de WTO in New York is daar al een voorbeeld van. Het is een vorm van onderdrukking, waarbij de islam gebruikt wordt om gelijk te krijgen en een licentie om complete volkeren om te brengen. De teksten in de koran geven daarvoor cardblanche. Daarin staat met zoveel woorden dat de niet-moslim mag worden gedood als ie zich niet bekeert. Door middel van religie zit de terrorist steviger in zijn zadel, want door de niet gelovige te demoniseren, komt men zelf schijnbaar hoger op de ladder van superieuriteit te staan. Deze zwakheid wordt echter met geweld van wapengebruik omgebogen tot een potentiele kracht. Een volk dat door eenzijdige informatie en tevens het ontbreken van scholing, geen andere input krijgt dan de koran via imans, staat op deze manier vierkant achter zijn leiders. Tenminste dat lijkt erop, totdat eens een journalist de euvele moed verzamelde om het volk aldaar te interviewen. De arme dorpsbewoners vertelden van de chantage praktijken van de al-qaeda beweging en dat ze hoopten dat die lui snel opgerot zouden zijn. Behalve dat ze er veel familieleden en vrienden mee verloren hadden, waren ze er na al die jaren nog geen cent mee opgeschoten. De armoe was alleen maar groter geworden, mede doordat men moest vluchten naar onherbergzame streken. In de tijd dat de PLO floreerde werd de islam steeds sterker onder de Palestijnse bevolking in het tegenwoordige Israël en Libanon.

Dat de PLO support kreeg vanuit grote mogendheden, werd in de Westerse media niet over gerept. Kratten met voedsel en allerlei benodigdheden van huishoudelijke aard werden per schip aangevoerd als noodhulp voor de Palestijnse bevolking. Onder een laag blikken bonen, zaten de wapens en de munitie verstopt. China was een grote leverancier, maar ook Rusland hielp. De kalasjnikovs waren van Russische makelij en iedere Palestijn had er op een gegeven moment éen in huis. Zelfs nu nog. Het begon bij het meubilair te horen. Men vocht tegen het zionisme, wat onder de dekmantel van de joodse religie valt. De PLO werd in feite door partijen naar voren geschoven om de kastagnes uit het vuur te halen. Maar nu blijft wel even een vraag open: wie financiert groepen als al-qaeda nu eigenlijk? Ook zij lijken voor een partij de kastanjes uit het vuur te moeten halen. Welke partijen hebben er voordeel van, als bijvoorbeeld al-qaeda het opneemt tegen 'de satan' van het westen en de infrastructuur van de landen der "ongelovigen" vernietigt? Lijkt me sterk als hun financien alleen uit de wapen en opium handel komen. Alleen ruilhandel is niet voldoende, geld moet er ook op tafel. En geld is er in het midden-Oosten. Nog wel, maar hoe lang nog? Zien ze daar ginder de bui toch eerder hangen dan wij, in ons rijtjeshuis in het 'veilige' westen? Leestip: Kuifje en het zwarte goud.

Terug naar boven

Dan maar Humanisme

juni 07, 2010,  Geschreven door z2ara

Elke keer maakt het me weer blij dat er mensen zijn, die nog ergens echt voor staan.
Die zijn maar moeilijk te vinden in deze tijd, de meesten die daar weleenswaar voor door willen gaan , bezitten echter een aan religie gerelateerde geschiftheid. Daar heeft niet iedereen last van, gelukkig maar, anders zou ik dit schrijven een andere wending moeten geven, of het zelf niet eens zonder gevaar voor eigen leven te berde brengen.
Humanisme gaat een stuk verder, ook al zijn er dingen waar ik het niet helemaal mee eens ben. Humanisten doen enorm hun best en dat waardeer ik graag.
Dat ik het met de humanistische filosophie niet altijd eens ben, kan misschien zijn, omdat ik van het humanisme ook alle hoeken niet meteen kan vatten en in beeld zie. Daarvoor heb ik het te weinig uitgespit.
Wel heb ik lange tijd gedacht dat het uit een socialistisch nest komt, dus wegens de hierboven gegeven reden, voel ik me genoodzaakt dat idee nog maar even in het midden te houden.
Ik moet dus tegenwoordig steeds voorzichtiger zijn met wat ik zeg of schrijf, wat ik in principe weiger, maar enige principes mogen wel gehandhaafd blijven, en dat is mezelf de vrijheid te blijven gunnen , te schrijven naar eigen goedkeuren, zonder daarop van die van een ander afhankelijk te zijn.

En dan de politiek. Humanisten doen niet mee met de verkiezingen , maar blijven langs de zijlijn alles in de gaten houden en fungeren als een soort geweten van de maatschappij. Die functie werkt wel degelijk, als je ziet hoe ze vergaderingen en allerlei thema-avonden organiseren, met het doel toch het bewustzijn van de burger in deze maatschappij wat te verhogen. Het denkvermogen heeft bij humanisten een wat nobeler functioneel doel gekregen dan bij de doorsnee politici zich in de praktijk manifesteerd.

Over het algemeen volgen de meeste politici hetzelfde patroon: voor de verkiezingen mooie voornemens, en daarna gaan ze hun eigen gang weer. Er is nog een andere agenda.
Het is net als met een kind, dat argumenteert met de moeder/vader,
zolang het iets gedaan wil hebben en ergens gelijk in wil krijgen.
Ja krijgen , want dat heeft het niet en is er zich bewust van, daarom zoekt het de bevestiging door middel van eventueel gedram, gediscussieer en of andere hulpmiddelen, waaronder o.a. de vingerwijzer naar de ander ook een klassieke truc is.
En dan maakt het niet uit wat de issue is, het is gewoon een strijd die zoveel energie opzuigt, dat er aan een kant moet worden toegegeven omdat er anders aan de orde van de dag niemand meer toe komt. Je hebt moeilijke en makkelijke kinderen. Hoe groter de groep kinderen hoe meer regels er komen en minder gelegenheid voor discussie. Beide uitersten zijn niet altijd praktisch wenselijk en een eerlijk evenwicht zoeken is alleen uit te voeren door ouders die er alle liefde, tijd en aandacht in willen steken en het ook doen.

Je ziet hetzelfde bij die politici, bijv. Femke van Groenlinks, een partij uit de communistische familiestam. Van bloedrood naar groen links. Hierin ligt een misleiding.
Zij verstaat de kunst om te appeleren op het arrogante persoonlijkheidtrekje van wij-zijn-beter-dan-anderen waar de autochtone nederlander zo royaal van voorzien is. Ze gokt dus op de grote groep autochtonen. Ze zegt dingen over andere politici, alsof je ze maar moet zien als kleine kinderen die nog veel van haar kunnen leren. Mama Femke wil dat wel even publiek maken, alleen gebruikt ze daar heel slimme bewoordingen voor. Een beetje sarcasme verweeft zij daarin en de gemiddelde Nederlander hoort dat niet meteen.
Dan Job Cohen: plotseling moet iemand even zijn burgemeesterschap waarnemen, want hij doet een sprong naar het grotere politieke theater, het zogenaamde wespennest. Je moet van goede genen/huize komen, voordat je zoiets lukt.
Je kan wel zeggen, hij wil nu bij de hardcore horen. Dat doet ie dan ook zo hard dat de dictatoriale vonken eraf springen. Zijn uitspraak in het engels tijdens het BNN programma op tv, liet niets verbloemds. Iemand uit het publiek vroeg of hij het nodig vond om af en toe met de vuist op tafel te moeten slaan in de politiek. En jawel, Jobje trapte erin. Speak softly and beat with the stick. Zoiets was het. En waarom in het engels? Is dat een signaal? Het roept bij mij de beelden op die we iets te regelmatig op tv te zien kregen. De heren dictatoren die altijd beginnen met hun aardige spreken en als ze dan de baas zijn , de knuppel ter 'hand' (lange arm) nemen. Democratie is een fictie en duurt geen eeuwen. Tenslotte was de NSB partij in Arnhem al ongeveer 10 jaar vóor WW2 bezig met een vinger in de pap te brokkelen. Jeugd werd al in scouting groepjes ingedeeld, ter voorbereiding op de latere militaire bezigheden.
menig Arnhemmer kan zich dit nog herinneren. Niemand had iets in de gaten.

De ruzie die Job vaak met Theo van Gogh had valt niet zomaar weg te vegen, hoe ernstig waren in feite de beschuldigingen aan Job's adres, wegens zijn meten met meerdere maten en achterbaksheid. Nu Theo al geruime tijd verdwenen is, uit het oog en uit velen hun hart, neemt Job zijn kans waar. Net als de vriendin van de engelse prins die op de uitkijk bleef totdat Diana een beetje voldoende vergeten bleef, en toen kon ze openbaar met die kerel in het bed duiken. Wie had daar na zoveel jaar nog bezwaar tegen?
Dan Wilders, Leuke jongen, goedbespraakt, weet alles goed te raken. Hij appeleert op de zuinigheid van de nederlander. Alles wat je niet uit hoeft te geven, kan je gebruiken voor een beter leven te leiden. Die 72 miljard die de laatste 10 jaar uitgegeven zijn om islamitische import te onderhouden doet de druppel bij velen de emmer over lopen. Geen politicus kan hier nog verdere bezuinigingen op bieden. Niemand trapt nu nog in kleinere bedragen. Met het rapport van dat enorme gat in de hand van onze regering, zette Wilders in éen klap alle lijsttrekkers schaakmat.
Hij lijkt ook te weten wat hij wil, alleen zijn het onoplosbare zaken, omdat iedereen te hypocriet is om het te helpen en liever de voeten likt van 'oosters' georrienteerde elementen in ons politiek bestel. Elementen, die de crisis van 1973 niet meer mee willen maken. Toen stond Nederland voor de hele wereld te kakken dankzij de autoloze zondag. Dank zij onze trouwe mediakanalen heeft de gemiddelde Nederlander daar geen schaamtegevoelens van overgehouden.
Herinner je je misschien hoe die oliecrisis aan het nederlandse volk verkocht is? Jaren later toen het een beetje vergeten was, zijn er een aantal handtekeningen gezet, en nu hebben we voldoende olie en ook een onoverkomelijke berg criminelen die meestromen met de islamitische immigranten. Nee dat kan Wilders niet tegen houden, ook de kiezers niet die op Wilders stemmen. Ik zie hem nog niet onderhandelen met de grote jongens in de haremlanden om afspraken af te buigen.
Dan Balkenende, die door de Irak oorlog duidelijk heeft laten zien dat de belangen van zijn broertje in Amerika belangrijker waren dan al die kindertjes in het midden oosten, die later  in de oorlog ten grave gedragen werden.
Tenminste als er nog iets van terug te vinden was. Over DU mocht wel wat gezegd worden , maar dat moest bij een vingerwijzing blijven.

Deze scenario zie je overigens vaak in de beste politieke crime films en die komen , waar kan het ook anders van zijn, per 5 tegelijk savonds op ons tvscherm uit Amerika. En nog heeft niemand het door. Tenslotte hebben kunstenaars een missie en daar horen filmmakers ook bij.

Balkenende kwam met een omgekeerd resultaat uit amerika terug, even onderhandelen met de andere grote broer daar. Zelf had hij geen mening, en een golf van ontsteltenis ging door de bevolking hier, wij gingen daarna ook naar Irak.
Nee, ook hem wil ik niet hebben in de regering van mijn land.
Zal ik dan toch maar ergens op stemmen?
Ondertussen weet ik het ook niet meer, welke shit zal ik herkauwen van de heren/dames politici?
Ik kies voor geen enkele, en zie het als een toevalligheid wat het gaat worden. Links of rechts, ik moet mijn tanden en bril zelf grotendeels betalen van mijn 850 euro per maand bijstands uitkering. Daar verandert niks aan.

De moslims? Die denken echt dat allah hen gaat helpen, want ze kennen de politiek uit hun landen van herkomst: Europa gaat islamitisch worden, en ze kennen de afspraken van 1978 met de haremlanden. Wij niet.
Dus als ze vooruit schreiden in politiek opzicht, dan is het hamdulillah, dank zij god dus.
En tegen die tijd dat hun doel bereikt is, kan je het stemmen wel gaan vergeten.
Dat heet : de zachte oorlog. Het paard van Troje.
Iedereen ziet het lopen, maar niemand houdt het tegen.
Daar gaat in de toekomst het hele humanisme mee aan de paal gehangen worden, als zou het toch maar  een ongelovigenclubje zijn.
 
Maar een leuke site gevonden op internet, een oog openertje,
http://eagleview.web-log.nl/eagleview/
Kijk er maar even doorheen, print maar niet uit, want het kost je 132 pagina's. Het is dus eigenlijk een boek.

Verzin maar iets, over hoe je het humanistische principe voor de toekomst kunt beschermen.
Mij lukt dat niet, misschien heeft iemand een idee?

Terug naar boven

Rijke meisjes en 'shoppen'

June 18, 2006, Geschreven door z2ara

Typisch 2 runnaway meisjes. Natalee en Stephany.
Natalee werd misbruikt door haar stiefvader, was zwanger van die hooggeplaatste psychopaat. Wie weet zat die Jug ook zo diep in het pedofiele netwerk en deed er rituelen mee, en was hij niet de enige. Alles en iedereen kan er nu achter gezeten hebben. Ze kon blijkbaar niet bij de plaatselijke politie terecht. Het moet ernstig genoeg zijn, dat Joran tot nu toe er de mond over gehouden heeft om mensen te beschermen. Dat pleit voor een hoge betrouwbaarheid van Joran als vriend.
Toen Natalee er dus achter kwam dat Jorans vader aankomend rechter was, en de familie van der Sloot aardige mensen zijn, heeft ze haar hart gelucht. Ze voelde zich veilig en bleef.

De sexuele uitspattingen in het gedrag van Natalee tijdens het uitgaansleven , duiden op misbruik, zulke meisjes kunnen dan gaan 'shoppen'. En weglopen hoort daar ook bij. En dan heb je twee vaders en twee moeders, alleen zijn ze blijkbaar nooit positief in beeld. Typerend is dat Jug na de verdwijning van Natalee niet echt lang meer bij Beth is gebleven.
Bij de huiszoeking ten huize van de familie van der Sloot waren hoge officieelen aanwezig om te beletten, dat men binnen kon komen. Mijns inziens hadden ze anders sporen van Natalee's voorbije aanwezigheid gevonden en opgenomen, o.a vingerafdrukken heb je al gauw. De familie van der Sloot kon dan in zijn geheel voor kidnapping in het wereldnieuws komen.
En wie weet wat Beth Twitty samen met haar knuffelbeer en narcistische loopjongen Peter R de Vries nog meer zou hebben verzonnen. Natalee heeft waarschijnlijk een aantal grote geheimen verteld, die wel ergens hier in Nederland terecht zijn gekomen, maar bij wie. De vragen blijven komen.

De rush waarmee Beth alles op Joran wil schuiven , kan wel eens duiden op een aandeel van haar kant betreffende het misbruik, want ook in Amerika ben je medeplichtig als je jarenlang niks gedaan hebt om het te stoppen. Mannen die dochters misbruiken, of het nu eigen dochters of stiefdochters zijn, hebben meestal slechte of helemaal geen sex met hun vrouw. En zo zou het bedgeheim van Beth voor het publiek bekend worden. Voor veel vrouwen een reden om deze schaamte met toelating van misbruik te bedekken.

Later is Natalee met Joran naar het strand gegaan, waar ze werd opgehaald door mensen die haar verder zouden verstoppen.
Ze leefde nog 2 weken en kon van de drugs niet afblijven, Helemaal in paniek heeft ze te veel genomen en is er in gebleven.
Of heeft ze toch een illegale abortus gedaan en ging het toen mis?

Beth was ondertussen al met de zoekcampagne bezig. Op Aruba zijn illegale abortuspraktijken normaal maar in Alabama zou het niet onopgemerkt blijven, daar ga je door de mallemolen van psychiaters en psychologen en wordt het kind van Jug vast voorpagina nieuws.
Vandaar dat Beth met een med-plane naar Aruba kwam, nog voor ze hoorde dat Natalee vermist werd.
Als Natalee dan terug zou zijn in Alabama, zou er geen hond zijn, die er achter komt, dat ze zwanger was geweest van haar stiefvader.
Gelukkig heeft niet iedereen een moeder met een dubbele agenda voor haar kinderen.

Maar het komt dus in de beste kringen voor.
Maar het zijn de beste kringen niet. Althans niet voor een jonge opgroeiende vrouw.

Dan Stephanie:
Her Flores, haar vader,  is coureur en rijk en zit dus per defenitie vast aan de gokmaffia. Dat heb je ook met paardenraces, en stierenvechters. Hij is dus een marionet. Net als de bookies.
Hij kan maar bedreigt zijn en dat ze een keer zijn dochter zouden pakken.
Die meid komt er achter en gaat weg, om niet alleen zichzelf maar ook haar vader te beschermen. Ze weet waar de heren maffioso toe in staat zijn. Vertrouwen in haar  vader dat die haar kan beschermen, heeft ze al lang niet meer. Maar alleen kan ze zich niet bedruipen, ten minste niet emotioneel. o.a Omdat ze gokverslaafd is, dus ze blijft het foute millieu opzoeken. Dat is voor haar de meest bekende omgeving.

Ze ziet een knappe lange jongen in het casino, die erg handig is aan de speeltafel, komt rustig over en het geeft haar het gevoel dat ze zich bij hem veilig kan voelen. Hij geeft de indruk alles onder controle te hebben, kortom een echte Hollandse jongen. Ze vindt hem cool maar hij geeft haar eerst niet veel aandacht . Maar dan gaat ze toch naast hem zitten, ze wil opvallen bij Joran.
Ze wil met hem mee naar zijn kamer, met het smoesje dat ze op internet verder gaan met gokken. Ze is het beu om steeds om zich heen te moeten kijken, of iemand haar zoekt. Als ze nu maar ergens kan slapen. Ze kan zich nml niet inschrijven op haar naam in het hotel.

Joran en Stephanie zijn tegen de ochtend vermoeid, gedrogeerd, omdat er iets in de wiskey is gedaan, en zo wie zo op dit vroege uur is niemand nog helder, eerder gepikeerd. Dan krijgen ze ruzie. Het is niet interessant waarover, Ze is mede door oververmoeidheid over haar toeren, gaat uit verlatingsangst Joran slaan, omdat die wil vertrekken. Ze wil niet alleen blijven, omdat ze bang is dat de maffialoopjongens haar daar kunnen vinden. Joran duwt haar weg, ze valt. Joran gaat koffie halen, dan knappen ze misschien wat op. Bij terugkomst kan hij niet binnen. Met hulp van iemand van het hotel gaat ie binnen. Ze had liggen slapen en had hem niet horen kloppen.
Het huiselijk geweld continueert en dan gaat het mis. Ze wordt niet goed en valt ergens tegenaan. Het lijkt of ze een enorme bloedneus heeft. Het spettert op Jorans kleding. Ze valt helemaal weg. Joran weet zich geen raad en wil alsnog vertrekken, neemt haar geld mee, en wil zo ver mogelijk weg en terug naar Thailand of zo iets naar zijn pizzeria en loopt langs de intake bij het hotel, levert geen sleutel in , want die ligt bij Stephanie.
Joran heeft niet alleen een sleutel, er was nog een man. Joran kent hem van Thailand, ze hebben samen gereisd, maar die man heeft een ander reisdoel.

Joran had Stephanie eerder verteld dat er nog iemand is met een sleutel maar daar hoeft ze zich niet druk over te maken. De betreffende persoon heeft zelf een sleutel, en komt voorlopig niet terug. De maffia echter is het meisje gevolgd en heeft de ruzie tussen Joran en haar gehoord. Nadat Joran weg is, lopen ze naar de deur en doen die met een sleutel van de hotelbediende open. Stephanie wordt laveloos half wakker en denkt dat onverwachts de andere man is terug gekomen. Maar het is de maffia , misschien wel met een vrouw. Ze beroven haar en slaan haar dood.
Joran is iets van zijn kleding vergeten, waar bloed op zat. Hier wordt wat meer bloed op aangebracht, vandaar die messsteken. De video van de bewakings camera wordt eruit gehaald en men heeft een paar dagen nodig om de beelden te editen. Nadat de geknipte beelden in de verkeerde volgorde ( zie tijdstempel) zijn geplaatst, (valt niet mee, computeren) kan het filmpje naar de media. Joran kan nu officieel aangeklaagd worden, hij was immers de laatste die haar gezien zou hebben.

Voor de vader van Stephany lijkt nu Joran door de maffia gestuurd te zijn, zo blijven zijn echte 'vriendjes' onbekend. En de rest van het verhaal is ons bekend.

Terug naar boven

Donec dictum metus in sapien

June 10, 2006, Created by John Smith

Pellentesque viverra vulputate enim. Aliquam erat volutpat. Pellentesque tristique ante ut risus. Quisque dictum. Integer nisl risus, sagittis convallis, rutrum id, elementum congue, nibh. Suspendisse dictum porta lectus. Donec placerat odio vel elit. Nullam ante orci, pellentesque eget, tempus quis, ultrices in, est. Curabitur sit amet nulla. Nam in massa. Sed vel tellus. Curabitur sem urna, consequat vel, suscipit in, mattis placerat, nulla. Sed ac leo. Pellentesque imperdiet.

Terug naar boven