TIPS
Start ALLES OVER ANTEF Snefroe Afscheid van Antef DE VERZORGING DE PUP Maltezer fotoalbum Voeding LEVERSHUNT HONDENTAAL TIPS LINKS Algemene info Vlooien,teken,wormen Dagboek van Snefroe Snefroe.hyves

Antef Maltezer

Gebruik bij de pup voor het borstelen van het hoofdje een schone tandenborstel.

Begin bij de pup al met tanden te poetsen, er is speciaal tandpasta voor honden. Tandsteen verwijderen moet onder narcose verwijderd worden, hoe ouder de hond hoe meer risico dat met zich mee brengt. Voorkomen is beter dan genezen.

Als u de pup toch in een doos wil zetten,gebruik dan geen fruit (bananendoos). Deze zijn vaak ingespoten met een conservering- of verdelgingsmiddel.

Koop een kattenhalsbandje, en doe uw pup af en toe thuis om, zorg wel dat u ook in huis bent. Zo kan hij al vast wennen. Ik gebruik  een tuigje, dit omdat Antef pas 6 weken was. Ik had er een van stof die kan je op maat knippen.  

 

Let op als u de huiskamer uit gaat de pup loopt achter u aan en kan  tussen de deur komen, kijk ook uit op de bank, als hij hier van af valt kan hij iets breken.

Knip regelmatig rond de voetzooltjes het haar weg, hierdoor krijgt uw Maltezer meer grip op de weg. Ook belangrijk als het heeft gevroren. Let op graskruipers kunnen overal in gaan zitten zoals de voetzolen, het is zeker in die tijd van het jaar belangrijk uw hond te controleren, na een wandeling. Klik hier om meer te lezen over de graskruiper.
 

In de zomer is het asfalt heet en in de winter word er gepekeld, dit kan de voetkussentjes aantasten. Hou hier rekening mee als u hem uit gaat laten. Als u thuis komt zet de hond dan met een zijn pootjes in een klein bakje met lauw water, bijvoorbeeld eerst de voorpoten en daarna de achter poten. Ook als er is gepekeld, kunt u beter even de pootjes schoonmaken.
 

Antef is eens blijven haken met zijn poot in een trui van mij, hij was heel erg in paniek en bleef maar trekken. Toen hij los was, kon ik niets zien, en toch liep hij mank. Achteraf bleek dat er een nagel over de andere was gegaan. Want de nagels lopen heel ver door.
 

Het gebeurt bij Antef regelmatig, als hij lang haar heeft, dat het haar vanuit zijn mondhoeken met het eten mee naar binnen gaat, dit blijft dan daar steken, hij maakt rare kauwende bewegingen en stinkt uit zijn bek. Controleer regelmatig of dit bij uw Maltezer ook gebeurt. Niet afknippen als het nog in de bek zit, want dan slikt hij het door en kan voor verstoppingen zorgen. Gewoon terug trekken, ook al zullen ze het niet prettig vinden.
 

Als u een beetje talkpoeder gebruikt met borstelen wordt uw Maltezer witter, en hij gaat lekker ruiken

 
Een aanrader is een regenjas te kopen voor uw Maltezer. Het liefs een van stof omdat plastic de huid van uw hond afsluit. Van Antef is hij van stof met een teddyvoering zijn lijf blijft er goed in droog. Liefst een met een borststuk, want de maltzer is gevoelig aan de buik.

Voor s'avonds laat is een handige lampje. Je maakt het vast aan de halsband. Het is te koop bij de dierenwinkels.

Vorige Volgende

 

wilt u mijn gastenboek tekenen.