HONDENTAAL
Start ALLES OVER ANTEF Snefroe Afscheid van Antef DE VERZORGING DE PUP Maltezer fotoalbum Voeding LEVERSHUNT HONDENTAAL TIPS LINKS Algemene info Vlooien,teken,wormen Dagboek van Snefroe Snefroe.hyves

Blaffen

Blaffen is voor een hond hetzelfde als menselijke taal. Het is een prima manier om de aandacht van een mens of andere hond te krijgen. Het bakent ook het terrein van de hond af en vermindert spanning.  
 
Piepen of janken stammen uit de puppytijd en betekent aandacht vragen.
 
Leunen.
 
Honden zijn enorm aanhalerig en persoonlijke ruimte respecteren ze veel minder dan mensen. Het is voor een hond heel gewoon om dicht bij een mens te gaan staan en tegen zijn benen te leunen. Meestal reageert de mens door de hond over zijn kop te aaien - terwijl dat waarschijnlijk helemaal niet de bedoeling van de hond was. Het kan een teken van affectie zijn en het eigendom bevestigen, zoals mensen een arm om elkaar heen slaan als ze gaan wandelen. Soms betekend het ook gewoon dat ze jeuk hebben.
 
Gapen.
 
Mensen gapen meestal als ze moe of verveeld zijn, maar bij honden is gapen vaak een teken dat ze gespannen zijn. Een stevige gaap verlaagt voor even de bloeddruk en helpt ze rustig te blijven.

 

Neusporren
 
Honden houden ervan mensen met hun neus te porren. Meestal willen ze dan liefde. Ook een poot op uw been of knie is vragen om aandacht en liefde.
 
Geuren
 
Uw hond kent uw geur en heeft die in zijn geheugen opgeslagen, bij de geuren van alle andere mensen die hij ontmoet heeft. Sommige mensen zal uw hond zich met liefde herinneren, andere met angst en afkeer, en zijn geurgeheugen wordt ingeschakeld zodra hij hen ontmoet. Maar de geur die hij het meest waardeert is de geur van zijn baasjes. Het is een bekende geur en betekent troost en veiligheid. Daarom raden experts ook aan om een oud kledingstuk bij uw hond achter te laten als u langere tijd weg moet. Het maakt de hond niets uit of u naar zweet of iets anders scherp ruikt.  

Muziek
 
Veel honden reageren vreugdevol als hun baasje de radio aanzet. Ze kunnen vredig aan de voeten van hun baasje liggen terwijl er New Age of klassieke muziek te horen is. Als we naar muziek luisteren die ons bevalt, dan laat onze houding dat zien. Wij laten merken dat wij gelukkig zijn, dus uw hond is dat ook.
 
Dromen
 
Wanneer een hond in zijn slaap plotseling hard piept en bewegingen maakt alsof hij rent, dan weet u wel zeker dat hij droomt.
Een kus.
Mensen vinden het normaal om elkaar bij het begroete op de wang te kussen, maar als een hond ter begroeting met zijn tong over ons gezicht slobbert vinden we dat alles behalve prettig. Als een hond ons likt, willen ze ons daarmee laten weten dat ze erkennen dat wij de baas zijn.  
 
Het tastgevoel.
 
Het tastgevoel is heel belangrijk, maar een deel gaat verloren doordat hun harige vacht ze in wezen isoleert. Om dat goed te maken zijn ze uitgerust met speciale tastreceptoren die subtiele boodschappen oppikken. Deze receptoren zijn tastharen, vibrissae gehete, die vooral zitten op die delen van het lichaam met een goede bloedtoevoer. Deze tastharen zitten boven de ogen, onder de kaken en op de snuit.

Vorige Volgende

 

wilt u mijn gastenboek tekenen.