Antef Maltezer(Snefroe)
Start ALLES OVER ANTEF Snefroe Afscheid van Antef DE VERZORGING DE PUP Maltezer fotoalbum Voeding LEVERSHUNT HONDENTAAL TIPS LINKS Algemene info Vlooien,teken,wormen Dagboek van Snefroe Snefroe.hyves

  Teller Nedstatbacis

Bijgewerkt op 30-10-09

Welkom op mijn site  Maltezer Antef.

Ik heb Antef moeten in laten slapen op 24-7-2007, de dierenarts is thuis geweest, we hebben hem zelf naar het crematorium gebracht daar is hij op 25-7-2007 om 8:30 gecremeerd. Klik op afscheid van Antef.

Ik heb nu Snefroe, en de site Antef blijft bestaan.

Mijn naam is Louise

Deze site is voor en van Maltezers en mijn Maltezer Antef. Antef is geboren op 17-5-1993. Hij is bij mij gekomen als pup van 6 weken, eind 1995 werd hij ziek.  Hij bleek een aangeboren afwijking te hebben, een levershunt. Lees meer hier over bij ALLES OVER ANTEF .

een nieuwe stukje bij algemene info (spelen met de hond)

Klik op het plaatje voor een vergroting

 
De herkomst**
De Maltezer is een heel oud hondenras. Een Assyrisch stenen beeldje dat sterk lijkt op de maltezer werd gevonden bij archeologische opgravingen en werd gedateerd op 2000 - 3000 v. Chr. Bij een vondst in China van een met juwelen bezet beeldje van een maltezer hondje plaatste men een datering van 3000 v. Chr. 
En de vele beeldjes die werden gevonden in het graf van farao Ramses II, bewijzen dat zijn voorouders al erg in de mode waren in het oude Egypte. Deze beeldjes dateren namelijk uit de 14e eeuw v. Chr.

 

De naam Antef**
Ja wie kan niet de naam Rammes II die in de 10de dynastie van Egypte heerste. Of Toetanchamom ja die van dat gouden masker uit de 18de dynastie. Of de naam Snefroe (Snofroe)  uit de 4de dynastie, en Antef I en Antef II en ook Antef III in de 11de dynastie kijk daar komt de namen vandaan.

 

De herkomst**In de 4e eeuw v. Chr. komen de honden weer voor in het Griekenland van Aristoteles en bij de oude Romeinen. De Romeinse keizer en geleerde Claudius 1 had een maltezer. Het Romeinse tijd kwam te val, maar de Byzantium waar de keizers van 205 - 1453 na Chr. regeerde, bleef de hond populair. Toen dit ook ten val kwam en het Ottomaanse rijk zijn intrede deed, bleven de hondjes onder de Turkse sultans populair,Veilig in de paleizen en de harems overleefde de maltezer de politieke veranderingen.De Maltezer zou in de 1e eeuw v. Chr. naar Azie zijn meegenomen door kooplieden die via de zogenaamde zijderoute reisden. De Maltezer verscheen in de 15e eeuw in Europa. Zoals zijn voorouders op Grieks en Egyptisch aardewerk werden afgebeeld, kwam zijn beeltenis terecht op wandkleden en schilderijen uit de late middeleeuwen en de renaissance .
Het ras kreeg vanaf 1520 vaste voet in Engeland, toen koning Maria Stuart van Schotland enkele exemplaren uit Lyon had ge´mporteerd en als haar lievelingsdier beschouwde.

Het karakter

Alle Maltezers zijn erg gehecht aan hun baas (bazin) en vinden het niet prettig om lang van hem gescheiden te zijn. Hij is een op en top gezelschapshond. Het is beslist geen hond om op te sluiten. Hij zal , als het te druk is, zich liever terug trekken in zijn mand of bench om u u daaruit in de gaten te houden . Het is een erge elegante hond. Hij heeft een aangenaam aard, en kan zich aan allerlei omstandigheden aanpassen. Het is een trouwe kameraad, die graag bij u op schoot zit. Hij zal op u wachten bij de deur zelfs als u even naar het toilet gaat zal bij achter de deur op u wachten. Ondanks zijn bewerkelijke vacht, heeft bij zo'n bescheiden omvang dat hij bijna overal mee naartoe kan worden genomen. De Maltezer is een vrij ingetogen rustige hond, die ook in de stad in een flat kan leven. Hij neemt niet veel ruimte in beslag. Het is niet nodig om uren met hem te gaan wandelen, maar de dagelijkse beweging heeft hij wel nodig. Aan de weelderige vacht moet veel aandacht worden besteed. Iedere dag borstelen en kammen is een vereiste. Als dit niet gebeurt ziet dit hondje er al gauw onverzorgd uit. Daarom moet u de pub al gelijk laten wennen aan het borstelen en kammen.

 

Lees meer over de verzorging van de vacht, oren, ogen enz. bij DE VERZORGING

 

En voor het opvoeden van  DE PUP

 

 

Klik hier om naar mijn fotoalbum te gaan 

 

 

Kijk ook bij  TIPS waarom uw hond geen chocolade mag eten en andere handige tips, kijk ook even bij  HONDENTAAL, hier staat in waarom honden gapen, waar de tastharen zitten, over het reukvermogen, en nog meer.

Antef mijn maatje
Als ik wakker word ben je er, blij en vrolijk..
Je doet net alsof je me een hele tijd niet hebt gezien, terwijl je de hele nacht naast me hebt gelegen.
Als ik het vuil in de container ga gooien zit je achter de deur, en als ik binnen kom ben je weer blij en vrolijk.
Je bent er als ik van me werk thuis kom, blij en vrolijk, als het koud is dan duw je, je warm lijfje tegen me aan.
Je rent keft en blaft, bijt zachtjes in mijn neus en oren, je bent blij en vrolijk.
Je wilt eten wanneer ik eet, je wilt slapen wanneer ik ga slapen, je wilt spelen terwijl ik dat niet altijd wil.
Als ik naar de w.c. ga zit je voor de deur.
Je bent er als ik s'avonds naar bed ga, dan ga je mee.
En als ik dan s'nachts wakker wordt uit een nare droom, duw je jou neus tegen die van mij.
 
En ik weet ik heb tenminste jou, je geeft me warmte en liefde, je bent mijn maatje.
Je bent mijn trouwe viervoeter Antef
januari 1996

 

3-5-2007 Wist dat een hond kan leiden tot een gezonder leven. Studies hebben dit bewezen, door regelmatig een lange wandeling te maken met uw hond wordt uw fitter. Elke dag een wandeling van 45 toto 60 minuten houdt het hart, de bloedsomloop en de spieren fit. Het immuunsysteem wordt gestimuleerd en de productie van afweercellen neemt toe. Door de beweging werkt ook de vetstofwisseling beter zodat de cholesterolwaarde verlaagd kan worden en er komen endorfine vrij. Deze lichaamseigen morfine zorgt voor een goed humeur. Maar u begrijpt het al dan moet u wel stevig door wandelen. En uit eigen ervaring weet ik dat als je niet goed in je vel zit, en je gaat lekker een stukje lopen met de hond, dan kom je met een opgeruimd hoofd van weer terug.  

Maar natuurlijk! Die absoluut vriendelijke hond bestaat. Een hond die altijd tot je beschikking staat, die weken lang kan blijven liggen, die altijd perfect luistert, die niet oud wordt of ziek, die niet eet of in zijn drinkbak lebbert, die geen haren in huis achterlaat of hopen op straat, die alles van je pikt, die snel leert en nooit vergeet, die overal mee mag die nooit bijt.
Het is de digitale robothond Sony, Aibo. Vanaf 3.500,00 gulden verkrijgbaar . WWW.aido.com.

aibo.jpg

Wilt u zo vriendelijk zijn mijn  Gastenboek te tekenen.

 Bij algemene info een stukje over  Epilepsie & Loopsheid & dracht en ook nog heel veel over de opvoeding van uw hond.

Terug naar boven

Ik hoop dat u de informatie heeft kunnen vinden die u zocht.
Ik dank u voor het bezoeken van deze site.
 

Louise en een poot van Antef

 

 

wilt u mijn gastenboek tekenen.