Voeding
Start ALLES OVER ANTEF Snefroe Afscheid van Antef DE VERZORGING DE PUP Maltezer fotoalbum Voeding LEVERSHUNT HONDENTAAL TIPS LINKS Algemene info Vlooien,teken,wormen Dagboek van Snefroe Snefroe.hyves

VOEDING

Een hond is een alleseter dus niet alleen een vleeseter. In het wild eet hij zijn prooi met huid en haar op dus ook de botten, de maag, de ingewanden, en alles wat daar nog in zit. Ook een hond heeft vitaminen en mineralen nodig. Alleen vlees is beslist geen complete maaltijd, het bevat te weinig calcium, en dit kan leiden tot botontkalking. Vooral bij snelgroeiende pups. Het best kunt u de maltezer 2 x per dag eten geven op vaste tijden. Maar mijn ervaring met Antef en Snefroe is dat ik gewoon het bakje een keer per dag vul met de aangegeven hoeveelheid wat op het pak staat. Als we buiten zijn geweest, gaat Snefroe altijd even wat eten, en zorg ook voor genoeg drinken. Koop liever kant en klare maaltijden, u kunt blikvoer geven maar dat is erg zacht wat later weer problemen kan geven aan het gebit, geef u hond daarnaast voldoende te kluiven. Diner bestaat uit brokken en gedroogde groenten en granen waar bijna al het vocht is onttrokken. Het is licht van gewicht, en u moet er een bepaalde hoeveelheid gekookt water aan toe voegen. Zonder dit water onttrekt het diner het aanwezige vocht uit de maag weg. En dit kan voor ernstige problemen zorgen. Heeft uw hond de zak gevonden en daar uit gegeten, geef hem dan matig te drinken. Aan droge bokken is ook het water ontrokken, hier moet de hond flink op kauwen, tijdens dit kauwen wordt het tandsteen verwijderd en het tandvlees gemasseerd.

Er zijn natuurlijk diverse soorten voeding, maar niet elke hond is het zelfde. Een maltezer is een kleine hond, met een kleine bekje. Ook de hoeveelheid die deze hond eet is niet te vergelijken met een grote hond .Royal Canin heeft het voer volledig aangepast aan de hond. Zo is er een hele serie voor mini of kleine hondjes en daaronder valt ook weer speciaal voer voor de pup. De meeste dierenzaken verkopen ook dit voer, vraag anders even advies. Een ander goed merk is  Eukanuba, probeer het anders gewoon even uit. Je kan ze kopen in zakken van 1 kilo. Ik raad aan om voor de eerste 10 maanden zeker puppyvoer te geven. Uw pup is nog in de groei en heeft goede voeding nodig. Vanaf 10 maanden is uw maltezer volwassen, en kan hij voor krijgen voor volwassen Maltezers. Maar als uw hond wat ouder wordt kunt u beter over gaan naar senior voeding. Kijk anders even op onderstaande linken. Of vraag even bij de dierenzaak om advies. Op de verpakking staat aangegeven hoeveel uw hond mag hebben.

 Uw hond heeft een heel andere spijsvertering als u, dus ik raad u aan voorzichtig te zijn met het geven van dingen die u zelf eet. Te veel zout en suiker is zeker niet goed voor uw hond. Sommige dingen zijn ook heel giftig, en kunnen grote problemen veroorzaken.

kauwproducten

Geef uw pup genoeg om de kauwen, op deze manier voorkomt u ook dat de pup zich gaat uitleven op uw spullen. De dierenzaak heeft heel veel kauwproducten. Kijk uit met het zelf geven van botten of afval van bijvoorbeeld uw kip. Dit kan versplinteren en ernstige verwondingen aan het darmkanaal veroorzaken. Runderbotten zijn beter, maar deze moten wel vooraf gekookt zijn, om de schadelijke bacteriŽn BSE te voorkomen. Maar beter is het als u naar de dierenzaak gaat, en daar iets kant en klaar haalt, zoals gerookt en gekookt en gedroogd zoals varkensoren, bullepezen, pensstaafjes, runderstaarten  enz.  Geef uw hond nooit rauw vlees,dit kan besmet zijn  met salmonellabacterie en varkensvlees met de ziekte van Aujeszky. Kauwkluiven worden gemaakt van buffel of koeienhuid, hier zijn diverse dingen van de koop zoals schoentjes balletjes en andere vormen. Ook zijn er de Munchistraafjes deze zijn gemaakt van gemalen buffelhuid, met wat andere toevoegingen, de staafjes worden gedoopt in het bloed van geslachte dieren. Ik zelf 'heb het niet zo op kleur en smaakstoffen, deze worden wel vaak in goedkoop voer of snoepjes gebruikt lees daarom eerst de verpakking.

Waarom is het gevaarlijk voor honden om chocolade te eten, terwijl er honden chocolade is.  

Chocolade bevat de chemische stof theobromine, die het zenuwstelsel van de hond prikkelt. Als de hond daar teveel van binnenkrijgt, kan dat fataal voor hem zijn. Uw hond heeft geen weet van dit gevaar; Het is daarom van groot belang chocolade buiten zijn bereik te houden.
De chocolade die speciaal voor honden worden gemaakt, in de vorm van snoepjes of koekjes, bevatten geen theobromine. Het bevat echter wel calorieŽn en suikers en dit is niet goed voor de hond. Maak een verstandige keus en geef niet te vaak iets, want daar wordt hij te dik van. Snoepjes of koekjes voegen niets toe aan een uitgebalanceerd dieet. Ze kunnen handig zijn als beloning bij de opvoeding.

Overgewicht.

Een hond kan dikker worden na een castratie of sterilisatie. Maar ook van de vele tussendoortjes, of te weinig beweging. Volg de richtlijnen op de verpakking van uw voer. Zijn de ribben wel te voelen maar niet te zien, dan is het goed, kunt u de ribben niet meer voelen dan is uw hond te dik. Let op als een mens te dik is kan dat leiden tot ernstige ziekten gewrichtsproblemen, hartaandoeningen enz. Dit geldt ook voor uw hond.  

En wat hij zeker niet mag eten

Natuurlijk zijn er heel veel giftige stoffen waar uw hond mee in aanraking kan komen, zeker een pup probeert alles wat hij tegen komt uit. En dat het liefst met zijn bek, net als kinderen alleen deze hebben nog handjes stoppen puppy alles wat ze tegen komen zeker buiten alles in zijn bek. Ik heb daar een heel goed voorbeeld van liggen hier naast bij op de andere stoel. Zeker de eerste weken was een ramp, noem maar op poep, kauwgom (nog steeds zijn favoriet), takjes(deze kunnen afbreken en schade veroorzaken in zijn bek), blaadjes bloemen, papier, zakjes en pakjes echt alles. Maar ook thuis tijdens het aardappelen schillen of spruitjes schoonmaken, ligt hij aan mijn voeten klaar om alles wat valt gelijk op te pakken.

Avocado, chocolade, uien, xylitol enz  Klik op de link om meer te lezen. .http://www.hondenplaza.nl/page/infoplanten.php

 

Vorige Volgende

 

wilt u mijn gastenboek tekenen.