verslag

Denemarken - Ebeltoft

28 april t/m 5 mei 2007

Eindelijk de meivakantie en dat betekent Denemarken. Na een lange rit van 12 uur (veel file) eindelijk aangekomen in ons huis aan Boeslum strand. Snel de auto leeggehaald en vervolgens samen met mijn broer Jasper de hengels gepakt en het strand opgezocht. Lekker zonnetje, aardig windje en goede herinneringen aan 2 jaar geleden. Na de hengels bewapend met zagers en pieren uit holland te water te hebben gelaten begon het wachten. Na 5 minuten stond mijn top al te tikken en kwamen al snel de eerste 2 botjes aan land. Vlug even naar het huisje gerend om de volwassen vol verbazing te zien kijken en weer terug waar Jasper net zijn eerste botje binnen draaide. Na een uurtje gevist te hebben en beide 3 botjes gevangen te hebben besloten om toch maar even de spullen netjes uit te pakken en het ‘s avonds nog eens te proberen. Zo gezegd zo gedaan. Rond 20.00 uur lagen de lijnen weer in en na 2 uur vissen had Jasper 6 botjes, een scholletje en een scharretje. Zelf mocht ik 5 botjes en 2 scharretjes landen. Helaas was het veel kleine vis met een enkele maatse vis tussendoor. Doordat ze zeer gulzig vraten verdwenen de haken ver achterin de vis en dus besloten om ook die vissen mee te nemen. De eerste slag was voor Jasper want die had er 11 tegenover 10 platten voor mij.

Zondag 29-04-2007

Na een korte nacht op jacht gegaan naar vergunningen en aas. Net als 2 jaar terug de hengelsportzaak van de vriendelijke Steffen Fritid in Ebeltoft gevonden die ook vandaag open was. Hij wist ons te melden dat de geep in aantocht was, de platten goed beten en het vanavond rond 21.00 uur hoogtij zou zijn. Na een korte zwerftocht in Ebeltoft het huisje opgezocht en weer naar het strand. Prachtig weer dus lekker ontspannen vissen met deze keer de rottende pieren die de reis niet overleefd hadden. De eerste 3 inworpen leverde ook 3 vissen op maar weer te klein. Net op het moment dat mijn ouders met de hond aankwamen wandelen een harde aanbeet. Bij het indraaien sprong er in de verte wat door het water en werd er geep geroepen. Echter dichtbij bleek het om een zeeforel te gaan. Niet zo groot maar dat mocht de pret niet bederven. Had niet verwacht die te vangen. Snel op de foto met zeeforel en het botje wat aan de andere haak zat en intussen stond Jasper ook zijn eerste vis van de dag binnen te draaien. Na dit gezien te hebben besloten ook mijn vader Ard en vriend Bert zich in de strijd te mengen. Nadat zij beiden 4 botjes gevangen hadden besloten ze toch het bier maar op te zoeken en bleef ik nog even doorvissen met als resultaat 13 botjes, een scholletje en 7 scharretjes. Jasper bleef deze maal steken op 11 botjes. Er zaten deze keer wel mooiere exemplaren bij en mochten dus mee om de vriezer te bezoeken. Deze dag geprobeerd om te kijken wat de beste onderlijn hier zou zijn. Begonnen met 2 haken zonder afhouders wat redelijk ging, Jasper viste met de simpele stalen paternoster maar de rode bezemsteelpaternoster bleek hier zeer goed te werken. Overigens ook met een dwarrellijntje wist de vis wel raad.

Maandag 30-04-2007

Wederom aas gehaald, boodschappen gedaan en vervolgens geprobeerd om met kunstaas op zeeforel te vissen. Helaas geen resultaat. Later op de dag weer met z`n vieren het strand opgezocht en deze maal de waadpakken aangetrokken om via de zandbank zo n 30 a 40 meter uit de kant te komen en vanaf daar in wat dieper water te gooien. Dit bleek goed te werken want Bert ving redelijk snel de eerste mooie bot en even later zelfs 3 tegelijk. Na een 2-tal uurtjes vissen bleef de teller bij Bert op 10 steken, bij Ard op 7, Jasper op 7 en bij mij op 6. Ik moest dus aan de bak en heb ‘s avond de stand weer rechtgezet. Tegen de schemer weer gevist en uiteindelijk liep mijn totaal die dag naar 18 botjes met een aantal mooie exemplaren, 1 scholletje en een verdwaalde schar. Jasper ving er 3 en hield het gestookte kampvuur brandende.

Dinsdag 01-05-2007

Wederom op Boeslum strand gevist met z`n vieren. Weer waren de botten aanwezig. Jasper ving er 4, Bert 8 en 2 scholletjes en Ard ving 5 botten. Zelf ben ik nog gebleven en kwam ik aan 15 botten, 2 scharretjes, en 2 scholletjes. De vriezer begint nu toch aardig te vullen en vanavond dus vis op het menu. Leuk is nog dat mijn vader mij als doel mee gaf voor de vakantie om er deze week minimaal 100 te vangen om volgend jaar weer mee te mogen. Een uitdaging die ik graag aan ga.

Woensdag 02-05-2007

Vandaag stond er een trip naar Sletterhage op het programma. Dieper water dus grotere vis. Na aas en tips te hebben gehaald bij de bekende hengelsportzaak via een toeristische route de kiezelstranden van Sletterhage gevonden. Er stonden hier al zo n 10 mensen te vissen dus we moesten wat verder gooien voor de vis. Bij aankomst werden wij verwelkomt door een aantal bruinvissen die dicht onder de kant voorbij zwommen. Om ons heen werd goed vis gevangen en zeer goed aan de maat. We zouden hier 2 uurtjes vissen en dan weer terug gaan dus het was snel beginnen. Hengels in en proberen ver te gooien naar het diepe water. De eerste 2 worpen leverde wel aanbeten op maar nog geen vis. Deze maal was het Ard die de eerste bot wist binnen te halen en zelf had ik ook direct mijn eerste bot. Mooi aan de maat dus de emmer in. Nadat ook Jasper en Bert hun eerste vis binnen hadden begon het aardig te lopen. Het leek hoe verder je gooide hoe groter de vis. Al snel weer een mooie felle aanbeet en deze maal een schol van 42 cm die zich had vergrepen aan de zagers. Ard viste met de dwarrellijn, Bert met de stalen paternoster, Jasper met rode bezemsteel paternoster en ik zelf stond met een onderlijn zonder afhouders om zo wat verder te kunnen gooien. Nadat het even stil lag qua vangst zat er ineens weer volop vis en hadden Ard en ik een zeer mooie bot. Na nog een aantal mooie vissen bleef de teller bij mij steken op 12 botten en 2 schollen, Ard kwam tot 3 mooie schollen en 2 botten Bert en Jasper kwamen tot 2 en 4 botten. Een leuke ervaring erbij en zoals we al wisten is was dit een zeer goede stek. s`Avonds weer het Boeslum strand opgezocht en hier nog 6 botten, 8 scharren gevangen dus een leuk totaal voor deze dag. De vriezer is nu met 2 lades gevuld en dus nog 1 te gaan.

Donderdag 03-05-2007

Een dagje Arhus voor moeders om te shoppen. De auto in de haven geparkeerd en ook hier stonden ze te vissen. Vanuit de verte te zien waren ze op geep aan het jagen dus dat konden we ‘s avonds ook eens proberen. Na een dagje geshopt te hebben nog eventjes gevist met Ard en Bert op ons strand. Mooie aanbeten maar slechte vangst. Bert en Ard beiden 4 bot(-jes) en 3 bot(-jes) voor mijzelf. Deze keer maar eens vroeg naar bed gegaan om morgen nog een laatste maal te vissen.

Vrijdag 04-05-2007

Helaas de laatste dag alweer. Het duurt altijd zo lang voordat het vakantie is en eenmaal vakantie is het altijd te snel voorbij. Vandaag maar het aas opvissen en even gedag gezegd bij de onze vriend Steffen van de hengelsportzaak. Bij toeval zag ik de foto van Ruud hangen met zijn zeeforel. Op het gemakje de hengels weer opgetuigd en voor de laatste keer het strand opgezocht. Ard wilde orde op zaken stellen en 2de in het klassement worden, Bert was er van overtuigd dat hij 8 zeeforellen ging vangen en ik zelf moest er nog 2 om me trip voor volgend jaar veilig te stellen. Al snel bleek Ard echt wat van plan en haakte al snel de eerste 2 botjes (ze waren weer aardig klein vandaag). Bert bleef achter want nadat ik zelf ook mijn eerste had gehaakt bleef het rustig met zijn zeeforellen. Bij de 3de inworp draaide ik dan eindelijk mijn nummer 100 en nummer 101 binnen en kon ik eigenlijk weer opruimen. Toch maar niet want zoveel vis kan je niet vaak vangen. Bert kwam deze dag op 4 botjes, Ard werd gedeeld 3de met Bert door 10 botten en een scholletje te vangen. Jasper viste al 2 dagen niet meer en werd toch 2de met 38 vissen deze week. Zelf kwam ik vandaag tot 4 schollen en 19 botjes. Toch ook veel maatse vis en zo had ik er toch nog 20 schoon te maken ‘s avonds. Mijn eindtotaal kwam op 121 vissen, waaronder zeer veel bot en met als mooie bijvangst de zeeforel. Al met al een zeer leuke week met vis om meer naar huis te nemen. 1 nadeel bij het vissen was toch dat ze zeer gulzig vraten en helaas veel kleine vis ook mee ging. Totaal hebben we deze week zo n 230 vissen gevangen en hopen dit volgend jaar weer te verbreken. Op naar bed en morgen weer terug naar het echte leven.

Groeten Jeroen


Denemarken

17 t/m 23 februari 2007

 
 
Zaterdag 17 februari eerst de 2e wedstrijd bij de Eurovissers meegedaan en daarna direct door gereden naar Oer/Ebeltoft. Mijn Ouders gingen deze keer ook mee en die waren 's-ochtends al vertrokken. De heenreis verliep voorspoedig, we waren binnen 7 uur terplaatse. De bedden van de kinderen waren al in orde gemaakt dus die konden direct verder slapen. Wij hebben eerst nog even wat gedronken en zijn daarna ook naar bed gegaan, was tenslotte midden in de nacht. Volgende morgen redelijk vroeg op. In de middag even met m'n vader wezen kijken of er nog gevist werd. Gekeken bij Femmøller, Fuglsø en Sletterhage. Bij Femmøller was een zeeforel gevangen en bij Sletterhage hebben we zelf even gevist. Slechts 2 keer ingegooid, het aas werd niet eens bekeken en zelfs de krabben waren niet thuis. Daarna een nieuwe werptechniek uitgeprobeerd (geleerd van Rob P. tijdens de wedstrijd van gisteren), ging steeds beter en het lood kwam echt ver in het water terecht. Volgens plaatselijke vissers was het te koud geworden en was de vis weggetrokken naar dieper water, er werd alleen zeeforel gevangen. De volgende dag is het in de loop van de dag gaan sneeuwen en het is niet meer gestopt. Van vissen is niks meer gekomen, was echt onmogelijk zoals je op de onderstaande foto's kunt zien..................

Leuke vakantie gehad, leek net wintersport maar geen visje gevangen.


Denemarken

5 t/m 12 augustus 2006

 
 
Zaterdag 5 augustus 2006

Vrijdag op zaterdagnacht rond 03:15 richting Denemarken vertrokken voor een weekje vakantie. Onderweg een aantal keer gestopt, Kim was weer wagenziek en moest overgeven. Uiteindelijk om 12:00 aangekomen in Ebeltoft, we mochten pas om 15:00 uur de sleutel ophalen daarom eerst maar even iets gegeten en boodschappen gedaan. Om 14:00 uur alvast naar het kantoor van Novasol gegaan en de sleutel lag al klaar. Het huisje was echt schitterend en veel luxer dan verwacht. Naast het zwembad, sauna en whirlpool hadden we 2 dvd-spelers, play-station, aparte tv-kamer voor de kinderen, dubbele airco (huis en zwembadruimte), fietsen, terras met “heater” etc. Kortom veel meer luxe dan we thuis hebben. Kim en Rob hadden genoeg energie over na een halve dag stil zitten in de auto dus we moesten gelijk zwemmen, daarna voetballen en nog even naar het strand. Ik ben halverwege de avond op de bank in slaap gevallen en werd ’s-nachts om 04:00 wakker in nog steeds dezelfde positie als de avond ervoor. Volgens Cor heb ik niet meer bewogen.

Zondag 6 augustus 2006

Vandaag rustig aan gedaan na de vermoeiende dag van gisteren. Na het ontbijt eerst gezwommen en gespeeld in de tuin. Na het middag eten even naar de viszaak (Steffen Fritid) om pieren te halen. Na het avond eten even wezen vissen met Rob op de pier bij de veerpont in Ebeltoft. Bij het huis stonden fietsen dus Cor kwam samen met Kim op de fiets even kijken. Met pieren helemaal niks gevangen, wel iedere keer de haken leeg dus de enige die honger hadden waren de krabben. Tegen de schemer kwam er ineens actie in het water, overal sprongen kleine visjes weg. Snel een lepel aan een hengel gedaan en gooien maar. Een paar keer een kleine vis verspeeld, leken erg op haringen. Had nog een haringpaternoster bij me dus deze er aan gedaan. Eerste worp direct raak maar het bleek een Pietermannetje te zijn. Voorzichtig onthaakt, ze zijn tenslotte giftig, en het beestje terug gegooid. Ik gooide in en bijna iedere worp was raak, allemaal Pietermannetjes. Na het haken van een vis gaf ik de hengel snel aan Rob die de vis(sen) dan alleen binnen haalde. Hij vond het helemaal geweldig. Een keer had hij 5 Pietermannen tegelijk aan de lijn. De meeste waren niet zo groot maar er waren enkele exemplaren tussen de 30 en 35 cm. We zijn tot het helemaal donker werd gebleven, uiteindelijk een stuk of 25 visjes gevangen.

Maandag 7 augustus 2006

Omdat het gisteren zo laat geworden was (kinderen lagen pas om 23:00 uur in bed) hebben we vrij laat (09:00 uur) ontbeten. Het was wederom mooi weer (strak blauwe lucht), daarom besloten om vandaag naar Djurs Sommerland te gaan. Dit is een pretpark, speeltuin en zwemparadijs ineen. Kinderen hebben enorm genoten en we zijn hier tot ca. 19:30 gebleven. Na thuiskomst natuurlijk eerst weer even zwemmen en daarna gingen de kids naar bed.

Dinsdag 8 augustus 2006

’s-Morgens in en om het huis bezig geweest : voetballen, zwemmen, badminton, jeu de boules, schommelen etc. Na het middageten besloten om een stukje te gaan rijden. Eerst in Grena geweest en daar een ijsje gegeten en gewinkeld. Daarna even wezen kijken bij de bekendste visstekken zoals Gjerrild, Karlby en Bonnerup. Met name bij Karlby hadden we enkele jaren geleden nog leuke zeeforellen gevangen. Er werd nauwelijks iets gevangen, alleen een paar Lipvisjes en Pietermannetjes. De hengels bleven in de auto gezien de magere vangsten. Net voor de schemer (Cor en de kinderen waren aan het zwemmen) ben ik nog even naar Fuglsø gereden waar ik in mei nog leuk had gevangen. Het strand was helemaal leeg toen ik aankwam en vol goede moet even staan gooien. Helaas zonder resultaat. Het kustwater is in Denemarken momenteel 22 graden, dus veel te warm voor zeeforel. Toen ik weg ging, kort voor het donker, kwamen er nog een vijftal mensen aan om te gaan zwemmen!? Rare jongens (en meisjes) die Denen !

Woensdag 9 augustus 2006

Na het ontbijt wederom met z’n allen het zwembad in. Dit is inmiddels een vast ritueel geworden, de laatste hap van de boterham zit nog niet in de mond of Kim en Rob zijn zich al aan het uitkleden. Na het zwemmen naar Ebeltoft gegaan om boodschappen te doen en een hapje te eten. Na het eten nog even langs Steffen Fritid gegaan om een foto af te geven van de zeeforel die ik in mei gevangen had, daar had de eigenaar in mei al om gevraagd. Naast de afmetingen staat ook het internetadres van RANCAR op de foto dus misschien worden we nu ook beroemd in Denemarken. ’s-Avonds in de tuin gespeeld en ge-BBQ-ed (is dit goed geschreven????)

Donderdag 10 augustus 2006

Vandaag is de eerste dag dat het helemaal bewolkt is, het heeft vannacht en vanmorgen een beetje geregend. De kinderen hebben zich na het zwemmen op “hun” zolder teruggetrokken en zitten een dvd te kijken, ze zijn een beetje moe van de afgelopen dagen. Ik heb zelf nog even boodschappen gedaan voor het avondeten, de kids wilde thuis blijven om te spelen. Na het avondeten zijn we met z’n allen nog even wezen vissen (Pietermannen vangen) op de pier bij Ebeltoft. Nadat er een aanzat hebben Kim en Rob ze om de beurt binnengedraaid en vonden dit helemaal te gek. Toen ik een Pieterman aan het onthaken was kwam er net een deen voorbij die schreeuwde dat ik voorzichtig moest zijn. Ik vertelde hem dat ik dat wist en we raakte aan de praat. Gesprek duurde ongeveer anderhalf uur en het bleek dat de man (Bjarne Heimann) de coach was van het deense zeevisteam, ook schrijft hij artikelen voor een deens visblad welke ook veel verkocht worden aan het duitse visdlad “Fish & Fang”. Hij woont zelf op het eiland Sjæland en vertelde dat we daar zeker een keer op vakantie moeten gaan, het is er rustig en het vissen is beter dan in Jutland. Na anderhalf uur (z’n vrouw zat in de auto te wachten) reed hij weg maar na 100 meter stopte hij en reedt terug. Hij gaf me z’n naam en telefoonnummer en zei dat ik moest bellen als ik volgend jaar naar Sjæland kwam. Dan neemt hij me mee naar de beste zeeforelstekken en gaan we een keer “trollen” met z’n boot. Zal het telefoonnummer goed bewaren, je weet maar nooit. We waren pas om 22:00 uur thuis maar we moesten natuurlijk eerst nog even zwemmen voor het slapen gaan. Het is ondertussen 23:00 uur als ik dit verslag begin.

Vrijdag 11 augustus 2006

We hebben besloten dat we niet zaterdagochtend maar vannacht al gaan rijden, dan hebben we zeker geen file en de kinderen kunnen lekker slapen tijdens de reis. Kim heeft nog steeds last van wagenziekte dus die heeft er op deze manier ook weinig last van. Vandaag de hele dag in en om het huis gespeeld met de kinderen, alleen tegen de avond nog even naar het dorp gegaan om te eten en de laatste boodschappen voor onderweg te kopen. Nadat we thuiskwamen zijn we voor de laatste keer gaan zwemmen.

De kinderen hebben hierna de pyama aangedaan en zijn boven nog even een DVD gaan kijken. Ondertussen zijn wij begonnen met inpakken en schoonmaken. Uiteindelijk om ca. 22:30 uur vetrokken, eerst nog even de sleutels in de brievenbus gooien bij Novasol, en dan naar huis waar we om 06:00 uur aankwamen.


Denemarken

29 april t/m 6 mei 2006

 
 
Zaterdag 29 april 2006

Vrijdag nacht 02:00 richting Denemarken vertrokken voor een weekje (vis)vakantie. ’s-Ochtends vroeg in Billund aangekomen om Legoland te bezoeken. Om 15:30 uur vertrokken om door te rijden naar ons huisje in Øer (vlakbij Ebeltoft). Eerst de sleutel ophalen en uiteindelijk om 17:30 uur bij het huisje aangekomen. Kim en Rob wilden gelijk met Luc het zwembad in. Ondertussen heb ik even een hengel klaargemaakt om te vissen want ondanks het feit dat ik al ruim 36 uur wakker was wilde ik het toch nog even proberen. Het was windstil en bijna onbewolkt. Samen met Luc even naar een strandje in de buurt gereden om te kijken of er nog een zeeforel te vangen was. Ongeveer een uurtje staan gooien maar niks gevangen. Die avond redelijk vroeg naar bed gegaan want iedereen was behoorlijk moe.

Zondag 30 april 2006

Eerst even boodschappen gedaan (winkels zondag open van 10 tot 17:00 uur) , etenswaar en visspullen (lepeltjes) bij Steffen Fritid De eigenaar (Steffen Bo Jensen) is een aardige kerel die je altijd nuttige tips kan geven, daarnaast heeft hij in de winkel en ruim assortiment kunstaas. Dus ben je in de buurt ga even kijken. Daarna gezwommen en gevoetbald met de kids. In de loop van de middag wilde we even naar de vuurtoren bij Sletterhage rijden om daar even aan het strand te kijken. Halverwege zagen we ineens een paar herten staan. Landweggetje ingereden om de beestjes beter te kunnen bekijken. Het weggetje kwam uiteindelijk uit bij het strand van Fuglsø. Besloten om een stukje te gaan lopen, op “aandringen” van Luc even een hengel meegenomen om tijdens het lopen met m’n nieuwe lepeltjes te gooien. Toen we net op het strand waren begon het een beetje te regenen. We hadden dikke jassen aan dus gewoon doorgelopen. Na een half uurtje begon het ineens te gieten, niet normaal meer we waren tot op de bilnaad nat.

Snel terug naar de auto gelopen maar al lopend toch nog blijven vissen. Zo’n beetje bij de laatste worp ineens een harde knal op m’n hengel. Had direct door dat dit een mooie vis was en ja hoor uiteindelijk een mooie, dikke zeeforel van 76 cm weten te landen, een persoonlijk record.

Na een paar foto’s (kwaliteit matig vanwege het slechte weer, fototoestel is tijdens de vakantie waarschijnlijk door deze regenbui overleden.) de forel weer terug gezet tot groot verdriet van Luc. ’s-Avonds klaarde het op. Besloten om samen met Luc terug te gaan naar Fuglsø om nog een uurtje te gaan vissen tegen de schemer. Uiteindelijk 3 mooie gepen (tussen 70 en 80 cm) gevangen, Luc niks.

Maandag 1 mei 2006

Vandaag pas na het middageten een stukje gaan rijden, doel was wederom Sletterhage op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Helgenæs. Blijkt hier dicht bij de kant al flink diep te zijn, betreft vnl zandbodem. Er stonden flink wat vissers en er werden een aantal platvissen gevangen (meerdere doubletten gezien). Zelf even een kwartiertje staan gooien met kunstaas maar daar is het de stek niet voor. Daarna op de terugweg weer gestopt bij Fuglsø. Stond eigenlijk veel te veel wind direct op de kant om te vissen maar gezien de vangsten van gisteren toch maar even geprobeerd, helaas zonder succes.

Was verder lekker weer, strak blauwe lucht dus een beetje aan het strand gelopen, stenen gezocht met de kids en gekeken naar de paragliders die boven de duinen vlogen. Op de terugweg even boodschappen gedaan voor het avondeten. Snel gegeten want de kids wilde nog even zwemmen

Dinsdag 2 mei 2006

Weerbericht klopte niet, zou vandaag zonnig ☼ zijn en 20 graden worden. ’s-Morgens was het 7 graden en het regende. Luc is met de kinderen een wandeling (safari volgens de kids) gaan maken in het bos. Cor en ik zijn even gaan zwemmen en daarna de sauna ingegaan. Daarna zijn de aloude rolpatronen weer duidelijk geworden, Cor staat in de keuken het avondeten voor te bereiden en ik tik dit verhaaltje. Luc, Kim en Rob kwamen nat terug van hun “safari” en zijn direct het zwembad/sauna ingegaan. Het weer knapte ondertussen op en we zijn Ebeltoft ingegaan om een paar boodschappen te doen en een broodje (risted hotdog) te eten. Natuurlijk ook nog even langs Steffen-Fritid gegaan om de kunstaas collectie nog een beetje aan te vullen. Daar hoorde ik ook dat er in de Ebeltoft-Bugt honderden dode gepen waren aangespoeld. De plaatselijke vissers staan voor een raadsel. Ik had gisteren zelf ook een 6-tal dode gepen zien liggen maar dacht dat die waren achtergelaten door “sportvissers”. Na het avondeten, met Luc gaan vissen bij Fuglsø en onderweg nog wat foto’s genomen.

Er lagen nu inderdaad meer dode gepen dan gisteren allemaal grote exemplaren van tussen de 70 en 80 cm. Even lekker staan vissen met als resultaat Luc een zeeforel van ca. 40 cm en ik een geep.

Op de terug weg nog een aantal herten zien lopen bij het natuurgebied Mols Blerge.

Woensdag 3 mei 2006

De dag rustig begonnen, de kids (moe van de afgelopen dagen) zitten rustig de dvd van Shrek te kijken. Daarna even slikzagertjes gezocht en gaan “jutten” op het strand van Øer, we vonden mooie stokken, schelpen en Luc vond zelf een hengel (inclusief molen).

Bij het haventje waren een 3-tal beroepsvisser bezig de vangst van de dag (bot, schol en tarbot) schoon te maken. Even staan praten en gelijk gezien hoe je een platvis moet fileren. De middag in en om het huis doorgebracht, voetballen, zonnen, zwemmen en kleuren/tekenen. Net voor het avondeten even met Luc naar het strand van Elsegårde gereden. Er was daar een zeehond bezig een grote geep te verorberen.

Na het avondeten, net voor de schemer nog even naar Fuglsø gegaan maar er stond een harde wind direct op het strand. Even doorgereden om te kijken of er aan de andere kant van het eiland wel te vissen was. Nabij Kongsgårde stond een deense visser met waadpak zo’n 100 meter in het water te gooien met kunstaas. Even blijven kijken maar er werd niets gevangen.

Donderdag 4 mei 2006

Na het ontbijt eerst even met z’n allen wezen zwemmen en daarna in de sauna gegaan. Rond het middaguur naar Grenaa gegaan om even te winkelen. Op de terugweg de toeristische route genomen, helmaal langs de kust naar Ebeltoft terug gereden. Voor het avondeten nog even een potje gevoetbald met de kids. Na het eten als een blok in slaap gevallen op de bank. Toen ik wakker werd was Luc net weg om een stukje te wandelen, hij was naar de pier met de windmolens bij de aanlegplaats van de pont naar Sjæland. Ben hem in de auto achterna gereden, Cor was ondertussen bezig de kids in bed te stoppen. Op de pier stonden een aantal vissers en er werden behoorlijk wat platvissen gevangen. We hadden geen aas maar op de pier lagen her en der wat verdroogde pieren en zagers en we besloten om hiermee ons geluk te beproeven. Ik ving al snel een schol (een echte, dus geen bot) en luc 2 kleine gulletjes. Langs de kant van de pier zagen we regelmatig jagende vissen. In de schemer er toch maar even een lepeltje aangedaan en ja hoor de eerste worp gelijk raak : een leuk gulletje. Later ving ik er nog een. Nog even met 3 Nederlanders staan praten en die hadden een leuke zeeforel gevangen en ook een aantal gulletjes.

Vrijdag 5 mei 2006

Alweer de laatste dag van de vakantie. Na het ontbijt slikzagers gaan zoeken bij het strand van Øer. Was laag water en er lagen een heleboel zagers zo voor het oprapen, meeste meer dood dan levend maar goed genoeg om nog even mee te vissen. Daarna met z’n allen naar de pier met de windmolens gegaan met de bedoeling om de kids ook eens een vis te laten vangen. We waren er net toen Rob naar de WC moest, Cor is toen naar huis gegaan. Vangst was niet veel (Luc 1 bot, ik niks) en wij zijn lopend naar huis gegaan. ’s-Middags naar Ebeltoft om een ijsje te eten en de laatste boodschappen te doen, we hadden een boodschappenlijstje meegekregen van enkele vrienden en familie (remoulade, pølser, salami etc.). Daarna gezwommen en gevoetbald. Toen de kinderen op bed lagen hebben Luc en ik nog een uurtje gevist met als resultaat een paar botten en een klein gulletje

Zaterdag 6 mei 2006

Vakantie is helaas weer voorbij, om 10:00 moesten we het huisje uit zijn. Het was behoorlijk druk op de weg maar verder is de reis voorspoedig verlopen en om 19:00 uur kwamen we weer in Oud-Beijerland aan.