Homepage RANCAR

Vangstberichten


21 juni 2007

Vandaag was ik vrij, mijn ouders zijn 40 jaar getrouwd en daar krijg je een vrije dag voor. Het feestje is zaterdag pas, maar dat hoeven ze op het werk niet te weten natuurlijk ;-) Vanmorgen moest ik nog allemaal dingen prive afhandelen, maar om 13.30 uur weg gereden om nog even te gaan vissen. Ik heb weer in de waterweg staan vissen, maar nu tegen over de Stena line. Stond daar precies op de lijn van goed en slecht weer, even in de auto moeten schuilen tussendoor, maar dat was niet langer dan 10 minuutjes. Vangsten waren redelijk, uiteindelijk 8 finten en weer een aantal verspeeld. Ook nog even in het muizengaatje staan vissen, maar dat was niets. Toen ik naar huis reed, stonden er nog een aantal te vissen net na de kering vanuit Rotterdam gezien en die stonden met een paternoster doubletten fint eruit te halen, dacht ga ook daar nog ff staan gooien, maar heb er maar 1 verspeeld en dat was het terwijl 40 meter naast me de hele emmer gevuld werd met fint. Best raar, er zaten er dus zat daar, maar op de lepel wilde ze niet...

Edwin


20 juni 2007

Vandaag na het werk met Arvy en Rico wezen vissen op de landtong. Gevist van ca. 20:00 tot 23:30 uur met hoogwater om 20:00 uur. Besloten om alleen op de bodem te vissen om te proberen een tongetje te vangen en de finten lekker met rust te laten. Was heerlijk weer, bijna geen wind, biertje erbij, wat willen we nog meer? Nou Tong natuurlijk maar dat viel niet mee, de vangsten bestonden uit kleine botjes, een enkele fint, zeebaarsjes, een grondel en een een mini tongetje. De finten waaren weer volop aanwezig, tijdens het binnendraaien van de zeehengel werden de (kale) haken gewoon gepakt !!

Vangsu, Ruud


18 juni 2007

Nog nooit stond een verslag v/d Hr v N zo snel op deze site.

Wat er aan vooraf ging.

We gaan 2 weken terug in tijd. Ondergetekende stuurde een mail om zijn korpsgenoten te laten weten dat hij verhinderd zou zijn op het moment v/d wedstrijd. Allerlei verwensingen kreeg deze uiters sympathieke sportvisser via de digitale snelweg naar zijn hoofd geslingerd. Aan de ene kant vond ik het wel jammer dat ik niet mee kon doen, maar anderzijds hadden mijn medestrijders nu tenminste een kans op een prijsje (zo ben ik dan ook weer). Naarmate de tijd voorbij ging begon zich toch wel een onbehaaglijk gevoel van mij meester te maken. Bij de "concurrentie" ontbreekt het nogal eens aan medeleven. Zij laten dan ook geen kans onbenut om hun sportieve medemens nog verder de grond in te boren. Met dit in het achterhoofd heb ik toch naarstig gezocht naar een mogelijkheid om hen, die het niet waardig zijn om met dit soort evenementen mee te doen, op de onderste treden v/d wedstrijdladder te doen belanden. Ik besloot daarop om de vrijdag ervoor een vrije dag te nemen. s'Middags ben ik afgereisd naar Oostvoorne en heb daar een paar uurtjes voorgevist. Ik heb daar ook een mooi overnachtings adresje, zodat ik niet zaterdag om 03.00 uur hoef op te staan.

Om 05.45 uur aanwezig in "de Pub" en na het gebruikelijke praatje richting de Dintelhaven. Al vrij snel ving ik een bot van 33cm, 20cm langer dan verwacht. Deze ving ik dicht onder de kant. Eigenlijk heb ik de gehele tijd veraf gevist en vanaf het moment dat het begon te stromen kwamen de wijtinkjes. Aangezien ik bovenaan was blijven staan kon ik niet goed zien wat de anderen vingen. Een 1,5 uur voor het eind werd het minder en kwam alleen nog sporadisch een visje boven water. Om 11.00 uur het eindsignaal en ik stond op 18 vissen. Mijn directe buren hadden niet veel gevangen, dus ging tevreden naar het verzamelpunt. Aangekomen in "de Pub" kreeg ik een grote shock te verwerken, niet dat ik niet eerste was geworden, maar dat dat ventje uit O.B. er meer had gevangen. Je had die smerige grijns moeten zien. Zijn sidekick Arvy S (wat en half wat)had niet zijn beste dag en kwam niet verder dan 2. Hoeveel Johan er precies heeft gevangen weet ik niet meer, maar is op een zelfde plek blijven staan. Hopelijk kan Hugo er de volgende keer wel weer bij zijn.

Natuurlijk had ik er meer kunnen vangen, maar je kent het wel, dan komen ze te snel op een achterstand en dan haken ze af. Op die manier blijf ik alleen over en dat is nou ook weer niet leuk. Ik ben nu extra gemotiveerd en de messen worden opnieuw geslepen. Ik snap dat jullie(de Tegenpartij) graag fanmail willen sturen, dus steunbetuigingen kunnen gestuurd worden aan het Riagg te Doetinchem waar ik momenteel tijdelijk verblijf.

Een ieder zal na het lezen van het "vangst"bericht van de Hr van N toch wel zijn twijfels hebben omtrent het waarheidsgehalte. Even een paar feiten: een paar dagen daarvoor wezen voorvissen, in de eerste 1,5 uur v/d wedstrijd 1 botje, auto dichtbij geparkeerd, in de laatste 2,5 uur 22 vissen erbij. De vraag blijft: waar zijn die vissen gebleven die hij een paar dagen terug heeft gevangen, waarom moest hij zo vaak naar zijn auto (het regende niet !), bijna iedereen zat onderaan de dijk, hij bleef bovenaan dichtbij zijn auto. Trek uw conclusie.

Het is nu wachten op de volgende wedstrijd van 07-07 en als er gerechtigheid bestaat zal dit in de uitslag naar voren komen. Ben niet bezorgd, gaat goed komen, kat in't zakkie.

Groeten uit Doetinchem

Dick

p.s. Op 13-07 zullen de Hr v N en ondergetekende eens een keer i.p.v. de degens te kruisen, ze samen inzetten om op het hoogste podium te kunnen komen. Dit tijdens de "nacht van s'Gravenzande". Supporters zijn welkom.


18 juni 2007

Om ongeveer 13.oo uur aangekomen bij de Waterweg 2 hengels (strand en feeder) in orde gemaakt. Het was stralend weer en heb zelfs mijn gezicht ingesmeerd met zonnebrand, want na de Geepsessie van de afgelopen keer heb ik meer dan een week met een rode boei gelopen. Al snel ving ik een paar kleine botjes en kleine zeebaarsjes. Na anderhalf uur begon het weer om te slaan. Er kwam bewolking en een regenbui dreigde eraan te komen. Heb mijn strandhengel ingedraaid maar voordat ik mijn onderlijn binnen had kwam het met bakken uit de lucht. Tot op het bot was ik nat. De regenbui duurde een kwartier en heb de meeste tijd in de auto doorgebracht. Toen het droog was, ingepakt en naar huis gereden om droge kleren aan te trekken.

Groeten, Arvy

O PS. Rico en ik willen weer een makreelsessie vanaf de boot houden op 30 Juli a.s. Wie gaat er mee??


17 juni 2007

Na mijn vroege dienst naar huis gesjeesd ff een hapje eten en lekker naar de waterweg gereden met Bianca en Joey. om 1900 aangekomen en de hengel opgetuigd met een pilker.....en ja hoor ze zaten er nog de finten. Regelmatig haalde ik ze aan de kant, maar de meeste schoten na een linke sprong uit het water er toch vanaf. Ook probeerde ik als ik er eentje aanhad om hem door Joey binnen te laten draaien, maar helaas schoot hij er elke keer vanaf. Dus Joey begon gewoon lekker met keien in het water te gooien ( dus het is niets om hem met karperen mee te nemen ) tenzij hij ze bewusteloos gooit! De zeehengel heb ik om ca 2030 nog klaar gemaakt om te bodemvissen, maar leverde in dat uurtje erna niets op... Toch ff een leuke avond gehad tot 2130 en de teller bleef steken bij 8 finten...wat ik verspeelde was behoorlijk veel ( Ruud nog bedankt voor je tip van die speciale pilkertjes bij Wout van Leeuwen..ze doen het erg goed )

Groeten, Rico


17 juni 2007

Het kriebelde alweer een hele tijd om te gaan vissen, maar dan was ik weer aan het reizen, dan was het weer slecht weer en dan had ik weer wat anders te doen. Vandaag waaide het best hard, maar eind van de middag werd het ineens lekker, dus ben in mijn auto gestapt en naar de waterweg gereden. Ben aan het gooien gegaan met mijn spinhengel en had bij mijn 3e worp al een leuke fint (40 cm), dacht dat wordt leuk. Daarna een hele tijd niets en toen kwam het toch los. Niet zo gek als het verhaal dat ik had gelezen van Arvy, Rico en Ruud, maar uiteindelijk 7 finten gevangen, 3 verspeeld en regelmatig nog beet gehad. Tussen door stond ik op een gegeven moment een beetje te suffen en vlak voor de kant kreeg ik zo'n klap op mijn hengel dat deze uit mijn handen werd gerukt en ik had alleen nog maar de handle van mijn molen in mijn andere hand. Met moeite kon ik mijn hengel weer goed beetpakken en toen schoot 't los....tja had ik maar bij de lez moeten blijven, had ik 'm misschien wel gehad...Misschien van de week 's avond nog eens proberen.

Edwin


16 juni 2007

Vandaag stond de 6e Eurovissers competitiewedstrijd op het programma. Vissen in het smalle stuk van de Dintelhaven van 07:00 tot 11:00 uur, verzamelen vanaf 05:00 uur in de Pub dus we moesten vroeg op. Eerst Arvy opgehaald en om 05:30 aangekomen in de Pub waar het al behoorlijk druk was. Aan de bar zag ik direct Dick zitten die toch was gekomen. Hij kan het niet hebben dat ik hem voorbij ben gegaan in het klassement en hij wil geen wedstrijd meer missen, hij heeft al genoeg schrappers hè Dick.....hahahahaha. Na anderhalf uur vissen met de feeder stond de teller bij mij nog steeds op 1 (botje) terwijl er om me heen aardig wat vis(jes) naar boven kwam(en). De vis werd ineens verder uit de kant gevangen dus 140 gr aan de feeder om verder te vissen en ondertussen de 5 meterstok in orde gemaakt. Feeder binnen gehaald en ja hoor, een doublet wijting. Daarna ging het wel redelijk, meerdere boubletten en zelf tripletten kwamen naar boven. Tussendoor nog even met Arvy gebeld en verteld dat ik ze ver weg wel ving, Dick natuurlijks niks verteld want die zag ik toch al regelmatig wat vangen. Toen het eindsignaal klonk bleef de teller staan op 23 stuks. Dit was niet geneoeg voor de winst, Rob Slingerland won met 27 stuks, maar genoeg om Dick (18 vissen)achter me te houden....hahaha. Arvy had z'n dag niet en z'n teller bleef steken op 2 (hij spaart z'n krachten weer voor het NK), Johan onze andere korpsmaat ving er 10. Na afloop nog even lekker staan ouwehoeren in de Pub, vond het weer gezellig heren.

Johan in de Pub , 16 juni 2007 Arvy, Arjan,Dick en Johan in de Pub , 16 juni 2007

Groeten en vangsu,

Ruud


13 juni 2007

Vandaag besloten om samen met Arvy te gaan vissen in het smalle gedeelte van de dintelhaven. Hier wordt aanstaande zaterdag ook de 6e competitie wedstrijd van de Eurovissers gevist. We wilden toch even gaan kijken omdat we hier nog nooit gevist hadden. Het betreft een smal kanaal dus met de feeder gevist. De zagers waren nog over van afgelopen weekend en begonnen al behoorlijk te meuren. Desondanks veel beet gehad en een flink aantal kleine baarsjes gevangen. Arvy ving weer eens een steenslijmvis (hoe krijgt ie het voor elkaar al die ongewone vissen) en ik ving nog 2 scharretjes en een wolhandkrab. Heerlijk weer gehad, geen wind dus tot 23:00 uur doorgevist. Hopelijk heeft de oefensessie geholpen.........

Vangsu, Ruud


10 juni 2007

Gisteren na de wedstrijd even gebeld met Rico en die vertelde dat hij zondagavond vanaf 18:00 uur ging vissen. Zondag om 18:00 uur ging het bij mij kriebelen dus Rico gebeld dat ik eraan kwam maar Rico bleek nog thuis te zijn. Cor en Nel waren op vistie, maar hij ging zo weg. Onderweg gebeld met Nico en die wilde ook wel mee. Daarna Arvy gebeld en die stond net z'n schoenen aan te doen om te gaan..........jawel vissen! We waren dus al met z'n vieren. Daarna Blackie nog even gebeld maar die was net thuis van een verjaardag en liet deze keer voorbij gaan. Kort na elkaar kwamen we aan bij de Waterweg die vol zat met Fint. Het was ingooien en gelijk beet, veel missers en losschieters gehad, soms wel 3 keer in 1 worp.

Waterweg 10 juni 2007 Waterweg 10 juni 2007 Waterweg 10 juni 2007

We hebben fint gevangen met kunstaas, met de dobber en vanaf de bodem met een pier. Tegen de schemer (Nico was ondertussen al naar huis, hij moest vroeg op) nog even een 3-haaks peternoster aan de karperhengel gedaan en geprobeerd een tong te vangen. Ondertussen de problemen in de wereld besproken onder het genot van een spa rood.

Waterweg 10 juni 2007

Toen Arvy en ik weg gingen had Rico 1 bot en ik 2 botjes van het formaat postzegel. Of Rico er nog iets bij heeft gevangen........ik weet het niet! Misschien volgt zijn bericht nog.

Groeten en vangsu,

Ruud


9 juni 2007

Vandaag meegedaan aan de "Steiloore Cup" georganiseerd door HSV Oosterschelde Steiloore. Parcours lag aan de Oosterschelde vlak bij de zeelandbrug. Heb vandaag individueel meegedaan omdat de andere leden van "de Outsiders" a.k.a. de Eurovissers Korps 4 verhinderd waren. Bij aankomst bleek dat ook het Fishtales team (Tuur, Edwin, Rob, Eric en Gilles) aanwezig waren, snel ingeschreven en nr. 100 getrokken. Er werd gevist in 2 vakken, had nog nooit op deze plek gevist dus maar achter een paar andere vissers aangereden. Van een "local" hoorde ik dat ons vak bij laagwater volledig droogvalt en hij er dan pieren steekt. Dat beloofde niet veel en zelfs deze man had er weinig vertrouwen in. De juiste tactiek deze ochtend was het vissen met een onderlijn met 2 haken (voor de bot) en een (geep)dobber via de hoofdlijn laten afdalen in het water (geep, makreel). Over de vangsten kan ik kort zijn, zwaar ....... Uiteindelijk bleken er slechts 12 man met vis te zijn. Het meeste was gevangen in het andere vak. Nu had ik als een van de weinige in m'n vak wel twee aanbeten gehad op de dobber (2 x makreel) maar die miste ik allebei. Achteraf wel balen want met 2 makrelen had ik in de top van het klassement geeindigd, helaas.......maar volgende keer beter!

Steiloore Cup 9 juni 2007

Groeten en vangsu, Ruud


7 juni 2007

Na een hele dag in een warm kantoor te hebben vertoefd, vond ik het wel lekker om wat tijd buiten door te brengen. Omdat Emma al een tijdje wil vissen zijn we samen naar de Waterweg gereden. Bij de vuurtoren zijn we aan de slag gegaan met een karperhengel en pilkertjes. Ik gooide in en Emma draaide weer binnen. In het eerste half uur veel beet gehad maar telkens vielen de Finten ervan af. Het bleek dat de haken op de dreg krom waren. Snel een andere erop gezet en gooien maar. Het resulteerde gelijk in de eerste zeevis van Emma ooit!!! Een Fint van een cm of 35. Emma was verschrikkelijk trots! Tussendoor zelf nog gegooid maar Emma wilde telkens weer indraaien. Van 19.00uur tot 20.30uur gevist en het resultaat van een tiental verspeelde Fint, Emma 4 Fint en ik zelf 2. Emma kan niet wachten om er weer op uit te trekken.

Waterweg 7 juni 2007 Waterweg 7 juni 2007 Waterweg 7 juni 2007

Groeten,

Emma en Arvy


4 juni 2007

Afgelopen zaterdag besloten vandaag om met Pepesan Boy te gaan vissen. Ondanks de wisselende vangstberichten toch erop uit gegaan om de geep te gaan belagen. Om 8.00uur zijn we vertrokken richting Zeeland. Eerst nog even staan kijken aan de binnenkant van de Brouwersdam, waar net de politie wegreed die vispassen van de vissers hadden gecontroleerd. Er werd niets gevangen. Snel doorgereden. Om 9.30uur belde Ruud of we al onderweg waren, maar we waren net bij de Neeltje Jans onze hengels in stelling aan het brengen. Zag wel dat er naast ons een geep gevangen werd. Het weer was ideaal, zonnetje en een noordelijke wind. Van de wind hadden wij geen last vanwege de dijk in onze ruggen. Bij ons bleef het stil het was afgaand water en om 10.00uur zou het laag zijn. Om ongeveer half twee ving ik uiteindelijk mijn eerste, en wat later bleek ook de enige Geep. Pepepsan Boy bleef met een lege koelbox. Om ongeveer 16.00uur weer richting huis gereden. Kwam thuis met een verbrande kop. Volgende keer toch maar zonnebrand mee nemen.

Pepesan Boy, Neeltje Jans Pepesan Boy met een mooie Geep, Neeltje Jans

groeten,

Pepesan Boy en Arvy


27 mei 2007

Zondagmiddag 27 mei samen met Rob het aas gaan opvissen dat over was van gisteren. M'n vader en moeder kwamen ook even vissen. Een stuk of 10 visjes gevangen aan de feeder. M'n vader ving een mooie bot en een zeebaarsje. Op het laatst nog even staan praten met Jeroen Brand van de Eurovissers die samen met een neefje op fint aan het vissen was, echter tot het moment dat wij weggingen helaas zonder succes.

Aad met een mooie bot

Groeten Ruud


26 mei 2007

Vanmorgen vroeg uit Frankrijk terug gekomen, 's-nachts gereden zodat de kids konden slapen. Eigenlijk niet meer geslapen en 's-middags naar de verjaardag van Joey geweest. Van daaruit gelijk door om de competitiewedstrijd mee te vissen met de Eurovissers. Arvy had aas voor me gekocht dus dat was goed geregeld.

Tom Brasser in actie

Ondanks de voorspellingen is het de hele avond droog gebleven, stond op nr 21 naast Bart en Tom Brasser. Gezellige avond gehad en uiteindelijk 12 visjes gevangen. Uistlag van de wedstrijd is op dit moment nog niet bij mij bekend. Weet wel dat ik geen winnar was, dit was Henk Verlinde die 34 botjes wist te vangen.

Groeten Ruud


16 mei 2007

Vanaf woensdag 16 mei voor anderhalve week naar zuid Frankrijk geweest om even lekker uit te rusten. Natuurlijk een karperhengel meegenomen maar eigenlijk was ik niet van plan om te gaan vissen. Het huis was perfect dus veel in en om het huis vertoefd. Wel een paar uistapjes gemaakt onder andere naar de haven van Sete, ik heb daar jaren geleden leuk gevangen in de vissershaven. Ook nu werden er weer dikke harders gevangen aan een stuk sardine !!

Op de één na laatste dag ging het toch kriebelen en ben ik in de omgeving gaan kijken of er nog te vissen viel. Op nog geen 5 km trof ik een mooie stek aan de rivier de L'Aude. De eerste avond samen met Rob met wat brood wat witvisje gevangen. Maar volgens mij moest er meer te halen zijn uit deze rivier hetgeen door een plaatselijke visser werd bevestigd, althans dat is wat ik begreep hahahaha. De laatste dag van de vakantie eerst wat wormen gehaald in de supermarkt en met Cor en de kids naar de L'Aude gereden. Een schuifloodje en een trosje wormen deden het goed, heb een aantal dikke palingen en m'n eerste 3 meervalletjes ooit gevangen. Met name de palingen gingen enorm tekeer, één trok m'n hengel haast het water in en ging een paar keer door m'n slip heen!?

Frankrijk-Escales Frankrijk-Escales Frankrijk-Escales

Tijdens het vissen (met name de eerste avond) leuke dingen gezien zoals waterslangetjes, vleermuizen en ijsvogels. Op de laatste dag kreeg ik nog een mooie run op m'n hengel waarmee ik viste met een dood voorntje, ik dacht dat wordt m'n eerste grote meerval maar ik sloeg mis. We moeten dus nog maar eens een keer terug.....en dat is zeker geen straf, toch Ard?

Groeten, Ruud


12 mei 2007

Na het goede resultaat van de voorselecte voor het NK hebben we als team vol goede moed meegedaan aan de Beet Westland Trofee aan het strand van ter Heijde. Nadat we eenmaal op het strand waren bleek dat de omstandigheden niet al te best waren, windkracht 6-7 recht op de neus. Ver gooien was geen optie en het strand was veranderd in een grote schuimmassa. Arvy stond er op een gegeven moment tot net onder z’n oksels in. Over het uiteindelijke resultaat kan ik kort zijn, alleen Dick en ik wisten namens de “Outsiders ” a.k.a. Korps 4 van de Eurovissers 2 vissen te vangen. Arvy, Johan en Hugo bleven net als vele andere vissers visloos.

12 mei 2007, Ter Heijde 12 mei 2007, Ter Heijde 12 mei 2007, Ter Heijde

Dick werd met 2 vissen (59 cm) 31e en ik werd met 2 vissen (41cm) 52e. Als team eindigde we als 15 van de 21, niet best dus maar in ieder geval geen laatste plaats. Volgende keer beter maar gelukkig hadden we in de tombola meer geluk hahahaha.

Vangsu, Ruud


8 mei 2007

Hierbij nog een vangst bericht.

Deze 2 vissen gevangen op het bekende stekkie bij de ikea delft.

8 mei 2007, IKEA 8 mei 2007, IKEA

groetjes Jeroen


29 april 2007

Vandaag met Cor en de kids naar de waterweg gegaan. Ik had nog wat aas over (en nog wat gekregen van Johan) van de wedstrijd van gisteren (verslag volgt nog). Besloten om voor de kering de hengels in te gooien. Rob en Kim wilden allebei met hun eigen spinhengel vissen. Al bij eerste inworp ving Kim een botje. Rob draaide niet snel genoeg binnen en verspeelde z’n onderlijn, hij was ondertussen aan het spelen dus z’n hengel niet meer in orde gemaakt. Kim ging door en ving bij de 3e worp een zeebaarsje. Ik had ondertussen m’n eigen hengel ook in orde gemaakt en ook ik ving een botje. Nadat Kim ook vast kwam te zitten en alles verspeelde was de lol er voor haar af. Zelf nog even doorgevist en bijna elke worp was raak, in totaal ca. 10 visjes gevangen (bot, zeebaars, gul). Op een gegeven moment werd de wind harder en werd het best fris aan de waterkant. Daarom nog even achter de dijk in het calandkanaal gevist waar het veel warmer was voor Cor maar hier niks gevangen, zelfs geen beet gezien.

29 april 2007, Waterweg 29 april 2007, Waterweg 29 april 2007, Waterweg

Vangsu,

Ruud


28 april 2007

D-Day

Het was eindelijk zover, de voorselectie NK rayon midden. De dag ervoor eerst nog voorgevist met een vismaat op s’Gravenzande en in 6 uur tijd met 2 hengels 7 kleine visjes gevangen. Dat beloofde niet veel goeds, het zou weer een loterij worden.

Ruim op tijd aanwezig in s’Gravenzande en daar stonden al vele gestresde hengelaars. Ik deed mee met het 4de korps van de Eurovissers, formerly known as the Outsiders. Het was nog wachten op de rest van het team. Ik had J.Beun bereid gevonden om als controleur dienst te doen en hij had tevens vers gestoken piertjes mee genomen. John nogmaals bedankt. Toen ook onze 5 man gearriveerd was (volgende keer routebeschrijving ook in het Spaans a.u.b.) haha, gingen we naar stek 7. Het parcours begon in s’Gravenzande en eindigde ergens in de buurt van Ter Heijde i.p.v. HvH. Ik zat rechts naast een korte strekdam met een kuiltje ernaast, ik kreeg alweer meer hoop. Begonnen met de feeder en dunne wapperlijntjes en kleine haakjes. In de eerste 2 uur geen stootje, ook niet ver weg. Op een uitzondering na werd er om mij heen ook geen vis gevangen totdat het water op begon te komen. Ik was ondertussen overgeschakeld op de strandstok. Binnen een ½ uur ving ik 2 doubletjes gul, mijn dag kon niet meer stuk. Daarna nog 1 gulletje en 1 botje erbij gevangen. Na wat ik gehoord had v/d controleurs zat ik hoog in het klassement. Helaas werd ons het vissen in het laatste uur onmogelijk gemaakt door de enorm sterke stroming en al het groen op de lijn. Nog gevist met 2 ankerloodjes tesamen 230 gram, maar mocht niet baten.

Het eindsignaal klonk en zoals ook op de heenweg was het wachten op de trekker met platte kar. Voor aanvang was deze ook vast komen te zitten. Er werd toen gezegd dat de wedstrijd later zou beginnen, omdat vak C erg laat op de stek aankwam, maar hoe verrast waren we toen het beginsignaal om 09.30 uur werd gegeven.. De meeste waren nog aan het optuigen. Onbegrijpelijk dat dit kan en mag. Na een uur wachten op de trekker toch nog op tijd aangekomen in het clubhuis. Mijn teammaten stonden er al met een tafel vol met lege bierflesjes. I.p.v. te zuipen hadden ze ook een helikopter kunnen charteren om mij te zoeken. Hier hebben we het nog wel een keer over. Na het horen van onze vangsten werden we toch wel hoopvol op een goede klassering. Ze begonnen met nr 10, toen 9 enz. In de buurt van 5 betrokken onze gezichten een beetje, hebben we het dan toch niet gered. Nummer 4, nee. Nummer 3, JAAAAAAAAAA. Wij als beginnend korps op de derde plek, geweldig. Wij hadden twee 3de, een 11de, een 12de en een 15de plek gescoord. Goed voor een medaille.

28 april 2007, 3e plaats voorselectie NK

Het 3de korps van de Eurovissers hadden het nog beter gedaan en gingen er met de 1ste plek vandoor. Van harte gefeliciteerd.

Het volgende parcours bevind zich op de afsluitdijk en wetende dat het daar enorm kan stromen gaan we ons dan ook niet bekwamen in het vissen, maar in het discuswerpen (lees tegelwerpen). Geen ankerlood, maar een grindtegel met daaraan een breeklijntje. 60 meter moet toch te halen zijn.

Dezelfde avond ook al de uitslag te zien op www.sportvisserijnederland.nl/wedstrijden/

Groeten uit het oosten,

Dick de Graaf


22 april 2007

14 april kreeg ik een mailtje van Martin v/d Drift van de Eurovissers of ik, indien nodig, in wilde vallen in hun korps voor de Handy Fish wedstrijd aan de afsluitdijk op 22 april. Ook al had ik me al ingeschreven voor de wedstrijd van zaterdag 21 april heb ik zonder aarzeling JA gezegd. Meevissen in een gesponserd team is natuurlijk een leuke ervaring. 16 april kwam de mededeling dat ik mee kon vissen, dat was goed nieuws. Aas werd geregeld en betaald, zucht…was dat altijd maar zo….. Ging na de wedstrijd van zaterdag pas ’s-nachts om 01:30 uur naar bed maar moest om 05:30 al weer opstaan om Edwin van Tienen (Eurovisser en Lid van het WK-team) op te halen. Ook z’n maat “Jef” ging voor de gezelligheid mee. Onderweg lekker zitten ouwehoeren over vissen en voor we het wisten waren we in het verzamelpunt te Hippolytushoef. Martin v/d Drift had ons al ingeschreven dus na een snelle bak koffie gelijk door naar het wedstrijdparcours op de Afsluitdijk. Over de wedstrijd kan ik kort zijn: niks, noppes nada… geen beet gezien. Het stroomde zo hard dat 200 gr ankerlood binnen enkele seconden voor de voeten lag van de buurman 7 plaatsen verder. Alleen dichtbij kunnen vissen, van 5 meter achter de stenen rand tot 60 meter, 8 verschillende onderlijnen maar niets hielp. Eenmaal terug bij het verzamelpunt punt bleek dat ik gelukkig niet de enige was zonder vis. Edwin van Tienen had een paling, Micha Voskamp een botje en de andere 3 waaronder ik hadden niks. Heb een leuke dag gehad maar een uitslag om heeeeeeeel snel te vergeten.

Ruud


21 april 2007

Vandaag stond er weer een Eurovisserswedstrijd in de agenda. Locatie was strand Vlugtenburgh (Hoek van Holland) waar op 28 april ook de voorselectie NK gevist wordt. Eerst samen met Arvy aas wezen halen in Maassluis om van duiruit door te rijden naar “de Oase” waar we moesten verzamelen. In de Oase waren onze teamleden van “de Outsiders” : Dick, Johan en Hugo ook al aanwezig.

21 APRIL 2007 21 APRIL 2007

Iedereen wilde nog even de stek verkennen voor volgende week. Als team hebben we het redelijk gedaan van de in totaal 66 deelnemers werd Dick 5e, Ruud 11e, Johan 14e, Hugo 29e. Arvy had na z’n mooie klassering van vorige keer zijn dag niet en werd 58e (hij heeft z’n krachten gespaard zegt ie zelf, dus dat beloofd wat ………). Na de prijsuitreiking snel naar huis want ik moest vroeg op, zie bericht van 22 april.

Groeten en vangsu,

Ruud


9 april 2007

Tweede paasdag,zie begin verslag Ruud. Om ongeveer 9.00uur afgezet door Ruud aan de Joosjesweg. Voor mij stond een behoorlijke duin die ik moest beklimmen. Gelukkig had ik mijn, op het laatste moment aangeschafte, wagentje bij me. Bleek toch tegen te vallen. Ik had zoveel spullen bij me dat ik wel een karpervisser leek. Beneden aangekomen zag ik dat mijn nummer (296) niet ver weg was. Er waren reeds een aantal vissers bezig met hun spullen aan het installeren. Naast mij bleek Saskia Sijmons te staan. Wat ik toen nog niet wist was dat zij regelmatig hooge scores behaalt in wedstrijden zowel overall als alleen voor dames. Later hoorde ik van haar dat ze ook nog met foto in het blad Zeehengelsport staat. Ze had een grote tarbot gevangen. Het gedeelte waar ik stond bleek niet veel soeps. Twee plaatsen verderop stond nog een Eurovisser van het Fishtales/Greys Team, Martin van der Drift. Die uiteindelijk maar 1 visje wist te landen. De meeste om mij heen vingen niets of 1 visje. Bij mij bleef de teller ook op 1 staan. Wel weer een mooie ervaring rijker.


10 april 2007

Vandaag weer om 4.45uur uit de veren. Deze keer afgesproken met Cor want we zouden vanuit IJmuiden gaan Wrakvissen. Rico, die wegens familie omstandigheden niet meekon, had geregeld dat we met de jongens van het platform van Martinair Schiphol mee konden. Om 5.30uur Cor opgepikt en richting IJmuiden gereden. Gelukkig viel het verkeer mee en stonden we een uurtje later koffie te drinken in een tankstation in IJmuiden. Om ca. 7.45uur voer de ´Marion´uit Direct na het verlaten van de haven werden er een aantal al zeeziek. Balen voor hun want ze moesten nog een hele dag. Er werd ons gevraagd of wij meewilden doen met een kanjerpot. EUR 5 inleggen voor de grootste vis van de dag. Na 1,5 uur varen kwamen we bij het eerste wrak aan. Er werd niets gevangen. Bij het tweede wrak weer niets. Uiteindelijk bij het derde wrak, gelukkig lagen de wrakken niet ver uit elkaar, kwamen de eerste gulletjes boven. Snel naar het volgende wrak. Uiteindelijk ging het voor Cor en mij ´Los´.

10 APRIL 2007, Gul 72 cm gevangen door Arvy 10 APRIL 2007, Gul 72 cm gevangen door Arvy Wij vingen elke drift twee of drie gulletjes. Om ons heen werd er wel iets gevangen maar niet zoveel als bij ons. Rico had ons mesheften meegegeven die hun werk goed deden. OP een gegeven moment begon mijn top verschikkelijk te bonken. En het hield maar niet op. Ik begon snel intedraaien en wist dat dit mogelijk een vis was om de kanjerpot te winnen. Zelfs de kapitein kwam uit zijn stuurhut gerend om de vis met een gaf voor mij uit het water te tillen. Het was een gul van 72cm lang!!! Nadat de vis in de emmer lag kwamen de jongens van Martinair een voor een langs lopen met een jaloerse blik, hahaha. Het bleek voldoende voor de winst (EUR 85). Cor en ik hebben een lekker visdagje gehad. Gratis gevist en heel wat kilo´s vis rijker.

10 APRIL 2007, Gul 72 cm gevangen door Arvy 10 APRIL 2007, Gul 72 cm gevangen door Arvy

Groeten Cor & Arvy


9 april 2007

Vorige maand samen met Arvy en 3 andere eurovissers (Dick, Johan en Hugo) afgesproken om ook als team mee de doen aan de voorselectie NK op 28 april op het strand van Hoek van Holland (Vlugtenburg). 2e paasdag werd er ook een grote zeeviswedstrijd georganiseerd door HSV de Edelkarper aan het strand van Dishoek en het leek ons leuk om daar ook aan mee te doen als team. Van tevoren veel mailverkeer gehad om af te spreken, hoe te vissen, naam voor het team etc. Uiteindelijk besloten om onszelf in te schrijven als de “Outsiders”. Dit was volgens sommigen in ons team echter een naam die we maar 1 keer konden gebruiken (he Dick). ’s-Morgens om 06:15 afgesproken op de carpoolplaats te Heinenoord met Arvy, Hugo en Johan. Dick zou vanuit Doetinchem direct naar het verzamelpunt in Koudekerke rijden. Iedereen was op tijd in Heinenoord, snel de spullen overgeladen en met 2 auto’s verder gereden. Ruim op tijd kwamen we in Koudekerke maar het was er behoorlijk druk. Dick was er al en we zagen al behoorlijk veel andere Eurovissers. Snel ingeschreven en de steknummers gehaald, iedereen in een ander vak. Van te voren nog even met Eurovisser Rob Slingerland gesproken en die wist me te vertellen dat je op de plek die ik getrokken had best wel eens wat materiaal zou kunnen verspelen, hmmm… dat beloofde niet veel goeds. Eerst Arvy afgezet aan de Joosjesweg helemaal achter aan het parcours, 9 km vanaf het verzamelpunt, daarna weer 3 km terug naar de parkeerplaats van hotel Zuijderduin waar mijn steknummer lag (er waren ruim 300 deelnemers). Na een loodzware wandeling met alle visspullen en een duinovergang met een trap van 2 x 100 treden kwam ik totaal versleten op m’n plek aan. Eenmaal op adem even kennis gemaakt met de buren (Ton nog bedankt voor de gezelligheid) en de spullen in orde gemaakt. Voor het startsignaal even ingeworpen om te kijken hoe diep het was en of er stenen lagen. Kwam direct vast te zitten en moest alles aftrekken, ik moest gelijk aan Rob z’n woorden denken. Net op tijd voor het beginsignaal om 10:00 uur had ik weer opnieuw opgetuigd. Ik stond op de 2e plaats naast een palenrij, er stond de eerste 2 uur zo’n stroming dat je lijn binnen 15 seconden helemaal om de palen heen lag. Na het verspelen van diverse onderlijnen besloten om maar kort onder de kant te vissen, overigens zonder enig succes. Verderop zag ik inmiddels flink wat vis boven komen van mensen die geen last hadden van de houten palen. M’n buurman Ton haalde na 1,5 uur vissen voor de eerste keer binnen zonder lijnbreuk, hij zou die dag 23 onderlijnen verspelen !!! Na 2 uur nog geen vis gevangen en via de telefoon hoorde ik dat ook Arvy nog zonder vis was. Om ons heen waren de vangsten ook stilgevallen. Na 12 onderlijnen verspeeld te hebben werd de ebstroom wat minder en kon ik gewoon ingooien, ondertussen ook gevlochten lijn van 18/00 gemonteerd om lijnbreuk te voorkomen. Toen ik eenmaal ver kon gooien kwamen ook de eerste gulletjes naar boven. Om mij heen bleef het echte stil met de vangsten, gooide net een stukje verder dan de vissers om me heen. Uiteindelijk 8 gulletjes weten te vangen wat goed was voor de 4e plaats in het vak (2 cm te kort voor de 3e plaats). De overall winnaar stond ook in mijn vak en ving 12 vissen. In de andere vakken werd beduidend minder gevangen (totaal 80 vissers zonder vis), Arvy en Dick hadden beide 1 vis en Johan en Hugo bleven visloos. Door 4e te worden in m’n vak werd ik overall 16e en mocht ik een prijs komen uitzoeken (gekozen voor een zeehengel, Grauvell RC Beach 390) en werd de naam “The Outsiders” toch nog genoemd ….hahahahahahaha.

Groeten, Ruud


2 april 2007

Na een weekend winkelen, zondags waren de winkels ook open, een hengeltje kunnen uitgooien aan het Callandkanaal. Eerst bij Eagle hengelsport aas opgehaald. Vroeg om 75 piertjes, kreeg er naar zeggen 100 voor de zelfde prijs. Geweldig toch! Bedankt, Eagle Hengelsport voor de goede service. Om ca. 11.45uur aangekomen bij mijn vaste stekkie. Moest eerst beneden staan aangezien het laag was. De eerste twee uurtjes was het helemaal niets, geen tikkie helemaal niets. Ondertussen met Ruud en Rico contact gehad om bij te praten. Volgende week maandag een wedstrijd met Ruud in Zoutelande en dinsdags wrakvissen vanuit IJmuiden met Rico. Leuke vooruitzichten. Uiteindelijk met hoogwater een aantal wijtingen en steenbolken gevangen. Tevens een klein voor mij onbekend visje gevangen (zie foto´s).

2 APRIL 2007, Calandkanaal 2 APRIL 2007, Calandkanaal

Volgens mij een zwarte grondel. Andere bijvangsten een zeester en een aantal krabben. Lekkere zonnige middag gehad. Het enige nadeel waren de vrachtwagens die elke keer langs kwamen en voor een hoop stof zorgden.

Groeten,

Arvy

Opmerking Webmassie : volgens mij is het een Steenslijmvis.


1 april 2007

Vandaag 1 april niet wezen vissen.... nee tis geen grap. Vandaag met Cor en de kids naar het strand van Hoek van Holland (Vlugtenburgh) gereden. Dick mailde van de week dat hij daar zou gaan vissen om een beetje het parcours te verkennen voor de voorselectie NK op 29 april. Dick was met vismaat Arnold Talmon de enige die aan het vissen waren dus hij was makkelijk te vinden. De zee was best ruw en er was een behoorlijke branding, in het water lag ook behoorlijk wat apenhaar. Niet gemakkelijk om te vissen dus maar desondanks had Dick een leuke gul gevangen en nog wat klein spul.

1 APRIL 2007, VLUGTENBURG 1 APRIL 2007, VLUGTENBURG

Groeten Ruud


29 Maart 2007

Donderdag 29 maart lekker mijn visspullen gepakt, eerst ff Joey naar school gebracht en gelijk door naar Eagle om ff aas te halen... Wat had ik er zin in, vorige week goeie berichten gehoord over de Calandkanaal, maar gisteren van Webmassie wat slechter nieuws gehoord over de Caland. Ik liet me niet tegenhouden want gevist moest er worden. Om 10 uur aangekomen en mijn zeehengel+karperhengel in orde gemaakt en ingegooid. Het begon met enkele tikjes, totdat ik iemand achter me hoorde....Hij kwam uit Rozendaal en begon te vertellen dat hij al verschillende lijnen had verspilt in de Waterweg en wilde het ook in de Caland proberen...Ik was de enige die aan het vissen was je had kilometers viskant, maar hij besloot toch om 5 meter naast me te komen zitten. Hier begon mijn irritatie al....( Ik had tenslotte maar 4 uurtjes om te vissen voordat ik Joey weer moest halen) Ik hoorde harde plonzen in het water en zag dat ie zat te stuntelen met ingooien.Hij verspilde ook een paar lijnen in de Caland, gooide nog een keer over mijn lijn vd karperhengel, waardoor ik vast kwam te zitten en alles kwijt was ( De klok tikte maar door en ik had steeds meer moeite om antwoord te geven aan hem Vervolgens had hij over mijn zeehengel gegooid, maar die kan wel een stootje hebben met de gevlochten lijn en gelukkig was ik niets kwijt! Na een paar minuten gooide hij weer in en ging op zijn plaat zeg....hihihi...zijn hand onder het bloed en gelukkig gaf hij de moet op en besloot weg te gaan...( anders had ik in moeten grijpen) Toch nog even 2 uur kunnen genieten vd rust, ik heb verschillende keren wel beet gehad, hiervan heb ik maar 2 wijtingen kunnen verzilveren 1 van bijna 30cm. toch nog een leuk kort visdagje gehad...

29 maart 2007, Calandkanaal

Groeten van Rico


28 Maart 2007

Ik was vandaag vrij om te leren maar gezien het mooie weer besloten om samen met m'n vader even te gaan vissen in het Calandkanaal. 's-morgen even snel aas gehaald bij Ahoy en Aad opgepikt in R'dam zuid om samen verder te rijden. Over de vangsten kan ik kort zijn: heeeeeeeel weinig, Aad ving 1 wijting en ik ving er 2. Nog even staan praten met onze buurmannen (oa. Kees Grinwis vd Eurovissers), zij hadden nog helemaal niks gevangen. Even lekker 2 uurtjes in het zonnetje gestaan maar een vangst om snel te vergeten.

28 maart 2007, Calandkanaal

Groeten Aad en Ruud


25 Maart 2007

Vandaag zondag 25 maart afgesproken met Arvy om 's-morgens even te gaan vissen in het Calandkanaal (leek ons het meest gunstig gezien de windrichting). Om 06:30 uur Arvy opgehaald, dat was wel vroeg want de klok ging ook een uur vooruit maar het zou om 08:00 uur hoog water zijn. Toen we aankwamen was het nog een beetje donker, maar toen het eenmaal licht werd kwamen de eerste aanbeten, we vingen de eerste botjes en wijtingen.

25 maart 2007, Calandkanaal 25 maart 2007, Calandkanaal

Daarna werd het eigenlijk steeds beter, best veel aanbeten gehad en meerdere malen werden er 3 vissen tegelijk gevangen. Opvallend was dat de meeste vis werd gevangen aan de hengel waarmee ik viste met nylon (alle triplets hiermee gevangen), met gevlochten lijn was het beduidend minder terwijl er met dezelfde onderlijnen gevist werd. Ook Arvy viste met nylon (22,5 mm), hij had hier eerder deze week ook al veel vis mee gevangen. Schijnt iets te maken te hebben met de spanning op je lijn ???

25 maart 2007, Calandkanaal 25 maart 2007, Calandkanaal

Later in de ochtend heeft Arvy nog even staan gooien met m'n nieuwe Hiro Dream Surf 5m. Volgens mij kon hij m'n enthousiasme wel een beetje begrijpen, tis echt een lekkere hengel (vind ik). Ben aan het sparen om er nog eentje bij te kopen van 4,5m (hoop dat Corrie dit niet leest want dan krijg een klap met de deegroller).

Aanstaande donderdag gezellig met een aantal RANCAR leden naar de Visma, heb er zin in heren !

Groeten Ruud


19 Maart 2007

Aangezien ik nog aas van de wedstrijd van zaterdag over had en ook de piertjes van Ruud had gekregen ben ik rond 13.30uur naar het Calland kanaal gereden. Daar aangekomen heb ik een plekje vlak bij de Kering ingenomen. Rond 15.00uur zou het hoog zijn. Ik heb het geweten elke worp was beet, enkel, doubletjes, tripletjes. De vangst, ca. 42 stuks, bestond uit bijna allemaal wijting. De rest waren Olleke Bollekes. Om ongeveer 16.30uur gestopt en een deel van de vangst schoon gemaakt. Het was een lekkere middag. Lekker in het zonnetje , wind in de rug en een leuke vangst. Nu hopen dat ik tijdens een wedstrijd een keer zoveel vang.

Visgroeten, Arvy


17 Maart 2007

De Eurovissers hadden zaterdagavond een wedstrijd georganiseerd aan de Stenen Glooiing. Er zou gevist worden van 20.00 - 24.00uur. Ruud kwam mij ophalen nadat hij in Oostvoorne een nieuwe Hiro Dreamcast 5m had gekocht. Om ca. 18.15uur kwamen we bij de " Pub" om onze pleknummers op te halen. Ruud trok plaats 48 en ik nr. 24. Toen we naar de Stenen Glooiing reden stond er een aardige wind (5-7Bft). We hadden onze twijfels. Toen we bij de Glooiing aankwamen bleek dat we de wind in onze rug hadden. Na elkaar succes te hebben gewenst zijn we naar onze plekken gegaan om onze spullen te gaan installeren. Het moest een beetje snel aangezien het nog licht was en het geen ideale plek is in het donker. Een dijkje met gladde stenen en onderaan grote blokken. Om 20.00uuur klonk het start signaal. Voor mij begon het voortvarend direct een gulletje van een cm of 28. na een uur kreeg ik een SMS van Ruud die de rode lantaarn van mij wilde overnemen. Op dat moment had ik inmiddels 3 botjes en een gulletje gevangen. De stek was niet ideaal en ik ben zoveel mogelijk op een plaats blijven staan om niet op mijn snufferd te gaan. Ondertussen ving ik nog een aantal botjes. Voor mijn buren waren de vangsten niet wild. Mijn linker buurman, Hubert van Zetten ving wel de grootste wijting van de avond, 38cm. Om 24.00uur klonk het eindsignaal. Totalen vangst 12 botjes en 2 gulletjes. Uiteindelijk goed voor een 9de plek.

Arvy

Gefiliciteerd met de 9e plek, Webmassie werd slechts 36e!


11 Maart 2007

Vandaag afgesproken met Ruud die mij om 7.30uur kwam ophalen. We hadden met Dick de Graaf Eurovisser #1047 afgesproken. Aangezien er aan het Beerkanaal een wedstrijd werd gevist en Dick last had van een blessure zijn we naar de Amazonehaven gereden. Al snel lagen de beaasde onderlijnen in het water. Dick viste met de 4,5m en 5m Dream Surf van Hiro. De 5m had hij op proef. Waanzinnig mooie hengels. Ruud was er na een aantal testworpen verliefd op geworden.

11 maart 2007, Amazonehaven 11 maart 2007, Amazonehaven 11 maart 2007, Amazonehaven

De vangsten bestonden uit voornamelijk wijting en steenbolk. Dick wist nog een gulletje te vangen. Ik zelf was niet zo gelukkig totdat ik een vis van ca. 20cm naar bovenhaalde met een fel kleurig lijf en een blauwe staart. We stonden allemaal voor een raadsel. Wat was dit voor vis??? Snel een paar foto´s gemaakt om ´s avonds op het internet te kunnen zoeken.

11 maart 2007, Amazonehaven, Pitvis 20 cm (mannetje) 11 maart 2007, Amazonehaven, Pitvis 20 cm (mannetje)

Ruud en vooral Dick bleven olleke bollekes vangen. Tot onze verbazing ving ik na de eerste mannetjes Pitvis (inmiddels is de vis herkend, Ruud had toch gelijk!!) er nog drie!!! en ook nog een vrouwtjes Pitvis. Deze was helaas niet zo mooi gekleurd als het mannetje. Rond een uur of vijf hebben Ruud en ik afscheid genomen van Dick die nog lekker in het zonnetje bleef staan. Bedankt nog voor de gezellig dag, Dick en Ruud!!

Arvy

Opmerking Webmaster : Deze pitvis is zowel een RANCAR als EUROVISSERS record !!


10 Maart 2007

Afgelopen week kregen Ruud en ik een mailtje van Dick de Graaf, ook een Eurovisser, of er het weekend nog gevist ging worden. Dick komt nl. uit Doetinchem en komt eens inde zoveel tijd naar het Europoort gebied om een aantal dagen te vissen. Hij zou zaterdag aankomen. Ik had nog wat pieren over van afgelopen woensdag van een sessie met Ruud. Ik had wel zin om te vissen en heb contact gehad met Ruud. Helaas verkoos Ruud een gezellig avondje Hollandse hoempapa muziek boven vissen. Om ca. 18.30 uur kwam ik bij de Dintelhaven aan en zag Dick langs de het smalle stuk aan de waterkant zitten. FF gezellig zitten kletsen over zijn vangsten tot dus ver. Bleek niet veel te zijn. Hij zat al een aantal uurtjes en had twee botjes gevangen. Spullen in orde gemaakt en naast Dick gaan zitten. Bij de eerste worp was het al raak. Een rijnaak kwam langs en ik kwam vast te zitten, weg onderlijn. Shitzooitje. Tot ca. 10.00uur gezeten, Dick had een stuk of 10 botjes en ik had er 2 waarvan 1 van een cm of 25. Zou een Rancar clubrecord kunnen zijn maar toen ik hem had teruggegooid kwam Dick met een meetplankje aanlopen. Lekker zeg. Nadat Dick richting Oostvoorne was vertrokken ben ik nog gaan kijken bij het pontonnetje aan het Callandkanaal. Het bleek druk, er stond een man of 7 te vissen. Werd uitgenodigd om mee te vissen. Heb mijn spinhengeltje gepakt en met een onderlijntje (3 haakjes) met piertjes gevist. Het bleek niet wild. Na ongeveer een uurtje en 1 OllekeBolleke verder ben ik naar huis gegaan. Ik had de volgende dag met Ruud om 7.30uur afgesproken om weer met Dick op stap te gaan. Zodra ik de foto´s van Ruud heb ontvangen stuur ik het vangstbericht in van zondag.

Groeten, Arvy


4 Maart 2007

Zondagavond samen Arvy nog even een paar uurtjes wezen vissen aan het Beerkanaal. Het was om 16:00 uur hoog maar we waren pas 19:30 uur terplaatse, was al bijna weer laagwater. De eerste worpen leverde direct mooie aanbeten op maar de eerste vissen konden ontkomen doordat de haaklijn (5.8 kg Amnesia) brak. De 3e vis kon ik landen, was een gulletje van 45-50 cm. Daarna allebei nog een paar bolken gevangen, geen wijting gezien. Even lekker gevist maar helaas weer een paar mooie vissen verspeelt.

Groeten Arvy en Ruud


4 Maart 2007

Ik ben de afgelopen week weer even wezen vissen met kunstaas, zie de foto's voor het resultaat.

Snoek van Nico uit de Bernisse Snoek van Nico uit de Bernisse

De groeten van Nico uit de Bernisse.


27 februari 2007

De boottrip van Martinair ging niet door vanwege de wind, dus hebben we maar onze droge schoenen aangetrokken en gingen we naar de landtong.De waterweg was een optie vanwege de Zuidwestenwind en de regen... We zijn gaan vissen net voor de waterkering en dit is tevens voor Arvy en mij de laatste keer geweest...op die plek.Ik begon met een grote krab te landen. Cor zijn hengel begon te tikken en ja hoor de vis ging eraf vanwege de scherpe stenen rand in het water..Vervolgens begon Arvy zijn feederhengel te trillen met als resultaat een botje die tegelijkertijd door TNT post werd opgehaald omdat ze dachten dat het om een zeldzame postzegel ging? Ik sloeg nog een vis eraan en het draaien ging redelijk zwaar, totdat het jahoor... weer doorgesneden werd door de scherpe rand...Arvy ving nog 2 platvisjes met zijn feeder en zijn zeehengel haalde hij op en jahoor..ook bij hem voor de 2e keer alles doorgesneden..Nadat genoeg onderlijnen en alleen haaklijnen verspeeld waren, besloten we nog om even de weg over te steken naar de Calandkanaal.Hier ving Cor als eerste een wijting, Arvy 2 wijtingen en ik nog 2 wijtingen.Helemaal nat geregend zijn we om een uur of 3 gestopt met vissen en de spullen ingepakt....Maar ondanks de regen en de wind vond ik het een superdag....lekker moe, nat en voldaan.

gr Cor Arvy en Rico


19 februari 2007

Ik had nog aas over van gisteren en zat op de zaak en dacht, neem vanmiddag gewoon vrij en ga vissen. Zo gezegd zo gedaan, toen ik aankwam op dezelfde stek als gisteren, had ik gelijk aanspraak met Wim en Josef.. Ernaast gaan staan en maar gelijk een wapperlijn gemonteerd om de gul te belagen. De stroom kwam er in en kreeg een beetje beet. Kort daarna een wijting. De stroom zat er goed in en op een gegeven moment klappen op de top en een vis zo zwaar aan de lijn dat ik alleen met de hengel pompen hem dichterbij kreeg. Op een gegeven moment zelfs door de slip heen. Ongeveer 30 meter voor de kant voelde ik de vis naar beneden zwemmen en direct zat ik vast. De lijn gelost in de hoop dat de vis los zwom, voelde hem verschillende malen nog op de top, maar toen los en kon ik mijn lijn indraaien. Het lood zat er nog aan, maar de haaklijn was kapot, helemaal gerafeld, balen als een stekker natuurlijk. De buurman had 2x hetzelfde, maar was daarna 3x succesvol met behoorlijk grote gullen. Ik ving nog een klein gulletje, maar verder was het niets. Besloot om 19.00 uur naar huis te gaan, ging het aas wat ik over had en de 2 visjes afleveren bij de buurman. Toen ik terug kwam stond mijn hengel schuin en stond de top te tikken. Slaan, hangen en draaien maar. Niet zo zwaar als de eerste maar toch. Maar ook hier weer hetzelfde ritueel, voor de kant vast. Denk ik toch maar een andere molen moet kopen met grotere indraaisnelheid. Nu weer wat staan rommelen en wonder boven wonder zwom de vis zichzelf los. Gauw draaien en op de kant die gul, mijn eerste van die grote in jaaaaren. EINDELIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19 februari 2007, Gul 49 cm uit het Beerkanaal 19 februari 2007, Gul 49 cm uit het Beerkanaal

Thuis nagemeten bleek hij 49 cm te zijn, dus gelijk maar bij deze de record melding ;-). De buurman had er 2 die zeker boven de 60 cm moeten zijn, want ik vond die van mij in eerste instantie een "kleintje"

Edwin


18 februari 2007

Na de teleurstelling van gisteren, mijn aas op gevist aan het Calland kanaal. Rond 18.30uur lag de eerste hengel erin. Het was een uurtje na hoog. Tijdens het klaarmaken van mijn Feederhengel stond de ander hengel te klapperen. Het bleek een leuke Gul van ca. 45cm. Aan gezien hij goed was gehaakt heb ik hem snel teruggegooid. De vangsten bleken goed regelmatig kwamen er wijtingen en steenbolken naar boven. Alles overigens gevangen met de gewone strandhengel. Op de feeder heel veel beet gehad, maar door de stenen een aantal onderlijnen met vis verspeeld. Rond 22.00uur met een voldaan gevoel naar huis gereden.

Arvy


18 februari 2007

Vanmiddag met het gisteren op het laatste moment gekochte aas naar het Beerkanaal gereden. De eerste worp was gelijk een mooie wijting van een cm of 30. Zo ving ik er nog een paar en tot mijn verbasing ook nog een zeebaarsje van een cm of 25. Niet lang erna kwam er iemand langs die vertelde dat een stukje verderop een zeebaars van 54 cm was gevangen. Met hoogwater ving mijn buurman 2 leuke gullen. Zelf ook maar overgeschakeld op een wapperlijn. Niet lang daarna beet, aanslaan zware vis, maar schoot los. Dit gebeurde nog een keer en aan beide kanten naast mij werden ze wel gevangen. Al met al een leuke dag geweest met veel beet en en leuke vangst. Stek was ook prettig en maar 1x mijn spulletje kwijt.

Edwin


17 februari 2007

Het is de wedstrijddag van de 2e Eurovissers wedstrijd in 2007. Ruud en ik hadden een week van te voren het wedstrijdterrein aan de Dintelhaven al verkend. Het was die avond alleen bij kijken gebleven en de hengels bleven in de auto. We hadden er nog nooit gevist en de vangsten schijnen zeer wisselvallig te zijn. Op hoop van zegen zijn we rond 11.30uur richting de verzamelplaats gereden om ons nummer op te halen. Ruud trok nummer 48 in vak C en ik zelf trok nummer 23 in vak B. Het startsignaal zou om 13.00uur klinken. Rond 12.15 op mijn plekkie door Ruud afgezet. Tijdens klaar zetten van de hengels kennis gemaakt met de buren. Op nummer 24 stond een oude bekende van mij. Het was Johan Setoe die ik al eens aan de Waterweg had gesproken. Op nummer 25 stond een andere oude bekende. Het was iemand die Rico en ik eens gesproken hadden aan het Beerkanaal. Die ene Brabo van de “trillende hengels”. (zie wedstrijdverslag 4 februari 2006). Om 13.00uur vlogen de beaasde onderlijnen het water in. Het eerste ander half uur werd bij ons in het vak nauwelijks iets gevangen. Ondertussen had ik Ruud aan de lijn gehad en hij had een zeebaarsje van 13cm gevangen. Over mijn vangsten kan ik kort zijn. Niks noppes nada. Zal wel weer aan de batterijen gelegen hebben. Uiteindelijk 47ste.Heb wel een hoop geleerd van de buren. Ruud bleek drie vissen te hebben gevangen, goed voor een 27ste plaats. Ruud heeft nog werples gehad van Rob Punselie van het Fishtales / Greys zeevisteam. Na de wedstrijd naar de Pub gereden voor de prijsuitreiking. Het bleek dat de meeste deelnemers niet veel hadden gevangen. Ruud won bij de Tombola nog een Rozemeijer visoverhemd. Volgende keer meer geluk hoop ik.

Ruud en Arvy


10 februari 2007

Zaterdag avond toch nog even gaan vissen, het aas lag weg te "branden" in de koelkast. Even voor half 5 weg gereden, onderweg nog regen op mijn dak en het waaide best hevig. Omdat het Oosten wind was ben ik naar het Beerkanaal gereden om daar eens te kijken. De laatste keer dat ik daar geweest ben, had ik net mijn rijbewijs geloof ik. Alleen op hoek stond 1 auto en verder was het helemaal leeg. Ik denk dat ik 1 van de weinige gekken was die toch maar even gingen... Ik ben ongeveer een 20 meter van het hek gaan staan en door de oosten wind stond je daar eigenlijk redelijk uit de wind. Veel regen gehad en de wind draaide nog naar zuid, dus had hem op een gegeven moment pal aan de zijkant. Dit alles kon de pret toch niet drukken. Mijn eerste inworp was rond 5 uur en na een minuut of 5 gelijk flinke tikken op de top. Slaan, zware vis aan de lijn, maar na een seconde of 10 muurvast en heb mijn lijn door moeten trekken. De hele tijd opnieuw aanbeten gehad, maar niets kunnen verzilveren totdat eindelijk een gulletje naar boven kwam. Hij was net boven de 30 cm en heb hem daarom maar terug gegooid. Eind van de avond nog een steenbolk en dat was het. Onder tussen was het al een hele tijd droog en was de wind redelijk gaan liggen. Het was niet wild, maar toch redelijk veel aanbeten gehad. Daarna barste de regen weer los en ben ik om half negen naar huis gereden. De drang om te gaan vissen was even gestild. Nog sorry van vrijdag pa, dat het op het laatste moment niet doorging..

Edwin


4 februari 2007

Deze ochtend eerst wezen schaatsen met Nico en de gezinnen in Dordrecht. Nou ja schaatsen, Nico heeft bij elkaar zo'n 20 seconden op het ijs gestaan en is daarna koffie gaan drinken in het restaurant. Eenmaal thuis aan de kids gevraagd of ze zin hadden om met pappa te gaan vissen, ik had nog aas over ,het was heerlijk weer en misschien konden ze aan het Calandkanaal nog even lekker spelen. Dat wilde ze wel dus snel de spullen gepakt. Aangekomen net voor hoogwater, er stonden al een aantal vissers maar er werd niet veel gevangen. Rob en Kim waren ondertussen al aan het voetballen.

04 feb 2007, calandkanaal 04 feb 2007, calandkanaal

Toch maar proberen, de eerste 2 worpen een paar tikjes, daarna ging het helemaal los. Ondertussen een karperhengel in orde gemaakt en de K2 ingedraaid. Het was helemaal geweldig mooie wijtingen aan licht materiaal. Ingooien en tijdens het strak draaien was het al raak, net als vroeger (hmmm ik word oud!).

04 feb 2007, calandkanaal 04 feb 2007, calandkanaal 04 feb 2007, calandkanaal

Ik ben gebleven tot het donker werd, de vangsten bleven goed. Weet niet hoeveel ik er in totaal gevangen heb maar het waren er aardig wat.

Groeten van Kim, Rob en Ruud


3 februari 2007

Vrijdagavond toen ik net thuis kwam van het werk ging de telefoon. Het was Nico met de vraag "gaan we morgenmiddag nou nog vissen?" Ik wist niet dat we wat afgesproken hadden maar ik had wel zin, het was tenslotte al 2 hele dagen geleden dat we geweest waren. Later op de avond sprak ik Arvy nog en die wilde ook wel mee maar kon alleen 's-avonds. Dat was jammer want het was om 16:00 uur hoog. Maar gezelligheid gaat boven vissen dus om 19:00 uur afgesproken. Zaterdag overdag zou Nico nog even aas regelen maar dat bleek niet mee te vallen, alles uitverkocht. Daarna naar Ahoy gebeld, toen ik Jan vroeg of ie nog pieren had begon hij keihard te lachen !! "Hebbie al naar buiten gekeken, met dit weer wil heel Rotterdam vissen" was het antwoord. Uiteindelijk had hij nog wel wat zagers dus we konden vissen. Bij het Calandkanaal stonden al een aantal mensen te vissen, met hoogwater was er goed gevangen maar nu was het minder.

03 feb 2007, calandkanaal 03 feb 2007, calandkanaal 03 feb 2007, calandkanaal

Het was niet wild, daarom besloten Arvy en Nico om een beetje in m'n achterbak te gaan kroelen (kan ook vechten geweest zijn maar ik heb niet meer gekeken!). Na hun "worstelpartij" vingen Arvy en Nico ieder nog een paar kleintjes, ik verspeelde nog een leuke gul (haaklijn gebroken) maar ving helemaal niks.

31-jan-2007, autoponton Calandkanaal 31-jan-2007, autoponton Calandkanaal 31-jan-2007, autoponton Calandkanaal

Was weer een gezellige avond, rond middernacht naar huis gegaan want Nico en ik moesten de volgende ochtend vroeg schaatsen met de kids.

Groeten Ruud


31 januari 2007

Woensdag is onze vaste squash-avond maar in de middag telefonisch besloten dat we beide meer zin hadden om ff een hengeltje uit te gooien, het was tenslotte heerlijk weer. Arvy heeft onderweg van het werk naar huis nog even een tussenstop gemaakt met de metro bij Fish-Tales om was pieren te halen. Om een uur of 8 afgesproken maar ondertussen was het zachtjes gaan regenen. Toch de hengels gepakt en naar de Europoort gereden, we wilde wel eens kijken bij de Dintelhaven. Hier wordt de volgende wedstrijd gevist maar we hebben hier beide nog nooit gevist. Even wat stekken bekeken maar er hing een enorme stinklucht, vast en zeker een chemisch goedje dat "niet schadelijk is voor de volksgezondheid", yeah right! Dus doorgereden en uiteindelijk uitgekomen bij het autoponton aan de andere kant van het Calandkanaal. Hier hadden we ook nog nooit gevist dus hengels gepakt en vissen maar. Leuke stek, beetje klein maar helemaal vlak (meestal wel erg druk), misschien ook iets voor Blondie! Gevist met laag water, was dus niet wild. Uiteindelijk beide 2 wijtingen weten te vangen.

31-jan-2007, autoponton Calandkanaal 31-jan-2007, autoponton Calandkanaal

Groeten Arvy en Ruud


1 februari 2007

Hi,

Niet zozeer een visverslag, maar wel een shopping verslag. Ik ben (weer) in Houston en ga dan zeker een paar keer naar een supershop voor vissen, jagen etc. Niet normaal hoe groot dat is en hoeveel keus ze hebben.

1-feb-2007, Shoppen in Houston 1-feb-2007, Shoppen in Houston

Bijgevoegd een paar foto's, buiten (maar ook binnen) staan rijen van boten in allerlei maten opgesteld. Indien 1 van de Rancar leden ook nog wat Rapala pluggen nodig heeft, moeten ze het maar zeggen. Weet alleen niet of ik ze wel in mijn koffer krijg, en nee het is geen trucage foto ze zijn echt zo groot :-)

Groet,

Edwin


28 januari 2007

De vorige wedstrijd bij de Eurovissers en de nieuwjaarsreceptie waren goed bevallen, gezellig staan kletsen en hier en daar wat tips gekregen. Daarom samen mat Arvy besloten om mee te vissen met de Shakespeare Beach Caster Cup 2007 in het Calandkanaal. Vroeg opgestaan om Arvy op te halen want je moest voor 09:00 uur je inschrijfkaart in Oostvoorne ophalen. Ruim op tijd waren we terplaatse aanwezig en het was al flink druk, er zouden ruim 350 vissers meedoen. We kregen ons vaknummer en wat bleek we stonden naast elkaar in vak C, niet om gevraagd maar wel heel gezellig. Onderweg naar het Calandkanaal samen al lachend zitten dromen wat we met het prijzengeld (€ 250) en de Quad (hoofdprijs in de Tombola) zouden doen hahahahaha, Als we maar niet als laatste eindigen dan is het al goed, een plaatsje in de middenmoot was uitstekend! Na het startsignaal ging het eigenlijk gelijk goed, binnen 3 minuten lagen er al 2 vissen in de emmer. Dat ging zo 2 uur door, een paar keer 2 tegelijk maar ook nog een paar mooie vissen net voor de kant gelost. Halverwege de wedstrijd kwamen Jaap en Gerard van de meetcommissie vertellen dat ik op kop lag .......huh ik?? Ik had al 356 cm op de kant en de naaste concurrent had pas 210 cm. Werd er gewoon een beetje nerveus van, het zal toch niet gebeuren........2e wedstrijd en gelijk prijs??. De laatste 2 uur werd de vangst minder (af en toe nog een visje), de wind steeds harder, aanbeten waren moeilijker te zien. De hengelsteun is zeker 5 keer omgewaaid. Nadat de laatste visjes gemeten waren hoorde ik dat ik een goede kans maakte. Uiteindelijk werd ik winnaar van vak C en overall 2e. Onderstaande foto's zijn geleend van de site van de Eurovissers en gemaakt door Arthur van Tienen. Zijn zoon Edwin (winnaar vak B) staat naast me op de foto.

28 januari 2007, Shakespeare Beach Caster Cup 2007, 1e prijs vak C 28 januari 2007, Shakespeare Beach Caster Cup 2007, 1e prijs vak C

Arvy had z'n dag niet en ving slechts 1 vis. Ik probeerde hem nog op te beuren door te melden dat ik dat ook had gehad toen ik net begon...hahahahahaha. Al met al een hele leuke dag geweest! Volgende wedstrijd bij de Eurovissers is op 17 februari. Nico, Arvy en ik doen mee.

Groeten en vangsu,

Ruud


24 januari 2007

Woensdag 24 januari met Cor wezen vissen in de Waterweg.Het was een heldere avond en het was goed uit te houden, maar werd later in de avond behoorlijk koud. Helaas waren we eigenlijk iets te laat begonnen met vissen omdat het al hoog water was. Toch een gezellige avond gehad met weinig vangst. Uiteindelijk om 22.30 uur gestopt met als eindresultaat Rico 1 Bot en Cor niets... 2 andere vissers kwamen ook nog even kijken die in de Calandkanaal hebben gevist en die hadden over heel de avond 2 mini wijtingen met zijn 2en. Dus er was weinig vangst........

Groeten Cor en Rico


21 januari 2007

Heej,

Ik ben met slecht weer ff een uurtje (half 3 tot half 4) gaan snoeken in de Bernisse met een plug (2 delig) van rapala. Na een paar keer gooien had ik beet, en ving ik een snoek van +/- 80 cm.

21 januari 2007, snoek uit de Bernisse

Doei Nico


15 januari 2007

Maandagvond afgesproken met Arvy om het weer eens te proberen, gezien de weerberichten was het ook de laatste dag om te gaan zonder weggeblazen te worden.Zuidwestenwind, dus we wilden het proberen in het Calandkanaal, maar eenmaal aangekomen stond het al vol op het ponton...Dus nog gekeken op wat andere stekken, maar uiteindelijk uitgekomen in het beerkanaal. Een behoorlijke wind in het gezicht, maar uit te houden. Redelijk beet gehad, maar toch weinig kunnen verzilveren....Na 3uur zijn we gestopt en de eindstand was een gul en een Steenbolk voor Arvy en een Wijting voor mij...

15 januari 2007, Beerkanaal

Groeten Arvy en Rico


8 januari 2007

Vandaag een lekker zonnetje, 11°C, ZW 5-6. Een mooi visweertje zou je zeggen. Pieren gehaald bij Wout van Leeuwen en naar de Landtong gereden. Tegenover de DSM de auto geparkeerd en het water opgezocht. Hengel ingegooid en wachten........ en wachten........ingooien........ en wachten en wachten.... Het was echt helemaal niets. Ondertussen van verveling een paar fototjes geschoten om toch niet met lege handen naar huis te keren...........

8 januari 2007, waterweg 8 januari 2007, waterweg 8 januari 2007, waterweg

Heb de batterijen uit mijn hengel gehaald en in de oplader gestopt........... wat moest ik ook alweer met die kabel........

Groeten, Arvy


6 januari 2007

Vandaag m'n allereerste zeeviswedstrijd bij de Eurovissers gevist. Ik had vorige week de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor een wedstrijd van 4 uur (10:00 - 14:00 uur)aan het Calandkanaal. Verzamelen om 08:30 uur in cafe de Veerheuvel te Rozenburg. Nou dat viel niet mee toen de wekker ging om 07:00 uur, we waren laat thuis van de verjaardag van Nico en gingen uiteindleijk om 02:00 uur slapen. Heb geen tijd meer gehad om onderlijnen te knopen en een voorslag op m'n molen te zetten, dat heb ik aan de waterkant moeten doen. Over de sfeer kan ik kort zijn : Tis net RANCAR!! Leuke mensen leren kennen, oa Peter uit Assen en en Dick uit Doetinchem. Die gasten moeten telkens een aardig stukje rijden om hier te vissen. Alhoewel de sfeer heel goed is speelt hier wel heel erg het wedstrijdelement. De reserve hengels en extra beaasde onderlijnen staan en hangen klaar. Zodra er binnen is gehaald wordt er direct van onderlijn gewisseld en binnen enkele seconden vliegt het lood weer door de lucht.

6 jan 2007 Calandkanaal, 1e wedstrijd Eurovissers 2007 6 jan 2007 Calandkanaal, 1e wedstrijd Eurovissers 2007

Net na het startsignaal kwam Arvy nog even kijken. Om ons heen werden er flink wat kleine wijtingen gevangen maar helaas niet bij mij. Na een uurtje had ik er pas 2 op de kant, een wijting en een mooie steenbolk van 28 cm. Nadat Arvy weer naar huis was gegaan vielen de vangsten volledig stil. Slechts heel af en toe zag je een kleine wijting naar boven komen en dat met 56 deelnemers. Uiteindelijk is bij mij de teller op 2 blijven staan. Er waren gelukkig ook vissers die helemaal niks hadden of minder centimeters zodat ik niet als laatste ben geeindigd. Ik zag de berichten in het gastenboek al voor me....... Na de wedstrijd weer terug naar de Veerheuvel voor de prijsuitreiking en een Tombola (ook hier geen prijs). Al met al een leuke en vooral leerzame ervaring. Tot de deelnemers behoorden 3 voudig nederlands kampioen Kees Westdorp en ik stond deze dag naast de overall winnaar van vorig jaar Rob Slingerland. Het is gewoon leerzaam om te zien hoe die gasten vissen.

Groeten Ruud


30 december 2006

Vandaag was het zover, ondanks alle weersvoorspellingen, toch vroeg op pad om Cor op te halen om te gaan vissen. Het waaide en regende onderweg erg hard. Aangekomen bij Cor thuis zei hij nog "we zijn gekken die op pad gaan". Ach zeiden we tegen elkaar als het niets is zijn we zo weer thuis!! Onderweg nog steeds veel wind en regen, de ruitenwissers stonden niet stil, tot de afslag Rozenburg en daar was de lucht ineens een stuk lichter ook. Aangekomen op de landtong tegenover de Stena, was er nog een plaatsje vrij en de wind lekker in je rug, dus laten we het maar proberen hier zeiden we tegen elkaar. Ik had al ingegooid en er stond best wel stroom en binnen no time lag het lood helemaal rechts land inwaarts. Coor had ook al ingegooid en 5 minuten later toen zijn lijn ook dwars lag "tik tik" op de top, slaan en hangen een leuke gul van 46 cm werd binnen gedraaid, dat leek ons wel een goed begin.

23 december 2006, baars gevangen door Edwin 23 december 2006, snoekje +/- 40 cm

Daarna was het wel over met de gullen de hele dag. Kort na de eerste vangst had ik zelf beet en haalde een leuke wijting binnen van 36 cm. Na een stille ging ik ineens van kiet, 4 worpen achter elkaar leuke wijting en steenbolk gevangen. Het werd alweer vrij snel laag daarna en nog een paar vissen gevangen, maar toen was het over met de pret. Het RANCAR bestuur is 's middags nog even komen kijken, toen we net hadden besloten dat het niets meer was en nog maar een half uurstje zouden vissen. Uiteindelijk is dit een uurtjegeworden, maar de vangsten waren echt op.

23 december 2006, snoekje +/- 40 cm 23 december 2006, baars gevangen door Edwin 23 december 2006, snoekje +/- 40 cm

Uiteindelijke stand Edwin; 5 wijtingen en 2 steenbolken, Cor; 1 Gul, maar wel de grootste vis van de dag.

Edwin en Cor


28 december 2006

Zoals in het gastenboek al aangegeven vandaag een nieuwe hengel gekocht, geen K2 zoals iedereen koopt :-), maar het type waar de visploeg van Ahoy zelf ook mee vist, de ARMADA. Volgens Leen van Ahoy net zo goed (of slecht) en hij wordt in de zelfde fabriek gemaakt als de K2.

Goed, ik op weg naar de Waterweg, aangekomen voor de Stena line, de hele kant vol met vissers, maar helemaal op het einde nog een plekkie vrij. Terwijl ik aan het installeren ben, begint de rest allemaal op te ruimen, dit was al een hint dat het hier niet zou gaan lukken. Het was net laag water en de stroming was enorm, ingooien en binnen no time je lood helemaal links van je op de stenen. Ten minste, daar kwam ik achter na dat ik eindelijk mijn spulletje in het water kreeg. Iedere keer gooide ik mijn lijn door en lag mijn onderlijntje of achter me, of nog tussen de stenen voor me. Hoe kan dat nou toch, is mijn lijn dan zo slecht??? Plotseling zag ik een rolletje lijn 50/100 in mijn vistas, Ohh ja een voorslag op mijn molen is misschien wel handig!!! Ik zei toch dat ik vandaag ging om te oefenen ;-) Maar zoals gezegd de stroming was enorm en niet te vissen, dus aftuigen en ergens anders kijken. Caland kanaal wel gekeken en een zee hond was daar de visjes al aan het wegvangen....

Uit eindelijk een stukje terug gereden en bij kilometer paaltje 8,9 aan de waterweg staan vissen. Van de zomer daar ook een paar keer gestaan met kunstaas op de fint of zeebaars.

Het was nog laag en de vaargeul heel ver weg, maar toch blijven staan, was lekker daar zo uit het windje. Toen het water weer hoger begon te worden kwamen de kleine aanbeetjes, of misschien wel krabben, iedere keer mijn haken leeg. Uiteindelijk mijn eerste gulletje kunnen landen, maar erg klein dus terug gegooid. Daarna nog een 2e gevangen, ook ondermaats maar als het een wijting had geweest had je gezegd. "dat is een mooie wijting". Maar zo netjes gehaakt, dus ook die weer teruggegooid. Verder niets gevangen, maar mijn eerste keer met mijn nieuwe hengel en toch vis......Dus wel voorzien van batterijen dus. Zaterdag proberen of het beter gaat....

Edwin


24 december 2006

22 december 2006 was net een minuut oud en er verscheen een kort berichtje van de webmaster in het gastenboek. ´Zijn er nog meer mensen die zondagochtend mee willen/kunnen?´, luidde het berichtje. Er volgde geen reacties op de mail. Wel had Blondie iets te melden over snoeken op de A1, hij zat weer eens onder de baas zijn tijd het internet af te struinen naar interessante berichten. Edwin wil de link van een filmpje hebben. Bezoek uit Den Haag, bezoeker uit de Koepel, .... geen reacties. De webmaster had echt veel zin om te vissen en gooide het over een andere boeg. Ging rond bellen of er animo was. En jawel hij wist Nico, Aad, Cor, Rico, Blondie en mij te strikken. We moesten nog afspreken hoe laat en waar. Zaterdagochtend om 10.30 uur werd ik wakker gebeld door Ruud. Er moest natuurlijk aas worden gehaald. We spraken, voor zondagochtend af, rond 8.00 uur. De plek: het Calandkanaal voor de Waterkering. Ondertussen had ik Boy gebeld of hij ook mee wilde en hoefde hier niet over na te denken. ´Tuurlijk´ was het antwoord. Zag in het gastenboek dat Edwin ook wilde komen met hengels uit de Stone age. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, toch.

Toen ik zondagochtend met Boy op de afgesproken locatie aankwam bleken de overige leden, op Rico na, al aanwezig te zijn en lagen er zelfs al hengels in het water. Ik was dus niet de enige die er erg veel zin in had. Al snel lagen ook de hengels van Boy en mij er ook in. Ondertussen werd er hier en daar al een wijting gevangen.

24 december 2006, het moet nog licht worden maar Blondie is al in actie aan het Calandkanaal 24 december 2006, Aad vangt sedert 26 augustus weer eens een vis. Deze gebeurtenis trok zelfs enkele toeschouwers......

Tot ieders verbazing bleek ook Aad, die op 24 augustus 2006 zijn laatste vis ving, eindelijk weer eens gelukkig te zijn. Rond 9.15uur kwam Rico met Joey. Ondertussen had het water het laagste punt bereikt. Boy was onderaan de dijk gaan vissen want hij had al een aantal onderlijntjes verspeeld door dat hij vast was komen te zitten. Uiteindelijk had volgens mij bijna iedereen wel en aantal onderlijntjes verspeeld. Was het niet tussen de blokken dan wel tijdens de worp. Dat Boy onderaan de dijk stond kwam voor ons mooi uit. Wij hoefden zelf niet de vastlopers tussen de rotsen uit te halen. Cor wist nog een record te vestigen, hij ving een scholletje van +/- 12cm. Joey zorgde er voor dat niemand het koud kreeg. Hij speelde met iedereen tikkertje. Nico, had nog andere afspraken en vertrok rond 11.00uur. hij was gelukkig niet voor niets geweest want hij had een aantal wijtingen gevangen. Rond 12.30uur had bijna iedereen zijn hengels ingepakt. Rico zou nog blijven. Op Blondie na had iedereen vis gevangen. Het bleek een geslaagde visochtend welke een leuk tasje met wijting heeft opgeleverd.

Op naar de volgende Rancar visdag!!

Arvy

Opmerking Webmassie :

Arvy ving de meeste vissen, Rico ving de grootste. Een overduidelijke winst voor team ArRi deze dag, gefeliciteerd!


20 december 2006

Ik heb het vandaag weer een keertje bij mij voor de deur geprobeerd. We wonen daar nu zo'n 2,5 jaar en de plas is ook nieuw aangelegd toen. Er is wel verbinding met andere wateren hier in Barendrecht en het zit vol met witvis. Verleden jaar al begonnen om een roofvisje te verschalken, maar dat bleef inderdaad bij een visje, want de maten zijn nog niet erg groot. Dit wat snoek aangaat dan, want ik heb er al een aantal leuke baarzen uitgehaald. Vandaag was het koud, maar toch ff een uurtje staan gooien, de vissen waren actief. ik heb een aantal baarsjes gevangen en 3 snoekjes van zo rond de 40 cm.

23 december 2006, baars gevangen door Edwin 23 december 2006, snoekje +/- 40 cm 23 december 2006, Barendrecht

Zoals gezegd niet groot (nog niet althans), maar wel leuk zo, ff garage open hengel pakken de straat over steken en vissen maar..

Edwin


20 december 2006

Vandaag was eigenlijk onze squash avond maar gezien het zachte weer besloten om dit om te zetten in een visavond. Eerst in de Waterweg geprobeerd maar daar was het niet wild, een paar mini gulletjes. Daarna nog even geprobeerd in het Calandkanaal maar ook daar was het niet wild. Wel heerlijk weer gehad, totaal geen wind. Met z'n tweeen 8 visjes gevangen (wijting, bot en gul).

Groeten Arvy en Ruud


18 december 2006

Overdag even een sms-je naar Arvy gestuurd met de mededeling dat het vandaag windkracht 2 zou zijn. Het antwoord liet niet lang op zicht wachten: hoe laat? was de vraag. Hierna maar even gebeld en besloten om de pieren van 15 december op te vissen, Arvy had ook nog wat mesheften in de vriezer liggen. Om 20:00 uur Arvy opgehaald en doorgereden naar de waterweg ter hoogte van hectometerpaal 9.6 (jawel dezelfde plek als de laatste wedstrijd). Het was 's-avonds flink mistig geworden, en we moesten goed kijken om de opening in de struiken te vinden om aan de waterkant te komen. De eerste worp leverde bij beide gelijk een aanbeet op, dat beloofde wat. Kort daarna wist ik een gulletje van een cm of 50 te landen.

18 december 2006, mistig bij de waterweg 18 december 2006, gulletje 50 cm

Na een uurtje viel het een beetje stil, maar toch nog regelmatig beet gezien. Op een gegeven moment, we zaten net ff te kletsen en wat te drinken, kreeg Arvy een hele mooie aanbeet. De hengel stond te klapperen als een gek maar helaas, net te laat met aanslaan. Een poosje later wist ik nog een gulletje te vangen van ca. 40 cm maar daar bleef het bij. Al met al een heerlijke avond gehad; lekker staan ouwehoeren, goede temperatuur en geen wind. Toen we om 01:00 uur weer naar huis gingen kwamen we bijna vast te zitten in de modder. Met wat geluk konden we de heuvel weer af om daarna met een flinke aanloop en veel gas door de modderpoel te rijden/glijden. Het zal je maar gebeuren midden in de nacht vastzitten en geen andere mensen/vissers in de buurt..........

Vangsu, Ruud


16 december 2006

Vandaag kwam Nico met het gezin op visite. Besloten om even samen te gaan snoeken terwijl de dames en de kids naar de kerstmarkt gingen. 2 verschillende stekken geprobeerd in Nieuw-Beijerland en Oud-Beijerland maar niks gevangen. Nog wel een leuke "volger" (snoek van +/- 70 cm) gehad achter de rapala maar helaas ......

Groeten Nico en Ruud


15 december 2006

Vandaag op het werk samen met Arvy besloten om nog maar een keer te gaan vissen in de Waterweg. Nog even rondgebeld maar niemand wilde/kon mee, Rico was ziek (beterschap) en Nico had last van z'n rug. Na het werk eerst samen langs Ahoy gereden om wat spulletjes en aas te halen en daarna door om de visspullen op de halen. Bij Ahoy hebben ze momenteel een leuke actie, je kunt kiezen of je direct 15% korting neemt of een waardebon ter waarde van 30% van de aanschafsprijs....dus als je nog iets nodig hebt........ Op de landtong was het weer redelijk druk, een plaatsje gevonden bij hectometerpaal 9,6 (net naast de plek van de laatste wedstrijd) maar dat bleek geen goede keus. Het was ingooien en direct vastzitten. Na een paar lijnen te hebben verspeeld besloten we tot voorbij de kering te rijden. Onderweg even gekeken bij het Calandkanaal, daar stonden 2 heren uit Waalwijk te vissen die regelmatig een visje vingen. We besloten om daar verder te vissen ondanks de stevige wind recht in het gezicht. Auto schuin gezet en lekker achterin de kofferbak gezeten. Regelmatig leuke aanbeten gehad maar zeker niet alles kunnen verzilveren, eindstand Arvy 0, Ruud 4 (2 wijtinkjes, 2 x bolk). Team NiRu heeft dus wederom gewonnen van team ArRi hahahaha...... wanneer kopen jullie nou eens goede batterijen ??

kleine wijting uit het Calandkanaal 15 december 2006

Vangst was dus niet best maar wel even lekker uitgewaaid na een drukke week.

Vangsu, Ruud


10 december 2006

Vandaag weer even de polder in gegaan om te snoeken. Besloten om eens te gaan kijken in de Kreek in Nieuw Beijerland. Was hier nog nooit geweest maar er schijnt veel snoek en roofblei te zitten. Eenmaal bij de waterkant aangekomen een hengel met een visje en een hengel met kunstaas klaargemaakt. Het visje lag nog geen 5 minuten in het water of hij werd vlak voor m'n voeten (ca. 1 meter uit de kant) gegrepen. Even wachten, aanslaan en jawel... hangen. Bleek een snoekje te zijn van 59 cm (zie foto).

snoek 59 cm gevangen 10 dec 2006 in de Kreek te Nieuw Beijerland

Dat beloofde een leuke middag te worden. Nadat ik de snoek had terug gezet kwam er een man naast me staan om te kijken of ik nog wat ving. Die kerel bleef aan 1 stuk door praten, en na elke 2 woorden zei hij "hé". "Hé ik vis ook hé, ben hier hé hé van de week ook geweest hé", ik werd er helemaal gek van. Doordat hij continue héhé riep heb ik meer achterom staan kijken dan naar het water. Ondertussen 2 keer van plaats gewisseld maar hij bleef me achtervolgen. Uiteindelijk na 1,5 uur hield ik het niet meer en ben met een stel piepende oren naar huis gegaan.

Vangsu, Ruud


6 december 2006

Ik ben de hele week vrij om te leren (zaterdag tentamen Recht). Ik had gehoopt om naast het leren af en toe een uurtje te kunnen gaan vissen maar daar was in verband met (buik)griep nog niks van gekomen. Vandaag dus na 3 dagen voor het eerst weer eens naar buiten. Ik had op de website van de visvereniging "Ons Genoegen" (http://www.onsgenoegen.hoekschewaard.nl) een paar leuke stekken gezien om te snoeken. Was door de snoekvangsten door Nico en Arvy (en de website van de "Snoekhoek") ook weer besmet met het snoekvirus. Na een halfuurtje gooien ineens een forse tik op m'n rode tweedelige rapalaplug, resultaat een mooie, dikke snoek van 89 cm. Heb een passerende fietser gevraagd om even een foto-tje te maken.

snoek 89 cm 061206 snoek 89 cm 061206

Dit smaakt naar meer, binnenkort nog maar eens proberen. Misschien is het leuk om, zoals Arvy al opperde, een keer met een paar man de polder in te gaan??

Vangsu, Ruud


4 december 2006

Ciao amicos,

Nog afkickend van de zeevistocht met Rico van afgelopen donderdag en nog afknappend van de vissessie met Nico en Ruud van afgelopen vrijdag had ik nog kriebels om er weer op uittetrekken. Om ongeveer 13.30uur op de fiets gestapt om de sloten van Hoogvliet weer onveilig te maken. Vlakbij het metrostation gestopt en in klein slootje met een plugje en spinnertje geprobeerd een visje te vangen. Na een aantal worpen kwam ik onderwater vast te zitten. Ik kon helaas niet zien waaraan. Kon er geen beweging meer in te krijgen. er zat mij niets anders op dan het lijn kapot te trekken. Damn, dat beloofde weinig goeds. Een ander plugje erop gezet en weer verder proberen. Er sprongen her en der aardig wat kleine visjes, dus er moest wat in de buurt zitten. Al snel kreeg ik een aanbeet en ving een baars van ongeveer een centimeter of vijftien. Daarna langs de kant verder gelopen. Op een gegeven moment tijdens het indraaien zag ik een grote kolk in de buurt van mijn plug. YES dacht ik daar heb ik op gewacht. Ik kon niet zien wat het was maar er werd verschrikkelijk hard getrokken. Na een minuut kreeg ik de vis aan het wateroppervlak. Wat schepte mijn verbazing....het was geen snoek, maar een karper...... Dat had ik nog nooit mee gemaakt een karper die een plug grijpt. Het was mij duidelijk dat dit een toevalstreffer was...........

03-12-2006 karper op een plug, Arvy

Had ik dat geluk maar bij de staatsloterij..................... Na een uurtje of twee gestopt. Binnenkort moeten we maar eens een Rancar zoetwater sessie gaan houden. Liefhebbers???????????????

Arrivederci amicos di pescare (Arvy)


1 december 2006

Vandaag de weerberichten bekeken maar dat beloofde niet veel soeps voor het komende weekend. Vanavond zou het nog droog blijven met weinig wind, vanaf zaterdag ging het stormen en regenen. Het noest dus vandaag gebeuren. Onderweg vanaf het werk naar huis, even een tussenstop gemaakt bij Ahoy om aas te halen. Ondertussen nog even rondgebeld en Arvy en Nico wilde ook wel mee. Om 22:15 uur bij de waterweg aangekomen en het leek wel koopavond net voor kerst. Niet normaal zoveel auto's (en vissers), alleen ter hoogte van paal 0 tegenover de Stena Line was nog een plaatsje. De weerberichten bleken ook niet te kloppen want ondertussen was het begonnen met regenen en het is niet meer opgehouden tot we om 03:00 uur weer naar huis gingen. Over het vissen kan ik kort zijn: slecht, slecht en nog eens slecht. Nico en Arvy vingen niks en ik had een mini-gulletje. De buurman stond er al vanaf 21:00 maar had nog niks gevangen, ook de andere vissers om ons heen niks zien vangen. Volgende week nog maar eens proberen.

Vangsu, Ruud


30 november 2006

Vandaag om 05.30uur met Rico afgesproken in Maasluis. We zouden gaan wrakvissen met de Stella Bel. Nadat we een plekkie op de boot hadden gevonden voeren we omstreeks 06.00uur af. Na ongeveer twee uur varen waren we bij het eerste wrak aangekomen en nadat de toeter had geklonken gingen de beaaste onderlijnen het water in. Al snel werden links en rechts redelijke gulletjes gevangen.

Stella Bel 30-11-2006 Stella Bel 30-11-2006

Bij het tweede wrak vingen wij onze eerste gullen. Zo ging het eigenlijk de hele dag door. Omdat we boven de wrakken visten, verspeelden wij regelmatig een onderlijn. We hadden soms het idee dat we een grote vis aan de haak hadden geslagen maar deze snel het wrak inzwom en wij dus vastkwamen te zitten. Bij elk wrak vingen wij een of twee vissen. De vangst bestond uit gullen en steenbolken.

Stella Bel 30-11-2006 Stella Bel 30-11-2006

Rond 15.30uur hebben we voor de laatste keer onze hengels ingegooid. Na het laatste signaal is de schipper huiswaarts gekeerd. Rond 17.30uur zetten wij weer voet aan wal. Voldaan en elk met een aantal kilootjes vis rijker zijn we naar huis gereden.

Stella Bel 30-11-2006

Een geslaagde visdag!!

Groeten Rico en Arvy


26 november 2006

Na weken wachten was het dan eindelijk zover, een wedstrijdje vissen met de Rancar-leden. Het was de hele week slechts weer geweest met een flinke wind. Het was dus afwachten of er vandaag gevist kon worden. De voorspellingen waren goed: droog en de wind uit het zuiden kracht 4. Dit keer kon Nico niet mee omdat z’n zoon Jeroen jarig was maar daarvoor in de plaats ging Arjen (a.k.a. Blondie) met ons mee. Om 16:00 uur afgesproken op de landtong aan de waterweg kant. Rico haalde Cor en Arjen op, Arvy reed samen met Boy en ik sprak af om gezamenlijk met Aad naar de waterkant te rijden. Om 15:30 uur belde Arvy al dat hij terplaatse was maar dat er op de beoogde stek (paal 0) geen plek meer was voor 7 vissers.

waterweg 26-11-2006 waterweg 26-11-2006

Later belde Arvy dat hij een stuk terug richting de kering (ter hoogte van de sleepboothaven) een plekje had gevonden. Nadat we allemaal gearriveerd waren snel even wat foto’s gemaakt voor de site. Daarna hengels in orde maken en wachten op het “hengels te water” signaal, dat even later uit de mond van Arvy volgde. Direct werd er meer dan een kilo lood de waterweg in gesmeten. Bij de eerste inworp had ik gelijk beet en kon ik een klein gulletje landen . Ondertussen was de catering ook wakker geworden en heb ik oa. Bier, shandy, boterstaaf, kaas, 4 verschillende soorten worst, gebakken vis, nasi, speculaas en Evergreen voorbij zien komen. Als je het achteraf bekijkt is het nog knap dat we af en toe een hengel in hebben gegooid.

waterweg 26-11-2006 waterweg 26-11-2006

Ondertussen hadden Arvy (wijting), Boy (steenbolk) en ik (bot) ook nog een visje de kant op getrokken. Blondie bleek ondertussen een hele luie visser te zijn, liet de pieren en zagers aan z’n haak doen, vroeg anderen om in te gooien, lijn strak te draaien etc. Nadat ik voor hem ingegooid had begon ineens z’n top te rammelen, aanslaan deed hij dit keer zelf en jawel hoor hangen! Tijdens het binnendraaien hoorde ik een gekreun niet normaal meer. Leek een beetje op Monica Seles tijdens de Wimbledon finale of die scene uit When Harry met Sally… …je weet wel…….. Uiteindelijk wist Blondie toch een mooie tong boven te halen.

waterweg 26-11-2006 waterweg 26-11-2006

Kort daarna ving ik nog een een gulletje van 45-50 cm. Daarna werd er niks meer gevangen. Het weer bleef mooi, heldere lucht en bijna geen wind. Nog even staan praten en om ca. 21:00 uur opgeruimd. Ik vond het weer gezellig, veel gelachen (en gegeten). Allemaal bedankt en tot de volgende keer, hopelijk is Nico er dan ook weer bij.

Ruud


17 november 2006

Vandaag een strak blauwe lucht en een wind zuid 4-5. Had erg veel zin om te vissen maar twijfelde waar. Naar de Landtong (lekker knallen met de wind in de rug) of mijn nieuwe Shakespeare spinhengel uitproberen. Het werd het tweede. Met kaplaarzen en een tas met kunstaas de sloten van Hoogvliet onveilig gemaakt. Het eerste half uur was het niets. Ik kwam een ander visser tegen die kleine bliekjes en voorntjes aan het vangen was voor een reiger. Dat deed hij kennelijk elke dag. Vroeg hem of er ook weleens snoek werd gevangen. Hij had het nog niet mee gemaakt in deze sloot. Dat beloofde wat. Nog geen vijftien meter verder knalde er een snoek op mijn Rapala ´Redhead´ Na een gevecht van een minuut of twee wist ik hem op de kant te tillen. Het was een snoek van ongeveer 60cm. Mijn nieuwe hengel was ingewijd. Ben verder gaan lopen en was het weer stil. Na een aantal slootjes kwam ik terecht bij de sloten rond begraafplaats Hoogvliet. Na een aantal worpen was het gelijk raak. Het was een snoek van ca. 65-70cm. Hierna nog een aantal slootjes geprobeerd maar zonder succes. Heb in totaal een 3-tal uurtje gevist.

Snoek gevangen door Arvy 17-11-2006 Snoek gevangen door Arvy 17-11-2006

Arvy

PS. Kijk uit naar 26 november. Heb er erg veel zin in.


29 oktober 2006

Hallo allemaal,

Ben ff 2 uurtjes wezen gooien in het spui.

Ik had een roofblei bijna op de kant, maar ik heb ook een snoek gevangen van ongeveer 72 cm.

Snoek 72 cm

Groetjes Nico


16 oktober 2006

Om 9:15uur bij Ahoy aangekomen om aas te halen. Nog wat onderlijntjes en een paar stuks lood gekocht want je weet maar nooit. Daarna richting de Landtong bij Rozenburg gereden om daar mijn geluk te gaan beproeven. Ben gestopt tegenover de Stena-line. Er stond een oostelijke wind 3. Dus mijn pak aangetrokken om het niet koud te krijgen. Spullen geïnstalleerd en om ca. 10.15uur lag de eerste hengel in het water. Snel de tweede hengel klaar gemaakt met een platvis onderlijn. Als aas heb ik pieren en zagers gebruikt. Na een tijdje kreeg ik een geweldig klap op de hengel met de platvis onderlijn. Sloeg en heb geprobeerd de lijn binnen te halen. Kreeg een vastloper en helaas weg onderlijn en lood. Toch maar en Jojo gemonteerd en weer ingegooid. Ondertussen Ruud gebeld om te zeggen dat ik stond te vissen. Tijdens het gesprek begon mijn hengel lichtjes te trillen. Ruud opgehangen om te kijken of er iets aan mijn haak zat. Het binnendraaien ging nogal zwaar en ik had het idee dat mijn lijn vol met apenhaar zou zitten. Maar wat schepte mijn verbazing. Het bleek een gulletje te zijn van ca. 43cm.

Gul 43 cm, 16 oktober 2006

Het eerste Rancar gulletje van het nieuwe seizoen. Daarna veel beet gehad maar vermoedelijk klein grut en natuurlijk krabben. Om 14.00uur gestopt en naar huis gereden.

Arvy


11 oktober 2006

Woensdagmiddag 11 oktober 2006 ging mijn mobiel af. Het was Rico die mij vertelde dat hij met zijn vader Cor had afgesproken om ´s-avonds te gaan vissen bij de Papegaaienbek. Had ook wel erg veel zin. Heb nog Ruud gevraagd maar die wist het ook nog niet. Op weg naar huis besloten omtoch te gaan en Rico gebeld om te zeggen dat ik ook zou gaan. Thuis snel gegeten en mijn spullen gepakt. Rond 19.00uur vertrokken. Toen ik aankwam bij de PPGB zag ik net dat Rico een Steenbolk ving. Snel mijn spullen in orde gemaakt. Ik ging vissen met een Jojo die ik beaaste met een cocktail van pieren en zagers. Ondertussen kregen Cor en Rico beide aanbeten maar wisten niets te vangen. Na drie worpen kreeg ik een flinke beet en kon een Steenbolk verzilveren. Ondertussen was het donker geworden en gingen de lichtje weer op de toppen. Rico wist de eerste wijting van dit najaar te vangen. Op een gegeven moment viel het helemaal stil en bleken de haken snel leeg te zijn. Rico wist de reden te vangen. Het bleek er te krioelen van de krabben. Hij ving er in totaal twee. Rond half elf gestopt met vissen en de boeltjes ingepakt. Uiteindelijk een lekkere nazomerse avond helaas nog niet met de gewenste vangsten.

Groeten van Cor, Rico en Arvy

PS. binnenkort maar eens kijken of we met alle leden (en evt. introducees, het team Pepesanboys) een wedstrijd kunnen houden.


9 oktober 2006

Vandaag een thuiswerkdag gehad. Na de hele dag achter de laptop gezeten te hebben moest ik even lekker naar buiten. Snel een aantal hengels in de auto gegooid en rijden maar. Besloten om de polder in te gaan op zoek naar een leuk slootje om even te snoeken.

polder Hoeksche Waard polder Hoeksche Waard

Ik had maar een uurtje de tijd dus dicht in de buurt een klein slootje gevonden met "een duiker" onder de weg door. In de duiker snel een paar aasvisjes gevangen en vissen maar.

polder Hoeksche Waard

Ik zag hier en daar wat actie in de sloot en ik besloot om naast het levende aas ook een hengel met een plugje klaar te maken. Met de plug was het het gelijk raak, de eerste worp kreeg ik al enkele aanbeten van kleine vis. Dit bleef aan de gang maar ik heb uiteindelijk niks op de kant weten te halen. Er losten diverse baarzen en snoekbaarsjes (in een poldersloot met een diepte van nog geen halve meter?) dicht voor de kant. Ik moet er wel bij zeggen dat de meeste vissen nauwelijks groter waren dan m'n plug. Dus uiteindelijk alleen een aantal (ruis)voorntjes gevangen maar toch even lekker gevist. Volgende keer wat dieper de polder in of even naar de polders rond Reeuwijk rijden.

Vangsu Ruud


4 oktober 2006

Verleden week zijn wij een weekje naar Turkije geweest voor het 40 jarig huwelijk van mijn schoonouders. Op woensdag 4 oktober was de echte dag en wilde we toch iets leuks organiseren dus dachten we aan een boottocht. Omdat we net na het seizoen daar waren, was het niet zo druk en konden we voor een hele schappelijke prijs een boot prive afhuren waar we dan alleen met ons zessen op zaten i.p.v. normaal 20-25 man.

 Turkije oktober 2006  Turkije oktober 2006

Heel mooi weer, leuke eilandjes bezocht, bbq aan boord van de boot. De tocht naar het 2e eilandje hadden ze een handlijn overboord gezet met een plug eraan en zo al trollend gevaren. Niets gevangen, maar aankomst bij het eiland voor de lunch, met een andere handlijn en een "dobber" gevist op klein vis met een stukje brood. De haken te groot en verroest, dus echt goed ging het niet. Uiteindelijk zelf overgenomen en 1 visje te pakken. Deze aan stukjes gesneden, dobber eraf en naar de bodem laten zakken 10 mtr en op gevoel slaan. Je kon nog steeds de vis op de bodem bij je aasje zien. Op die manier nog een aantal visjes gevangen, allemaal verschillend en heel mooi van kleuren. Na de lunch weer gaan varen en de handlijn met plug weer overboord. Ik zag nog een handlijn liggen met een lepeltje, dus die gelijk mijzelf toegeigend en overboord gezet. Nog geen 5 minuten later "hangen". leuke sterke vis, vraag me niet wat het was, maar zo met je hand drillen is best heftig.

 Turkije oktober 2006  Turkije oktober 2006

Daar bleef het bij tot de laatste tocht terug naar de haven. Ik zat een beetje met de lijn te spelen en zag schuin achter de boot ineens een hele school vissen springend langs komen. Direct beet, slaan en mis, maar gelijk weer erop en toen wel hangen. Ook aan de plug hadden ze gelijk wat, maar die schoot los. Dit was wel een zware vis en toen hij eindelijk in het zicht van de boot kwam zag je iets ongelofelijks. Zeker 8-10 van zijn soortgenoten bleven naast hem zemmen terwijl hij binnen gedrild werd. Dit had ik nog nooit gezien. Tijdens het scheppen ging het fout, de kapitein schepte zo snel en verkeerd dat hij eigenlijk de vis van de lepel los sloeg en weg was deze, op zich niet zo erg vond eigenlijk wel dat hij "gevangen" was. Ook het feit dat zijn soortgenoten zo mee bleven zwemmen en hij nu los was, gaf best een bevredigend gevoel.

 Turkije oktober 2006

Bijgevoegd ook nog 1 foto van de plaatselijk visshop, daar was niet veel keus ;-)

Groet, Edwin


1 oktober 2006

Eindelijk was het zover 1 Oktober en we voeren uit om 7uur s’ochtends en we hadden er veel zin in…

1 oktober 2006

Zou dit de beloofde dag worden? Het begon licht te worden en het zonnetje wilde langzaam doorkomen..Nou dat ziet er mooi uit! De eerste stop was net aan het einde van de pier van Hoek van Holland, waarschijnlijk zag de schipper wat vis op zijn fishfinder.. maar het resultaat was nul komma nul…Enkele pogingen later was het raak Rico haalde de eerste buit naar boven, het waren 3 makrelen tegelijk maar verder was het nul komma nul. We voeren ver de zee op om het geluk daar te beproeven, maar in plaats van onze geluk werden wij op de proef gesteld…Het weer sloeg om en de golven begonnen aardig hoog te worden..

 1 oktober 2006

Het werd te ruw zoals je hierboven ziet en de schipper besloot om weer richting land te varen. Onderweg sloegen aardig wat golven over de railing en onze broekspijpen waren drijfnat. In de buurt van de kust werd het iets rustiger en we stopten enkele keren om nog iets te vangen en het resultaat was echt niet om naar huis te schrijven…Arvy ving nog 1 makreel en Rico nog 2 Makrelen…..

 1 oktober 2006  1 oktober 2006

Op de hele boot zijn inclusief die van ons ongeveer 13 makrelen gevangen…..Maar ons motto blijft gezelligheid is belangrijker dan vangen….. De groeten van Jim Cor Boy Arvy en Rico….De volgende keer gaan we wel in Augustus of zo!!!!!!!!


1 oktober 2006

Een aantal weken geleden met Nico afgesproken om ook te gaan vissen als de andere RANCAR-leden met de boot op makreel gingen vissen. Nico kon een bootje van een collega lenen dus wij konden ook boottochtje maken. De laatste tijd veel gelezen over verticalen op snoekbaars en dat leek ons ook wel wat. Even op internet gekeken en een gratis trailerhelling gevonden bij Numansdorp zodat we mooi op het Haringvliet/Hollands Diep konden vissen. De weken voor 1 oktober de kunstaasdozen met behoorlijk wat “rubber” gevuld, je wil tenslotte alle kleuren en maten bij je hebben als je een keer een bootje kan lenen.

Numansdorp 1 oktober 2006 Numansdorp 1 oktober 2006

Zondagochtend om 6:45 uur bij Nico in Spijkenisse afgesproken om daarna gezamenlijk de boot op te halen in Rotterdam. Het bootje (Beekman platbodem van een meter of 4 met een 5 pk-tje) stond al te wachten in de voortuin dus aankoppelen en het zelfgemaakte nummerbord van karton bevestigen (Nico was zijn nummerbord kwijt) en rijden maar. Onderweg nog even de bandjes van de trailer opgepompt en een bakkie koffie gedronken, en om een ongeveer 9:00 uur aangekomen in Numansdorp. Even wennen met achteruit rijden maar uiteindelijk stond de trailer in het water. Spullen in het bootje gegooid en loskoppelen maar. Eenmaal los van de trailer stroomde er toch wel erg veel water het bootje binnen……huh???……lek??…….nee natuurlijk niet, we waren gewoon de stop vergeten. Bootje snel weer op de trailer en leeg laten lopen. De 2e poging ging beter, zonder problemen het water in. Dus motor starten en varen maar! Nee dus, de motor starte perfect, 1 keer trekken en lopen maar zelfs bij vol gas gingen we geen centimeter vooruit. Snel even de eigenaar van het bootje gebeld (had zelf een viswedstrijd) en die zei dat de breekpen bij de schroef kapot moest zijn. Bootje dus weer op de trailer en een nieuwe breekpen erin, was overigens binnen 2 minuten gebeurd. Nogmaals de trailer het water in, driemaal is scheepsrecht zou je zeggen, en inderdaad we gingen zowaar vooruit! Ondertussen was het al wat harder gaan waaien. Eerst naar de brug gevaren en tussen de peilers geprobeerd wat te vangen, het water was hier erg kalm en je had ook geen last van de wind maar het was veel te ondiep (circa 3 meter). Besloten om een stuk naar het midden te varen om te kijken of het daar dieper was. Op goed geluk (we hadden geen fishfinder) ergens de motor uitgedaan en laten driften. Door de wind dreven we haast harder naar de kant dan we met de motor konden varen. Doordat we zo snel afdreven was het moeilijk om de shad op de bodem te houden en als je naar de lijn keek was het geen verticalen maar horizontalen. Op ca 100 meter uit de kant ving Nico toch een leuke snoekbaars.

Numansdorp 1 oktober 2006 Numansdorp 1 oktober 2006

Daarna nog 2 driften gemaakt maar niets gevangen. Ik was ondertussen behoorlijk zeeziek geworden en stond op het punt om over te geven. De golven werden steeds hoger en sommige zorgden zelfs voor water in de boot, daarom besloten om terug naar de kant te gaan en het voor gezien te houden. Omdat het nog zo vroeg was hebben we eerst het bootje terug gebracht en zijn daarna nog gaan vissen in de Bernisse en het Spui. Ondertussen nog telefonisch contact gehad met de 5 mannen op de makrelenboot maar daar waren de vangsten ook niet best (vangstbericht volgt misschien nog). Ik ving in de Bernisse nog een snoekbaarsje aan een rapala-plug maar verder niks. Veel lol gehad vandaag maar slecht gevangen.

Groeten en vangsu Ruud


30 september 2006

Met de boot de " Zwerver3" rond 17.00 tot +/- 00.30 uur met 27 personen vertrokken vanuit Bergsediepsluis (Tholen) richting Oosterschelde.

De boot was erg relaxed met een aantal bankjes, zowel links als rechts op de boot, dus je kon lekker relaxed zittend vissen.

Heb met mijn nieuw (die dag) gekochte boothengel zitten vissen. Had een tip van de organisator gekregen om een weegschaaltje te gebruiken, omdat er vooral gevist zou worden op tong en paling. Vreemd genoeg was ik de enige die em ook echt gebruikte, zelfs degene die de tip had gegeven viste nog met een paternoster. En veel mensen aan boord hadden nog nooit een weegschaaltje gezien of ervan gehoord :-)

Toen de schemering intrad was het eindelijk raak qua vangsten, met hier en daar een aardig formaat tong en bot wat werd binnengehaald.

Zelf moest ik het die avond doen met een slibtongetje, een klein formaat scholletje, een krab en een bos zeesla wat aan me haak bleef zitten. Maar gelukkig was het nog iets. Er waren er ook een flink aantal die helemaal niks hadden gevangen die avond.

Helaas dus geen vuilniszakken vol..................maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een lekker relaxte en droge visavond! Een foto van de slibtong volgt nog ;-)

Groeten Arjen


18 september 2006

Vanochtend waren de weersomstandigheden redelijk goed te noemen. Dus heb ik mijn spullen gepakt en ben naar de Haringvlietsluizen gereden. Toen ik om ongeveer 12.15uur aankwam waren er al twee collega vissers. Deze zaten al sinds 9.00uur en hadden alleen nog maar zeebliekjes gevangen. Op twee aanbeten na was het erg stil. Dat voorspelde niet veel goeds. Ik wist wat zeebliekjes te vangen en heb de lijn met dobber uitgegooid. Het bleef stil, na een uurtje wist een van de buren uiteindelijk een Fint te vangen. Direct viel het weer stil. Een voor een gingen de buren weg. Ondertussen draaide de wind naar ZuidWest en ging het harder waaien. De golven werden groter en de wind kreeg ik vol op het gezicht. Voor mij een teken om er mee op te houden. Volgende keer meer geluk, hoop ik.

Arvy


10 september 2006

Hola Vis amigo´s,

Ben gisteren (10-09) naar de Haringvlietsluizen gereden om te proberen een vissie te vangen. Heb gevist van 19.15uur tot 21.00 uur. Kan kort zijn. De wind was perfect, de zon straalde, temperatuur ca 20°, aflopend tij, geen medevissers te zien. Helaas, helaas bleef het daar bij. Geen zeebliekje gevangen, balen, balen , balen. Tussentijds nog ff met wat kunstaas geprobeerd, maar dat mocht ook niet baten. Omdat het donker werd ben ik gestopt. Heb nog met wat Brabo´s gesproken die daar op platvis gingen proberen. Heb ongeveer een half uur bij ze gestaan, maar geen tikkie gezien. Volgende keer hoop ik meer geluk.

Adios, Arvy


? augustus 2006

Vorige week 's-avond (weet de dag niet meer) een uurtje wezen vissen in "de Bernisse" met kunstaas. Heb met een plug een leuk snoekje gevangen (zie foto).

Snoek van Nico uit de Bernisse

Groeten van Nico


Donderdag 24 augustus 2006

Vandaag was een halve thuiswerkdag. Vroeg begonnen dus rond 13:00 uur was ik klaar. Het weer was matig (bewolkt en regenachtig) maar de wind was gunstig (Oost 2). Even met Aad gebeld en die wilde het ook wel proberen. Afgesproken in Barendrecht om daarna samen naar de haringvlietsluizen te rijden. Onderweg kwam ik erachter dat ik het onderlijntje vergeten had om zeebliekjes te vangen. Eerst dus weer langs huis om dit op te halen. Om 14:45 aangekomen bij de sluizen. Nog ongeveer 2 minuten het spuien meegemaakt maar toch nog voldoende bliekjes kunnen vangen. Was redelijk rustig met vissers, we hebben in de loop van de middag zelf een tijdje met z'n tweeen gestaan, heeeeeeerlijk is dat. Vangsten waren niet bijzonder maar we vingen regelmatig een Fint en ik ving ook nog een leuke zeeforel van ongeveer 45 cm. Ondertussen was het weer helemaal opgeknapt, we hebben de hele middag in een t-shirt gestaan. Tijdens het vissen nog even met Arvy gebeld om te vragen of het op kantoor net zo lekker was als aan de waterkant.....hahahahaha. Niet veel later belde Arvy terug, hij was eerder weg gegaan en kwam ook nog even naar de sluizen. Net voordat we weggingen stonden we nog even te praten toen ik vanuit m'n ooghoek zag dat Arvy z'n hengel bijna het water ingetrokken werd. Na een paar flinke stappen en een duik waar Edwin vd Sar alleen maar van kan dromen kon ik nog net het uiteinde van z'n hengel pakken. Arvy haalde een flinke Fint boven die ook nog eens mooi voor in de bek gehaakt zat ????. Om 20:00 uur naar huis gegaan, was een heerlijke dag geweest met redelijke vangsten.

Groeten van Arvy, Aad en Ruud


Maandag 21 augustus 2006

Goedemiddag visvrienden,

Vandaag maandag 21 augustus de hengels gepakt en naar de Landtong gereden. Natuurlijk naar mijn vaste stekkie. Eerst nog doorgereden naar de punt van de Landtong. Toen ik hier aangekwam, stonden een aantal vissers op de zeebaars te vissen. Heb ff staan kijken maar heb niets zien vangen. Rond 13.30 uur ben ik begonnen met vissen. Het zonnetje scheen en lekker de wind in de rug. Het eerste uur geen beet gehad. Net als de vorige keer was er veel actie in het water maar kon er tot dan aan toe geen haken. Na ongeveer driekwartier eindelijk een Fint. Daarna viel het helemaal stil. De lucht begon te betrekken en ik zag dat een kilometer of twee richting Rozenburg de regen met bakken uit de hemel kwam. Voor ik er erg in had stond ik zelf in zo´n stortbui. Lekker slim van mijzelf om niet achterom te kijken of daar een bui aan kwam. Welgeteld drie minuten duurde het en ik was tot op de huid druifnat. De zon begon weer te schijnen en voor mij een teken om door te gaan. Heb in mijn kletsnatte pak nog vier Finten kunnen landen en heb een veelvoud verspeeld. Rond vier uur naar huis gereden.

Arvy


Donderdag 17 augustus 2006

Gisteren via marktplaats een Shimano Twinpower 2500 MGS gekocht (nieuw in de doos voor eur 150,=, koopje toch?) die ik even wilde uitproberen. Had nog geen tijd gehad om gevlochten lijn te kopen dus even 18mm nylon op een spoeltje gedaan een tegen de schemer naar het spui gelopen. Daar stond m'n buurman Jeff ook al te vissen, nog zonder reslutaat. Samen even staan gooien en babbelen maar het was niet veel. Een paar keer beet maar uiteindelijk slechts 1 snoekbaarsje gevangen met een 3 grams rapala plugje, de buurman niks. Na de eerste sessie ben ik in ieder geval zeer tevreden over m'n "twinpower".

Groeten en vangse Ruud


Woensdag 16 augustus 2006

Woensdag avond is eigenlijk onze vaste squash-avond maar gezien de weersvoorpsellingen (wind ZO 3) besloten om squasmaat Jaap af te bellen en te gaan vissen bij de haringvlietsluizen. Bij aankomst om ca 20:00 uur was het nog redelijk druk maar al snel verdwenen de "dobbervissers" en stonden we alleen met 2 oudere mannen die op de bodem aan het vissen waren. Bij aankomst was het al hoog water maar toch redelijk snel wat zeebliekjes kunnen vangen. Het is de hele avond droog gebleven ondanks de lichtflitsen die we in de verte zagen. Ook Corrie en Yvon belde dat het in hoogvliet en Oud Beijerland aan het regenen was. Dus tot 22:30 lekker gevist met een zeeeeeeeeeeeeeeer mager resultaat. Arvy 1 fint en Ruud 1 fint en een makreel.

Groeten Arvy en Ruud


Dinsdag 15 augustus 2006

Plaats Landtong Rozenburg, op het bekende stekkie

Temperatuur +/- 17 °

Water Hoog

Wind 1-2 Zuid, wateroppervlak nagenoeg vlak.

Tijdstip van 20:15 - 21:45uur

Vis aanwezig, veel actie (springers) in het water

Materiaal Karperhengeltje + de nodige pilkers en lepels

Omstandigheden Ideaal

Vangst tsja, nul komma nul, niks, niente, nada, noppes

Hopelijk volgende keer meer succes.

Arvy


Woensdag 26 juli 2006

Sorry een beetje laat, maar hier is hij dan……… Woensdag 26 juli zijn Cor en ik wezen makrelen met de Neeltje Jans! Het was een vlakke zee en het zou die dag 34 graden worden, dus niks lekkerder dan een koele zeebries. Het begon die dag zoals gewoonlijk met scholen zoeken, maar dat viel die dag niet mee! We kwamen elke keer een heel klein schooltje tegen en je moest van geluk spreken als je er eentje ving.Op de boot was het die dag heel druk dus het was regelmatig elkaars lijnen uit de klit halen.We hadden met elkaar afgesproken dat als het zo blijft, dat we eerst langs de supermarkt gaan om een paar makrelen te kopen, want met lege handen kan je niet thuis komen. Maar gelukkig in de middag werd het helemaal goed gemaakt, we kwamen een grote school tegen en het was een paar keer met volle haken omhoog halen…Dus aan het einde van die dag hadden we score van 50 makrelen ( niet de horsmakrelen meegerekend )

Cor op de Neeltje Jans Zelf gerookte makrelen !!

Het was een fantastische dag met een leuk resultaat (zie hierboven), lekkere zelfgerookte makrelen!!

Groetjes Cor en Rico


Maandag 31 juli 2006

Vandaag de eerste dag van m'n vakantie. Overdag een beetje in de tuin bezig geweest. 's-avonds begon het ineens te kriebelen, moest even vissen. Om ca 22:00 even naar het spui gelopen om met een plugje te gooien. Veel actie in het water van jagende snoekbaars. M'n buurman stond ook te vissen (op de bodem met een stukje vis) maar had nog niks gevangen. Ondanks alle actie in het water was het niet veel, uiteindelijk 1 snoekbaars gevangen van ca. 50 cm. Om 23:30 weer naar huis gegaan, ik werd helemaal gek van de muggen. Morgen nog een keer proberen als het weer het toelaat.

Ruud

P.S. Waar blijft het vangstbericht van Cor en Rico?


Zaterdag 22 juli 2006

Vandaag redelijk vroeg naar de H'sluizen gereden. Het was hoog water en (ouwe) Jan stond te vissen. Geprobeerd om zeebliekjes te vangen maar dat lukte maar matig. Na een uurtje betrok de lucht (ondertussen al wat fint gevangen) en de meeste vissers gingen naar huis. Op een gegeven moment barste er een enorme hoosbui los. Ik was binnen enkele minuten echt doorweekt. We stonden ondertussen nog maar met 3 man te vissen. Tijdens de regenbui (ca. 1 uur lang) leek het wel of het water aan het koken was, overal zag je vissen springen, echt niet normaal. Tijdens de bui aardig gevangen, allemaal fint en 1 makreel. Na de regenbui nog even blijven staan om op de drogen, was eigenlijk best wel aangenaam zo'n nat pak na de warmte van de afgelopen weken.

Ruud


Dinsdag 18 juli 2006

Ik ben vandaag jarig en heb mezelf een snipperdag kado gedaan. Na het vangstbericht van Edwin en Cor wilde ik toch ook weer eens gaan kijken bij de Haringvlietsluizen. In de middag zou er visite komen daarom 's-morgens vroeg de wekker gezet en om ca 06:00 aangekomen. Was nog bezig met uitladen toen ik een bekende auto aan zag komen rijden. Was Jan die ik de afgelopen jaren al vele malen tegen ben gekomen bij de sluizen. In het begin even met z'n drieen gestaan maar het werd al snel drukker. Er werd niet veel gevangen, af en toe een fint en een drietal zeeforelletjes (ca 35 cm). Alles werd op de dobber gevangen, in de kolk 's-morgens vroeg tijdens het spuien slechts 1 misser gehad. Om ca. 10:00 uur weer huiswaarts gegaan. Toen ik onder het tunneltje doorliep werd er in het Haringvliet een mooie snoekbaars gevangen. Ga het dit weekend nog maar een keer proberen.

Ruud


Vrijdag 14 juli 2006

Gisteren met mijn vader (Cor) gebeld die op de camping in Burg Haamstede vakantie viert of hij vandaag zin had om te gaan vissen en dat had hij wel natuurlijk. Vroeg naar de camping vertrokken waar ik om 09.00 uur aankwam en eerst maar eens een paar koppen koffie heb genomen. Gisteren hadden we besproken om eerst naar Neeltje Jans te gaan om te kijken of het daar nog iets was op de geep en anders naar de Haringvlietsluizen te rijden. Vanmorgen stond er een flinke Noorden wind en omdat we niet zeker waren over Neeltje Jans, maar direct naar de Haringvliet sluizen gereden omdat daar zeker toch wel een fintje te pakken moest zijn, zeker na de vangst berichten van fint vanaf de land tong. Daar aangekomen was het heel erg stil, het was laag water, dus "de kolk" beneden aan was aanwezig. Ik ben eerst maar begonnen om aas te vangen. Mijn vader ging gelijk met de dobber aan de slag. Het was niet veel, 1 keer de dobber weg zien schieten. Ik ben toen maar met een loodje en wapperlijn begonnen in de stroming. Mijn vader dus ook maar zo meedoen en hij haalde de eerste vis naar boven. Wat denk je dat het was, een fint, een forel of een snoekbaars die ook wel eens gevangen worden? Geen van allen, het was een behoorlijke paling, voor het eerst dat ik die daar zo gevangen heb zien worden. Daarna wel wat finten gevangen, maar echt wild was het niet. Uiteindelijke stand was Edwin 6 finten, Cor 4 finten + 1 paling.

Edwin


Dinsdag 11 juli 2006

Rond 19.30uur met Ruud en Aad afgesproken bij het Racketcentrum. Na de sessie met Nico waarin wij toch aardig gevangen hadden leek het Ruud een goed idee om zijn vader mee te nemen. Zoals uit de voorafgaande verslagen blijkt staat Aad al een lange tijd droog voor wat betreft het vangen van wat voor vis dan ook. Rond 20.00uur gestart met vissen, het kunstaas zoals gebruikelijk pilkertjes (groen, paars, zilver en blauw) en lepeltjes (wit, zilver en felgekleurd). Het duurde enige tijd tot dat de eerst Fint kon worden geland. Er was weinig actie in het water te bespeuren en werd de Fint heel onregelmatig gevangen. Helaas hadden wij geen fototoestel bij ons, want zoals gebruikelijk vergeet Aad op het water te letten. Door een aantal grote golven had hij een paar natte voeten en broekspijpen te pakken. Doordat hij een aantal Finten wist te landen was hij dit snel vergeten. Rond 22.45uur gestopt met vissen. Uiteindelijk resultaat Aad 6, Ruud 7 en ik 3.

Arvy


Maandag 10 juli 2006

Rond 17.30uur in de auto gestapt met mijn buurman Pierre die de smaak te pakken heeft. We zijn weer richting de Landtong gereden . Toen we aankwamen bleek de stroom er aardig in te zitten, dit in tegenstelling tot de afgelopen twee sessies. We zijn gestart met het vissen met kleine pilkertjes (zilver, paars en groen) en lepeltje (zilveren, witte en fel gekleurde). Je merkt het al, gezien het vele wisselen van het kunstaas bleven de vangsten uit. Na een aardig tijdje gooien kon ik na een korte dril een aardig formaat Fint landen (met de groene pilker). Daarna viel het stil. Nog een tijdje met een witte 12 grams lepel staan gooien en resultaat 1 Fint. Pierre was ondertussen een 75 meter verder op gaan staan om zijn kunstaas daar te testen. Tevergeefs... Ondertussen verspeelde ik nog een Fint die tijdens de dril een sprong maakte en daardoor losschoot. Om ca. 22.15uur hadden we een eindresultaat van Pierre geen, en ik twee Fint.

Arvy


Zaterdag 8 juli 2006

Na mijn goede vangst van afgelopen dinsdag had ik weer erg veel zin om er op uittetrekken. Ik belde Ruud of hij niets te doen had. Ruud wilde ook heel graag. We spraken om 19.30uur af bij het Racketcentrum in Spijkenisse om vanaf daar samen richting de Landtong te rijden. Ik zat al een tijdje in de zon te wachten toen Ruud aankwam rijden. Het viel me op dat er iemand bij zich had. Kon niet zien wie, ik dacht dat het een introducé was. Maar nee, het bleek Nico, het Rancar ´Spek en Bonen´ lid. Na diverse uitzendingen van Opsporing Verzocht en na een aantal dreg acties was Nico gevonden bij een van de Vervat vestigingen.

Nico met een mooie Fint Arvy met een van de vele mooie Finten

Op de Landtong aangekomen bleken er een groot aantal collega vissers te staan. Gelukkig konden we op dezelfde plek staan als waar ik afgelopen dinsdag had gestaan. Spulletjes in orde gemaakt en gooien maar. Ruud en ik stonden al snel te gooien en de eerste Finten kon worden geland. Nico was ondertussen nog bezig met zijn hengel. Na een minuut of tien stond Nico uiteindelijk ook in te gooien. Bij bijna elke worp hadden we beet. Helaas konden we niet alle beet verzilveren. Tijdens het drillen vielen ze er met bosjes af, waarna heel vaak bij het binnen draaien we weer een beet hadden. Soms tot vier keer toe. Tot dan aan toe hebben we met diverse pilkertjes en lepels gevist.

Nico met een mooie Fint Nico alias Rex Hunt

Toen het schemerig werd besloot Ruud het met een dobber te proberen. Hij kreeg diverse malen beet maar kon niets landen. Ik zelf had een onderlijn met drie haken en dobber weer ingegooid. Kon via deze manier 1 Fint landen. Daarna gooide ik het hele zooitje er af en ben gestopt. Nico was al eerder gestop, had last van zijn rug. Onder het genot van een aantal biertjes nog een tijdje op de dijk gezeten. Uiteindelijk vangstresultaat Ruud 16, Nico 14 en ik eveneens 14. Als we ook de verspeelde Fint hadden kunnen landen hadden we er elk rond de 35 - 40 gehad. Rond 11.30uur waren we weer terug bij het racketcentrum en hebben daar nog een tijdje gevoetbald op het parkeerterrein. 0.00uur naar huis gereden en terugkijkend op een visavond waarvan wij hopen dat er meer van deze zullen volgen.

Arvy


Dinsdag 4 juli 2006

Vanochtend werd ik op kantoor gebeld dat mijn squash maatjes Jaap en Ruud geen trek hadden om vanwege het warme weer de baan op te gaan. Opzich kwam dat mij wel goed uit want de weersvoorspellingen waren voor de avond goed. En om na een dag op een vies warm kantoor te hebben gezeten is het wel aangenaam om van de buitenlucht te genieten. Ruud had er ook wel oren naar. Thuis gekomen Ruud geSMSt of hij nog zin had. Ruud was met het hele gezin al ´s middags naar de Maasvlakte gereden en inmiddels weer op de weg naar huis. Had nog op diverse plekken gestaan maar niets gevangen en ook andere vissers niet. Toch mijn vispullen gepakt en rond 20:15uur naar de Landtong gereden. Er waren meerder vissers te bekennen die een vissie probeerden te vangen. Na de Waterkering ben ik over het fietspad gereden totdat ik de vuurtoren in mijn rug had. Ik heb een half uurtje staan gooien met een zilverkleurige lepel en ondanks de vele actie in de buurt ving ik niets. Heb toen een kleine pilker met een paarse rug (zie foto) eraan gezet.

Pierre bij het muizengaatje

Dit bleek het ei van Columbus, bijna iedere worp was het raak. De ene na de andere Fint haalde ik aan land. Na een negental werd het stiller. Er was ook geen actie meer te bekennen. Af en toe scoorde ik nog een fint. Toen ik de twaalfde ving heb ik een onderlijn met wat lood aan mijn lijn bevestigd. De twaalfde Fint had het leven gelaten en heb stukjes Fint gebruikt om op de haken te zetten. Ondertussen met Ruud gebeld dat ik aardig had gevangen. Meerdere malen begon mijn hengel te trillen maar kon er geen haken. Ondertussen werd het donker en ben ik alvast wat spullen gaan inpakken. Zag dat plotseling een aantal aardige tikken op mijn top. Kon na een klein gevecht de Fint landen. Al met al een lekker avondje vissen.

Arvy


Zondag 2 juli 2006

Vandaag perfect weer ca. 30°, een matig oosterlijk windje, wat wil eenvisser nog meer. Een vissie vangen natuurlijk. ´s Ochtend eerst nog contact gehad met Ruud of hij zin had om ´s avonds te vissen. Hij had er wel oren naar, maar had wel weer een druk programma voor de boeg. We zouden later contact opnemen. ´s Middag´s kwam mijn buurman Pierre (zie vorig verslag) langs of ik zin had om te gaan vissen. Ik weet het niet helemaal zeker maar ik heb een sterk vermoeden dat Pierre is besmet met het visvirus. Laat in de middag nog met Ruud gebeld of hij nog zin had. De zin was er maar had het nog erg druk. Ben rond een uurtje of zeven met Pierre gaan rijden richting de Landtong bij Rozenburg. Ruud zou eventueel later komen. Eerst een half uurtje bij het muizegaatje staan proberen (zie foto Pierre), maar uitsluitend zeewier beet gehad.

Pierre bij het muizengaatje gewoon mooi

Daarna een stukje terug gereden om tegenover de Stenaline te proberen. Ook daar geen beet. Weer een stukje terug gereden om het in de buurt van de Vuurtoren weer te proberen. Er bleek heel veel actie in het water aanwezig. Dus hier was de place to be (dachten we). We vingen beide een fint van ca.25cm., daarna was het over en uit. Ondanks de vele actie in het water bleven verdere vangsten uit. We hebben daarna nog een uurtje bij de vuurtoren (vlak na de Waterkering) gestaan maar ook hier niente, nada, noppes, niks. Om ca. 22:00uur ons boeltje gepakt en naar huis gereden.

Arvy


Zondag 2 juli 2006

Vandaag was het bloedheet daarom afgesproken met Arvy om tegen de avond nog even te gaan vissen met kunstaas in de europoort. Ik kwam wat later thuis dan verwacht dus Arvy was vast met z'n buurman Pierre naar de de landtong gegaan. Onderweg even met Arvy gebeld maar het was niet veel, behoorlijk wat wind en nog niks gevangen. Besloten om dan maar terug te rijden en m'n geluk te beproeven in het Spui. Net voor de schemer naar de waterkant gelopen. 1 hengel op de bodem met een spiering en een hengel met kunstaas. Uiteindelijk 2 baarzen gevangen met kunstaas, niet veel dus maar wel even lekker in het koele windje gestaan.

Ruud


Zondag 18 juni 2006

Zondag 18-06-2006 om ongeveer 8:30 uur op de parkeerplaats bij de Pier van Hoek van Holland afgesproken met Ruud en gezin. De vrouwen en kinderen gingen het strand op en Ruud en ik de pier op. Er stonden al aardig wat collega vissers, zowel aan de kant van de Waterweg als aan de strand kant, hun geluk te beproeven. Nadat we een plekkie hadden gevonden aan de strand kant gingen we een karperhengeltje en met diverse lepels en pilkers aan de gang. Na een tijdje besloot Ruud zijn manier van vissen te veranderen. Wij vingen namelijk niets en voor zover we konden zien ook onze mede vissers niet. Met een onderlijntje met drie haken, gevuld met stukjes Geep ging Ruud aan de slag. Na een tijdje stond Ruud´s hengel te klapperen. Er hing een makreel aan die hij veilig kon landen. Was dit de juiste manier om op een stille dag als vandaag toch wat te vangen????? Ik besloot ook over te gaan naar de zelfde manier van vissen. Ruud ving ondertussen een tweede makreel. Daarna viel het stil en Ruud besloot de vangst schoon te maken. Terwijl ik op Ruud´s hengel zat te letten stond mijn hengel uiteindelijk ook te klapperen. Er haakte zich een mooie makreel aan de haak. Kort daarna kreeg ik weer beet maar tijdens het binnendraaien wist de makreel zich uit zijn benarde positie te bevrijden. Rond een uur of twee besloten wij in te pakken en naar huis te gaan. Op één visser na hebben we geen enkele ander een vis zien vangen. Hopelijk hebben we de volgende keer meer geluk.

Arvy


Donderdag 15 juni 2006

Afgelopen donderdag, samen met mijn buurman Pierre, naar het Beerkanaal gereden om met een spinhengel en een lepel een vissie proberen te vangen. Er stond een aardige windje (3), die van uit het noorden onze richting uit kwam. Tevergeefs een uurtje geprobeerd in de buurt van het hek. Veel wind maar geen beet gehad. Daarna een paar honderd meter terug gereden om met de wind in de rug wat behaaglijker te kunnen vissen. Pierre was zijn jas vergeten en had het koud gekregen. Na een half uur kreeg Pierre beet. Hij kon een zeebaars van +/- 35 cm landen. Helaas bleef ik zelf op nul steken. Toen het om ca. 10:30uur begon te regenen zijn we huiswaarts gekeerd.

Arvy


Zondag 11 juni 2006

Vanavond heb ik het niet kunnen laten. Ben om 20:00uur in de auto gesprongen om ergens met een klein spinhengeltje voorzien van kunstaas te gaan vissen. Had niet zo´n om ver te rijden en besloot dus naar het Beerkanaal te rijden. Het was laag water dus een mooie gelegenheid om het vanaf de rotsen te proberen. Na ongeveer driekwartier niets te hebben gevangen bemerkte ik enige actie in het water. Na twee worpen in de buurt te hebben gegooid haakte ik een Fint van ongeveer 30cm. Snel weer ingooien en jawel nummer twee en drie kon ik ook landen. daarna viel het stil. Het schooltje Fint was er weer vandoor. Na weer een kwartier of drie was het weer raak. Weer Fint. Uiteindelijk blijven steken op vijf Finten. Overigens moet ik Ruud bedanken. Alle vijf Finten gevangen met het Deense lepeltje. Nog ff staan babbelen met een Hellevoetse medevisser en zijn vrouw. Zij stonden met zagers te vissen en hadden tot dat ik wegging niets gevangen. Hadden wel veel krabben beetjes. Heb een lepeltje achtergelaten. Hij wilde ook wel eens Fint vangen. Al met al een lekkere visavond.

Arvy


Zondag 11 juni 2006

Vandaag de eerste wedstrijd voor Nederland op het WK. Gezien de weersvoorspelling toch besloten om vroeg naar het strand van Hoek van Holland te gaan. Afgesproken met Rico en Nico inclusief de gezinnen. Rico belde 's-morgens af wegens ziekte. Om 08:15 weg gegaan. Nico was er nog niet dus helemaal doorgelopen naar het einde van de pier. Was laag water en er stonden al een aantal vissers maar er werd niks gevangen. Een tijdje staan gooien met kunstaas (Cor was ondertussen naar het strand terug gegaan) zonder resultaat. Nico was inmiddels ook aangekomen. Nog even staan kijken naar de mooie (vis)boten die i.v.m. de Volvo Ocean Race voorbij kwamen (moet toch maar eens gaan sparen!). Daarna ook maar even op het strand gaan kijken. Onderweg 1 makreeltje zien vangen en dat was ook de enige vis die ik uit het water heb zien komen. Om 12:45 spullen ingepakt en naar huis gegaan omdat ik het voetbal niet wilde missen.

Ruud


Woensdag 7 juni 2006

Ruud had mij de hele dag via de mail al geprobeerd mee te krijgen om te gaan vissen. Hij was vergeten dat ik de hele dag niet op kantoor was ivm een cursus. Toen hij dat door had bestookte hij mij per sms. Natuurlijk had ik wel zin om na een intensieve training uit te gaan waaien. Om 19.00 uur in Spijkenisse afgesproken om daarna door te rijden naar de Steenen Glooing. Toen we daar aankwamen scheen het zonnetje en was er een redelijk noorder windje. We maakten onze karperhengeltjes klaar om daarna naar de waterkant te gaan. Zo makkelijke stek is het daar niet. Voor dat je ´veilig´ aan de waterkant staat moet je eerst over een groot aantal glibberige blokken. Met een lepel aan het einde van de lijn gingen we van start. Na een minuut of vijf had ik een flinke Zeebaars aan de haak geslagen. Aangezien de zeebaars een aardig gewicht had kreeg ik hem niet over de blokken getild. Helaas, ondanks pogingen de vis via de golven naar mij te slepen, brak mijn lijn en was de vis snel vertrokken. Na ongeveer anderhalf uur tevergeefs te hebben gegooid, ging het beet alarm af bij Ruud. Hij had een grote Zeebaars aan de haak geslagen en liet hem op zijn gemak moe worden. Ondertussen was ik naar Ruud over de glibberige blokken gespoed om hem te helpen. We kregen via de golven de Zeebaars tussen de Blokken en kon ik de vis uit het water te tillen. De zeebaars was 67cm groot en dat betekent een afmeting die een vermelding krijgt in het Rancar recordlijst.

zeebaars 67 cm zeebaars 67 cm

De vis mee genomen voor consumptie (Eet smakelijk Luc!!). Na de vangst nog een tijdje gegooid maar zonder geluk. Uiteindelijk met een goed gevoel huiswaarts gekeerd. Het ziet er naar uit dat we vaker op deze stek ons geluk gaan beproeven.

Vangse Arvy


Maandag 5 juni 2006

Met Arvy afgesproken om 2e pinksterdag vroeg te gaan vissen bij de Neeltje Jans. Van te voren even een berichtje in het gastenboek gezet zodat iedereen op de hoogte was van onze plannen. We kregen aleen maar afzeggingen, allemaal smoesjes van mijn kleindochter logeert bij me, moet nog een schilderklus afmaken, vind het te vroeg tot ik moet werken......nou die laatste slaat natuurlijk helemaal nergens op! Om 04:30 uur Arvy opgehaald om vroeg op de stek te kunnen zijn. Onderweg nog bijna een hert plat gereden, stond midden op de weg op de Brouwersdam. We moesten zo erg uitwijken dat een Mercedes Benz A-klasse direct op z'n dak had gelegen. Met bonkende harten verder gereden en om 05:45 aangekomen. Op dit tijdstip verwacht je een rustige visstek maar er stonden aan de buitenkant bij de trailerhelling al 24 vissers, bijna allemaal belgen.

In het begin was het niet veel, af en toe werd er een geep gevangen. Om 07:30 ging de telefoon, Cor met de vraag waar staan jullie? Hij was op de camping in Haamstede en zou samen met Nel ook even komen. Later kwamen ook Rico, Bianca en Joey. Nou heb ik altijd gezegd dat er geen vrouwen lid mochten worden van RANCAR maar we werden de rest van de dag zo goed verzorgt (koffie, koek, kaas, worst en bier) dat ik er een beetje anders over ben gaan denken.

In de loop van de dag kwam het zonnetje erdoor en begon het nog lekker weer te worden ook. Daarnaast werd er regelmatig een geep gevangen.

Eindscore Arvy 5 gepen, Cor 3 gepen, Ruud 7 gepen en Rico helaas niks (foute batterijen?) Hoorde net van Nico dat hij aanstaande zondag ook wil vissen, wie gaat er mee?

Ruud


Maandag 29 mei 2006

Vandaag de kriebels niet kunnen onderdrukken. Het zonnetje scheen, sinds tijden weer eens, en ik moest er op uit. Ben rond half twee de auto ingesprongen met een klein spinhengeltje en wat kunstaas. Ben richting de Haringvlietsluizen gereden om daar mijn geluk te gaan beproeven. Hoe dichter ik bij mijn doel kwam hoe harder het leek te gaan waaien. De Energiemolens draaiden als bezetenen in het rond. Het enige voordeel was dat ik er in mijn uppie aan de waterkant stond. Helaas heb ik geen vis kunnen scoren. Ik heb verschillende pluggen geprobeerd maar dat hielp niets. Ook nog een minuut of twintig aan de binnenkant gestaan. Hier was de temparatuur aangenaam aangezien het hier niet waaide. Helaas ook hier geen beet gezien. Ben na ongeveer anderhalf uur weer richting huis gereden. Toch lekker buiten geweest en ik hoop dat het weer snel beter wordt.

Arvy


Donderdag 25 mei 2006

Vanaf vandaag 4 dagen achter elkaar vrij, van tevoren al met Nico, Arvy en Rico afgesproken om een dag te gaan vissen. Gezien de overvolle agenda’s was vandaag de enige dag dat we allemaal konden. De hele week de weerberichten gevolgd maar het enige dat ik zag regen, regen, regen, wind, wind en wind. Al met al vandaag niet kunnen vissen. Om toch maar een beetje met vissen bezig te zijn besloten om de visspullen een beetje op te ruimen. Kwam ik ineens een vliegenhengel tegen. Even in elkaar zetten, de bekende vliegvisbewegingen maken maar dat was een raar gevoel. Was denk ik wel een jaar of 20 geleden dat ik het voor het laatst gedaan had. Tegen de avond klaarde het weer op en besloten om toch maar even naar het spui te lopen. Nimf aan de vliegenhengel gedaan en gooien maar….. Dat viel niet mee, de lijn was natuurlijk al die jaren niet van de reel geweest en die kinkte (raar woord eigenlijk!?) dus enorm. Een uurtje staan gooien zonder resultaat hetgeen ook veroorzaakt werd door een fuut die de hele tijd vlak voor me aan het jagen was. Diverse soorten nimfen geprobeerd, zelfs de fluorescerende gele “IJsselnimf” waar we jaren geleden nog redelijk succes mee hadden hielp niks. Aan het einde nog even staan praten met een plaatselijke vliegvisser, hij had ook wel interesse in mijn Hardy vlieghengel…….ECHT NIET !!!! Volgens hem was het nog te vroeg/koud. Hij viste ook regelmatig in het spui en ving dan forse windes en zelfs roofblei. Ga het dus zeker nog eens proberen.

Ruud


Donderdag 11 mei 2006

Na wekenlange voorbereidingen was het eindelijk zover. De Rancar-leden zouden vandaag er op uittrekken. Het doel: Gepen vangen bij Neeltje Jans. Helaas was de groep niet helemaal compleet. Het was Nico die niet mee ging. Hij verkoos het schilderen van een raamkozijn op een balkonnetje van 1m² bij 1m² bij een temperatuur van 25 ° boven vissen met zijn Rancar maatjes. Verzamelen om 9.00uur bij de carpool in Barendrecht om vanaf daar door rijden naar Neeltje Jans. Er werd besloten om een tussenstop te houden bij Seefish Hengelsport, Zierikzee. Na een rit van ongeveer 1 uur en een kwartier kwamen we in Zierikzee aan. Er bleek een markt te zijn en helaas konden we Seefish Hengelsport niet vinden. Er bleek wel een klein viswinkeltje te zitten. De eigenaar beweerde dat Zeeuwen met stukjes zager vissen i.p.v. kweekzagertjes. Dus een pakje zagertjes meegenomen. Aangekomen bij Neeltje Jans bleek het een drukte van jewelste. Bij de trailer helling waren alle plekken vergeven. Het stond er helmaal vol met Belgen. Dus weer vol goede moed naar de binnenkant van de dijk gereden maar ook hier hetzelfde euvel. Allemaal Belgen en geen plekkie. Toen maar omgereden naar de punt van een andere dijk aan de binnenkant. Was eigenlijk te klein voor 6 man en het was er zeer ondiep maar toch maar besloten een hengeltje in te gooien.

Terwijl de anderen net de hengel uit de foudraal hadden gooide Rico z’n nieuwe geepdobber al voor de eerste het water in, hij had er duidelijk zin in vandaag. Toen iedereen klaar was met het optuigen van de hengel besloten de Belgen naast ons om een stukje op te schuiven zodat we toch redelijk de ruimte hadden (nog bedankt).

Na een half uur hoorde we ineens een raar geluid… plieppliepplieppliepplieppliepplieppliepplieppliep. Het geluid kwam van stek nummer 1. Het was Boy die een geep aan de haak had geslagen. Daarna was het de beurt aan Ruud, Rico en Arvy om een geep binnen te draaien.

De Belgen naast ons hadden niet zo´n goede dag. Ze waren vroeg vanuit Mechelen vertrokken en moesten met lege handen naar huis. De gepen waren met redelijke aantallen aanwezig maar waren volop aan het paaien en zodoende geen oog hadden voor de lekkere reepjes geep aan onze haken. De zagers bleken geen succes. Ondertussen vingen we nog een aantal gepen die we verwelkomden met de, inmiddels ingeburgerde, gepenvangst roep: plieppliepplieppliepplieppliepplieppliepplieppliep.

Rico had een vaatje bier meegenomen en kwam ons tussendoor verwennen met een zelfgetapt koud biertje, wat kan vissen toch leuk zijn. Met het biertje in de hand even Nico gebeld om te vragen of hij het net zo naar z’n zin had als wij hahahahahaha. In de loop van de middag kwam Roel (collega van Cor) ook nog even langs om een hengeltje in te gooien. Rond zes uur begon het fris te worden en hebben we de boeltjes ingepakt. Het eindresultaat: Rico 3 gepen (maar die is gediskwalificeerd wegens een valse start), Boy 2 , Ruud 2, Arvy 2, Cor 1 en de rode lantaarn werd wederom uitgereikt aan Aad die ondanks zijn nieuwe uitrusting geen vis binnen wist te trekken. Om de honger van een dag vissen te stillen zijn we naar Haamstede gereden en hebben we bij het Chinese restaurant May Garden de dag met een lekkere maaltijd afgesloten. Tijdens het eten opperde Aad het idee om de volgende keer het vissen maar over te slaan maar dit idee werd met 5 tegen 1 verworpen.

Al met al kunnen we terugkijken op een zonnige, gezellige geepdag waar bij de vangsten helaas wat achterbleven. Hopelijk hebben we de volgende keer meer succes. Bedankt allemaal en tot de volgende Rancar-viswedstrijd en hopen dat Nico er weer bij is om het resultaat wat op te schroeven.

Arvy en Ruud


Dinsdag 09-05-2006 wrakvissen

Om kwart voor 5 opgestaan om mijn spulletjes klaar te maken voor de grote dag.. Half zes hoorde ik een auto in de straat rijden en ja hoor! Cor was ook op tijd en we konden onze weg vervolgen naar IJmuiden, waar we met de Marion uit gaan varen.

Eerst een uurtje varen naar het 1e wrak de boot ging langzamer en de toeter klonk dat we konden gaan ingooien.Nog geen 2minuten later stond Cor zijn hengel krom en sleurde zijn eerste gul van tegen de 60cm uit het water…Ik stond naar Cor te kijken en mijn hand voelde enorme tikken en ja hoor gul nr 2 kwam uit het water een dikke 50er ..Dit ging nog een paar keer door…totdat we verder gingen varen naar het volgende wrak.

We zijn een paar wrakken afgevaren totdat het half 3 was en we gingen weer naar huis want het was inmiddels alweer 2uur varen doordat we steeds verder gingen. Deze schitterende dag resulteerde in een behoorlijke volle kuip met vis…Helaas hebben we een paar Reuzen verspeeld door haken die uitbogen en lijnen de knapten, maar die gaan we beslist de volgende keer vangen!!!

Groetjes Cor en Rico


Maandag 24-04-2006

Ik had vorige week met mijn vader (Boy) al afgesproken om vandaag te gaan vissen. Hij wil namelijk dolgraag lid worden van visverening ´RANCAR´. Ik heb hem gezegd dat hij zich eerst moet bewijzen om tot het selecte groepje toe te kunnen treden. Dus oefenen, oefenen en oefenen. Om ongeveer 10.00uur vol goede moed vertrokken naar de PPGB. Hier aangekomen, bleken er slechts een handjevol collega vissers hun geluk te beproeven. Zij stonden op het strandje recht. Wij zijn zelf naar de linker kant gereden tot ca. 100m na de pijpleiding. Nadat we de hengels beaast hadden met zagers van Ruud en de collega vissers van de dag ervoor was het wachten op de eerste aanbeet. Dat duurde en duurde. Na een uurtje kreeg Boy voor het eerst een paar tikken op zijn hengel. Hé hé dacht hij nu gaat het komen. Maar wat er kwam gen vis, heet was een klein krabbetje. In de middag kwam het zonnetje door en werd het heel aangenaam. Helaas bleven de vissen uit en zijn we met lege handen om 15.30uur naar huis vertrokken. Hopelijk de volgende keer betere berichten.

Arvy


Zondag 23-04-2006

Afgesproken om samen met Ruud het overgebleven aas, (van afgelopen vrijdag van de vissessie van Ruud en Rico) op te maken. We hebben van ca. 13.30uur net na Hoog tot ca. 18.uur gevist aan het Beerkanaal. Helaas niets kunnen verzilveren, het is gebleven bij een paar leuke aanbeten. De weersomstandigheden waren matig, het heeft de hele middag geregend. Er waren nauwelijks andere vissers te bespeuren. Er zaten een enkele al de hele dag maar die hadden ook niet veel geluk. Wij kregen wel een grote doos met zagers en pieren. Nogmaals bedankt hiervoor.

Arvy


21-04-2006

Vrijdag 21-04-2006 vroeg klaar met werken. Het was mooi weer dus gelijk maar even doorgereden naar Ahoy om aas te halen. Ondertussen even rondgebeld om te vragen of er nog iemenad mee wilde. Aad en Cor waren op vakantie dus die vielen af. Arvy had een teambuildingavond van het werk en Nico stond nog in de file ergens in Den Haag en moest de volgende ochtend vroeg "klussen". Tussendoor Rico aan de lijn gehad (stond in de Ikea) en die wilde wel mee. Afgesproken bij het beerkanaal. Toen ik er als eerste aankwam stond er slechts 1 andere visser, plek zat dus. Eenmaal buiten de auto was er niks meer van het lekkere weer over, was echt koud en er stond best een stevige wind. Later op de avond begon het zelfs te regenen. Toch even lekker staan vissen/ouwehoeren met Rico. Om ons heen werd het drukker met vissers en er werden regelmatig kleine wijtingen en steenbolk gevangen. Wij hebben zelf gevist met een Jojo montage met een grote haak om te proberen om nog een gulletje te vangen. Net voor de schemer ving ik een wijting en een gulletje, toen het eenmaal donker was hebben we geen beet meer gezien.

Ruud


08-04-2006

Zaterdag 08-04-2006 's-middags even telefonisch contact gehad met Arvy en besloten om ondanks de slechte weersverwachting (harde ZW wind) toch maar weer eens te gaan vissen. Het was weer een tijdje geleden en het begon aardig te kriebelen. Tij was niet best, hoogwater om zondagochtend 01:30 uur. Arvy om 22:45 opgehaald en naar PPGB gereden. Stonden al veel vissers maar we vonden nog een plekje. Vangsten waren mager, Arvy 3 en ik 2 wijtingen. Een aantal onderlijnen verspeeld in de vaargeul, daarna niet zo ver meer gegooid zodat je niet steeds vast zat. Om 03:00 uur weer naar huis gegaan. Toch ff lekker staan vissen. Volgende keer weer eens een wedstrijdje organiseren voor alle leden.

Ruud


13-03-2006

Maandag 13-03-2006 Nog even het aas opgemaakt van gisteren. Ben naar het Beerkanaal gereden en van 12:00 uur tot 16:00 uur gevist. Het was om 14:25 uur hoog en heb daarom eerst beneden aan de waterkant gezeten totdat het water bijna tot mijn enkels stond. Heb een gulletje van ca. 35cm kunnen verzilveren. Wel een aantal leuke aanbeten gehad maar verder niets meer gevangen. Was weer een lekkere zonnige middag. Op weg naar huis nog effe staan kletsen met een visser uit Stellendam.

Arvy

PS. Ga donderdag 23 maart naar de Visma, jullie toch ook?? Tot dan!!

 

12-03-2006

Zondag 12-03-2006, Plaats: Beerkanaal, tij: 13:45 uur hoog, aas: pieren en zager, wind: NO 1-2

Zaterdag 11-03-2006 ging ´s-middags rond 16.00 uur ging bij mij de telefoon. Het was Ruud die contact had gehad met Nico. Deze laatste wilde weer eens een hengeltje uitgooien. De afgelopen drie weken had het flink gestormd, gesneeuwd, geregend, etc. en wij het niet zagen zitten om in die weersomstandigheden te vissen. We besloten om zondagmiddag eropuit te trekken. Eerst moest wel voor aas gezorgd worden. Aangezien het zaterdag al laat in de middag was besloot Nico in Spijkenisse bij ´de Molen´ aas te halen. Zondag bleken de pieren al slecht te zijn. Geen goede reclame, maar ja gelukkig waren de zager van goede kwaliteit. Nico had er zin in en was reeds om 12:00 uur ter plekke om zijn geluk te beproeven. Er bleek een wedstrijd te zijn en hij moest daarom voor de eerste bocht gaan staan. Helaas toen ik aankwam zat hij vast en had nog geen vis kunnen binnentrekken. Ruud was ook gearriveerd. Ondertussen was de wedstrijd afgelopen en hebben we een plekkie verderop ingenomen. Over de vangsten kunnen we kort zijn. Ruud één Steenbolk en Nico en ik niets. Het zonnetje maakte gelukkig een hoop goed.

Arvy04-02-2006

De tweede officiële zeeviswedstrijd vond plaats op zaterdag 4 februari 2006. Net als de eerste keer werd de bekendmaking van de wedstrijd door alle leden zeer enthousiast ontvangen. Deze keer zou het wel anders verlopen dan de eerste keer. De wedstrijdsecretaris Ruud werd gedurende de voorgaande week overvallen door de koude koorts en heeft zich af moeten melden. Ondanks zijn ziekte heeft hij wel voor het aas voor de wedstrijd gezorgd. Bedankt!

Plaats: Beerkanaal

Tijdstip: om ca. 17.00uur verzamelen op het wedstrijdterrein

Aanwezige teams:

Team AadCo

Team NiRu (gedeeltelijk)

Team ArRi

Aas: Pieren

Het startsein heeft geklonken.

Arvy was vroeg om de plaatsen vast te reserveren. Het bleek niet druk, slechts een 5 tal vissers. Om alvast een idee te krijgen of er nog wat gevangen werd heeft hij een medevisser aangesproken. Dit bleek een Brabo uit Eindhoven te zijn die er al sinds 15.00uur zat. Het was niet erg wild. Later komt onze buurman nog tersprake…… Ondertussen was Nico aangekomen maar deze ging een stuk verder in zijn auto zitten wachten. Arvy probeerde hem nog te bellen maar zijn mobieltje was kaduk. Altijd handig. Uiteindelijk zag Nico Arvy en kwam naar het wedstrijdterrein gereden. Ondertussen arriveerden ook Aad, Cor en Rico. De spullen werden in orde gemaakt en om ca. 17.15uur klonk het startsein. De haken gevuld met pieren en na het inwerpen spatte het lood in het water de wedstrijd was van start. Behalve voor Rico. Die gooide bij zijn eerste worp zijn gehele onderlijn eraf. En nog erger bijzijn tweede worp gebeurde het hem weer. Zou zijn hengel nou toch echt kapot zijn of ligt het dan toch aan hem??

De eerste worp van Rico.

De wedstrijd begon voortvarend voor Nico die al zeer snel een wijting wist te vangen. Arvy ving tevens een kleine wijting wat voor hem de eerste en laatste was. Wel een paar mooie aanbeten maar niets meer kunnen verzilveren. Voor het team AadCo was het een wedstrijd met slechts een aantal aanbeten. Aad had een paar keer schuin naar Rico gekeken en dacht wat hij kan, kan ik ook…….. Aad gooide ook zijn onderlijn weg maar vergat te kijken of de lijn vrij was. Helaas zat deze achter het toplichtje vast en knalde er af. Voor alle overige leden was het tevens een kostbare avond. Meerdere onderlijnen werden verspeeld door het vastzitten achter blokken die ver in het water lagen. Ondertussen kwam onze Brabo buurman ons vragen of het nu om 17.00uur laag water werd. Volgens zijn gids, die hij een visspeciaalzaak had gekocht, werd het om 17.00uur laag. Rico vroeg hem nog of het niet het boekje van 2005 was. Volgens Brabo niet, maar hij ging toch maar eens kijken. Even later zagen Rico en Arvy hem een beetje geïrriteerd naar de prullenbak lopen en iets verscheuren. Rico en Arvy lagen in een deuk, het bleek een getijde boekje te zijn van………2005. De sukkel. De gene die, tot een uurtje voor affluiten, het meest succesvol was, was Nico. Nico ving in totaal 5 vissen.

Vijf van Nico en eentje van Arvy.

Ondertussen kwam ook Ruud langs, hij had thuis gesteengrilled enwas hierdoor toch wat opgeknapt. Hij kwam de leden trakteren op een overheerlijke beker met Jägerthee. Hij werd voornamelijk door Aad en Cor met open armen ontvangen. Zij konden namelijk wel een opkikkertje gebruiken. Ach, maar Rico, Nico en Arvy zijn ook niet vies van een beker Jägerthee. Ondertussen begon Rico´s hengel te ´trillen´. Dit was een uitspraak van onze Brabo buurman, die ons af en toe een bezoekje bracht om ons te voorzien van een aantal tips. Het bleek een gul te zijn van een aardige afmeting.

De winnende vangst.

De wedstrijdsecretaris was getuige van de vangst en heeft daarna afscheid genomen want hij bleek nog niet helemaal genezen. Na deze vangst was het afgelopen. De toppen stonden stil en Nico blies de wedstrijd, als plaatsvervangend wedstrijdsecretaris, af. Hij pakte zijn boeltje in en overhandigde de dag prijs aan Rico. Een fles wijn die volgens mij deze keer ter beschikking was gesteld door NiDeGro te Spijkenisse. Al met al een leuk avondje vissen. Hopelijk zijn de volgende keer de teams weer compleet.

Rico de winnaar van de tweede officiële zeeviswedstrijd van visclub ´RANCAR´

Uiteindelijke uitslag teams:

Team NiRu 1ste prijs totaal vangst 5 vissen

Team ArRi 2e prijs totaal vangst 2 vissen

Team AadCo 3de prijs totaal vangst geen vissen

Stand na twee wedstrijden per individu:

1. Nico 7 vissen

2. Ruud 5 vissen

3. Rico 4 vissen

4. Arvy 4 vissen

5. Cor 2 vissen

6. Aad 1 vis

Het is nog niet duidelijk wanneer de volgende wedstrijd gaat plaatsvinden. Dit laten wij over aan de Ruud de wedstrijdsecretaris. Bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende keer.

 

 

15-01-2006

Verslag van de eerste officiële zeeviswedstrijd van visclub ´RANCAR´. De eerste officiële zeeviswedstrijd, die plaats vond op 15 januari 2006, werd georganiseerd door Ruud onze wedstrijdsecretaris. Laten we even terugkijken hoe de wedstrijd ook al weer was verlopen. Plaats: Beerkanaal Tijdstip: om ca. 13.00uur verzamelen op het wedstrijdterrein Aanwezige teams: Team AadCo Team NiRu Team ArRi Aas: Pieren, Zagers en Mesheften Als eerste waren Aad, Cor en Rico gearriveerd. Tot hun grote verbazing bleek er al een wedstrijd aan de gang te zijn. Ze keken waar de zwakste speler stond te vissen en hebben deze vriendelijk verzocht plek te maken voor een echte wedstrijd. De visser heeft het hazenpad gekozen en is niet meer in de regio Europoort teruggekeerd. Rond 13.30uur werd het startsein gegeven en de wedstrijd was in volle gang. De eerste wijtingen werden gevangen door Nico, Ruud en Arvy. Het zgn. seniorenteam team AadCo bleek op een goede stek te staan.

Zou deze foto voor of na de borrel zijn opgenomen? Wat ziet Cor? Beet misschien??

Er werd een zeebaars en een wijting van redelijke formaten gevangen. De beide vissers waren in hun sas en besloten daarom dit te vieren met een borrel. De strijd ging echter tussen team NiRu en team ArRi. In het begin was het Arvy die de vissen ving voor team ArRi. Niet zo raar overigens, Rico bleek met een kapotte hengel te vissen die het niet goed deed. Hij stond verschrikkelijk te tobben. ´Gul´lukkig voor hem ging het op het eind beter en ving nog drie wijtingen. Tot het laatste moment bleef het spannend de stand was Team AadCo 3, Team NiRu 6 en Team ArRi 6. De tactiek van team NiRu bleek beter. Ruud liet Nico zijn lijn over die van Rico en Arvy gooien zodat deze geen vissen meer konden vangen. Het werkte wat net voor het affluiten van de wedstrijd ving Ruud nog een wijting.

Uiteindelijke uitslag teams:

Team NiRu 1ste prijs totaal vangst 7 vissen

Team ArRi 2e prijs totaal vangst 6 vissen

Team AadCo 3de prijs totaal vangst 3 vissen

De eerste prijs bestond uit twee flessen wijn die ter beschikking waren gesteld door de firma RuVaNo, Oud-Beijerland.

Nico van het Team NiRu heeft blijkbaar een middelvingervis gevangen.

Stand na één wedstrijd per individu:

1. Ruud 5 vissen

2. Rico 3 vissen

3. Arvy 3 vissen

4. Cor 2 vissen

5. Nico 2 vissen

6. Aad 1 vis