Lid worden?

 

Kom dammen bij de gezelligste damclub van de Achterhoek!

Het is echt niet zo dat je al heel goed moet kunnen dammen om lid te worden van WDV. Iedereen is welkom: van jong tot oud, van beginner tot grootmeester. Van september t/m juni dammen we elke woensdagavond* in het damlokaal achterin café Hillen aan de Misterweg. WDV is een vereniging met een klein aantal enthousiaste leden, van alle (dam)niveau’s. Zij leren je graag om het spel beter onder de knie te krijgen. Door veel te spelen en te leren van je fouten, zal je spelniveau snel verbeteren. Gaandeweg zul je de schoonheid van het spel ontdekken, en dan wordt dammen in plaats van ‘een potje schuiven’ een boeiende denksport!

Bij WDV staat de wekelijkse clubavond centraal. De wedstrijden tegen andere clubs zijn ook belangrijk, maar het ‘hart’ van onze vereniging is de onderlinge competitie. In een ontspannen sfeer strijden we (toch wel fanatiek) om de clubtitel. Na afloop is er gelegenheid om met een hapje en een drankje na te beschouwen aan de bar van café Hillen.

Je hoeft uiteraard niet meteen lid te worden. Kom eerst eens vrijblijvend kijken! Loop gewoon eens binnen op woensdagavond*, of bel/mail eens met onze secretaris (zie: Contact). Je kunt op elk moment tijdens het seizoen direct starten in de onderlinge competitie, want we spelen met een flexibel competitierooster. Daardoor is het ook geen enkel probleem als je af en toe verhinderd bent.

De jeugd begint om 19.00 uur en is zo rond 20.00 uur klaar. WDV besteedt veel aandacht aan de begeleiding van de jeugd. In principe krijgt de jeugd op de clubavond eerst een korte training en daarna speel je een partij tegen een ander jeugdlid. Jeugdleden vanaf ca. 13 jaar kunnen meespelen in de onderlinge competitie van de senioren.

De senioren beginnen tegen 20.00 uur. De meeste partijen zijn rond 23.00 uur wel afgelopen. Als je eerder naar huis moet, kun je de partij afbreken. Beide spelers hebben 1 ½ uur bedenktijd voor de eerste 50 zetten. Daarna is het speeltempo 25 zetten in een half uur.

*

Vanaf maart 2006 spelen we (tijdelijk?) op de woensdagavond i.p.v. de vertrouwde dinsdagavond.