Staircase Mobiele Opname service

Intro   Apparatuur   Fotoalbum   Links   Demo   Contact

 

         

Welkom bij Staircase Mobiele Opname Service Live registraties van uw band, koor of orkest

 Waarom

 

Een opname op locatie kan bij een gerenommeerde studio aardig in de papieren lopen en toch is deze manier van opnemen een uitkomst voor muziekverenigingen en koren om te zien waar zij staan. Bovendien is het erg jammer om al die weken van oefening voor de jaarlijkse uitvoering in anderhalf uur weg te spelen en niet meer van het eindresultaat te kunnen genieten.

Ook willen donoren en leden vaak een herinnering aan deze avond en is het een goed idee even contact op te nemen.

 

 

  Zelf doen?

 

Uiteraard zijn er altijd wel handige verenigingsleden die een Ghettoblaster op de eerste rij zetten of is het neefje van de voorzitter handig met zijn karaokeset. 

Hoewel dit best leuk uit kan pakken heeft dit weinig met een echte opname van doen, daar hiervoor kennis van oa akoestiek en microfooneigenschappen noodzakelijk is.

Zo zijn sporthallen niet bij uitstek geschikt voor concertregistraties maar worden daar toch veel voor gebruikt en dit vereist nogal wat aanpassingen ook voor wat betreft apparatuur

Diverse opnames, in ruimtes varierend van huiskamer, sporthal, oefenruimte en kerk,

vindt u bij de demo's.

 

 

  Specialiteit

 

Mijn specialiteit sinds 1990 is het op locatie opnemen van koren, grote en kleine orkesten, jazzcombo's tot aan rockbands. Tevens kan dit een een opstapje zijn  tot een studio-opname die dan niet zelden plaatsvindt in de studio waar ik vrij regelmatig op freelance basis aanwezig ben, Compactstudio te Lekkerkerk.

Hier kunnen onder strikt gecontroleerde omstandigheden opnames plaatsvinden en onder deskundige begeleiding kunnen ook minder ervaren zangers en instrumentalisten tot voor hen ongekende prestaties komen.

 

Ook combinaties komen voor en zo zijn live-registraties diverse malen nabewerkt en aangevuld met studio opnamen.

Dit biedt het beste van twee werelden, daar voor orkesten de ruimte in Compactstudio te klein en de individuele aandacht voor de artiest in de studio groot  is.

Dat het akoestisch voordelen heeft om in een goed klinkende ruimte op te nemen biedt vaak een extra reden tot locatie-opnamen.  

 

 

  Techniek

 

De opname wordt geregistreerd op een 24 sporen Harddiskrecorder en de nabewerking vindt voornamelijk plaats in het digitale domein terwijl de voordelen van analoge technieken niet vergeten worden.    

Een opname wordt gemasterd afgeleverd en dat betekent ondermeer dat de CD op het juiste geluidsniveau gebracht is en voorzien van ID's zodat de nummers ook los gekozen kunnen worden. 

Ook kunnen, indien nodig, de klankkleur en de nummervolgorde aangepast worden. 

Uiteraard behoort een proefexemplaar ter controle tot de standaardlevering.

Voor nadere informatie klik  hier 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28-12-16