Home
Wat is een erfgooier?
Floris V
Koptienden
waarschouwinge
Lustigh
Buurmeesters
Gooische boerderijen
Floris vos
dr. van Hengel
Albertus Perk
Blekers
Stamboom
Familie geschiedenis
Nico van den Berg.
Cresedo
Over mij
Familiewapen
Begraafplaatsen
Fotoboek
Gastenboek


 


Harmonie Cresedo

 

Cresedo

Een aantal concerten van het stafmuziekkorps der Huzaren die in 1891 op manoeuvres waren rond het dorp Bussum. bracht een aantal inwoners tot zo,n enthousiasme, dat zij besloten zelf een harmonie op te richten. Op de vergadering bij Gijs Bus in het logement waren onder meer aanwezig aannemer G.A.P. de Kort en zijn broer A. de Kort en de gebroeders van den Berg. Als eerste dirigent werd de heer D.N.J. Gunters de organist van de st. Vituskerk aangetrokken. Wij zien hier de harmonie "Cresendo" enige jaren na de oprichting. Op de voorste rij zitten van links naar rechts,

Jan van den Berg, A.J. Thus, D.B. van den Berg, Dirigent D.J.N. Gunters, voorzitter G.A.P. de Kort, A. de Kort, S. Bus, D. van den Berg en Vermeulen.

Achter hen staan:Jan Verhoeven, Ledder, J. Majoor, Hilhorst, van Zanten, P.J. Huisman, Onbekend, Pauw, J. de Haan, Stiphorst, van Bremen, van Blaricum, D. Bus, Ernst, Schimmel en Wortel.

Drie van den Bergen speelden dus in Cresendo. Had dit te maken omdat Jan van den Berg een van de eerste initiatief nemers was en zijn familie meetrok? In ieder geval was Bussum weer een vereniging rijker en hadden sommige mensen een goede vrije tijdsbesteding.Dat de vereniging best wel enig niveau had was te merken aan het feit dat zij zes keer per jaar een concert gaven op de Kerkbrink waar de muziektent stond met een bord "stilte gedurende de muziek"


Home / Wat is een erfgooier? / Floris V / Koptienden / waarschouwinge / Lustigh / Buurmeesters / Gooische boerderijen / Floris vos / dr. van Hengel / Albertus Perk / Blekers / Stamboom / Familie geschiedenis / Nico van den Berg. / Cresedo / Over mij / Familiewapen / Begraafplaatsen / Fotoboek / Gastenboek