Nieuws 2012

09 januari 2012 Weer een teken van leven van onze zijde! Zaterdag 17 december 2011 zijn Sandor en ik trotse ouders geworden van een prachtige dochter genaamd Stella Catharina Maria van Kollenburg. Met Stella was alles goed bij de geboorte maar ik had helaas een beetje pech en ben ruim 3 liter bloed verloren tijdens de bevalling. Dit zorgde ervoor dat mijn herstel wat anders verliep dan bij een 'normale' bevalling. Maar inmiddels gaat het weer stukken beter met mij en genieten we enorm ons kleine meisje.
De honden hebben haar ook meteen geaccepteerd. Sandor had toen ik nog in het ziekenhuis lag met haar al dingen met haar geur mee naar huis genomen en toen ze uiteindelijk samen met mij thuis kwam was het na even snuffelen vrij snel 'normaal' voor ze. Onze dame Pink komt ons 'waarschuwen' als ze huilt en als ze vindt dat we te lang wachten begint ze 'mee te huilen'. We zijn trots op ze!

Aan al onze bezoekers een heel gelukkig 2012! En zelf kijken we ook weer vooruit. Hopelijk een jaar met weer wat pupjes hier. Op de puppy pagina heb ik twee combinaties gezet die we in gedachte hebben voor dit jaar.

26 november 2011 Trots op onze Max dochter Mexx (gefokt door de Gforce Nelllestein kennel). Zij behaalde vandaag op de Amsterdam Winner show (de grootste hondenshow van Nederland de titel Winster! Ze werd dus beste teef en behaalde het CAC en CACIB. Ook haar jonge broertje Roy (zelfde combinatie maar uit een later nest) deed het super op zijn show debut. Hij behaalde een 4de plaats Zeer Goed! We zijn trots op onze Max kinderen! Gefeliciteerd Raoul met deze prachtige resultaten! 

31 oktober 2011 Het is al een tijdje rustig op deze website, al zijn we via Facebook wel nog regelmatig te "volgen", maar dat heeft alles te maken met mijn eigen zwangerschap. Ik ben momenteel 34 weken zwanger, dus de bevallling komt langzaam dchterbij. De planning was dat we aan het eind van dit jaar een nestje zouden verwachten van onze Dottie en Mack. Deze pups zouden bij ons co-owners geboren en opgevoed worden omdat ik hier uiteraard niet de tijd voor zou hebben dit keer. Toen Dot echter loops werd bleek het echter zo'n geregel allemaal wat betreft afstanden en dergelijke, en mijn eigen gezondheid liet dat gewoon even niet toe. Dus hebben we besloten om af te zien van een dekking deze loopsheid en te wachten op de volgende. Geen pups dus in de december. We vinden het erg jammer voor de wachtenden op onze lijst en ook onze co-owners zagen er natuurlijk erg naar uit, maar ja het lukte gewoon niet. Nu ga ik dus eerst maar eens zelf bevallen ;-) en begin volgend jaar hopen we weer wat actiever met de honden aan de slag te kunnen wat betreft shows en mogelijk weer een nestje! Hiernaast een foto van Pink op mijn buik. 

13 juli 2011 We zijn weer terug uit Florida. Eerder dit jaar was ik hier ook samen met Wizard, ik bezocht mijn vriendin Bonnie van de Edison kennel in Palm Beach. Wizard heeft toen twee teefjes gedekt, Scarlett en Chanel. Half april zijn deze pups geboren. Van de zes pups waren er al twee uitgevlogen maar wij konden deze vier dames nog bewonderen. Het was erg leuk om ze te zien. En uiteraard om alle andere honden en Bonnie weer te zien. Hier woont ook Madonna, de moeder van onze Lance en Roy de vader van onze Pink. We hebben een super leuke tijd gehad in Florida, de 4th of July gevierd met vrienden in Tampa en uiteraard heerlijk geshopt voor onze dochter die in december van dit jaar geboren zal worden. Waar kan je dat beter doen dan in de Verenigde Staten. Ze is ook al vreselijk verwend met kleertjes en andere leuke dingen van onze vrienden daar en ze heeft zelfs haar eerste "Jack Russell boek" al! Meer foto's zijn uiteraard te vinden op onze Facebook pagina

20 juni 2011 De pups van Bella's G-nest zijn nu allemaal uitgevlogen. Het was de eerste keer dat we een combinatie herhaald hebben, eerder was ons D-nest namelijk van dezelfde ouders. Het was leuk om een keer te zien wat de overeenkomsten zijn maar ook hoe verschilend ze weer kunnen zijn. Alle pups hebben weer geweldige nieuwe gezinnen gevonden. Dat maakt het afscheid altijd een heel stuk makkelijker. 
Als alles loopt zoals gepland (en Dottie wordt zoals we verwachten in oktober weer loops) verwachten we rond december dit jaar een nest van 
Dottie. Dit nest zal niet bij ons in Limburg geboren worden maar in Almere bij haar co-owners Lia en Edwin. Iedere co-owner is op zijn of haar manier betrokken bij het fokken en showen van de honden en Lia en Edwin zijn hier heel nauw bij betrokken en zien er naar uit om de pups in hun eigen huis te zien op groeien. Voor ons is het in december namelijk niet mogelijk om hier een nest te krijgen omdat wij zelf een baby verwachten. Leuke en spannende tijd dus weer voor zowel mens als dier :-) Meer over het nest van Dottie -> zie puppy pagina

16 juni 2011 Bezoek vandaag van de Gforce Nellesteintjes! Raoul had Roy meegebracht de mooie zoon van onze Max en Maxime. Wat een mooi hondje is het al geworden. We zijn benieuwd hoe hij zich de komende maanden verder gaat ontwikkelen! Heel veel succes en geluk met hem! 

19 april 2011 Vandaag ben ik lekker even wezen stadten in Maastricht met Wilma. Wilma en haar man hebben een hondje uit ons C-nestje Buddy (Call the Man of the Hunters Pride) en wonen in het prachtige Maastricht. Het was prachtig weer dus we hebben lekker op een terrasje in de stad gezeten maar ook thuis in de tuin met de hondjes. Links nog een foto'tje van Buddy die in augustus alweer 2 wordt (hij is de broer van Ollie -zie twee berichten hieronder-). Bedankt voor de gezellige middag Wilma! 

15 april 2011 Een drukke 'tour-dag' gehad vandaag, want ik was al vroeg onderweg naar Almelo om de pups van onze Max te bezoeken. Op 19 maart is zijn 'vriendin' Baila bevallen van drie zoons en 1 dochter. Het was erg leuk om ze in het echt te zien, alhoewel je op de site van de Gladdog kennel niets te kort komt, door de vele leuke foto updates en je kan ze zelfs via de webcam bewonderen, dus ik had al een tijdje kunnen meegenieten.  Dank je wel Jolande en Michel het was leuk om de puppen nu in het echt te kunnen zien!

Daarna door naar Enschede om Ollie weer terug naar huis te brengen, Minou is inmiddels van haar loopsheid af en het was weer "veilig" voor hem :-) om naar huis te komen.

Links op de foto staat Cody, zijn broertjes en zusje zijn te bewonderen op de site van de Gladdog Kennel: www.gladdog.nl

9 april 2011 Weer een lekkere drukke boel hier! Eerst kwam Ollie (Chop Suey of the Hunters Pride) bij onze logeren, zijn eigenaren zijn onze co-owners voor Minou en zij werd loops. Toen was het huis helaas een beetje "te klein" voor beide honden :-) En dus is Ollie nu even hier aan het logeren, en hij vermaakt zich prima. Pink was jarig en werd alweer 6! En Missy kwam nog langs (Mistral Force of the Hunters Pride). We genieten volop van het geweldige weer dat we de afgelopen weken eigenlijk al, hebben! Het vrijwel iedere dag tegen de 20 graden! Ongelooflijk gewoon. Vandaag weer heerlijk gewandeld met de honden. Voor wie het nog niet gevonden op Facebook staan bijna dagelijks updates maar voor de gelegeheid heb ik ook maar eens een nieuwe post gemaakt in onze blog

29 maart 2011 Heerlijk dagje gehad vandaag! Vanochtend vroeg bracht Martine (co-owner) eerst Lance langs, ik was net de auto aan het inpakken want ik ging met alle honden een dagje naar Duitsland waar ik afgesproken had met mijn vriendin Kate (van de z Jerene kennel), ergens halverwege Kelpen-Oler en Morina (de woonplaats van Kate) op een mooi groot groen grasland waar de honden het rijk alleen hadden. Ze hebben heerlijk gerend en gespeeld met z'n vijven. Pink deed een poging om naar China te graven en Lance probeerde op zijn manier mee te doen. Dax ging lekker op onderzoek uit en Mack en Wizard renden en speelden gezellig wat rond. 

Het was een super gezellige dag, we hebben lekker gekletst en van het heerlijke weer genoten. Daarna begon de grote reis naar huis weer. Maar niet zonder een  een nieuweling aan boord! Namelijk Mack (MultiCh. Foxscott Makingmymark). Mack is nu in Nederland en voor passende teefjes beschikbaar voor dekkingen. Wij hebben aan het eind van dit jaar een combinatie met hem ingedachte en zien erg hier naar uit! Hij heeft al heel mooie nakomelingen met net zulke mooie hoofden en bone als hij zelf.
Op facebook zijn meer foto's te vinden van vandaag. En Mack heeft inmiddels ook zijn eigen pagina gekregen. 
Bedankt voor de supergezellige middag Kate! Hopelijk tot snel!

20 maart 2011 Vandaag de lange rit naar Leiden gemaakt. Op de heenweg in Vught Jolanda opgehaald de eigenaar van Diesel (zoon van Max en Maxime) en toen doorgereden naar het Planetarium. Ik was daar nog nooit geweest voor een show en ik moet zeggen dat het wel een heel mooie en lichte locatie was voor een show. Als eerste showde ik Diesel voor Jolanda en voor de derde keer op rij behaalde hij 1 Uitmuntend in de jeugdklasse en daarom mag hij zich vanaf vandaag officieel Nederlands Jeugdkampioen noemen!!! 
Daarna was het de beurt aan Wizard, hij werd tevens 1 Uitmuntend in de Kampioensklasse en werd vervolgens Beste Reu en Best of Breed, met deze uitslag mag hij zich vanaf vandaag Nederlands Kampioen noemen!! Jolanda en ik konden ons geluk dan ook niet op, we gingen met twee kampioentjes achter in de auto weer naar huis!

19 maart 2011 Na wat onrustige nachten voor haar vrouwtje Jolande van de Glad Dog kennel is Baila vanavond dan toch nog zeer voorspoedig bevallen van 4 prachtige pups! Onze Max en Baila zijn trotse ouders van drie mannen en een dametje. Zie de website van de Glad Dog kennel voor meer informatie, er is tevens een webcam site in de lucht, zodat we alles kunnen volgen in de werpkist! Jolande van harte gefeliciteerd met deze mooie vierling! 

26 februari 2011 Twee prachtige reutjes geboren bij de Gforce Nellestein kennel, het zijn de zonen van onze Max (Antal Maximus of the Hunters Pride) en Maxime (Saint Maxime van Gforce Nellestein).  

26 februari 2011 Op de internationale hondententoonstelling in Hoogstraten is Wizard Best Reu CAC + CACIB geworden! De Spaase keurmeester vond hem een zeer mooie hond met een prachtige kop. Wizard heeft inmiddels 3 CAC's in Belgie behaald en hopelijk behaald hij zijn laatste puntje deze zomer. In Belgie moet je vier keer een CAC behalen om Belgisch kampioen te kunnen worden, tussen het eerste en het laaste behaalde punt moet tenmiste 1 jaar en 1 dag zitten. Wizard behaalde zijn eerste CAC in juli 2010. 
Met Pink gaat het inmiddels ook een stuk beter, haar hechtingen zijn er uit en ze is nu echt goed aan het herstellen. Ze begint alweer ondeugend te worden, bijvoorbeeld stiekem toch de eenden op jagen terwijl ze echt wel gehoord heeft dat ik nee zei :-).  

17 februari 2011 Pink is weer terug van de dierenarts, ze heeft de operatie goed doorstaan. Ze heeft nog wel veel pijn nu en heeft antibiotica en pijnstillers voor de komende dagen meegekregen. Hopelijk voelt ze zich morgen alweer een stuk beter. Over tien dagen mogen de hechtingen er uit.

15 februari 2011 Wizard en ik zijn weer terug van een geweldige vakantie in Florida (Palm Beach). Wizard was uitgenodigd voor een date met twee knappe dames in Florida. Zon, zee, strand, de geweldige (dieren)winkels en onze lieve vriendin Bonnie, daar konden we natuurlijk geen nee tegen zeggen :-) En dus vlogen Wizard en ik 5 februari naar West Palm Beach via een overstap in Atlanta. Door vertraging in Nederland hadden we onze overstap gemist maar gelukkig ging er nog een latere vlucht en kwamen we die dag toch nog aan op de plaats van bestemming. We hebben een heerlijke tijd gehad, lekker geshopt, Wizard wist niet wat hij zag toen hij in de geweldige dierenwinkels was om te shoppen. Zijn enthousiasme trok heel wat bekijks. Ook het strand vond hij geweldig! Hij genoot zichtbaar. De tijd vloog voorbij!
Terug vloog ik niet alleen met Wizzie maar ook 9 weken oude Lance ging met ons mee. Lance is een pup die gefokt is door Bonnie (Kanix Fast Track x Wiranno's Watch me Rock). Het is een super lief en mooi mannetje. Hij was totaal niet onder de indruk van de lange reis. Hoewel de vlucht vrijwel helemaal vol was is het me gelukt om op alle vluchten een vrije stoel naast me te hebben zodat hij ook lekker in de tas naast me kon liggen. En nu zijn we weer thuis, nog wat moe van de jetlag maar voldaan.
Lieve Bonnie bedankt voor een geweldige vakantie!
Meer foto's zijn te vinden op onze Facebook pagina en op de blog. Lance zal zo snel mogelijk zijn eigen pagina krijgen.
4 februari 2011 Vandaag waren we op de show in Eindhoven. Ik had Wizard bij me en bracht ook Diesel (zoon van Max) voor, voor de familie van den Boer. Beide heren deden het geweldig! Wizard werd 1 Uitmuntend en res. beste reu en Diesel werd 1 Uitmuntend en kreeg het jeugdCAC en werd tevens beste reu en zelf BOB! De foto links ontving ik van Diesels trotse eigenaren, en wij zijn natuurlijk ook heel trots op Max' zijn mooie zoon!
En daarnaast ontvingen het geweldige nieuws dat -ondanks onduidelijkheid bij de Raad van Beheer- de Veteranenkampioenschaps titel alsnog is toegekend aan de onlangs overleden Lizzy! Lizzy had alle benodigde punten eerder behaald voor het kampioenschap maar de Raad weigerde de titel uit te geven omdat Lizzy een zogenaam VR-stamboomnummer heeft -deze werd gegeven aan Jack Russells voor de officiele erkenning van het ras-. We zijn blij dat ze alsnog overgegaan zijn tot het toekennen van de titel!

31 januari 2011 Gisteren zijn we terug gekomen van een super leuk weekend in Praag en omstreken. We zijn naar Praag gevlogen om Wizard weer op te halen bij onze vrienden Kate en Vasek van de Z Jerene kennel. We hebben een heerlijke zonnige winterdag doorgebracht in Praag. Daarna heerlijk gegeten met Kate en Vasek. De volgende dag hebben we een stuk gewandeld naar het Karlstejn kasteel dat gebouwd is in 1348. Die avond weer heerlijk gegeten (Tsjechen weten echt wat lekker eten is!) samen met Kate's zus Stania en haar man en dochter. Het was erg gezellig. Zondag middag zijn we weer terug gevlogen met Wizard. Vanwege het winterweer hadden we besloten om met het vliegtuig te gaan, voor Wizard was het alweer even geleden dat hij gevlogen had maar het was geen enkel probleem, en hij genoot zichtbaar van alle aandacht :-). Voorlopig is hij weer even bij ons dus! Zie onze facebook pagina en de blog
27 januari 2011 Enige tijd geleden ondekte we bij Pink een knobbeltje bij haar tepels. Aanvankelijk ging de dierenarts er vanuit dat het samen hing met haar schijnzwangerschap en dat het weer weg zou trekken. Dit bleek echter niet het geval. Reden waarom we hebben besloten geen enkel risico met haar gezondheid te willen nemen en haar zullen laten opereren. Om deze operatie goed uit te kunnen voeren moet ook een rij tepels weggehaald worden en hoewel het in theorie daarna wel mogelijk is om haar weer pups te laten krijgen kiezen wij er voor om dit niet te doen. Wij zullen haar laten steriliseren, om hopelijk alles te kunnen uitsluiten. We gaan er vooralsnog vanuit dat het niet kwaadaardig is maar we willen gewoon geen risico lopen met haar gezondheid. Het is sneu voor alle mensen die op onze wachtlijst staan want Pink heeft ons lieve pups gegeven en is een geweldige moeder maar haar gezonheid gaat natuurlijk voor. De operatie staat gepland voor 17 februari. We zijn aan het nadenken over een mogelijk nieuwe combinatie voor dit jaar. 

22 januari 2011 We hebben een super gezellige dag/avond gehad bij Monique en haar familie. Monique en haar gezin zijn de co-owners van Finna de jongste telg van de Hunters Pride familie. Het was een heuse familie en Hunters Pride "reunie", de ouders van Monique zijn namelijk de co-owners van onze Bella, en haar broer en schoonzus hebben Hunter uit ons E-nestje en zij kwamen allemaal even op bezoek met de hondjes. Het was erg leuk ze allemaal weer even te zien. De kids van Monique, Verene en Fjodor hadden bedacht dat we konden gaan gourmetten en dat was een reuze goed plan want het was erg lekker! We hebben natuurlijk veel foto's gemaakt, de foto's van Finna zijn te zien op haar eigen site en Facebook, ook op de blog hebben we een aantal foto's geplaatst. Lieve Monique, Marco, Verenie & Fjodor nogmaals bedankt voor de supergezellig zaterdag! (op de foto: Verene & Finna)
18 januari 2011 Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat Lizzy's Mad Max of the Hunters Pride is overleden. Enige tijd geleden werd bij Lizzy een tumor op haar lever ontdekt. Helaas was opereren geen optie meer. Jolanda en haar familie hebben er alles aangedaan om Lizzy's laatste maanden bij hun thuis zo fijn mogelijk te maken, maar vandaag was ze echt op, ze kon niet meer. Jolanda heeft de moeilijke en dappere belsissing genomen om haar te laten gaan. Lizzy was -na haar moeder Jacky- de stammoeder van onze kennel.
We zullen Lizzy erg missen en wensen Jolanda en haar familie heel veel sterkte toe met dit grote verlies. 
Op onze blog hebben we foto's geplaatst van Lizzy.


14 januari 2011 Max is het goed jaar vrolijk uitgegaan het nieuwe jaar ook weer vrolijk ingegaan. Hij heeft wat met dames rond de jaarswisseling want vorig jaar om deze tijd was het ook drukke boel :-). Met oud en nieuw heeft Max Maxime van de Gforce Nellestein kennel gedekt, als alles goed gaat zullen daar rond maart dus weer pupje geboren worden. En nu is 'vriendin Baila' op visite van de Glad Dog kennel, ook zij verwachten dus als alles mee zit half maart pups. We zijn erg benieuwd! Inmiddels zijn ook de pups van Wizard geboren bij de Jachterhoek Jacks kennel, 2 dames en 2 heren! Van Harte Gefeliciteerd met dit mooie viertal Jolanda! (links op de foto Baila & Max in de tuin vandaag).
18 december 2010 We zijn weer terug van een heerlijke vakantie in Florida, drie weken lang heerlijk van de zon genoten en weer tijd kunnen doorbrengen met vrienden die daar wonen. Onder andere met Bonnie van de Edison Kennel in Royal Palm Beach. We hebben een heerlijke tijd gehad. Met het nieuwe jaar weer voor de deur tijd om weer eens even vooruit te kijken. In januari vliegen we naar Praag om Wizard weer op te halen. Als alles goed gaat zal hij de vader worden van het toekomstige nest van Pink. Nu maar wachten tot dat ze loops wordt, al verwachten we dat niet eerder dan maart 2011. Wij wensen iedereen heel fijne dagen toe en een super 2011! 

Klik hier voor NIEUWS 2010 / 2009