Overzicht van (nog) niet Gerelateerde Families


Parenteel van Machiel Moet
Machiel en zijn vrouw Catharina Bolde krijgen in 1740 te Tiel een zoon Joannes Antonius Moet. In de eerste generaties wordt de naam ook als De Moet geschreven.


Parenteel van Tijs Jans de Moed
Deze Friese familie begint begin 1700 in Makkum met Tijs Jans wiens zoon Pieter Tijssen in 1811 de naam De Moed aanneemt voor hem en zijn kinderen.


Parenteel van Michiel DeMott
Deze Amerikaanse familie die halverwege 17e eeuw zijn roots heeft in Ulster County, New York, kwam uit Holland in 1665. De gegevens zijn gehaald van de website van Richard Duprel (www.duprel.com). Of er mogelijk aansluiting is te maken met de Nederlands tak De Moet, zal de tijd hopelijk uitwijzen. Mede omdat Michiel zijn achternaam in het begin ook voorkwam
als De Moedt en omdat de eerste generaties van dit geslacht trouwden met personen van Hollandse afkomst,
heeft mij doen besluiten om de gegevens ook op de site te zetten.

Voor een kaart van de Verenigde Staten kunt u hier klikken.


Families Demuth-Demoed-Demoet
Deze site bevat de gegevens van de naamdragers Demoed – Demoet. Zij zijn nakomelingen van de Zwitserse militair Hans Jacob Demuth, die in 1790 dienst nam in het Zrichse regiment van het Staatse leger. Zijn regiment was in 1793 gelegerd in Rhenen en in 1794 trouwde hij daar met Maria Dirkse van der Scheur. Zij hadden drie zonen met nageslacht, twee takken van de Nederlandse nakomelingen schrijven Demoed, n tak schrijft Demoet.


Het geslacht Tuinhof de Moed
Dit geslacht vindt zijn oorsprong bij de geboorte van een een zoon van een ongehuwde vrouw, Sara de Moed, aan wie zij verklaart de naam en voornaam te geven van
Tuinhof / Adrianus. Deze Adrianus en zijn nageslacht gaan verder door het leven als Tuinhof de Moed.

Klik hier voor de geboorteakte van Adrianus.


Het geslacht Mot
Parenteel van Colart Le Clerc dit Mot ( 1407), van wie een der nazaten de stichter is van het wereldberoemde Champagnehuis Mot & Chandon.