Zoektocht door het verleden

Welkom op bij de Genealogie van de familie Bruker. In de familie deed het de ronde dat de Brukers eigenlijk gevluchte Hugenoten waren. Tot op heden is die link niet aangetoond.

Wel is het zo dat de eerste Bruker in Nederland hier kwam vanuit Hönnepel bij Kleef. Daar werd hij geboren als Gerrit Bruiker. In dit gezin werden de kinderen zowel, Bruiker, Bruicker en Bruickers vernoemd bij de geboorte registratie. Ook werd in de familie de naam Bruikers gebruikt. Hoe dan ook, Gerrit kwam in Middelburg aan en werd ingeschreven als Gerrit Bruker. Al hoewel hij ook Gerard(us) werd genoemd.

De bewezen directe lijn houd op bij Petrus Bruiker (geboren rond 1686) In de wijde omtrek woonde nog veel meer mensen met de Brui(c)ker(s). Tot nog toe kunnen deze niet gekoppeld worden aan directe familie.

Hugenoten? Nee dat is dus (nog) niet aangetoond. Wel is het een leuke gedachte dat de familie gewoon uit deze streek kwam en de naam afstamd van het volk dat hier rond de jaartelling en zelf tot rond 300 hier heeft gewoond. De Bructeren. Een heel verleidelijke gedachten. Toch?

Afbeelding

Gezin familie Bruker rond 1952


Inhoudsopgave

opsommingsteken  Persoonsblad voor Gerrit (Gerardus) - (Gerrardus) Bruker (Bruiker)
opsommingsteken  Achternaamlijst
opsommingsteken  Index van namen
opsommingsteken  Bronnen (bibliografie)

Met wie moet contact opgenomen worden voor meer informatie

Email Stuur e-mail naar g.bruker@chello.nl


Inhoudsopgave | Achternamen | Naamlijst

Deze webpagina werd gemaakt op 16 Nov 2019 met Legacy 9.0 van Millennia