PUZZELEN MET DE COMPUTER  ZoefZoekPasWoordDigitaal PuzzelWoordenBoek


Gebruik je computer bij het oplossen van kruiswoordraadsels, cijferpuzzels en cryptogrammen

 

PUZZELEN MET DE COMPUTER


Je zoekt nog één woord...

Hoe vaak heb je het al niet meegemaakt als puzzelaar? Je zoekt nog één woord en probeert wanhopig alle mogelijke combinaties uit.
vogel (11) - ?A??C??L?E?
Het zou handig zijn als je in zo'n geval de computer kon laten zoeken naar woorden die in aanmerking komen. Op deze pagina's zul je ontdekken dat dat niet moeilijk is. Er bestaan namelijk computerprogramma's waarmee je woordenlijsten kunt doorzoeken. Je voert een zoekpatroon in, b.v. het al genoemde ?A??C??L?E?, en het programma toont vliegensvlug een lijst van woorden die aan het patroon voldoen:
AALSCHOLVER
AANSCHELDEN
AANSCHELLEN
BASSCHALMEI
DAGSCHOLIER
KAMSCHELPEN
WASSCHILDER
Het zal weinig moeite kosten om het juiste woord eruit te pikken.


Woordenvinders

Er bestaan puzzelprogramma's die de hierboven beschreven zoekopdrachten kunnen uitvoeren. Die programma's hebben daarnaast nog andere zoekopties die interessant zijn voor de puzzelaar.
Lees hier meer over het programma ZoefZoek van Alex Kwak, en hier over een andere Nederlandse woordenvinder, PasWoord van Aad van de Wetering. Een derde Nederlandse woordenzoeker is PuzzelHulp van Jaap Thesing. Zijn website vind je hier. In 2004 is het bestaande aanbod verder verrijkt met het programma Lexxio; meer over deze woordenzoeker op deze site.
 
omhoog
naar boven

  

Reageren?  Stuur een mailtje.