De website van Kivada Etten
Welkom, het programma van de Kivada in Etten 2006


Het thema van de Kivada voor 2006 is Zwervers

Dinsdag 15 augustus
Om 10.00 uur was de opening door 2 echte zwervers, onderweg was iedereen ze al tegen gekomen. Ze speelden hun rol geweldig alsof ze niets anders gewend waren. De kinderen mogen eigen groepen samen stellen en de vrijwilligers kunnen hier zonodig in bijsturen. Er lagen 20 stapels hout klaar voor het maken van de basis van een hut. Als groep kunnen ze nu een hut gaan bouwen en per hut is minimaal 1 vrijwilliger als leiding aanwezig . Hout en spijkers konden zoals altijd bij de zaaghoek gehaald worden. Tussen 12 en 13 uur was er een broodje knakworst als lunch ze kregen meerdere keren per dag drinken bij de tent. Verder was er tussendoor nog Mars voor alle kinderen. Het was een dag met gelukkig mooi weer zodat het slecht weer programma (film kijken in de tent met behulp van een beamer) niet nodig was. Om 16 uur zit de eerste dag erop.

Woensdag 16 augustus
's Morgens kon er verder worden gebouwd aan de hut en konden diverse accesoires worden aangebracht. Er waren kinderen met gordijnen, vlaggen, plastic, schommels, glijbanen, meubels, enzovoort. Het resultaat mocht er zijn want er waren werkelijk schitterende hutten gebouwd. Tussen de middag was er voor iedereen een broodje braadworst en natuurlijk was er weer regelmatig drinken voor iedereen. De kinderen konden tussendoor ook een beker met snoep halen. Na de middag kon er eerst behangen worden met kranten en behangplaksel en daarna mocht iedereen zijn hut gaan schilderen. Ook was er 's middags een heerlijk boerderij ijsje voor iedereen. Om 16.00 uur zat de dag er weer op en konden we terug kijken op een heerlijke dag met mooi weer.

Donderdag 17 augustus
's Morgens kon er in de eigen hut gespeeld worden, je kon freubelen in de tent en je kon je daar laten schminken. Het freubelen bestond onder andere uit het maken van een ketting of armband, zwerverskleding, een knapzak, enzovoort. Tussen de middag was er voor iedereen pannenkoeken om energie te krijgen voor de smokkeltocht. Er konden ook nog broodjes gebakken worden en marshmellows boven de BBQ. Na het eten werden er groepen gemaakt voor het meedoen aan de smokkeltocht onder begeleiding van 1 of meer vrijwilligers. De smokkeltocht had diverse opdrachten die je uit moest voeren en werd gehouden op camping Slootermeer. De controleposten bestonden uit een zwerver, een politieagent, een sexy lady, een stoere bink en een boef. De vos was een boef die je handtekeningen ongedaan kon maken waardoor je weer terug moest voor een nieuwe. Alle groepen zijn voor vertrek op de foto gezet en konden na het halen van weer een heerlijk ijsje aan de tocht beginnen. Al met al was de smokkeltocht echt een groot succes. Voor alle kinderen is er een foto afgedrukt van de gemaakte groepsfoto's. Om 16 uur was de dag voor de kinderen weer voorbij en was het weer een geslaagde dag met mooi weer.'s Avonds zijn met hulp alle hutten afgebroken en opgeruimd in containers om plaats te maken voor de luchtkussens van de Marmel.

Vrijdag 18 augustus
De ochtend is door de vrijwilligers het terrein opnieuw ingericht tot een groot speelveld met diverse luchtkussen zoals een springkussen, een stormbaan en de tobbedansbaan. Ook spelen zoals parapluhangen en het schavot zijn opgesteld. De kinderen mochten om 13.00 uur komen om te spelen met de diverse attracties en spelen en er kon nog gefreubeld worden. Tussen door was er natuurlijk drinken en ook nog een waterijsje. Er was heerlijke patat met frikadellen van onze eigen Ettense snackbar Bennie Tiemessen. Uitstekend verzorgt en deels bezorgt door onze eigen postbode Hent Teeuwsen. Vanaf 18.00 uur waren de ouders en andere belangstellenden ook van harte welkom en was er een optreden van het clownsduo Maj en de Maestro. Verder kon je het altijd weer spannende ritje maken met de brandweerwagen, was het pierebadje beschikbaar en was er een hapje en een drankje voor iedereen beschikbaar. Het hapje was een beetje extra pittig dit jaar om de drankverkoop wat op peil te brengen om ook volgend jaar weer voldoende startkapitaal in huis te hebben. :-) Rond 21.00 uur was de Kivada 2006 ten einde alhoewel er door de vrijwilligers nog een uitgebreide evaluatie is geweest tot diep in de nacht. En uiteraard is op zaterdag alles nog weer opgeruimd.
We kunnen terug kijken op een volgens ons zeer geslaagde Kivada 2006.

Klik hier voor de foto's van de Kivada 2006
Klik hier voor de site met sponsoren Kivada Etten 2006
Klik hier voor het handboek vrijwilligers 2006
Klik hier voor leuke links
Klik hier om naar de beginpagina te gaan
Schrijf een bericht in het gastenboek.
Bekijk hier het gastenboek.Webmaster
Klik hier voor de foto's van de Kivada 2006

"DISCLAIMER"
Aan de inhoud van alle pagina's op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. De samensteller aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de juistheid en kwaliteit van de op deze pagina's geboden informatie en is niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van deze website. Samensteller aanvaardt tevens geen aansprakelijkheid voor informatie, die ingebracht is door derden.

De pagina is op 31 augustus 2006 bijgewerkt