[../fotoboek.html]
[../train_simulator.html]
[../bomen.html]
[../bussum.html]
[../index.html]
[mailto:oostvaarder@upcmail.nl]
[../credits.html]
[../bussum.html]
[../geschiedenis/bussum.html]
[../bilderdjikpark/bussum.html]
[../artikelen/bussum.html]
[../bilderdijkpark_tersteeg/bussum.html]
[../bilderdijkpark_renovatie/bussum.html]
[./bussum.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
Bussum/Bilderdijkpark
De Oostvaarder
Startpagina
E-mail
Credits
Historie
Dit park werd door de toenmalige directeur van gemeentewerken, ir. J. Gerber, ontworpen in een regelmatige opzet volgens de architectonische tuinstijl. De Naardense tuinarchitect en boomkweker Dirk Frederik Tersteeg maakte de beplantingsplannen.

De grond is in 1927 door de Gemeente aangekocht, de aanleg van het Bilderdijkpark gebeurde in het kader van de werkverschaffing.
In die tijd was er veel zand nodig voor de stadsuitbreiding van Amsterdam. Om dit zand te transporteren werden er sloten gemaakt. Rond zo’n oude zanderijsloot is het "Bilderdijkpark"ontstaan
  
Het park wordt door de waterpartij in twee stukken verdeeld. De oorspronkelijke boogbrug, die de verbinding tussen de beide helften vormde, is tijdens de oorlog verdwenen. Er zijn nog heel lang plannen geweest om aan de andere zijde van de kom nog een brug te bouwen, maar dan een platte brug. Doordat de brug tijdens de oorlogsjaren was verdwenen, heeft men in 1954 alsnog besloten om op deze plaats geen boogbrug meer te bouwen maar een platte brug. De reden voor deze vervanging was dat met name ouderen de brug niet op konden komen door de stijle vorm. Het park is dendrologisch interessant vanwege de aangeplante verzameling bomen.
  
De beheerder van deze site betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen en verspreiden van de informatie op deze website, maar kan op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid hiervan. De beheerder van deze site aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de aangeboden informatie op deze website.

Het auteursrecht op deze website berust bij de beheerder van deze site of bij derden die met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld. Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande toestemming