Stichting konijnenopvang Snoopy

 

Start Plaatsing Baasje gezocht Afstand doen EHBO Wat is waar en wat niet? Over de regenboogbrug Mooie huisvesting Financiele adoptie prijsvraag Exoknaag Contact Links Gastenboek Koppelen Solitair of niet? Sponsors St. konijnenbelangen Te Koop

De mate van beschaving van een land kan worden afgelezen aan de wijze waarop met dieren wordt omgegaan" (Mahatma Ghandi)
Onder aan de pagina staan nog een aantal konijnen die in een opvang in Amsterdam zitten en een aantal die in Hilversum in de kinderboerderij wachten tot ze of hierheen kunnen of een nieuw baasje vinden. Ook die nijnen willen graag een vriendinnetje en een ruim hok met ren.
 
Geslacht: Voedster 
GeŽnt: VHD geŽnt
Leeftijd:  ong. 4 mnd.
Binnengekomen:

GERESERVEERD: Romy: Romy is een prachtige roodbonte hangoordame. Een vrolijk en speels voedstertje. Aaien en knuffelen vindt ze erg leuk, maar leuker nog is  lekker rondrennen, spelen en springen. Dit doet ze nu in haar eentje, maar liever nog wil ze natuurlijk een vriendje dat met haar samen wil spelen. Welke heer wil met Romy zijn ren delen?? Ik ga een gigantische ruimte delen met een heel groepje andere konijnen. Ik ga internationaal!!!!! Naar Oostenrijk verhuis ik!

Geslacht: Ex-Ram 
GeŽnt: Ja
Leeftijd:  geb. 3-10-2005
Binnengekomen: 14-05-2006

Nicky: Nicky is een mooie hangoorheer met vosseplukjes. Hij had problemen met zijn oogjes, maar dat is nu allemaal verleden tijd. Nicky is in de opvang gekomen omdat hij niet gekoppeld kon worden met de aanwezige voedster. Nu is hij op zoek naar een voedster die haar hok en ren wil delen met deze knappe jongeman!

Geslacht: Voedster 
GeŽnt: nee
Leeftijd:  Ongeveer 1.5 jaar
Binnengekomen: 23-03-2006

Eva: Mijn hele verhaal is te lezen op het weblog www.opvangsnoopy.web-log.nl maar ik zal het hier kort herhalen. Ik ben achter gelaten op een hertenweitje in Laren. Ik was niet meer gewenst. Helaas worden daar veel konijnen achter gelaten en dus ook rammen. Misschien begrijp je het al maar toen Gaby gebeld werd of ze ons kon vangen had ik al 2 nesten geworpen.  Eigenlijk niet meer verwacht maar toch nog gebeurd Eva is vanmiddag (21-4) om 5 uur bevallen van drie prachtige konijnenbaby's. Ze zien er gezond uit, hebben een volgedronken buikje en liggen in een prachtig nestje. Natuurlijk ben ik al wel te reserveren maar ik moet nu nog wel 8 weken blijven om voor mijn kinders te zorgen. Ik schijn ontzettend lief te zijn.

Foto volgt snel! Geslacht: Ram
GeŽnt: VHD geent
Leeftijd: ongeveer 3.5 mnd
Binnengekomen: 23-03-2006

Max: Ik ben de zoon van Eva. Ik ben de eerste weken van mijn leven in het wild opgegroeid en dus ben ik nog wat angstig voor mensen. Hier wordt ik veel geknuffeld en dat vindt ik eigenlijk wel heel erg leuk! Ik kijk voorzichtig de kat uit de boom en ben voorzichtig alles aan het ontdekken. Max is al oud genoeg om naar een nieuw baasje te gaan. Wie wil hem een leuk huisje geven?

Geslacht: Voedster 
GeŽnt: VHD Geent
Leeftijd:  ong. 1 jaar
Binnengekomen: 22-04-2006
 

Joli-Coeur: Ik ben gekomen samen met mijn zusje van de Konijnenberg. We zouden gekoppeld worden in een grote groep . Mijn zusje zit nu in die groep maar met mij ging het niet. Dus werd het geprobeerd in een andere, kleinere, groep, maar daar zŠg ik de andere voedster en ik vloog haar aan. Ik ben uit die groep gehaald en opnieuw proberen is niet haalbaar. Daarvoor is er te veel gebeurd, ik zal niet meer geaccepteerd worden. Ik reageer erg fel op voedsters. Ik ben dus geen groepsdier... Graag wil ik een vent voor mij alleen, want tegen rammen ben ik wel lief! Dus, ex-ram met mooi huisje, ik wil graag kennismaken!

Geslacht: gecastreerde Voedster
GeŽnt: VHD Geent
Leeftijd: 6 maanden
Binnengekomen: 16-03-2006

Puck: Ik ben een pittige voedster maar ik zit nu natuurlijk ook midden in mijn pubertijd dus dat kan allemaal nog afzwakken. Ik ben nu gecastreerd en mijn hormonen zullen nu wel gaan afzwakken. Ik had scheefgroeiende tanden, die zijn geknipt. De oorzaak blijkt niet een scheve kaak of verkeerde stand te zijn maar een trauma. Ik ben waarschijnlijk een keer gevallen toen ik nog klein was. Nu hebben ze er in de opvang en bij de dierenarts naar gekeken en de stand is goed! Mijn tanden hoeven er dus niet uit. Een hele opluchting voor mij en voor de opvang. Ik ben een echt buitennijn. Niets is lekkerder dan buiten rondracen! Welke Kerel wil graag met mij rond rennen. Ik ben net gecastreerd, ben te reserveren en kan geplaatst worden als ik ben bijgekomen van de castratie.

Puck wordt financieel ondersteund door Alice

Geslacht: Voedster 
GeŽnt: VHD Geent
Leeftijd:  7 maanden
Binnengekomen: 28-02-2006

GERESERVEERD: Shanta: Mijn vrouw hield heel veel van mij. Had vanalles voor mij over maar toen ze kleiner ging wonen was de kans op een vriendje voor mij verkeken. En dat was niet wat ze voor ogen had gehad. Ik moet wel op dieet want ik ben veel te dik zeggen ze. Welke gecastreerde ram wil met mij gaan sporten??

Geslacht:  Voedster
GeŽnt: VHD Geent
Leeftijd: geboren sept 2004
Binnengekomen: 28-12-2005

Snuffie: Er werd afstand van mij gedaan vanwege allergie en dat vond ik niet leuk. Ben je blij dat je net een huisje hebt en dan moet je weer weg.....Ik vind het heerlijk om rond te wandelen en lekker mijn gangetje te gaan. Ik kan goed met katten en honden overweg en ook kinderen zijn geen probleem alleen als er gevoerd word dan heb ik liever dat dat door een volwassene gebeurt. Een kind kan natuurlijk van alles met mijn voerbak doen en die hou ik toch het liefste voor mezelf. Welke gecastreerde vent heeft nog geen dame en is nog opzoek naar een leuke dame zoals ik?

Snuffie wordt financieel ondersteund door Yolande, Theo en hun beestenbende.

Geslacht:  Voedster
GeŽnt: ja
Leeftijd: 2 jaar

Pluis: Pluis is wat ze noemen een hangoor angora. Nou ja geen echte angora, want die hebben rechte oren, maar haar vacht doet niet voor een angora onder. Pluis heeft dan ook erg veel verzorging nodig. Ze moet zonodig net als een angora ook geknipt worden. We zoeken dan ook een speciaal baasje met natuurlijk een vriendje voor Pluis. Pluis zit in opvang de konijnenberg te sprang Capelle. Omdat Angora's  extra verzorging nodig hebben maken wij wat extra reklame voor ze.

Op de kinderboerderij zitten de volgende konijnen te wachten op een nieuw baasje. Normaal komen deze konijnen altijd naar ons toe en dan plaatsen wij ze maar door onze verhuizing is dat helaas niet mogelijk. Mocht u een van deze konijnen willen kunt u of naar de kinderboerderij te Hilversum of u kunt het aan ons laten weten en dan halen wij het konijn daar op voor u.
Geslacht: Zeugje (vrouwtje)
Leeftijd: 4 a 5 maanden
Binnengekomen: 01-03-2006

Dame 1: Te groot voor de verkoop omdat ze al 4 a 5 maanden is!! Wij snappen dat niet. Cavia's zijn echte groepsdieren dus hebben ook graag een vriendje/vriendinnetje. Deze 4 caafs die onder elkaar staan zitten dan ook bij elkaar. Natuurlijk mogen ze wel apart weg als ze maar wel een vriendinnetje of geholpen vriendje krijgen.

Ik woon nu bij Betty in Amsterdam haar tel.nr is: 06 41285855

Geslacht: Zeugjes 
Leeftijd: 6 maanden
Binnengekomen: 01-03-2006

Dames 2 en 3: Te groot voor de verkoop omdat ze al 6 maanden zijn!! Wij snappen dat niet. Cavia's zijn echte groepsdieren dus hebben ook graag een vriendje/vriendinnetje. Deze 4 caafs die onder elkaar staan zitten dan ook bij elkaar. Natuurlijk mogen ze wel apart weg als ze maar wel een vriendinnetje of geholpen vriendje krijgen.

Wij wonen nu bij Betty in Amsterdam haar tel.nr is: 06 41285855

Geslacht: Zeugje
Leeftijd: 3 maanden
Binnengekomen: 01-03-2006

Dame 4: 3 maanden en al te groot voor de verkoop!! Wij snappen dat niet. Cavia's zijn echte groepsdieren dus hebben ook graag een vriendje/vriendinnetje. Deze 4 caafs die onder elkaar staan zitten dan ook bij elkaar. Natuurlijk mogen ze wel apart weg als ze maar wel een vriendinnetje of geholpen vriendje krijgen.

Ik woon nu bij Betty in Amsterdam haar tel.nr is: 06 41285855

De rechtermuisknop is niet te gebruiken hier X