Stichting konijnenopvang Snoopy

Start Plaatsing Baasje gezocht Afstand doen EHBO Wat is waar en wat niet? Over de regenboogbrug Mooie huisvesting Financiele adoptie prijsvraag Exoknaag Contact Links Gastenboek Koppelen Solitair of niet? Sponsors St. konijnenbelangen Te Koop

Om een konijn te houden moet je als eerste weten dat het geen solitaire dieren zijn, maar dat het groepsdieren zijn. Verplaats jezelf op een onbewoond eiland met het idee dat je nooit meer een mens zal zien, alleen maar dieren. Dat is niet leuk! Het zelfde geldt voor het konijn.

Dus een konijn gaat hier alleen maar per koppel weg tenzij er al een vriendje of vriendinnetje aanwezig is.

Een konijn moet wel elke dag zijn of haar beentjes kunnen strekken ze hebben die mooie lange achterpootjes niet voor niets gekregen.

Verder moet er voor de nijnen de volgende spullen aanwezig zijn:

Natuurlijk een hok verder twee drinkflessen (een reserve) een voerbak, speeltjes en natuurlijk voer, bodembedekking, hooi, stro en een konijnen toiletbak.

Wij vragen 10 euro voor een voedster en een nog niet gecastreerde heer (bijv. als hij nog veel te jong is o.i.d.) en 25 euro voor een gecastreerde heer. Dat zijn alleen de castratie kosten. In die 25 euro zitten dus niet het voer, de verschoning of de eventuele entingen daarom zijn we met die 25 euro zeker niet uit de kosten ook voor de voedsters hebben we vaak meer uitgegeven dan die 10 euro. Dus alles wat  u meer kunt missen is van harte welkom. Wij zijn namelijk een ongesubsidieerde stichting die leeft van giften en ... privé-geld. Verder werken wij met contracten die er als volgt uitzien: 

Datum:

Konijn 1:                                 Konijn 2:

Huidige naam:                        Huidige naam:

Nieuwe naam:                        Nieuwe naam:

Kleur :                                     Kleur:

Grootte:                                  Grootte:

Oren:                                       Oren:

(geschatte) leeftijd:               (geschatte) leeftijd:

Medisch:                                 Medisch:

Nieuwe eigenaar:

Adres:

Postcode:

Woonplaats:

Telefoon:

@mail:

Als nieuwe eigenaar spreekt u af om goed te zorgen voor uw konijn(en). Indien medische verzorging nodig is gaat u naar de dierenarts. U zult niet fokken met deze konijnen. In geval van overlijden worden wij graag op de hoogte gebracht. Opvang Snoopy blijft ten alle tijden gerechtigd om bij twijfel het konijn terug te halen. Bent u niet meer in staat om deze konijnen een goed tehuis te geven, brengt u ze terug naar:

Konijnenopvang Snoopy

tel 06-24149046

opvangsnoopy@chello.nl

Handtekening:                         Handtekening: