http://www.huisdieren.nu/

Het Platform voor verantwoord dierenbezit.

Vanuit nagenoeg alle hoeken van de huisdierliefhebberij krijgt het Platform Verantwoord Huisdierbezit steun. De organisaties die deel uitmaken van het Platform bezitten totaal zo'n 256.500 leden. Op deze website bundelen we hun kennis en ervaring in het belang van verantwoord huisdierenbezit.

Over vissen, reptielen, amfibieŽn en de SATO: 5.000
De naam Samenwerkende Aquarium- en Terrarium Organisaties (SATO) zegt het al. Hierin werken de liefhebbers van slangen, kikkers, (zee)vissen, lagere dieren samen en wisselen ze kennis uit. Leuk, maar vooral leerzaam en boeiend.
Email: wwilhelm@freeler.nl

Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren - Den Haag - http://www.dierenbescherming.nl
met oa de nieuwe Gezondheids- en welzijnswet voor dieren en d
e Flora en Fauna wet.

SOS Serpo Nederland

Jaarlijks worden een groot aantal exotische huisdieren afgedankt door hun eigenaars. Ook worden er dieren in beslag genomen die illegaal en vaak onder erbarmelijke omstandigheden worden ingevoerd om als huisdier te dienen. Een groeiend deel van deze dieren zijn reptielen en andere zogenaamde koudbloedige dieren zoals amfibieŽn en vissen maar ook geleedpotigen als spinnen en schorpioenen. Deze dieren zijn natuurlijk niet zo menselijk als een aap of zo knuffelbaar als een kat, maar moeten we ze daarom in de kou laten staanÖÖ? 

NEE!

Reptielenzoo ďSERPOĒ houdt zich al 20 jaar bezig met de opvang van koudbloedige dieren. Maar de grote toestroom van reptielen en andere koudbloedigen en de kosten van opvang en onderhoud van de dieren, maken actie noodzakelijk. Daarom is de Stichting koudbloedigen Opvang Serpo oftewel S.O.S in het leven geroepen, om deze diergroep een warm hart toe te dragen.

Ravon... 

Slangen en hagedissen (reptielen), salamanders, kikkers en padden (amfibieŽn) en vissen zijn het koudbloedige deel van de gewervelde dieren.
Slangen zijn 'gevaarlijk', padden 'vies' en vissen 'glibberig'. RAVONNERS weten dat het ook allemaal fascinerende dieren kunnen zijn met een boeiende levenswijze. Samen vormen deze dieren een mooie illustratie van de evolutie: vissen staan aan de oorsprong, amfibieŽn veroverden het land en reptielen konden zich als eerste buiten het water voortplanten.

Dieren nieuws... alles van alle soorten..

Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde - Utrecht - http://www.knmvd.nl

Dierenambulance nodig ??

Stichting Panthera

Slangenopvang Alexis