Start Omhoog

Kakarikie 
Agaporniden Roodrugparkiet Kakarikie Catharina Diversen

 

 

Kakcinn.jpg (28740 bytes)  Geelkgl2.jpg (23799 bytes)

Links ziet U een geelkop cinnamon, deze mutatie vererft geslachtsgebonden. Deze kleur komt men nog maar zelden tegen en vaak zijn de vogels dan niet zuiver en hebben zij oranje koppen in plaats van geel.

Rechts een geelkop geel zwartoog, dit is een mutatie die recessief vererft en een diepgele kleur laat zien, ook vaak in de vliegpennen.

 

RECBONTPOP.jpg (32448 bytes)

Er zijn twee soorten bont namelijk dominant bont en recessief bont. Op de foto ziet een recessief bont popje. Het verschil zit hem voornamelijk in de mate van bont. Een dominant bonte is meestal iets minder bont. Combinaties van de twee bonten levert de ‘Gold Gelber’ of ‘Gold Check’ op en kunnen tot wel 100% bont worden.

 

Cinnkak1.jpg (17983 bytes)

De laatste mutatie bij de Kakarikie is de Fallow, deze kleur lijkt erg veel op de al bekende cinnamon. Het verschil zit hem in de oog- en snavel kleur. De Fallow heeft rode ogen en een bleke snavel. De cinnamon heeft donkere ogen en een donkere snavel. Dit is de lichte type Fallow en komt het meest voor. De vererving is recessief.

 

Fallkak2.jpg (24999 bytes)

Nog een Fallow maar dan de donkere vorm, deze ziet men bijna niet meer. De slagpennen van deze mutatie zijn donkerder dan die van de lichte vorm. Of het een zelfstandige mutatie is weet ik niet. Een combinatie met de lichte type kan dit duidelijk maken, de jongen moeten dan allen groen zijn en split voor beide kleuren zijn!

 

Kaklut1.jpg (29646 bytes)

Links ziet U de zogenaamde “lutino”, helaas dit is niet zo. De vogel is een combinatie uit Fallow en cinnamon. De echte lutino bestaat nog niet. Het verschil tussen beide vogels zou dan de oogkleur moeten zijn, die van de Lutino zou dan iets donkerder zijn en met pupil en de Fallow heeft een diep rode oogkleur zonder pupil. Vergelijk dit maar eens met de lutino en Fallow Roseicolie!

 

Kakfall.jpg (28516 bytes) 

Nog een combinatie kleur, de “Golden Cherry”, dit is een combinatie van dominant bont en Fallow.

 

 

 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan jeroenjilderts@hotmail.com.
Laatst bijgewerkt: 07 juni 2001