Uitnodigingen maken

Voor één uiltjes-uitnodiging heb je nodig:

*  wit papier op A-4 formaat

*  wat dikker gelig papier om de uitnodiging op te schrijven

*  een of meer snoepmuisjes

*  een half wc-rolletje

*  een stukje karton voor de onderkant

*  een gekleurd lintje

Kopieer het patroon van de uil naar Word, vergroot het eventueel tot de grootte die je wilt hebben en draai het uit. Knip de uil uit en plak de twee boomstammetjes rondom een half wc-rolletje. Kijk goed uit dat je de uil naar de binnenkant van het rolletje laat kijken!

Plak het wc-rolletje op een vierkantje van stevig karton en leg er dan een of meer snoepmuisjes in. Schrijf de uitnodiging op geelachtig papier en scheur de randen rondom af. Rol de uitnodiging op, bind er een lintje omheen en zet deze in het wc-rolletje.


Voor Anneloes,


Kom je op mijn Harry Potter feestje?

Het is op …………...dag en het begint om 14.00 uur.

We zouden je vriendelijk doch dringend willen verzoeken om, als je per bezemsteel komt, dit onopvallend te doen (denk aan onze Dreuzelburen). Het wachtwoord om binnen te komen is: Dreuzel.

Stuur een uil om te zeggen of je wel of niet komt.


                             Groeten van Harry

Voorbeeld van een uitnodiging

Nog een leuke uitnodiging

Geen zin om uil te knutselen? Het kan ook een stuk eenvoudiger.

Koop in de boekenwinkel perkamentpapier, of papier dat erop lijkt en er dus een beetje oud uitziet. Schrijf de uitnodiging en rol hem op. Dan ga je het papier officieel verzegelen!

Dit kan heel gemakkelijk door de onderkant van een rode of blauwe kaars te verhitten. De kaars begint dan te druppelen. Laat het gekleurde kaarsenvet op de brief druppelen en druk er dan een kwartje in. Houdt dit kwartje even vast tot het kaarsenvet is gestold. De brief is nu officieel verzegeld!

Aankleding

Voor een echt Harry Potter feestje is het leuk de kamer aan te kleden in heksenstijl. Hiervoor zijn vele dingen te gebruiken. Je kunt een net (bv. een vogelnet dat om fruitbomen wordt gebruikt- ook een stuk oude vitrage is al goed) ophangen aan het plafond en daarin plastic spinnen hangen aan een touwtje. Ook een groot stuk zwart landbouwplastic zorgt voor een spannend effect, zeker als je er glow-in-the-dark sterretjes tegen aan plakt. Natuurlijk is het het leukst als het donker is in de kamer, en er veel kaarsen of waxinelichtjes branden. Spoken kun je maken door een stuk laken over een opgeblazen ballon te hangen. Teken er ogen op en hang de ballonnen aan het plafond. Als je tussen de kerstspullen nog engelenhaar hebt liggen is dit prachtig om spinnenwebben te maken. Pluis het uit en hang het bijvoorbeeld in de deuropening. Zwevende ballonnen (liefst zwarte) maak je door de ballonnen m.b.v. een stukje doorzichtig hengelsnoer en een plakbandje aan het plafond te hangen.

Zet een paraplubak in de hoek van de kamer met het opschrift "Nimbus 2000". Hier kunnen de kinderen hun bezems parkeren. Ten tijde van Halloween zijn er in tuincentra vaak mooie griezelspulletjes te koop, zoals spookslingers of kleine heksjes. Ook voor heksenhoeden kun je hier tijdens Halloween goed terecht.

Uiteraard mogen alle kinderen verkleed komen, als heks of tovenaar of spook.

Harry Potter beginpagina

Wat wil je zien?

Uitnodiging  *  aankleding  *  traktaties  *  activiteiten (meer pagina's)  *  afsluiting  *   feestverslagen aanvragen

This Harry Potter Site is an unofficial, non-commercial site, and is in no way related to J.K. Rowling, Scholastic Books, De Harmonie, Bloomsbury Publishing or Warner Bros. All images and material related to the J.K. Rowling novels is © Scholastic Books (US), De Harmonie (NL), and Bloomsbury Publishing (UK). All material related to the "Harry Potter" films is © Warner Bros. Content, style and layout of this site ©2000-2006 Harry Potter oNLine.

Versie 7.52.2  updated: 3-9-07 16:11