7.00 Gaap. Opstaan. Belachelijk dat school zo vroeg begint. Ik doe mijn gewaad aan en loop naar de Grote Zaal.


7.15 Daar komt Patty Park aan. Wat is ze toch knap! Zucht... Ze komt tussen mij en Margriet Bullemans in zitten. Terwijl ik mijn boterham eet en pompoensap drink, luister ik naar hun dagelijkse geklets.


7.45 Bweuk. Ik ben misselijk van al dat eten. Ik heb drie boterhammen, een kippenboutje en zes glazen pompoensap op. Korzel en Kwast zitten nog steeds te smikkelen. Houden die dan nooit op met eten? Gelukkig is Margriet naar de wc, dus heb ik Patty even voor mezelf. Helaas weet ze alleen de laatste roddels van Margriet te vertellen.


8.00 De lessen beginnen. School, wie heeft dŗt nou weer verzonnen?! Samen met Korzel en Kwast loop ik naar het Bezweringenlokaal. Onderweg komen we Sneep tegen. Wat is dat toch een goede leraar!


9.00 Bezweringen was verschrikkelijk saai. Door een vergissing zaten we bij die gekke eerstejaars, en leerden dus allemaal kleuterdingen! Nu hebben we gelukkig Toverdranken.


9.15 Ik heb net een toverdrank gemaakt. Prima, volgens Sneep. Hij geeft Lubbermans weer eens op z'n donder. Haha, wat een sukkel is het toch ook!


9.30 Toverdranken was maar kort. Nu hebben we even pauze en over een kwartiertje Gedaanteverwisselingen.

Ik klets met Marcus Hork over de Zwerkbalwedstrijd voor morgen . Het is tegen Huffelpuf, dus een makkie! Ik ben stukken beter dan die suffe Huffelpuf-Zoeker. Bovendien zijn onze Jagers veel sneller met hun Nimbus 2001. Ik kan het nog steeds niet uitstaan dat die stomme Potter een Vuurflits heeft... Gelukkig de Huffelpuffers niet!


9.15 Gedaanteverwisselingen. Met Korzel, Kwast en Hork loop ik door de gang. Patty en Margriet lopen gearmd vlak bij ons.


10.10 Grrr. Anderling heeft me alwťťr een standje gegeven. Nou, ik doe het prima! Ze kan nog eens een voorbeeld nemen aan Sneep, die is tenminste eerlijk! En Griffel wordt natuurlijk weer volop beloond. Betweter...


10.20 Weer pauze. We mogen nu ook wat eten. Zelf toveren, dat wel. Die gekke Kwast heeft al een kikker en een zakdoek getoverd, maar nog niks eetbaars. Ik heb een miezerige kippenpoot. En daar loopt Griffel voorbij, met - natuurlijk - een grote, lekkere sandwich en een beker pompoensap.


14.50 De lessen Kruidenkunde, Waarzeggerij en Geschiedenis van de Toverkunst waren saai! Gelukkig mogen we nu naar Zweinsveld. Joepie!


15.35 Ik heb met Patty, Margriet, Korzel, Kwast en Hork in Zacharinus' Zoetwarenhuis rondgehangen. We zijn beladen met Smekkies in alle Smaken, Chocoladekikkers, Bloedlolly's en nog meer lekkers. Nu gaan we naar Zonko's Fopmagazijn.


16.00 Dat was lachen! Ik heb bij Zonko een pratende wc-rol gekocht. Die brave Belinda Broom ging natuurlijk meteen een klacht indienen bij Anderling. Nu heb ik hem stiekem op de wc bij de Grote Zaal gehangen...


22.00 Bwoah, ik ben moe. Ik kruip er lekker in. Morgen moet ik in vorm zijn voor de Zwerkbalwedstrijd. Ik stap in bed en val in slaap.

Een maandag uit het dagboek van ÖÖ

Draco Malfidus

Door Mirjam

HP game 5

De HP-films

Radio MOS

Dagboek 

Op wie lijk jij?

Kaftenetalage *

Geschiedenis *

Ook leuk!

HP knutsels *

HP-feest  *

Quiz  *

Games 

Fabeldieren

Toverdranken

Smekkies

Puzzelen

Spreekwoorden

Big Fan top 50

Om zelf te doen

Argus Vilder *

Astronomietoren*

Dobby *

Heks & Haard

Hermelien

Krijsend Krot *

Ministerie

Mme. Rommella*

Prof. Kist *

Prof. Smalhart *

Prof. Sneep *

Prof. Stronk *

Prof. Zwamdrift*

Sluipwegwijzer

Uilenvleugel *

Zweinsveld dorp*

Bezoekje aan ...

EncyclopedieŽn

HP werkstuk

Lessen volgen 

Sorteerhoed

HP oNLine RPG

HP woordenboek

Website Rowling

Leskisten 

HPO beginpagina