Heb je een probleem?

Vraag mij maar om raad. Ik weet het, en zo niet, dan zoek ik het op.

Lieve Hermelien

Ik heb een probleem. Ik ben verliefd op iemand uit mijn klas, maar ik durf niet te vragen of hij mij leuk vindt. Wat moet ik doen?

Femke


Hoi Femke,

Tja, dat is een probleem als je het niet durft te vragen. Het beste kun je een Flegmaflip drinken die er voor zorgt dat je je angsten onderdrukt. Hierdoor kun je hem toch vragen of hij jou leuk vindt. En bedenk: geen handvol jongens, maar een land vol jongens!

Hoi Hermelien ,

Mijn broertje is heel erg vervelend hij plaagt me de hele tijd. Weet jij een spreuk daarvoor. Plies

Groetjes Clara Willigers


Hoi Clara,

Die weet ik zeker, ik gebruik hem zelf namelijk ook, alleen niet op mijn broers of zussen, want die heb ik niet. De spreuk is "Avis" en er komen dan allerlei vogels uit je toverstok die je op je broertje kan afsturen. Zorg er wel voor dat ze niet al te erg pikken! Na een paar keer weet jouw broertje dat hij jou niet te veel moet plagen.

Lieve Hermelien.

Een jongen uit mijn klas is op mij, en ik op hem! Allen durven we het eigenlijk niet tegen elkaar te zeggen. Wat moet ik doen?

Groetjes Nina


Hoi Nina,

Waarom durven jullie dat niet tegen elkaar te zeggen? Jullie vinden elkaar allebei leuk, beter kun je het niet hebben! Als je het echt niet durft te zeggen en hij neemt ook geen initiatief, kun je misschien beter een brief schrijven. Je doet die bij hem op de bus, zodat je zeker weet dat hij aankomt en waarschijnlijk durft hij dan ook wat tegen je te zeggen. In elk geval, veel succes!

Hoi Hermelien,

Ik word altijd snel boos .Wat kan ik daar aan doen?   

Groet Thijs


Hoi Thijs,

Tot tien tellen als je boos wordt, kan helpen. Bedenk ook waarom je boos wordt; wordt je terecht boos of vat je misschien iets verkeerds op? En bedenk dat als je rustig bent je veel meer voor elkaar krijgt, dan wanneer je boos bent, want dat kan mensen afschrikken. Helpt het tot tien tellen niet, kun je misschien Vernuftscherpende toverdrank gebruiken, die zorgt er voor dat je helderder kan nadenken.

HP game 5

De HP-films

Radio MOS

Dagboek 

Op wie lijk jij?

Kaftenetalage *

Geschiedenis *

Ook leuk!

HP knutsels *

HP-feest  *

Quiz  *

Games 

Fabeldieren

Toverdranken

Smekkies

Puzzelen

Spreekwoorden

Big Fan top 50

Om zelf te doen

Argus Vilder *

Astronomietoren*

Dobby *

Heks & Haard

Hermelien

Krijsend Krot *

Ministerie

Mme. Rommella*

Prof. Kist *

Prof. Smalhart *

Prof. Sneep *

Prof. Stronk *

Prof. Zwamdrift*

Sluipwegwijzer

Uilenvleugel *

Zweinsveld dorp*

Bezoekje aan ...

EncyclopedieŽn

HP werkstuk

Lessen volgen 

Sorteerhoed

HP oNLine RPG

HP woordenboek

Website Rowling

Leskisten 

HPO beginpagina