Hoe loopt zo’n wandeldag nou?
‘s Morgens verzamelen we (meestal rond 9:00 uur) bij het gebouw van Schutterij St. Andreas in Zevenaar. Daar staat de bus op ons te wachten die ons naar de start-plek van de wandeltocht brengt. In de bus is er gelegenheid tot bijpraten, mededelingen van het bestuur, enzovoort.

Bij de start wordt er door de ‘regelaar’ van die dag ingeschreven (meestal is dat Annie ten Brinke). Daarna kan iedereen zijn (of haar) afstand lopen.

Meestal rond één uur/half twee, is iedereen weer terug van het rondje lopen, en gaan we gezamenlijk weer terug. In de bus worden de wandelboekjes en de medailles (als van toepassing) weer uitgedeeld. Bij thuiskomst in Zevenaar (rond twee uur ‘s middags) gaat iedereen weer zijns weegs en hebben we een leuke halve dag achter de rug.


Hoe komt het programma tot stand?
Aan het einde van het (kalender) jaar wordt door het bestuur een selectie gemaakt uit het landelijk wandelprogramma, uitgegeven door de gezamenlijke landelijke wandelsportorganisaties.

Hierbij is een aantal criteria van belang

 • Afstand tot Zevenaar
  Ongeveer 50 km maximaal, met af en toe een uitschieter
 • Minimaal de ‘club’-afstanden moeten aanwezig zijn
  dat betekent dat 5, 10 en 15 km gelopen moeten kunnen worden, ook hier wordt af en toe van afgeweken
 • Tips, aangedragen door leden
  Als die een écht mooie tocht aanbevelen, komt die ook makkelijker in het programma
 • De programma’s van voorgaande jaren
  We willen onze leden een afwisselend programma bieden. Dat houdt weer niet in dat een tocht die dit jaar erg goed beviel, niet in het programma van volgend jaar kan komen.

Tot zover enige opmerkingen over de samenstelling