Eerdere edities van de Seven Aeren Tocht

14 april 2003
Ruim 750 deelnemers hebben weer rondgewandeld in de wijde omgeving van Zevenaar. De route was ook dit jaar weer geheel vernieuwd: ze liep via Didam, Babberich, Aerdt, Pannerden, door de Gelderse waard, Ooy en Groessen. Veel wandelaars vonden het stuk door de Gelderse Waard, een stuk uiterwaarden van de Rijn) het mooiste stuk, een aantal vonden het parcours op dat punt erg zwaar.

Onder de deelnemers is dit jaar voor het eerst een enquęte gehouden. De reacties waren merendeel lovend. Vooral geroemd werd de uitstekende verzorging, de goede mogelijkheden voor parkeren bij de start en de uitstekende routemarkering. De deelnemers mochten ook een rapportcijfer geven: uit de 275 (!) reacties was het gemiddelde een dikke 8!

Daar mogen we trots op zijn!

14 april 2002
De 6e editie.
De route was dit jaar anders dan de voorgaande jaren, om de wandelaars die reeds vaker deelgenomen hadden een ander deel van de ‘regio Zevenaar’ te tonen. Ze liep dit jaar (voor de langere afstanden) via Didam, Babberich, Oud Zevenaar, Zevenaar, door het broek naar Duiven en via Groessen weer terug.

Ruim 750 mensen hebben dit jaar meegedaan. Het weer was, evenals de voorgaande jaren, uitstekend


2001
In 2001 is er geen SAT gehouden. De reden hiervoor wat de ‘mond en klauwzeer’-crisis, die Nederland toen in zijn greep had. We hebben toen, ergens begin april, besloten dat het onverantwoord was om zoveel mensen uit heel het land naar onze regio te halen. Dat was een moeilijke beslissing, maar we denken er toch goed aan gedaan te hebben.


23 april 2000
De 5e editie. Het lijkt of we alleen maar geluk hebben met het weer. Ruim 800 deelnemers maakten gebruik van de eerste echt mooie zondag in een paar weken.


18 april 1999
De 4e editie.


19 april 1998
De 3e editie.


20 april 1997
De 2e editie. Onze enige vrees was dat we onze verwachtingen niet te hoog moesten stellen, gezien het succes vorig jaar. Al was het aantal deelnemers een stuk minden (bijna 700), was het plezier er niet minder om. Dit zowel voor de deelnemers als voor ons, de mensen die het organiseerden. De regio waardoor deze tocht loopt is ook zó mooi in het voorjaar.


21 april 1996
De 1e editie. Wauw, wat een gevoel. Na een paar pogingen om een eigen tocht van de grond te krijgen is het Ad Koerntjes gelukt om het ook te doen. Hij was de grote motor achter onze tocht. Hij was binnen de vereniging zowel beroemd als berucht, maar hij wist wel bijna alle leden te mobiliseren om gezamenlijk de organisatie tot een succes te maken. En een succes was het: bijna 1000 deelnemers, we wisten niet wat ons overkwam. De verzorging moest alle zeilen bijzetten om overal voldoende spullen vandaan te halen om alle deelnemers te voorzien van dranken en spijzen.