Animaties  Fungifjes

 

 

Als je de bewegende harrypotter plaatjes  hieronder gratis wilt downloaden voor je desktop, laptop, tablet of smartphone, ga dan op de animatie plaatjes staan, en neem dan de optie ( Afbeelding opslaan ) en zet hem dan in ( je afbeeldingen ) van je computer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harrypotter,

 

Het verhaal achter Harry Potter lijkt ook tovenarij. Joanne (Jo) Kathleen Rowling (1965) verzon in een vertraagde trein tussen Manchester en Londen de hoofdfiguur: een jongen die een tovenaar was maar dat niet van zichzelf wist. Dat idee bouwde ze verder uit en in vijf jaar schreef ze het eerste boek, waarbij ze tegelijkertijd ook de verhaallijn voor de volgende zes delen bedacht. Want het stond voor haar vanaf het begin af aan vast dat het totaal zeven delen moest worden. Een magisch getal - telde de reeks van J.J. Voskuil over het bureau er niet ook zeven? Naar verluidt schreef bijstandsmoeder Rowling de eerste delen grotendeels in een pub, waar ze een hele tijd kon zitten als ze één consumptie bestelde. Aanvankelijk kostte het moeite een uitgever te vinden, maar toen het eerste deel - Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter en de Steen der Wijzen) -eenmaal verschenen bij Bloomsbury op 30 juni 1997, ging het snel. In Nederland gaan op de datum van publicatie zelfs 's nachts de winkels open en worden alle journaals bevolkt door slaperige kinderkoppies die triomfantelijk hun exmplaar van Harry Potter bemachtigd hebben. Inmiddels behoren de boeken tot de meest vertaalde - Wiebve Buddingh' vertaalde ze op creatieve wijze in het Nederlands - ter wereld.
Ruim driehonderd miljoen exemplaren gingen er wereldwijd over de toonbank. Harry Potter is niet meer weg te denken uit de wereld van hebbedingetjes en speelgoed: potloden, kaarten, puzzles, poppetjes, snoep, lego, computerspelletjes, gummetjes, snoepjes, toverstafjes, brilletjes, maskers - je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft wel bedacht dat ook daar geld in zit, het almachtige oog van fimproducent Warner Bros ten spijt. En dan nog allerlei websites, allemaal voorzien van vliegende uilen en gouden zwerkbal snaais. Harry Potter inspireert tot zeer veel technische hoogstandjes. 
Een en ander legt Rowling geen windeieren. Haar vermogen wordt nu geschat op ruim negenhonderd miljoen euro. Daarmee is zij rijker dan het Britse staatshoofd koningin Elizabeth II.nn

 

 

 

Hieronder bij (Animaties funplaatjes) kun je ook gratis veel mooie bewegende plaatjes downloaden

 

 

 

                                                                  

 

 

 

Home

                                                                                                           

 

 

Privacy verklaring bekijken