Nieuws   Nieuws  Technische geg.   Voorstellen/contact   Links

Historie   Sponsors   Big BOOM's 

 

Het laatste nieuws......

1-11-2009 Op naar seizoen 2010!!!

Nu de verbouwing achter de rug is kunnen we ons weer volledig richten op micropulling. En ik kan meedelen dat er vele veranderingen plaats vinden. Om te beginnen, Herman heeft volgend jaar een eigen startkist en toebehoren. Zijn neefje zal de Killerbee gaan besturen en gaat dus ook mee naar wedstrijden. Wij wensen Dillen veel plezier bij de NMPO! Herman gaat volgend jaar de baan bestormen met Rapido Vespa in de vrije klasse. Het blok was er op komt is een echte krachtpatser nl een CMB 16,6cc die opgegeven wordt om 6.9 Pk te leveren!!

Roy Vink gaat in 2010 de Bliksem Mcqueen besturen, en ons gezin heeft aangegeven aankomend jaar regelmatig mee te willen gaan. Bliksem mcqueen heeft wel een grotere inhoud gekregen vergeleken met afgelopen jaar. Het blok is omgeturnd van een 7,5cc naar een 9.5cc. De wielspin zal verhoogd worden en er komen nieuwe banden op.

Aan Python Regius word ook hard gewerkt door CMSP, deze word voorzien van een nieuwe aandrijflijn tot aan de achterbrug. Het word nu zo gemaakt dat de motoren apart gestart kunnen worden en dat ook elke motor een eigen goede koppeling heeft.

De nieuwe Bad Attitude zal halverwege 2010 op de baan verschijnen met de 2-takt boxer motor. Dit is zonder twijfel het spannendste project waar ik ooit aan begonnen ben! Dit alles vergt veel tijd en geduld om het tot een goed einde te brengen.

Wij als fam Vink hebben in ieder geval ontzettend veel zin in volgend jaar!!!

 

31-5-2009 De stand van zaken.....

Wegens onze verbouwing van het huis ben ik dit jaar nog niet op een wedstrijd geweest. Nu gaat deze verbouwing zeer voorspoedig en hoop ik zsm de baan weer te bestormen. Gerco neemt zolang de gas en stuur knuppels waar van Bliksem Mcqueen. Helaas is dit jaar het deelnemers veld in de TWD erg dun, wat wij erg jammer vinden!! De eerste wedstrijd in Kamperveen heeft Killerbee gewonnen, de daarop volgende wedstrijden in Elst en St Annaparochie wist Bliksem Mcqueen te winnen. Het is op het moment erg druk voor de NMPO want met 1 dag pauze is er weer een wedstrijd in Emmeloord.

Zoals het er nu uit ziet ben ik er in Panningen weer bij.

IMG_6581.JPG IMG_6584.JPG

18-1-2009   Nieuwe Bad Attitude en Bliksem Mcqueen.

Op de voorheen Bad Attitude komt een nieuwe kap die in onze ogen het meest lijkt op Bliksem Mcqueen uit de animatie film "cars". Het is de bedoeling dat ons zoontje ook de arena gaat betreden. De vooras moest wel verplaats worden en we hebben de echte "cars" voor wielen kunnen vinden en gemonteerd. Verder gaan we een nieuwe zuiger en bus monteren van een 11cc CMB!!, en omdat we dezelfde slag behouden komen we uit op 9.5 cc. De uitlaat hebben we ook vernieuwd deze is speciaal berekent en vervaardigd door PS-tuning uit Tricht. We hebben hiermee proef gedraaid en het lijkt goed te gaan functioneren.

Er komt een splinter nieuwe Bad Attitude, Als body heb ik gekozen een 50' Chevy body. Dit omdat ik dan de uitlaten goed kwijt kan en omdat ik oudere modellen mooi vind. Deze kap kap is rechtstreeks overgekomen uit de USA, gespoten en wel. Speciaal aan deze puller word dat de achter velgen het zelfde uiterlijk hebben als de voor velgen. Dan de motor..... het word geen CMB... maar een heuze 2cylinder 2-takt boxer!! Deze is niet te koop in de winkel maar word uit twee motoren samengesteld door een erkent bedrijf. Het geschatte vermogen ligt op ongeveer 6pk bij een toerental van 35000/min. We gaan een exstreem lichte achteras monteren die afkomstig is uit een schaalmodel vrachtwagen. Wel hebben we het diff zelf gemaakt omdat deze uit kunststof vervaardigt was.