F I E T S E N A A R
De fietsreizen van Harry Wagenaar

 

 

 


Landen

Naar West-Afrika
Marokko
Vijf maanden door Europa
Naar IJsland
Naar Boedapest
Noorwegen
Zweden
Tenerife


Diversen

Pers en Publicaties
Leuk schrijven is een kunst
Email: harry-fietsenaar[at]zonnet.nl


  

 


Lees hier een hoofdstuk uit Afstand

AFSTAND
5 maanden op de fiets door Europa

Uitgave: Boekenplan
198 pagina's  ISBN 90 71794 95 4 

Bestelformulier

Waarom neemt iemand afstand van zijn zekerheid, zegt hij zijn baan op om op reis te gaan als zijn werk goed bevalt? De spaarrekening groeit gestaag en alles wat er te wensen valt is te koop. Of toch niet?
De vraag drong zich steeds sterker naar voren: Is dit nu alles? Ligt hier de toekomst? Na jaren achtereen op de fiets als Ďtoeristí op vakantie te zijn geweest wilde ik een wens in vervulling laten gaan en dit als reiziger gaan doen. Ik zegde mijn baan op en vertrok. Het doel was Griekenland en mogelijk Turkije, het middel de fiets en weinig meer dan dat.
 
 Met wat spullen stapte ik voor de deur op en trok via Duitsland en Oostenrijk naar ItaliŽ waar mijn vriendin drie weken mee fietste over SiciliŽ en de erboven liggende Eolische eilanden.
Toen zij weer naar huis terugkeerde, ging ik verder richting Griekenland, waar beroemde oudheden niet waren te missen. De Peloponnesos was aangenaam maar de wens om Turkije met zijn vriendelijke mensen en gastvrijheid te bezoeken te groot. Van teleurgesteld huiswaarts keren was in het geheel geen sprake. Bulgarije en RoemeniŽ volgden, twee landen waar je als vakantieganger niet direct aan zou denken. De armoede riep er vraagtekens op. Slowakije en TsjechiŽ met eindeloze rijen appelbomen vormden bekender terrein. Landen die een snelle ontwikkeling doormaakten maar deels zwaar getroffen waren door langdurige regenval en overstromingen. In Duitsland was er weer de herkenning, het zicht op de rijkdom van thuis. Na vijf maanden en ruim 11.000 kilometer gereden te hebben kwam ik weer in Nederland. Alles op eigen kracht. Een belevenis om nooit te vergeten ondanks dat de vragen alleen maar groter zijn geworden.
  Ik hoop dat de lezer het enorme plezier zal herkennen dat ik had tijdens de reis en tijdens het schrijven van dit boek. 

 


In de Media:

Theo Jorna in "De Wereldfietser":

"Zijn boek is geen gedetailleerd verslag van de hele reis, maar meer een bundel korte verhalen. Elk verhaal heeft een eigen accent en een eigen sfeer; tezamen vormen ze een kleurig en levendig palet dat de lezer blijft boeien. (....) ...alles bij elkaar is het toch een van de betere reisboeken en een uitstekend debuut."

OP Pad (anwb):

"Mensen met reizigersbloed zullen zich herkennen in het boek Afstand van Harry Wagenaar. (...) Hij verhaalt over ontmoetingen, natuur en bezienswaardigheden zoals reizigers onder elkaar dat doen. Dat werkt aanstekelijk en zet je aan het denken: Wanneer ga ik eindelijk doen wat Harry heeft aangedurfd?"

Bestellen? Klik hier.
Ook te verkrijgen via de reguliere betere boekhandel, en via diverse internetboekhandelaren.

The Falcon:
Muziek is tijdens mijn reizen en ook bij het schrijven van een boek erg belangrijk en inspirerend geweest. Om dit tot uiting te laten komen heb ik voorin een deel van een songtekst opgenomen. Dit is met de bijbehorende muziek afkomstig van de CD "3rd, Better Late" van de Amerikaanse band Happy The Man.
Luister hier.

NIEUWS

Weer op stap!

Vanaf begin April 2008 stap ik weer voor minimaal een half jaar op de fiets. Waarheen? De Balkan en Turkije, Iran en verder naar Centaal AziŽ. Maar hoe precies, ach is dat belangrijk? Overal valt wel iets te beleven. Op mijn weblog ben ik straks te volgen.

 

 http://fietsenaar.reismee.nl/

 

Deze website wordt voorlopig niet meer geŁpdate.

 

 


REIZEN
De drang op zoek te gaan naar het onbekende. Nieuwsgierigheid, verbazing met de zintuigen op scherp. Fietsen, de ideale manier. Intensief: snel genoeg om afwisseling te vinden. langzaam genoeg om wat te beleven.
Op deze site vindt je informatie, verhalen en bovenal foto's. 
 


Onderweg, door BelgiŽ

Onder Breda passeer ik de grens, een grens die er eigenlijk niet meer merkbaar zou moeten zijn. Maar gezien mijn grote hoeveelheden vooroordelen is die er nog wel degelijk. Het is de regio Antwerpen, waar Filip Dewinter glorieuze tijden beleeft. Het moet ongeveer tien jaar geleden zijn dat ik mij hier voor het laatst op de fiets doorheen begaf, nog voordat er ook maar iemand van het Vlaams blok had gehoord. 
Lees verder --->

  

 


  

 

de Wereldfietser, vereniging voor fietsreizigers.
Vereniging voor fietsreizigers

 

'Afstand' is onder meer in voorraad bij:


●  Geografische boekhandel Jacob van Wijngaarden,  Amsterdam
  Reisboekhandel De Noorderzon in Arnhem
 Reisboekhandel Het Zuiderkruis in Nijmegen
●  La Douze, Voor literatuur en kunst, Maastricht
 Webwinkel
  Fietsgidsen.nl
 Bike4travel, Capelle a/d IJssel
 De Vakantiefietser De specialist voor je fietsvakantie, Amsterdam
 Snel tweewielers, Utrecht

● Niet kopen maar wel lezen? 'Afstand' ligt ook in de bibliotheek!
 

Collectors items en heel veel tweedehandsboeken vind je on-line bij Boekenjan
(advertentie)

 

 

 

 

Laatste update:dinsdag 18 maart 2008 
Bezoekersteller: