Johan Vijn

Johan VijnZo’n 12 jaar was ik enthousiast in het onderwijs: leraar-elektrotechniek. Naast lesgeven in techniek, heb ik me daar ook verder ontwikkeld in het programmeren, en het bouwen van databases.Echter wist ik op een gegeven moment, dat het tijd geworden was om iets anders te gaan doen. Al hield en houd ik nog steeds van het onderwijs, ik voelde dat ik andere dingen te doen had in mijn leven.

Pasted Graphic

Mijn “carrière” kreeg behoorlijke wendingen, tijdens een baan in een natuurvoedingswinkel, en daarna een baan in een TBS-kliniek leerde ik veel bij. Uiteindelijk kwam ik in 2007 terecht in de zorg voor verstandelijk beperkten, waar ik tot op heden nog steeds parttime werk, op een woongroep voor mensen met een intensieve zorgvraag.
Verder hier geen opsomming van al de door mij gevolgde opleidingen, die zal ik u besparen. Wel wil ik u graag proberen uit te leggen wat voor mij de kracht van Biodanza is.
Allereerst moet u weten dat ik ben opgegroeid met het idee dat bewegen op muziek en zeker dansen niet voor mij was weggelegd. Echter toen ik in 2003 zelf in aanraking kwam met Biodanza, was ik meteen verkocht. Natuurlijk vond ik het in het begin spannend, maar.. ik voelde me al snel thuis, en het onwennige verdween.
Wat bleef en groeide, was het voor mij merkbare effect van Biodanza. Weliswaar is dit voor ieder persoon anders, omdat we allemaal verschillend zijn.
Voor mij is heel duidelijk geworden dat door zelf in beweging te komen, er ook in mijn leven iets in beweging kwam. Ieder zal voor zich, de kracht van de wekelijkse Biodanzales ervaren en meenemen. Wat dit voor jou in beweging zet weet ik niet, en dat hoef je in Biodanza ook helemaal niet te delen. In Biodanza draait het veel meer om de taal van het hart dan om de alledaagse gesproken taal.
Ik volgde mijn 3-jarige Biodanza-opleiding aan de School voor Biodanza te Rotterdam. Daarna heb ik mij als assistent verbonden met de school voor Biodanza te Eindhoven.
Daarna heb ik mij ook nog verdiept in het systemische werk. Bij Hylke Bonnema volgde ik een intensieve training in familieopstellingen, relatie-opstellingen, organisatie-opstellingen en andere thema-opstellingen. Het blijft me enorm boeien hoe je met een groep representanten die je niet kent, snel de diepte in kunt, en licht kunt schijnen op verborgen obstakels.
Ook voor de opstellingen werk ik regelmatig samen met collega's.