New York hamburger met pesto - mayonaise

 

Benodigdheden

25 g rucola
500 g gehakt
1/2 theelepel worchestersaus
snufje zwarte peper
50 g boter
4 broodjes
1,5 deciliter olijfmayonaise
3 sjalotjes (fijngesnipperd)
2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
snufje zout
2 vleestomaten (in plakken)
1 eetlepel groene pesto

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175C. Kneed in een kom gehakt, sjalot, peterselie, Worcester sauce, zout en peper goed door elkaar.
Vorm 4 hamburgers van het gehaktmengsel.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de hamburgers in ca. 10 minuten rondom bruin.
Verwarm ondertussen in het midden van de oven de bagels ca. 5 minuten.
Roer in een kom de olijfmayonaise en pesto door elkaar.
Snijd de bagels open en besmeer deze licht met boter.
Verdeel de bagels over 4 borden. Beleg elke bagel met rucola, een hamburger, tomaat en pestomayonaise.
Lekker met koolsalade en Franse frietjes.

Terug naar inhoud