Ham- en eicocotjes

 

Benodigdheden

4 plakjes schouderham
4 lenteuitjes
1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
snufje zout
2 eieren
boter
snufje peper
1 tomaat
2 eetlepels crème fraîche

Bereidingswijze

Snijd de ham in reepjes, de tomaat in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringen.
Verwarm 1 eetl. boter en bak hierin de lente-uitjes 2 minuten op een laag vuur.
Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de reepjes ham toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Vet 2 kleine souffléschaaltjes in met boter en schep het hammengsel erin.
Breek de eieren boven de schaaltjes. Zet de schaaltjes in een pannetje met daarin een laag kokend water.
Laat de eieren op een matig vuur in ca. 12 minuten stollen.
Roer de crème fraîche los met het bieslook, een snufje zout en een snufje peper.
Neem de schaaltjes uit de pan en schep de gekruide crème fraîche over de eieren.
Lekker met geroosterd brood.

 

Terug naar inhoud